Zeelan Een een hippe hap op trendy plek MEER van BOLSENA fyeookbeliHt} j)e (mak KRAS .NL boek online of bel 0900 - 9697 t)(M 8-/15-daagse autovakantie Italië Heerlijk bijkomen in een prachtig stukje Italië waarom zou je verder zoeken PZC Zaterdag 18 augustus 2007 39 Redacteuren Edith Ramakers en Raymond de Frel zoeken deze maand naar leuke terrassen. Ray mond ging naar Eethuis Binnen Buiten in Goes. Verzin je een zonnig thema voor augus tus, moet je maar hopen dat het op de avond van het etentje ook daadwerkelijk weer is voor een terrasje. We twijfelden deze vrijdagavond al een beetje, maar be sloten het er toch op te wagen. Een colle ga tipte mij over het terras van het één jaar jonge eethuis Binnen Buiten in Goes. Afgesloten, sfeervol, echt een aan rader. Zei hij. Maar ja, het is een kwakkel- zomer. We proberen het toch nog heel even. Gastvrouw Monique van Dalen neemt ons mee naar buiten, maar waarschuwt ons met een knipoog. „Het mag, we klap pen graag een parasol voor u uit, maar het zou zomaar eens kunnen dat het eten van uw bord waait." De keuze is snel gemaakt, we gaan toch maar naar binnen. Ik kruip in de hoek van het eethuis op een hippe witte bank, zodat ik een goed zicht heb op de inrich ting. Die mag er zijn, hier is echt over nage dacht. Frisse kleuren, hoge en lage tafels, schilderijen van de dertienjarige Vera Boone aan de muren: dit eethuis is alles behalve doorsnee. Ook de menukaart, die vier keer per jaar wisselt, is dat niet. Kok Jacco Walraven heeft vijf voorgerechten, vijf hoofdge rechten en vijf nagerechten in petto. Drie gangen kosten, ongeacht de keuze, 22,50 euro. „We hebben de prijs pas ver hoogd, want met 19,50 euro per menu moet het echt elke avond volzitten. Dat redden we niet, zeker omdat we probe ren alles vers te maken. Wij streven naar eerlijk eten voor een eerlijke prijs. Ik houd van lekker eten, en dan het liefst iets meer trendy dan elders", zegt Moni que. Daarna deelt ze een dikke pluim uit aan haar vader Rien. „Hij verzint de lek kerste recepten en sluist die naar ons door. Hij is de stille kracht op de achter grond." Ik begin met de gegrilde merquez, drie pittig gekruide kalkoenworstjes met een Marokkaanse zoetzure saus. Lekker hoor, hoewel het met dat 'pittig' echt wel mee valt. Ik ben een snelle zweter, maar de zakdoek hoeft er niet aan te pas te ko men. Het geheel is leuk opgemaakt op een langwerpig bord. „Want eten doe je ook met je ogen", zegt Monique. Met de uiensoep van mijn tafelgenoot kan je na tuurlijk opmaaktechnisch minder kan ten op. De smaak van de soep is goed. Maar huh? Wat is dat? Dat zijn gekke klonten! „Nee, dat is geen ui. Het lijkt wel bindmiddel", zegt de uiterst vriende lijke en alerte medewerkster Debby Tolle naar. Navraag bevestigt haar vermoeden. „Het is aardappelzetmeel, dat we gebrui ken om de soep te binden. Er is niet goed genoeg in de pan geroerd." De tournedos van de grill (150 gram, bui ten de kaart om en in combinatie met een voor- en nagerecht vier euro duur der dan de andere menu's) van mijn eet- Kok Jacco Walraven van Eethuis Binnen Buiten. foto Willem Mieras gezel mag er zijn. Goed medium gebak ken en in combinatie met de zwarte pe persaus zeker een aanrader. Waar mijn ta felgenoot Vlaamse frites bij zijn vlees krijgt, gaan mijn drie gegrilde lamskotele tjes vergezeld van gekruide rijst. Die is een beetje droog, maar de koteletjes en vooral de heerlijke honing-tijmsaus ver goeden veel. Net zoals de erwtjes, wortel tjes en partjes courgette op onze beide borden prima zijn. Het torentje van bos- vruchtenyoghurtijs is een frisse en lichte afsluiter. Mijn kletskoppen met vanille roomijs en caramelsaus zijn om de vin gers bij af te likken. Eethuis Binnen Buiten, Wijngaard straat 49, Goes. Tel: 0113-250474. www.eethuisbinnenbuiten.nl. Open: wo t/m zo vanaf 18.00 uur. Pinnen: ja. Ro- kersvrij: twee tafels. Prijs-kwaliteit: Entourage: Bediening aan tafel: Helderheid van de kaart: Horen, zien en ruiken: een hippe witte bank met hoge rugleuning over de vol le lengte van het eetgedeelte. Origi neel, maar er is een 'maar': lange men sen kunnen beter op gewone stoelen zitten. De tafeltjes zijn wat laag (of de zitting van de bank wat hoog), waar door de knieën onder de tafel geen speelruimte hebben. Conclusie: Binnen Buiten is leuk om binnen te stappen, leuker voor een hapje eten en nóg leuker om te blij ven hangen. Kijk voor eerdere afleveringen op www.pzc.nl/smaakvan onvoldoende goed matig uitstekend voldoende vanaf Spectaculair geprijsd1. Yieer van Bolsena La bella Italia! KRAS selecteerde voor u het 3-sterren Hotel Altavilla nabij het Meer van Bolsena. Een 8-daags verblijf boekt u al vanaf slechts 159! En dat is bovendien inclusief Italiaans ontbijt. Dat wordt dus koffers pakken! DIT MAG U NIET MISSEN Het karakteristieke middeleeuwse stadje Montefiascone ligt midden in het prachtige gebied van de 'Tuscia' en nabij het glinsterende Meer van Bolsena, het grootste vulkanische meer van Italië. Montefiascone ligt op de grens van maar liefst 3 provincies, te weten Toscane, Umbrië en Latium (Lazio, de bakermat van de Romeinse beschaving en pittoreske regio van kratermeren en vulkanische heuvels!) en is dus ideaal gelegen voor onze kennismaking met een stukje onvervalst Italië! Montefiascone ligt op slechts 4 km van het Meer van Bolsena. Aan het Meer van Bolsena kunt u heerlijk bijkomen of een schitterende boottocht maken. Bezienswaardig in dit plaatsje, dat waarschijnlijk een Etruskische oorsprong heeft, is de achthoekige koepelka thedraal Santé Margherita, die overal vandaan zichtbaar is. En wist u dat hier de Est! Est!! Est!!! wijn vandaan komt? U kunt op diverse plaatsen wijn proeven en wijn kopen! Ook olijfolie wordt in deze regio volop geproduceerd en u treft er ook diverse fruitgaarden en kaasboerderijen. Een regio van levensgenieters! Ook zeker een bezoek waard is het plaatsje Tarquinia met het Etruskenmuseum, waar u één van de belang rijkste Etruskische verzamelingen van Italië vindt. Kortom genoeg te zien en te beleven! HOTEL ALTAVILLA Hotel Altavilla*** ligt nabij het karakteristieke middeleeuwse centrum van Montefiascone. Het Meer van Bolsena vindt u op ca. 4 km. Het hotel beschikt over o.a. een lounge met recep tie, lift, taverne, restaurant, een welness-/mas- sageruimte en een binnenplaats met terras. INCLUSIEF: verblijf in Hotel Altavilla*** in een 2-persoonskamer met Italiaans ontbijt. Aankomstdata: zaterdag van 1/9 t/m 20/10 8 dagen 15 dagen September-oktober v.a. 159 v.a. 299 Reserveringskosten 15 per boeking (ver plicht). Prijzen zijn p.p., o.b.v. 2 personen. Reisnr. AUTO 17.556, zie www.kras.nl/17556

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2007 | | pagina 55