7 f0iUc\Wv rntfwef vkujrfpit yfysl,s}/ Karbonade met peer en gorgonzola PZC Dinsdag 7 augustus 2007 ^iUA)^saipf2öMp www.knudde.nl HORIZONTAAL: 1. Overwegen; 4. kledingaccessoire; 10. voormalig Chinese leider; 11mannelijk dier; 12. hypnotische toestand; 14. openluchtmaaltijd; 17. plomp; 18. bijb. figuur; 19. goudgewicht; 20. kalmte; 22. opstootje; 24. vogeleigenschap; 26. bedorven; 27. beeldraadsel; 30. bedaard (muz.); 32. plaats in Saoedi- Arabië; 33. afbijten; 34. lage tempera tuur; 35. broeibak; 36. gehoororgaan; 38. eter; 39. vaartuig; 41dwaas; 42. door middel van; 44. vrouw met bruine haren; 47. Tibetaanse berggids; 48. Europese rivier; 49. lievelingskostje; 50. eksteroog; 51. eetgelegenheid. Puzzelland VERTICAAL: 1. Kleine watervogel; 2. oplawaai; 3. exclusief (afk.); 4. vruchtennat; 5. w.c.; 6. zwaardwalvis; 7. schrijfgerei; 8. deel van de hand; 9. erotiek; 13. godin van de dageraad; 15. gevangeniskamer; 16. Amerikaanse folkloristische muziek; 21 plavuis; 22. helikopterschroef; 23. goe dendag; 25. alcoholische drank; 27. elasticiteit; 28. muskusrat; 29. hoofd stad van Chili; 31Germaanse godheid; 34. vaartuig; 36. wilde haver; 37. ver hoogde toon; 39. bijbelse naam; 40. stop; 41Griekse filosoof; 43. uitroep van zeelui; 45. afgunst; 46. cijfer. door Bertus Schrijf de cij fers 1 tot en met 9 elk één keer in alle horizontale rijen en verti- kale kolom men, en in elk van de negen vierkantjes van 3x3 vak jes. Doorbijter 9 4 6 8 2 7 5 2 8 5 1 6 4 9 3 8 6 4 3 9 5 8 4 6 2 1 1 9 7 Sudoku extra ■jjoips jue>|.i3}ipe >|U}s '0i !|aqjoo g :§UIU -ados|eq '8 ijjoqas jue>papuo qazasjapuqas pjeepuejs g Liauiiua jue>|J3puo s Liaiuiua jue>|uauu!q Suuaoje l|aajs -Luazaq qaasuad z 6|3opp)ooq m doou>( :ua§ujsso|do De regels van deze sudoku zijn hetzelfde als die van een gewone sudoku. Extra is dat de negen cijfers 1 t/m 9 ook eik in de grij ze vlakken moeten voor komen. 4 1 6 4 1 9 7 3 1 7 4 8 5 1 9 3 6 7 3 8 7 3 4 5 1 door Janny van der Heijden Hoofdgerecht, 4 personen. Take five gerecht, niet meer dan 5 ingrediënten: boter, olie, peper, zout, bloem en suiker uitgezonderd. Rib- en haaskarbonades zijn malser van smaak dan bijvoorbeeld schouder- of halskarbonade. De laatste moet zelfs bijna 3 kwartier stoven. Schouderkarbonades bakken zo'n kleine 15 minuten en rib- en halskarbonades hebben over het algemeen maar een minuut of 7 nodig, afhankelijk van de dikte. Ingrediënten 4 karbonades; mosterd; 2 handperen; ca. 75 g gorgonzola. Bereiding Kruid de karbonades met peper en zout en bestrijk ze aan beide kanten met mosterd. Schil de peren, snijd ze elk in vier parten, verwijder het klokhuis en halveer elke part. Verhit de grill van de oven voor. Zet een ruime koekenpan op het fornuis, verhit hierin de boter en bak de karbonades bruin en gaar. Neem ze uit de pan en houd de stukken vlees onder een stuk aluminiumfolie warm. Bak de plakken peer om en om in de boter van de karbonades. Verdeel de gor gonzola in plakken of verkruimel de kaas grof. Leg de karbonades op een oven vaste schaal. Schik op elke karbonade 4 plakken peer en bedek met de kaas. Schuif kort onder de grill. Lekker met in de schil gebakken krieltjes en beetgaar gekookte sperziebonen. Reacties: Janny@kokenuitdekrant.nl Sudoku Kruiswoordraadsel 2 5 7 3 9 8 4 1 6 9 3 4 1 7 6 5 8 2 8 6 1 5 2 4 3 7 S 7 2 8 4 6 3 1 9 5 5 9 3 2 8 1 6 4 7 1 4 6 7 5 9 8 2 3 6 1 9 8 3 2 7 5 4 4 7 2 6 1 5 9 3 8 3 8 5 9 4 7 2 6 1 6 5 8 9 7 4 1 2 3 2 4 1 8 3 6 7 9 5 3 7 9 2 5 1 8 6 4 7 6 4 3 9 8 5 1 2 1 9 3 6 2 5 4 8 7 8 2 5 1 4 7 9 3 6 4 3 2 7 1 9 6 5 8 9 8 7 5 6 3 2 4 1 5 1 6 4 8 2 3 7 9 Cryptogram Horizontaai: 4. Waanwijs; 5. kuuroord; 7. arts; 9. dame; 10. lekendom. Verticaal: 1Jaguar; 2. knoros; 3. bijvoe ding; 6. domkop; 8. trek. MEDIUM OF WEU-DONE, WAT ZAL HÉT ZIJN? UW TIMING WORPT HOGELIJK GEWAARPEERP, VRINP/ HOE HEBT GE ONS GEVONPEN? WIE HET LAATST SNOEFT, SNOEFT HET BEST/ IK RUIK IETS AANGEBRANPS, MAAR ALLES VERPER OKEE HIER?

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2007 | | pagina 19