De Eetkamer kiest met verve KERSTREIZEN KRAS.NL j)e maai: m boek online of bel 0900 - 9697 8-daagse vlieg-/busreizen Europa waarom zou je verder zoeken voor meer Kerstaanbiedingen kijk op kras.nl of vraag de gratis brochure aan! PZC Zaterdag 13 oktober 2007 33 In de Smaak van Edith en Raymond staat deze maand de vegetarische keu ken centraal. We hebben lang getwij feld of we vegetarisch eten als apart the ma zouden behandelen. Bekend mag wor den verondersteld dat door vlees- en visloos te eten het milieu minder belast wordt. Op verzoek van enkele vegetariërs zijn we ech ter gezwicht. Edith ging naar De Eetkamer in Middelburg. De Eetkamer is een vis- en vleesrestau rant in de duurdere prijsklasse. Van koks van hoog niveau verwachten we dat ze goed vegetarisch kunnen koken. We zeg gen bij de reservering dat een van de twee gasten vegetarisch wil eten. Dat we van de PZC zijn, houden we zoals ge woonlijk geheim. „Wij hebben een vegetarisch menu op de kaart", zegt eigenares Emma de Pree. Mooi, dat zit goed. Vreemd is dat toch. Als je doorgeeft dat je vegetarisch wilt eten, dan verwacht je ook dat er iets te kiezen valt. Dat is bij de Eetkamer niet het geval. Je laat de keuze over aan de keukenbrigade. Het is kiezen of delen. Maar, zegt Emma, er zijn gasten die een keer in de maand, bij de wisseling van de kaart, weer terugkomen om vegeta risch te eten. Dat doen ze al jaren en slaan geen maand over. Ik geef me als ge legenheidsvegetariër over aan het vegeta rische driegangenmenu van 33,50 euro. Even nog terug naar het begin. We zit ten amper als er al een paar amuses van zoetzuur ingelegde tomaatjes en olijven worden aangeboden. Simpele amuses, denken we, voor een restaurant van faam. Maar nee, we zitten fout, het zijn binnenkomertjes, de echte amuses vol gen. Voor de niet-vegetariër is dat een bit terballetje van garnalen, Spaanse serrano- ham, een stukje tonijn. Ik krijg een kwar teleitje, blini van Walcherse aardappel met een zalfje van tuinkruiden en brand netelkaas. En dan moeten de voorgerech ten nog komen. Ik word bij de eerste gang verrast met een mooie carpaccio van pomodori tomaten, een salade van rucola, pijnboompitjes, siroop van acei- to-balsamico en chips van parmezaan. Die chips geeft pittigheid aan het voorge recht. De entree van het menu Marché (menuprijs is 33,50 euro) is een lust voor het oog. De chef-kok heeft in de Japanse keuken gekeken. Op een langwerpig, smal bord is een gamba naast een sashi- mi van tonijn (rauw en kakelvers) wegge legd. Met de tartaar van tonijn en rode uitjes in zoetzuur is het al een mooie combinatie. Maar met de mousse van soya bereikt de tonijn een haast onover troffen samenspel. De zelfgebakken brio ches zijn even getoast en duidelijk zelfge bakken. Mijn hoofdgerecht bestaat uit een tempura van aurbergine, groene as perges, truffelsaus, gekarameliseerde wit lof en eekhoorntjesbrood gaan vergezeld van pommes dauphines. Creatief, uitge balanceerd en lekker. Het hoofdgerecht van de menu Marché bestaat uit gegrilde scholfilet en spinazie, geschaafde truffel en moriellesaus. Ook al goed. Voor het nagerecht proberen we de zoete en harti ge variant: het warm peertje, een choco- Sander de Jonge (links) en Jan de Pree van de Eetkamer. foto Ruben Oreel ladebombe en huisgemaakte vanille roomijs en het kaasplankje met pruime- dantjes, ontpitte grote druiven, honing en huisgebakken notenbrood. De naam chocoladebombe is goed geko zen. Nadat je de wat broze buitenkant hebt doorgebeten, is het even niets dan chocolade wat je proeft. De kwaliteit van de keuken is hoog. Jammer dan toch, dat er geen vegetarische gerechten op de kaart staan. Ook niet-vegetariërs hoeven niet altijd vis of vlees te eten en ze kun nen verleid worden om het vegetarische menu te nemen. Een mooie opdracht voor goede keukenbrigades. De Eetkamer: Wagenaarstraat 13-15, 4331 CX - Middelburg - onS-635676. Ro ken: kan, pinnen kan, rolstoelvriendelijk. Lunch van dinsdag t/m vrijdag van 12.00 t/m 14.00 uur (op reservering) Diner vanaf 18.00 uur. Gesloten op zondag en maan dag. website: www.eetkamermiddelburg Entourage: Bediening aan tafel: Helderheid van de kaart: Horen, zien en ruiken: Je waant je in een klassiek Frans res taurant. Conclusie: De menuutjes van de Eetka mer zijn scherp geprijsd. De kwaliteit van de keuken is hoog. Er wordt vege tarisch gekookt op verzoek. Ze heb ben vegetarisch eten niet steevast op de kaart staan omdat hun gasten daar niet warm voor liepen. Tijd voor een heroverweging. Kijk voor eerdere afleveringen op: www.pzc.nl/smaakvan onvoldoende goed matig uitstekend voldoende Prijs/kwaliteit: vele extra Boek nü bij KRAS één van de zeer voordelige en complete reizen met kerst en nieuwjaar! U verblijft in goede hotels, waar u geniet van diverse feestelijke extra's, zoals kerstdiners, overheerlijke buffetten en gezellige oudejaarsfeesten. Kies uit één van onze comfortabele en supervoordelige vlieg-/busreizen, waarbij uiteraard ook een uit gebreid excursieprogramma is inbegrepen. Staat uw favoriete bestemming er niet tussen? Vraag dan onze gratis brochure Kerst- en Nieuwsjaarsreizen aan, boordevol leuke ideeën voor de feestdagen. Uiteraard kunt u voor ons complete aanbod ook terecht op onze website www.kras.nl. 8 dgn KERST OP MADEIRA v.a. 639 Vertrekdatum: 20/12 Het prachtige, zonzekere en subtropische eiland Madeira, gelegen in de Atlantische Oceaan, is één van de meest geliefde vakantiebestemmin gen van Europa. Het milde klimaat, het is het hele jaar 25°C, zorgt vooreen weelderige natuur met mooie bloemen en planten. Vandaar de pas sende bijnaam het bloemeneiland! U gaat gega randeerd een heerlijke week tegemoet! Prijzen zijn p.p bij een bezetting van 2 personen. Voor uitgebreide reisbeschrijving/reservering, zie www.kras.nl/22043 8 dgn NAPELS OMGEVING v.a. 699 Vertrekdatum: 21/12 Napels is de bakermat van de kerststal; men komt rond kersttijd van heinde en verre naar deze stad om de echte Napolitaanse kerststal te bewonderen. Ze zijn er in deze tijd van het jaar overal en in alle maten, kleuren en materialen terug te vinden! Maar niet alleen de kerststallen verdienen.onze aandacht, daarvoor is de omge ving té interessant! Prijzen zijn p.p bij een bezetting van 2 personen. Voor uitgebreide reisbeschrijving/reservering, zie www.kras.nl/22031 8 dgn KERST IN ANDALUSIË v.a. €759 Vertrekdatum: 22/12 Deze schitterende kerstreis brengt u naar het historische Andalusië. Het zuiden van Spanje is niet alleen oogverblindend mooi, maar wat cultuur en geschiedenis betreft misschien wel het meest interessante deel van het land. U maakt kennis met Sevilla, Ronda, Granada, Córdoba en tal van andere leuke plaatsjes... dat belooft wat! Prijzen zijn p.p bij een bezetting van 2 personen. Voor uitgebreide reisbeschrijving/reservering, zie www.kras.nl/22046 Inclusief

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2007 | | pagina 59