Meer dan 10 miljoen porties per dag infotorial Postbus 17, 4416 ZG Kruiningen, Tel. 0113-394955 www.lambwestonmeijer.nl 'Elke dag kun je leren. Bas van Damme Productie Manager, Kruiningen "Leidinggeven, zo kwam uit de psycho logische test, zou mij best kunnen pas sen." Bas, begonnen als onderhoudsmon teur in 1992, klom via diverse jobs op tot Productie Manager en is verantwoorde lijk voor 275 collega's. "Ik begon na die test als Ploegchef en ben sindsdien verder gegroeid. Ik had nooit verwacht dat lei dinggeven iets voor mij zou zijn en nu zou ik niet meer anders willen: mensen helpen zichzelf verder te ontwikkelen is geweldig. Inmiddels ben ik steeds meer strategisch bezig, zoals personeelsbeleid, het sturen op kwaliteit en innoveren. Als één van de grote spelers in de markt lo pen we voorop in het doorontwikkelen van processen. We werken met een na tuurproduct en dat blijft grillig. Er zijn goede en slechte jaren en juist de slechte jaren zijn goed voor ons. In die jaren kunnen wij ons immers met alle techniek onderscheiden. Over onderscheiden ge sproken: als je bij Lamb Weston Meijer verder wilt en je kansen pakt kun je ver komen. In de voedingsmiddelenindustrie is deze werkgever de grootste en meest innovatieve in de omgeving." 'Goed je best doen, dan komt de rest vanzelf. Suat Cakir Ploegchef Productie, Kruiningen "De dingen goed doen en je verantwoor delijkheid nemen, dan komt de rest van zelf." Suat is Ploegchef Productie bij Lamb Weston Meijer en is verantwoor delijk voor een constante productie van kwaliteitsfrites. "Ik ben gestart als uit zendkracht achter de sorteemiachine, 21 jaar geleden. Na 3 maanden kreeg ik een contract. Ik stelde vragen en nam initia tief en dat wordt hier beloond. Eerst werd ik Operator, daarna Allround Ope rator en nu ben ik leidinggevende. Het motiveren van mensen is wat mij aan spreekt en gemotiveerde mensen doen beter hun best. Ik ben - als je dat mag zeggen - best fanatiek in mijn werk. Ik stel hoge eisen aan mezelf en aan ande ren. Ik probeer dat goed en prettig te doen en dus moet er tijd zijn voor een lolletje." Lamb Weston Meijer produceert met meer dan 1000 mede werkers in vier productievestigingen 10 miljoen porties frites en aardappelspecialiteiten per dag. Lamb Weston Meijer is een joint-venture, ontstaan in 1994, die de krachten van de Amerikaanse aardappelverwerker Lamb Weston Inc. en de Nederlandse aardappelspecialist Meijer bundelt. Wij zijn een dynamisch en snelgroeiend bedrijf met vestigingen in Kruiningen, Oosterbierum, Bergen op Zoom en Wisbech (UK). Voor vele van onze klanten die kiezen voor kwaliteit, consistentie, service en innovatie zijn wij de voorkeurs leverancier van diepgevroren aardappelproducten en flakes. Wij zijn altijd geïnteresseerd in professionals om onze succesvolle teams te versterken. Neem jij ook graag verantwoordelijkheid en wil je jezelf verder ontplooien, dan ga je bij Lamb Weston Meijer een mooie en interessante tijd tegemoet. Kijk op www.lambwestonmeijer.nl onder "Werken bij LWM" voor meer informatie over onze interessante vacatures 'Degelijk werk leveren. Walter van Rossen Ploegchef Productie, Bergen op Zoom "Een Operator heeft hier volop uitdagin gen. Puur technisch gezien heb je hier veel eenheidsbewerkingen in een lijn. Het proces van schillen, koelen, blanche ren, drogen, vriezen en inpakken biedt iedere dag uitdagingen en vraagt wat van je. Je krijgt hier de mogelijkheid om te groeien." Deze Ploegchef breekt een lans voor zijn werkgever en operators. "Ik weet uit ervaring dat het werk hier inte ressant is en heb van alles gedaan. Inmid dels ben ik gegroeid van Operator tot Ploegchef. De voortgang van de produc tie is mijn hoofdtaak. Daarnaast is het motiveren van mensen heel belangrijk, net als het opvolgen van hygiëne- en vei ligheidsregels. Ik heb gelukkig een Assis tent Ploegchef en een Inpakchef die hun verantwoordelijkheden nemen. We doen het met zijn allen." 'Blijven lachen. Attie Zijderveld Sales Operations Manager, hoofdkantoor Kruiningen "Ik spreek 5 talen en dat kan hier bijna elke dag!" Een brede glimlach is de voor bode van een vrolijk verslag van Attie over een dynamische baan. "Ik studeerde International Business Languages en dan kun je niet beter terechtkomen dan op de sales afdeling van een international als Lamb Weston Meijer. Het leuke aan dit bedrijf is het open karakter: je kunt bij iedereen aankloppen. Ook geeft men je de kans om jezelf te ontplooien. Ik geef nu al leiding aan een hele afdeling en werk hier pas 6 jaar! Het gaat ook alle maal sneller dan ik had kunnen dromen en ik vind het heerlijk. Het meest verras sende aan het 'leidinggeven' is dat ik merk dat we samen groeien: mijn team en ik, we leren iedere dag. We gaan hier alle maal hele dagen met mensen om vanuit alle hoeken van de wereld: collega's, klanten en leveranciers. Dat is echt dyna- j misch en zo kijk ik ook naar de toe komst. De verrassingen zijn leuk en ik sta overal voor open." 'Eerst denken... dan doen!' Niels Platschorre Trainee, Kruiningen "Acht uur lang een topproduct draaien, zonder storingen en in hoog tempo." Dat is het antwoord van Niels Platschorre, Trainee bij Lamb Weston Meijer, op de vraag wat hij het leukst vindt aan zijn werk. "Het constant verbeteren van de kwaliteit is mijn roeping. Ik heb een HBO-opleiding Voedingsmiddelentech- nologie gevolgd, en ik heb 2 jaar gestu deerd aan de Universiteit van Wagenin- gen: Food Quality Management. Ik be gon 1,5 jaar geleden als Kwaliteitsmede werker, ik ben nu Trainee en het is mijn droom om uiteindelijk Manager Kwali teitsdienst te worden. Ik moet eerst leren processen te doorgronden, daarna komt het leidinggeven. Je kunt je bij Lamb Weston Meijer als persoon - en in je carrière - ontwikkelen. Ik heb het hier erg naar mijn zin."

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2007 | | pagina 89