Een stukje Apulië op de Sasse kade CULTUURVAKANTIES mm- ])e $mak ÜMl itl\ H$cooïbeCinq KRAS.NL boek online of bel 0900 - 9697 I* Ui IC lal %l PZC Zaterdag 1 september 2007 3 7 Redacteuren Edith Ramakers en Raymond de Frel laten zich deze maand leiden door tips, die lezers de voorbije maanden gaven. Raymond ging naar Trattoria Trullo in Sas van Gent. Toen lezer Frank Dumez ons een tijdje geleden tipte over Trullo, dacht ik eerst: leuk, pizza's. Want Italië? Dat zijn pizza's, pasta's, piz za's, pasta's en pizza's. Althans, dat zijn toch de eerste dingen die mij te binnen schieten als ik aan Italiaanse restaurants in Nederland denk. Eigenaar Villani Cosimo is bekend met de clichés. En dus staan er pizza's op zijn kaart. Omdat het moet, omdat mensen dat nu eenmaal verwachten. Maar eigen lijk, diep in zijn hart, wil Cosimo zijn gas ten veel liever laten ruiken en proeven aan al het andere lekkers dat zijn geboor testreek Apulië (Zuid-Italië) in huis heeft. Een kleine 25 jaar deed hij dat sa men met zijn vrouw Simona in Den Haag. „Het werd ons daar te grootschalig. We wilden in een rustigere sfeer werken, waarin we dichter op de klanten zitten. In Sas van Gent vonden we vorig jaar een mooi pand in een mooie plaats. Na zo veel jaren in Den Haag hebben wij hier het plezier in het koken weer terug gevonden", vertelt Cosimo. Dat zegt-ie in het Nederlands, maar zo dra hij in de open keuken staat, spreekt hij zijn moedertaal. Tel daar de geur en smaak van kruiden en de kabbelende bootjes voor de deur van Trullo bij op en je krijgt het gevoel daadwerkelijk in de streek van de trulli (bouwwerken met kegelvormige daken, kenmerkend voor Apulië) te zijn. Ie zou hier haast in het Italiaans gaan antwoorden. Alleen de voorbijdenderende vrachtauto's versto ren ons rustgevende vakantiegevoel. Ik start met een carpaccio di salmone (9,50 euro) oftewel flinterdunne zalm met een dressing van balsamico. Die is niet te versmaden, maar eerlijk gezegd was ik toch iets meer onder de indruk van de amuse. Een geroosterd broodje met tomaten en gemarineerd met knof look en pesto mag zich in combinatie met een zalmmousse en gedroogde to maat tot de ultieme smaakopwekkers re kenen. Mijn tafelgenote smult van gam- beri in aglio e oglio, zes boterzachte scampi's in olie en knoflook voor 9,50 eu ro. En de licht pittige saus waarin deze heerlijke hapjes baden? Die is om bij te watertanden. Ja, daar deppen we samen ons bijgeleverde brood graag nog even in. Een halfuurtje later dient Villani Cosimo onze hoofdgerechten op. Het is een mooi gezicht. Villani kookt passioneel, is een kundig opmaker en bovendien een gastheer met charme. Tegenover mij wordt er zichtbaar genoten van een mal se kalfsmedaillon dat is bedekt met moz In Trullo waan je je voor even in het zuiden van Italië. foto Peter Nicolai zarella (21,50 euro). Ik doe hetzelfde met een op de huid gebakken zeebaars (22,50 euro), die stevig en sappig tegelijk is. Het bijgeleverde ovenschaaltje met penne (pasta) met kaas en tomaten smaakt ook al zo anders dan anders: Het zijn de krui den, het is de olie, het is Villani. „Toch ging het vanavond niet zo lekker, want mijn vrouw was er niet. Die kan het nog veel beter", verontschuldigt hij zich. Even daarvoor bood hij ook al zijn excu ses aan, omdat de ijstaart op was. Maar nu ik mijn alternatief proef, een flinke bol truffelijs met witte chocolade en bra men (8 euro) ben ik blij dat de taart er niet was. Wat lekker! En mijn tafelgeno te? Die kan na haar vanilleijs met bos vruchten (8 euro) maar één conclusie trekken: „Raymond, ik ben in het ver keerde land geboren." Trattoria Trullo, Westkade 80, Sas van Gent. Tel: 0115-460560. www.trullo.nl. Open: dagelijks van 12 tot 3 en 18 tot 22 uur. Pinnen: nee. Rokersvrij: twee tafels. Prijs-kwaliteit: Entourage: Bediening aan tafel: Helderheid van de kaart: Horen, zien en ruiken: steeds weer de zelfde muziek. Prima, het is Italiaans. Maar na drie keer kunnen we, on danks dat ons Italiaans bar slecht is, al le liedjes vrolijk meebrullen. Ma ma ma, Mariaaaah, Ma ma ma! Conclusie: Bij Italië denk je toch voor al aan pizza's, maar Trullo laat je op verbluffende wijze proeven dat er nog zoveel meer is. Absoluut een aanra der. Kijk voor eerdere afleveringen op www.pzc.nl/smaakvan onvoldoende matig voldoende goed uitstekend CüttüU'/ vakanties vanaf De nieuwe winterbrochure is uit! Zeer compleet aanbod! Bij KRAS de mooiste reizen uoor de allerlaagste prijzen waarom zou je verder zoeken I Ook dit winterseizoen presenteert KRAS u een brochure Cultuurvakanties boordevol leuke vakantie-ideeën! In deze brochure vindt u tal loze rondreizen, stedenspecials en fly-drives die u de beste en mooiste plekjes van Europa laten zien. Van een winters St. Petersburg tot de zonnige Portugese Algarve of de vele schatten van Italië. Maar ook het Midden-Oosten wordt niet overgeslagen. Zo kunt u bijvoorbeeld kie zen voor een ontdekkingsreis door Egypte, Jordanië of Israël! Vraag onze gratis brochure Cultuurvakanties aan of kijk op www.kras.nl voor deze en nog veel meer aanbiedingen. 4 dgn Bruisend BERLIJN v.a.€179 Reisnummer CULW 28.042 8 dgn Strand Cultuur TURKIJE v.a. 329 Reisnummer CULW 72.853 5 dgn Stedenspecial BARCELONA v.a. 439 Reisnummer CULW 28.008 6 dgn ROME Totaal v.a. €449 Reisnummer CULW 28.033 8 dgn Verrassend MADEIRA v.a. €549 Reisnummer CULW 28.012 8 dgn Koningssteden MAROKKO v.a. 599 Reisnummer CULW 74.728 8 dgn Karakteristiek ANDALUSIË v.a. 599 Reisnummer CULW 74.722 8 dgn Nijlcruise EGYPTE v.a. 599 Reisnummer CULW 28.018 8 dgn Hoogtepunten ZUID-ITALIË v.a. 649 Reisnummer CULW 28.035 8 dgn Cultuurschatten JORDANIË v.a. 699 Reisnummer CULW 28.026

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2007 | | pagina 39