Zeelan
Een
een
hippe hap op
trendy plek
MEER van BOLSENA
fyeookbeliHt}
j)e (mak
KRAS .NL
boek online of bel 0900 - 9697
t)(M
8-/15-daagse autovakantie Italië
Heerlijk bijkomen in een prachtig stukje Italië
waarom zou je verder zoeken
PZC Zaterdag 18 augustus 2007 39
Redacteuren Edith Ramakers en
Raymond de Frel zoeken deze
maand naar leuke terrassen. Ray
mond ging naar Eethuis Binnen
Buiten in Goes.
Verzin je een zonnig thema voor augus
tus, moet je maar hopen dat het op de
avond van het etentje ook daadwerkelijk
weer is voor een terrasje. We twijfelden
deze vrijdagavond al een beetje, maar be
sloten het er toch op te wagen. Een colle
ga tipte mij over het terras van het één
jaar jonge eethuis Binnen Buiten in
Goes. Afgesloten, sfeervol, echt een aan
rader. Zei hij. Maar ja, het is een kwakkel-
zomer.
We proberen het toch nog heel even.
Gastvrouw Monique van Dalen neemt
ons mee naar buiten, maar waarschuwt
ons met een knipoog. „Het mag, we klap
pen graag een parasol voor u uit, maar
het zou zomaar eens kunnen dat het
eten van uw bord waait."
De keuze is snel gemaakt, we gaan toch
maar naar binnen. Ik kruip in de hoek
van het eethuis op een hippe witte bank,
zodat ik een goed zicht heb op de inrich
ting.
Die mag er zijn, hier is echt over nage
dacht. Frisse kleuren, hoge en lage tafels,
schilderijen van de dertienjarige Vera
Boone aan de muren: dit eethuis is alles
behalve doorsnee.
Ook de menukaart, die vier keer per jaar
wisselt, is dat niet. Kok Jacco Walraven
heeft vijf voorgerechten, vijf hoofdge
rechten en vijf nagerechten in petto.
Drie gangen kosten, ongeacht de keuze,
22,50 euro. „We hebben de prijs pas ver
hoogd, want met 19,50 euro per menu
moet het echt elke avond volzitten. Dat
redden we niet, zeker omdat we probe
ren alles vers te maken. Wij streven naar
eerlijk eten voor een eerlijke prijs. Ik
houd van lekker eten, en dan het liefst
iets meer trendy dan elders", zegt Moni
que. Daarna deelt ze een dikke pluim uit
aan haar vader Rien. „Hij verzint de lek
kerste recepten en sluist die naar ons
door. Hij is de stille kracht op de achter
grond."
Ik begin met de gegrilde merquez, drie
pittig gekruide kalkoenworstjes met een
Marokkaanse zoetzure saus. Lekker hoor,
hoewel het met dat 'pittig' echt wel mee
valt. Ik ben een snelle zweter, maar de
zakdoek hoeft er niet aan te pas te ko
men. Het geheel is leuk opgemaakt op
een langwerpig bord. „Want eten doe je
ook met je ogen", zegt Monique. Met de
uiensoep van mijn tafelgenoot kan je na
tuurlijk opmaaktechnisch minder kan
ten op. De smaak van de soep is goed.
Maar huh? Wat is dat? Dat zijn gekke
klonten! „Nee, dat is geen ui. Het lijkt
wel bindmiddel", zegt de uiterst vriende
lijke en alerte medewerkster Debby Tolle
naar. Navraag bevestigt haar vermoeden.
„Het is aardappelzetmeel, dat we gebrui
ken om de soep te binden. Er is niet
goed genoeg in de pan geroerd."
De tournedos van de grill (150 gram, bui
ten de kaart om en in combinatie met
een voor- en nagerecht vier euro duur
der dan de andere menu's) van mijn eet-
Kok Jacco Walraven van Eethuis Binnen
Buiten. foto Willem Mieras
gezel mag er zijn. Goed medium gebak
ken en in combinatie met de zwarte pe
persaus zeker een aanrader. Waar mijn ta
felgenoot Vlaamse frites bij zijn vlees
krijgt, gaan mijn drie gegrilde lamskotele
tjes vergezeld van gekruide rijst. Die is
een beetje droog, maar de koteletjes en
vooral de heerlijke honing-tijmsaus ver
goeden veel. Net zoals de erwtjes, wortel
tjes en partjes courgette op onze beide
borden prima zijn. Het torentje van bos-
vruchtenyoghurtijs is een frisse en lichte
afsluiter. Mijn kletskoppen met vanille
roomijs en caramelsaus zijn om de vin
gers bij af te likken.
Eethuis Binnen Buiten, Wijngaard
straat 49, Goes. Tel: 0113-250474.
www.eethuisbinnenbuiten.nl. Open: wo
t/m zo vanaf 18.00 uur. Pinnen: ja. Ro-
kersvrij: twee tafels.
Prijs-kwaliteit:
Entourage:
Bediening aan tafel:
Helderheid van de kaart:
Horen, zien en ruiken: een hippe witte
bank met hoge rugleuning over de vol
le lengte van het eetgedeelte. Origi
neel, maar er is een 'maar': lange men
sen kunnen beter op gewone stoelen
zitten. De tafeltjes zijn wat laag (of de
zitting van de bank wat hoog), waar
door de knieën onder de tafel geen
speelruimte hebben.
Conclusie: Binnen Buiten is leuk om
binnen te stappen, leuker voor een
hapje eten en nóg leuker om te blij
ven hangen.
Kijk voor eerdere afleveringen op
www.pzc.nl/smaakvan
onvoldoende goed
matig uitstekend
voldoende
vanaf
Spectaculair
geprijsd1.
Yieer van Bolsena
La bella Italia! KRAS selecteerde voor u het
3-sterren Hotel Altavilla nabij het Meer van
Bolsena. Een 8-daags verblijf boekt u al vanaf
slechts 159! En dat is bovendien inclusief
Italiaans ontbijt. Dat wordt dus koffers pakken!
DIT MAG U NIET MISSEN
Het karakteristieke middeleeuwse stadje
Montefiascone ligt midden in het prachtige
gebied van de 'Tuscia' en nabij het glinsterende
Meer van Bolsena, het grootste vulkanische
meer van Italië. Montefiascone ligt op de grens
van maar liefst 3 provincies, te weten Toscane,
Umbrië en Latium (Lazio, de bakermat van de
Romeinse beschaving en pittoreske regio van
kratermeren en vulkanische heuvels!) en is dus
ideaal gelegen voor onze kennismaking met een
stukje onvervalst Italië! Montefiascone ligt op
slechts 4 km van het Meer van Bolsena. Aan het
Meer van Bolsena kunt u heerlijk bijkomen of een
schitterende boottocht maken. Bezienswaardig
in dit plaatsje, dat waarschijnlijk een Etruskische
oorsprong heeft, is de achthoekige koepelka
thedraal Santé Margherita, die overal vandaan
zichtbaar is. En wist u dat hier de Est! Est!! Est!!!
wijn vandaan komt? U kunt op diverse plaatsen
wijn proeven en wijn kopen! Ook olijfolie wordt
in deze regio volop geproduceerd en u treft er
ook diverse fruitgaarden en kaasboerderijen.
Een regio van levensgenieters! Ook zeker een
bezoek waard is het plaatsje Tarquinia met het
Etruskenmuseum, waar u één van de belang
rijkste Etruskische verzamelingen van Italië vindt.
Kortom genoeg te zien en te beleven!
HOTEL ALTAVILLA
Hotel Altavilla*** ligt nabij het karakteristieke
middeleeuwse centrum van Montefiascone.
Het Meer van Bolsena vindt u op ca. 4 km. Het
hotel beschikt over o.a. een lounge met recep
tie, lift, taverne, restaurant, een welness-/mas-
sageruimte en een binnenplaats met terras.
INCLUSIEF: verblijf in Hotel Altavilla*** in een
2-persoonskamer met Italiaans ontbijt.
Aankomstdata: zaterdag van 1/9 t/m 20/10
8 dagen 15 dagen
September-oktober v.a. 159 v.a. 299
Reserveringskosten 15 per boeking (ver
plicht). Prijzen zijn p.p., o.b.v. 2 personen.
Reisnr. AUTO 17.556, zie www.kras.nl/17556