Catering is meer dan schenken alleen
Tulp, niet alleen de
maar óók de
van ie leven
Tulp
PZC Vrijdag 21 september 2007 45
Peter Versluis van cateringsbedrijf Onder de Toren. foto Willem Mieras
Onder de Toren bouwt
een nieuw pand op de
Poel in Goes.
door Jeffrey Kutterink
GOES - Peentjes zweten is het voor
Peter Versluis. Bij nacht en ontij
runt hij samen met zijn vrouw en
drie medewerkers catering Onder
de Toren en richt hij een splinter
nieuw pand in. In de schamele tijd
die rest, sleutelt hij aan het tweede
mobiele bruine café. „Druk? Ja,
maar mijn werk is mijn leven."
Zijn café Onder de Toren in Kat-
tendijke mist hij niet. „Je kunt nog
zo hard werken, nog zo zorgen dat
alles schoon is. Maar als je de deu
ren openzet, moeten de mensen
wel komen. De ene dag zit je zaak
vol, de andere dag zit er geen kip.
Andere windrichting misschien?"
Vijftien jaar runden Peter en zijn
vrouw het café; vorig jaar oktober
deden ze het van de hand. „We
wilden ons volledig richten op de
catering."
Een succesformule die niet vooraf
grondig is bedacht, maar gaande
weg is ontstaan. „We kregen jaren
terug de mogelijkheid om friet te
verkopen langs de dijk in Katten-
dijke. We hebben een kar aange
schaft en zijn dat gaan doen, naast
het werk in het café."
Het was het begin van de catering
bedrijf Onder de Toren, die vrijdag
28 september officieel een nieuw
bedrijfspand in gebruik neemt aan
de Herculesweg in Goes. „Met het
cateringbedrijf bepaal ik zelf waar
we staan. We gaan naar de men
sen toe in plaats van af te wachten
of ze komen."
De vloot bestaat uit een aantal
friet- en ijscokarren, koelwagens
en zelfs een eigen gebouwd mo
biel bruin café. In de kleine beetjes
tijd tussen het cateren en inrich
ten van het pand door, bouwt hij
aan een tweede. „Catering is meer
dan een drankje schenken of hap
je serveren. Dat alles schoon is en
de bediening vriendelijk is niets
bijzonders; daar begint het pas.
Vooral de entourage waarin en de
manier waarop alles gebeurt is be
langrijk."
Dat merkt hij zowel op evenemen
ten als op bedrijfsfeesten. „We pas
sen ons steeds weer aan. Het pu
bliek op een bedrijfsfeest is een an
dere dan bij een popconcert. De
ene keer doen we de friet in een
bakje, de andere keer in een luxe
puntzak." Afhankelijk van het eve
nement, bepaalt Versluis het assor
timent. „Mensen stellen kwaliteit
'Vooral de entourage waarin
en de manier waarop alles
gebeurt, is belangrijk'
niet altijd op prijs. Ik heb wel eens
in plaats van de goedkopere stan
daard-kroketten, duurdere Kwekke-
boom-kroketten geserveerd. Maar
de mensen kwamen terug en vroe
gen wanneer ik weer die lekkere
kroketjes had. Tijdens andere eve
nementen verwachten mensen al
leen maar kwaliteit."
Dat fingerspitzengeftihl geldt ook
voor de aankleding. „Soms zou ik
minder verkopen als ik een gewo
ne kar neerzet en niet het mobiele
bruine café. Daar ga je eens even
lekker aan zitten en neem je er
nog eentje." Het zijn de knepen
van het vak. Versluis: „Nee hoor,
dat is gewoon ons werk. Je moet
de sfeer aanvoelen, weten op welk
moment je wat serveert en hoe.
Mensen moeten vooral niet het
idee hebben dat ze wat je serveert
goedkoper in de supermarkt kun
nen kopen. Want dan is het mis."
Vrijdag 28 september wordt het
nieuwe pand in Goes geopend; za
terdag 29 september is er open dag
van rr.oo tot 18.00 uur.
www.onderdetoren-zeeland.nl
Vraag nü onze
brochure aan op
TulpKeukens.nl
WEGENS GROTE VRAAG NAAR ONZE KEUKENS ZIJN WE OP ZOEK NAAR:
Als verkoper adviseer je onze klanten m.b.t. het
inrichten van hun keuken. Je analyseert de wensen van de klant en weet
dit om te zetten in een verkooporder. Voor deze uitdagende functie zijn wij
op zoek naar talent met MBO werk- en denkniveau, tevens commerciële
en communicatieve vaardigheden.
Is verantwoordelijk voor het realiseren
van omzet en prestatiedoelstellingen en een optimale uitvoering van het
beleid. Toont actie, motiveert en stimuleert het verkoopteam naar een
hoogst mogelijke omzet. Is commercieel gedreven en heeft een voorbeeld
functie in het realiseren van omzet. Ervaring in de keukenbranche of als
filiaalmanager is een pré.
Je taken bestaan uit het inmeten
van de keukenruimte bij de klant, het fabrieksklaar maken van de
keukenorders en technische ondersteuning voor de afdeling verkoop.
Wij zijn op zoek naar een sterke, loyale persoonlijkheid die beschikt over
goede communicatieve vaardigheden. Je hebt technisch inzicht en ruime
ervaring met computers, bij voorkeur het computerprogramma Simar.
Affiniteit met ons product is vanzelfsprekend.
Je schriftelijke sollicitatie met CV kun je sturen naar de afd. P&O,
postbus 280, 7460 AG Rijssen, t.a.v. mevr. J. van de Noort,
E-mail: jvdnoort@keukengroep.nl www.tulpkeukens.nl
Amersfoort Amsterdam Drachten
Brabanlsostraat 6 Villa Arena Dr M.l, Kfn'gsingel 44
tel. 033-4040588 tel 020-5675420 tel. 0512-541144
Goes
Nobelweg 2-28
tol 0113-216230
Heerhugowaard
J,J;P. Oüdweg 4
tel 072-5760333
Keukenboulevard
Ned. Rijssen
Ambochtsstraat 2
tel. 0548-530600
Rotterdam
Atoxondrium III
tel. 010-2205633
Veendam Velserbroek
Transportweg 3 Zeilmakerstraat 10
tel. 0598-632363
Woerden
Jaap Bljr.erweg 25
Woonboulevard
Veenendaal
Groeneveldselaan 35*
lel. 0318-529944
I I l/C MC
KEUKENS