Catering is meer dan schenken alleen Tulp, niet alleen de maar óók de van ie leven Tulp PZC Vrijdag 21 september 2007 45 Peter Versluis van cateringsbedrijf Onder de Toren. foto Willem Mieras Onder de Toren bouwt een nieuw pand op de Poel in Goes. door Jeffrey Kutterink GOES - Peentjes zweten is het voor Peter Versluis. Bij nacht en ontij runt hij samen met zijn vrouw en drie medewerkers catering Onder de Toren en richt hij een splinter nieuw pand in. In de schamele tijd die rest, sleutelt hij aan het tweede mobiele bruine café. „Druk? Ja, maar mijn werk is mijn leven." Zijn café Onder de Toren in Kat- tendijke mist hij niet. „Je kunt nog zo hard werken, nog zo zorgen dat alles schoon is. Maar als je de deu ren openzet, moeten de mensen wel komen. De ene dag zit je zaak vol, de andere dag zit er geen kip. Andere windrichting misschien?" Vijftien jaar runden Peter en zijn vrouw het café; vorig jaar oktober deden ze het van de hand. „We wilden ons volledig richten op de catering." Een succesformule die niet vooraf grondig is bedacht, maar gaande weg is ontstaan. „We kregen jaren terug de mogelijkheid om friet te verkopen langs de dijk in Katten- dijke. We hebben een kar aange schaft en zijn dat gaan doen, naast het werk in het café." Het was het begin van de catering bedrijf Onder de Toren, die vrijdag 28 september officieel een nieuw bedrijfspand in gebruik neemt aan de Herculesweg in Goes. „Met het cateringbedrijf bepaal ik zelf waar we staan. We gaan naar de men sen toe in plaats van af te wachten of ze komen." De vloot bestaat uit een aantal friet- en ijscokarren, koelwagens en zelfs een eigen gebouwd mo biel bruin café. In de kleine beetjes tijd tussen het cateren en inrich ten van het pand door, bouwt hij aan een tweede. „Catering is meer dan een drankje schenken of hap je serveren. Dat alles schoon is en de bediening vriendelijk is niets bijzonders; daar begint het pas. Vooral de entourage waarin en de manier waarop alles gebeurt is be langrijk." Dat merkt hij zowel op evenemen ten als op bedrijfsfeesten. „We pas sen ons steeds weer aan. Het pu bliek op een bedrijfsfeest is een an dere dan bij een popconcert. De ene keer doen we de friet in een bakje, de andere keer in een luxe puntzak." Afhankelijk van het eve nement, bepaalt Versluis het assor timent. „Mensen stellen kwaliteit 'Vooral de entourage waarin en de manier waarop alles gebeurt, is belangrijk' niet altijd op prijs. Ik heb wel eens in plaats van de goedkopere stan daard-kroketten, duurdere Kwekke- boom-kroketten geserveerd. Maar de mensen kwamen terug en vroe gen wanneer ik weer die lekkere kroketjes had. Tijdens andere eve nementen verwachten mensen al leen maar kwaliteit." Dat fingerspitzengeftihl geldt ook voor de aankleding. „Soms zou ik minder verkopen als ik een gewo ne kar neerzet en niet het mobiele bruine café. Daar ga je eens even lekker aan zitten en neem je er nog eentje." Het zijn de knepen van het vak. Versluis: „Nee hoor, dat is gewoon ons werk. Je moet de sfeer aanvoelen, weten op welk moment je wat serveert en hoe. Mensen moeten vooral niet het idee hebben dat ze wat je serveert goedkoper in de supermarkt kun nen kopen. Want dan is het mis." Vrijdag 28 september wordt het nieuwe pand in Goes geopend; za terdag 29 september is er open dag van rr.oo tot 18.00 uur. www.onderdetoren-zeeland.nl Vraag nü onze brochure aan op TulpKeukens.nl WEGENS GROTE VRAAG NAAR ONZE KEUKENS ZIJN WE OP ZOEK NAAR: Als verkoper adviseer je onze klanten m.b.t. het inrichten van hun keuken. Je analyseert de wensen van de klant en weet dit om te zetten in een verkooporder. Voor deze uitdagende functie zijn wij op zoek naar talent met MBO werk- en denkniveau, tevens commerciële en communicatieve vaardigheden. Is verantwoordelijk voor het realiseren van omzet en prestatiedoelstellingen en een optimale uitvoering van het beleid. Toont actie, motiveert en stimuleert het verkoopteam naar een hoogst mogelijke omzet. Is commercieel gedreven en heeft een voorbeeld functie in het realiseren van omzet. Ervaring in de keukenbranche of als filiaalmanager is een pré. Je taken bestaan uit het inmeten van de keukenruimte bij de klant, het fabrieksklaar maken van de keukenorders en technische ondersteuning voor de afdeling verkoop. Wij zijn op zoek naar een sterke, loyale persoonlijkheid die beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Je hebt technisch inzicht en ruime ervaring met computers, bij voorkeur het computerprogramma Simar. Affiniteit met ons product is vanzelfsprekend. Je schriftelijke sollicitatie met CV kun je sturen naar de afd. P&O, postbus 280, 7460 AG Rijssen, t.a.v. mevr. J. van de Noort, E-mail: jvdnoort@keukengroep.nl www.tulpkeukens.nl Amersfoort Amsterdam Drachten Brabanlsostraat 6 Villa Arena Dr M.l, Kfn'gsingel 44 tel. 033-4040588 tel 020-5675420 tel. 0512-541144 Goes Nobelweg 2-28 tol 0113-216230 Heerhugowaard J,J;P. Oüdweg 4 tel 072-5760333 Keukenboulevard Ned. Rijssen Ambochtsstraat 2 tel. 0548-530600 Rotterdam Atoxondrium III tel. 010-2205633 Veendam Velserbroek Transportweg 3 Zeilmakerstraat 10 tel. 0598-632363 Woerden Jaap Bljr.erweg 25 Woonboulevard Veenendaal Groeneveldselaan 35* lel. 0318-529944 I I l/C MC KEUKENS

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2007 | | pagina 47