Meer dan 10 miljoen porties per dag
infotorial
Postbus 17, 4416 ZG Kruiningen, Tel. 0113-394955
www.lambwestonmeijer.nl
'Elke dag kun je leren.
Bas van Damme
Productie Manager, Kruiningen
"Leidinggeven, zo kwam uit de psycho
logische test, zou mij best kunnen pas
sen." Bas, begonnen als onderhoudsmon
teur in 1992, klom via diverse jobs op tot
Productie Manager en is verantwoorde
lijk voor 275 collega's. "Ik begon na die
test als Ploegchef en ben sindsdien verder
gegroeid. Ik had nooit verwacht dat lei
dinggeven iets voor mij zou zijn en nu
zou ik niet meer anders willen: mensen
helpen zichzelf verder te ontwikkelen is
geweldig. Inmiddels ben ik steeds meer
strategisch bezig, zoals personeelsbeleid,
het sturen op kwaliteit en innoveren. Als
één van de grote spelers in de markt lo
pen we voorop in het doorontwikkelen
van processen. We werken met een na
tuurproduct en dat blijft grillig. Er zijn
goede en slechte jaren en juist de slechte
jaren zijn goed voor ons. In die jaren
kunnen wij ons immers met alle techniek
onderscheiden. Over onderscheiden ge
sproken: als je bij Lamb Weston Meijer
verder wilt en je kansen pakt kun je ver
komen. In de voedingsmiddelenindustrie
is deze werkgever de grootste en meest
innovatieve in de omgeving."
'Goed je best doen,
dan komt de rest vanzelf.
Suat Cakir
Ploegchef Productie, Kruiningen
"De dingen goed doen en je verantwoor
delijkheid nemen, dan komt de rest van
zelf." Suat is Ploegchef Productie bij
Lamb Weston Meijer en is verantwoor
delijk voor een constante productie van
kwaliteitsfrites. "Ik ben gestart als uit
zendkracht achter de sorteemiachine, 21
jaar geleden. Na 3 maanden kreeg ik een
contract. Ik stelde vragen en nam initia
tief en dat wordt hier beloond. Eerst
werd ik Operator, daarna Allround Ope
rator en nu ben ik leidinggevende. Het
motiveren van mensen is wat mij aan
spreekt en gemotiveerde mensen doen
beter hun best. Ik ben - als je dat mag
zeggen - best fanatiek in mijn werk. Ik
stel hoge eisen aan mezelf en aan ande
ren. Ik probeer dat goed en prettig te
doen en dus moet er tijd zijn voor een
lolletje."
Lamb Weston Meijer produceert met meer dan 1000 mede
werkers in vier productievestigingen 10 miljoen porties frites
en aardappelspecialiteiten per dag. Lamb Weston Meijer is
een joint-venture, ontstaan in 1994, die de krachten van de
Amerikaanse aardappelverwerker Lamb Weston Inc. en de
Nederlandse aardappelspecialist Meijer bundelt. Wij zijn een
dynamisch en snelgroeiend bedrijf met vestigingen in
Kruiningen, Oosterbierum, Bergen op Zoom en Wisbech (UK).
Voor vele van onze klanten die kiezen voor kwaliteit,
consistentie, service en innovatie zijn wij de voorkeurs
leverancier van diepgevroren aardappelproducten en flakes.
Wij zijn altijd geïnteresseerd in professionals
om onze succesvolle teams te versterken.
Neem jij ook graag verantwoordelijkheid en wil je jezelf verder
ontplooien, dan ga je bij Lamb Weston Meijer een mooie en
interessante tijd tegemoet.
Kijk op www.lambwestonmeijer.nl onder "Werken bij LWM" voor
meer informatie over onze interessante vacatures
'Degelijk werk leveren.
Walter van Rossen
Ploegchef Productie,
Bergen op Zoom
"Een Operator heeft hier volop uitdagin
gen. Puur technisch gezien heb je hier
veel eenheidsbewerkingen in een lijn.
Het proces van schillen, koelen, blanche
ren, drogen, vriezen en inpakken biedt
iedere dag uitdagingen en vraagt wat van
je. Je krijgt hier de mogelijkheid om te
groeien." Deze Ploegchef breekt een lans
voor zijn werkgever en operators. "Ik
weet uit ervaring dat het werk hier inte
ressant is en heb van alles gedaan. Inmid
dels ben ik gegroeid van Operator tot
Ploegchef. De voortgang van de produc
tie is mijn hoofdtaak. Daarnaast is het
motiveren van mensen heel belangrijk,
net als het opvolgen van hygiëne- en vei
ligheidsregels. Ik heb gelukkig een Assis
tent Ploegchef en een Inpakchef die hun
verantwoordelijkheden nemen. We doen
het met zijn allen."
'Blijven lachen.
Attie Zijderveld
Sales Operations Manager,
hoofdkantoor Kruiningen
"Ik spreek 5 talen en dat kan hier bijna
elke dag!" Een brede glimlach is de voor
bode van een vrolijk verslag van Attie
over een dynamische baan. "Ik studeerde
International Business Languages en
dan kun je niet beter terechtkomen dan
op de sales afdeling van een international
als Lamb Weston Meijer. Het leuke aan
dit bedrijf is het open karakter: je kunt bij
iedereen aankloppen. Ook geeft men je
de kans om jezelf te ontplooien. Ik geef
nu al leiding aan een hele afdeling en
werk hier pas 6 jaar! Het gaat ook alle
maal sneller dan ik had kunnen dromen
en ik vind het heerlijk. Het meest verras
sende aan het 'leidinggeven' is dat ik merk
dat we samen groeien: mijn team en ik,
we leren iedere dag. We gaan hier alle
maal hele dagen met mensen om vanuit
alle hoeken van de wereld: collega's,
klanten en leveranciers. Dat is echt dyna- j
misch en zo kijk ik ook naar de toe
komst. De verrassingen zijn leuk en ik sta
overal voor open."
'Eerst denken... dan doen!'
Niels Platschorre
Trainee, Kruiningen
"Acht uur lang een topproduct draaien,
zonder storingen en in hoog tempo." Dat
is het antwoord van Niels Platschorre,
Trainee bij Lamb Weston Meijer, op de
vraag wat hij het leukst vindt aan zijn
werk. "Het constant verbeteren van de
kwaliteit is mijn roeping. Ik heb een
HBO-opleiding Voedingsmiddelentech-
nologie gevolgd, en ik heb 2 jaar gestu
deerd aan de Universiteit van Wagenin-
gen: Food Quality Management. Ik be
gon 1,5 jaar geleden als Kwaliteitsmede
werker, ik ben nu Trainee en het is mijn
droom om uiteindelijk Manager Kwali
teitsdienst te worden. Ik moet eerst leren
processen te doorgronden, daarna komt
het leidinggeven. Je kunt je bij Lamb
Weston Meijer als persoon - en in je
carrière - ontwikkelen. Ik heb het hier
erg naar mijn zin."