In de Gele Hoed
is warme herberg
Doe eens iets voor een ander,
je krijgt er veel voor terug!
1$eooi*delinq
i)e tmcM
uan
ROC Zeeland
Het Coese Lyceum
Zwin College
Reynaertcollege
PZC Zaterdag 30 juni 2007 I 33
Prijs-kwaliteitsverhouding:
Entourage:
Bediening aan tafel:
Helderheid van de kaart:
Horen, zien en ruiken: In de Gele
Hoed ademt een authentieke Zeeuw
se, maritieme sfeer. Een beetje alterna
tief, maar ook artistiek. Past precies
bij Zonnemaire.
Conclusie: een dorpsrestaurant waar
veel kan en mag en waar eten gezellig
heid betekent.
Kijk voor eerdere afleveringen op
www.pzc.nl/smaakvan
onvoldoende goed
matig uitstekend
voldoende
zijn nergens anders beter", adviseren de
locals de nieuwe gasten. Wij kiezen eigen
zinnig en proberen vooraf de Zeeuwse
vissoep en 'langzame beestjes', oftewel
slakken (7,00 euro). Chef-kok en eige
naar Rob Visser heeft een vrijzinninge in
terpretatie ontwikkeld voor de berei
dingswijze van de slakken. Ze zijn niet al
leen in de traditionele kruidenboter be
reid, maar in een pittige kruiden-toma
tensaus. „Misschien iets té vrijzinnig", is
ons commentaar.
Als we al iets op de vissoep aan te mer
ken hebben, zou het zijn dat de soep
voor ons minder gebonden mag zijn.
Maar met de gebakken croutons en verse
peterselie is de soep wel in balans. En
voor een prijs van 4,75 euro mag je niet
mopperen.
'What a wonderful world', zingt Louis
Armstrong, en dat is het In de Gele
Hoed. En al veel jaren. Ook al toen De
Vissers tien jaar geleden de zaak van de
naamgever Geelhoed overnamen. Het is
een restaurant dat elk dorp zich wenst.
De Visser werkt als het maar even kan
met groenten uit eigen moestuin. Bij de
Mexicaanse vegetarische tortilla met kid
ney beans en salsa en de Zeeuwse paella
(beide 15,50 euro) wordt rabarber geser
veerd, witte koolsalade met noten, wor
teltjes, snijbonen, witlof, en spinazie.
Aan variatie geen gebrek. Een tel later
worden nog aardappelkroketjes gebracht
en frites van nieuwe aardappelen, in de
schil gefrituurd. We schamen ons er
voor nog om zure room te vragen voor
de tortilla. We doen het toch. Gelukkig
Ingrid en Rob Visser in In de Gele Hoed.
foto Marijke Folkertsma
maar, want de salsa wordt met de lichte
knoflooksaus (de zure room was op) ge
neutraliseerd en smaakvoller. „Mijn man
heeft de knoflooksaus snel in elkaar ge
draaid", zegt Ingrid Visser. Bij In de Gele
Hoed zijn ze niet voor een gat te vangen.
We proeven nog met tweeën van één
toetje de 'Soete Saligheit'. Het is een com
binatie van vanille-ijs, nougatine met ka
ramelsaus en slagroom. De prijs is 4,75
euro. Zonnemaire mag zich rijk rekenen
met In de Gele Hoed.
In de Gele Hoed, Dijk van Bommenede 40
in Zonnemaire. Tel: 0111-402055, www.inde-
gelehoed.nl. Openingstijden: nov. tot mrt,
vrij tot zat vanaf 17.00 uur. April tm juni
en sept, tot okt, wo. tot en met zon. vanaf
17.00 uur. Juli en aug, dagelijks vanaf 11.00
uur. Ma. gesloten. Alle feestdagen open. Pin
nen kan en betalen met mastercards ook.
Roken in overleg met de buren.
In 'de Smaak van' bezoeken Edith
Ramakers en Raymond de Frel deze
maand onaangekondigd restaurants
aan de rand van de provincie. Edith
ging dit keer naar In de Gele Hoed in
Zonnemaire.
„Niets vergeten? Ook uw regenjas of para
plu niet?" Bij eigenares Ingrid Visser van
In de Gele Hoed zit gastvrijheid in haar
genen. Dat vermoedde ik al toen we re
serveerden. „Gezellig dat u komt. U
krijgt een leuk tafeltje aan het raam." We
voelen ons direct welkom.
In de Gele Hoed heeft een maritieme
sfeer, die wordt duidelijk gemaakt met
visnetten aan de muren, miniatuurvis
sersboten zoals de St(ellendam) 1 op de
schouw, stoer scheepstuig en meeuwen
die aan het plafond zweven. Tussen de
houten plafondbalken zijn zeekaarten ge
plakt. De inrichting doet iets Norman-
disch aan, robuust en praktisch. Hier wil
je zeedieren eten.
Aan een tafeltje achter ons zitten enkele
trouwe gasten uit Zonnemaire zelf Ze
doen zich te goed aan mosselen en bestel
len een tweede mosselpan. „De mossels
GESLAAGD
Certificaat Verzorgende Deelkwalifica
tie 304: Rian Krijger, Gerda van Kruijsdijk,
Anny Padmos, Odette van Rees, Sabina
Servaas.
Middenkader recreatie: Stefan Bertram,
Astrid Bosschaart, Kirsten Eijkelenboom,
Vera Frèrejean, Claire Matulessy, Kristine
Meeusen, Marijke Nelis, Lieke Suijk, Lida
Swaneveld, Eefje van Willegen,
Middenkader reizen: Jessica Balk, Eline
Buijs, Marije Faasse, Dave Geuze, Anne-
loes Klaasse, Demelza Koster, Floortje Kos
ter, Richard Nelisse, Elène Oreel, Kim Pro
voost, Mandy Roerade, Leonie Sparnaaij,
Moïra Vandevoorde, Yordi Wieland, Mid
denkader reizen/toeristische Informatie:
Johnny van Assen, Freke Bakkers, Dyrena
Casetta, Sofie de Feijter, Esther den Floog-
lander, Mike de Jonge, Lisanne Kempe
naar, Shiva Leeuw, Marloes Niwele, Marije
de Pagter, Desi de Pesseroy, Nicky Schol,
Anneloek Schrijvershof, Anne-Lotte Soete-
man, Natasja Soeteman, Yannick Vasten
hout, Linda Visch, Leonie Voogd, Jolanda
Willemsen.
Zelfstandig werkend medewerker re
creatie: Jurgen van Driel, Jorinda Kolijn,
Robin van Leenen, Colinda Ligtendag,
Wendy Vaal, Nicole Werkman.
Zelfstandig werkend medewerker rei
zen: Amal Al Sharifi, Marjanke Liezenga,
Lisette Smidt, Cristel Vermeulen.
Zelfstandig Werkend Medew. Reizen/
Toeristische Informatie: Agnes de Rijke;
Medewerker Recreatie: Vallery van Uy-
trecht,
Medewerker Reizen Toeristische In
formatie: Sébastien Miltiade,
Luchtvaartdienstverlener: Amal Al Sha
rifi.
Havo, profiel economie en maatschap
pij: Stephanie Barendregt; Raoul Bungen-
berg de Jong; Roy Kenters; Quinta
Kooien.
Havo, profiel natuur en techniek: Daniël
Schoorl.
Vwo, profiel natuur en gezondheid: Jo-
sie Schönhoff.
Vmbo, basisberoepsger. leerweg, tech
niek, techniek-breed: Sander de Bruijn,
Marvin Eestermans; Jeffrey Zoeteweij; Si
mon de Vries; Stefan van 't Westende.
Vmbo, kaderberoepsgerichte leerweg,
techniek, bouwtechniek-timmeren: Jan
Pekaar; Joeri Pekaar.
Vmbo, kaderberoepsger. leerw., econo
mie consumptief: Miguel van der Weele.
Vmbo, kaderberoepsgerichte leerweg,
economie, handel en administratie:
Jeroen Klapwijk.
Vmbo, kaderberoepsgerichte leerweg,
economie: Marre Menue; Dilan Yavuz.
Vmbo, kaderberoepsgerichte leerweg,
metaaltechniek: Robin van Opdurp; Ti
nto Schanssema.
Vmbo, gemengde leerweg, bouwtech
niek: Wouter Kneuvels.
Vmbo, theoretische leerweg: Jeffrey
Thomaes.
Havo, profiel cultuur en maatschappij:
Marieke Quaars.
Vwo, profiel natuur en gezondheid: Mi-
quel Jansen; Tim de Visser.
Vmbo, kaderberoepsgerichte leerweg,
techniek: Gieljan Wysevelde.
Vmbo, basisberoepsgerichte leerweg,
handel en administratie: Jannick Pleunis.
Vmbo, theoretische leerweg: Martina
Grabovac; Mariët Muilwijk; Signe Vonck;
Milou van de Walle.
Havo: llona van Dorsselaer; Carolien Fer-
ket; Amanda Sedhom; Yi Zhang.
Atheneum: Domien van Acker.
Als vrijwilliger bij 't Gasthuis en Vliedberg heb je het gegarandeerd naar
je zin. En je zorgt dat anderen, voornamelijk ouderen, het ook naar hun zin hebben.
De werkzaamheden kunnen groepsgericht zijn (kookactiviteiten, verenigingen,
ontbijtbuffet) of individueel in persoonlijk contact met de cliënten (wandelen,
voorlezen of er gewoon zijn voor die cliënt). Er zijn zoveel mogelijkheden, qua uren
en locatie (in 't Gasthuis in Middelburg, in Vliedberg in Koudekerke en in groeps
woningen op Walcheren of zelfs bij mensen thuis in een thuiszorgsetting) dat het
zeker moet lukken om iets te vinden dat bij jou past.
Ook als je nog véél jonger bent dan onze cliënten, ben je
van harte welkom.
Meer weten? Bel de coördinator van de vrijwilligers van
't Gasthuis, mevrouw Erna de Voogd,
telefoon 0118 630 630.
S V R Z
WAAR OE MENS IEMAND IS
■V? ,,jTiv!