In de Gele Hoed is warme herberg Doe eens iets voor een ander, je krijgt er veel voor terug! 1$eooi*delinq i)e tmcM uan ROC Zeeland Het Coese Lyceum Zwin College Reynaertcollege PZC Zaterdag 30 juni 2007 I 33 Prijs-kwaliteitsverhouding: Entourage: Bediening aan tafel: Helderheid van de kaart: Horen, zien en ruiken: In de Gele Hoed ademt een authentieke Zeeuw se, maritieme sfeer. Een beetje alterna tief, maar ook artistiek. Past precies bij Zonnemaire. Conclusie: een dorpsrestaurant waar veel kan en mag en waar eten gezellig heid betekent. Kijk voor eerdere afleveringen op www.pzc.nl/smaakvan onvoldoende goed matig uitstekend voldoende zijn nergens anders beter", adviseren de locals de nieuwe gasten. Wij kiezen eigen zinnig en proberen vooraf de Zeeuwse vissoep en 'langzame beestjes', oftewel slakken (7,00 euro). Chef-kok en eige naar Rob Visser heeft een vrijzinninge in terpretatie ontwikkeld voor de berei dingswijze van de slakken. Ze zijn niet al leen in de traditionele kruidenboter be reid, maar in een pittige kruiden-toma tensaus. „Misschien iets té vrijzinnig", is ons commentaar. Als we al iets op de vissoep aan te mer ken hebben, zou het zijn dat de soep voor ons minder gebonden mag zijn. Maar met de gebakken croutons en verse peterselie is de soep wel in balans. En voor een prijs van 4,75 euro mag je niet mopperen. 'What a wonderful world', zingt Louis Armstrong, en dat is het In de Gele Hoed. En al veel jaren. Ook al toen De Vissers tien jaar geleden de zaak van de naamgever Geelhoed overnamen. Het is een restaurant dat elk dorp zich wenst. De Visser werkt als het maar even kan met groenten uit eigen moestuin. Bij de Mexicaanse vegetarische tortilla met kid ney beans en salsa en de Zeeuwse paella (beide 15,50 euro) wordt rabarber geser veerd, witte koolsalade met noten, wor teltjes, snijbonen, witlof, en spinazie. Aan variatie geen gebrek. Een tel later worden nog aardappelkroketjes gebracht en frites van nieuwe aardappelen, in de schil gefrituurd. We schamen ons er voor nog om zure room te vragen voor de tortilla. We doen het toch. Gelukkig Ingrid en Rob Visser in In de Gele Hoed. foto Marijke Folkertsma maar, want de salsa wordt met de lichte knoflooksaus (de zure room was op) ge neutraliseerd en smaakvoller. „Mijn man heeft de knoflooksaus snel in elkaar ge draaid", zegt Ingrid Visser. Bij In de Gele Hoed zijn ze niet voor een gat te vangen. We proeven nog met tweeën van één toetje de 'Soete Saligheit'. Het is een com binatie van vanille-ijs, nougatine met ka ramelsaus en slagroom. De prijs is 4,75 euro. Zonnemaire mag zich rijk rekenen met In de Gele Hoed. In de Gele Hoed, Dijk van Bommenede 40 in Zonnemaire. Tel: 0111-402055, www.inde- gelehoed.nl. Openingstijden: nov. tot mrt, vrij tot zat vanaf 17.00 uur. April tm juni en sept, tot okt, wo. tot en met zon. vanaf 17.00 uur. Juli en aug, dagelijks vanaf 11.00 uur. Ma. gesloten. Alle feestdagen open. Pin nen kan en betalen met mastercards ook. Roken in overleg met de buren. In 'de Smaak van' bezoeken Edith Ramakers en Raymond de Frel deze maand onaangekondigd restaurants aan de rand van de provincie. Edith ging dit keer naar In de Gele Hoed in Zonnemaire. „Niets vergeten? Ook uw regenjas of para plu niet?" Bij eigenares Ingrid Visser van In de Gele Hoed zit gastvrijheid in haar genen. Dat vermoedde ik al toen we re serveerden. „Gezellig dat u komt. U krijgt een leuk tafeltje aan het raam." We voelen ons direct welkom. In de Gele Hoed heeft een maritieme sfeer, die wordt duidelijk gemaakt met visnetten aan de muren, miniatuurvis sersboten zoals de St(ellendam) 1 op de schouw, stoer scheepstuig en meeuwen die aan het plafond zweven. Tussen de houten plafondbalken zijn zeekaarten ge plakt. De inrichting doet iets Norman- disch aan, robuust en praktisch. Hier wil je zeedieren eten. Aan een tafeltje achter ons zitten enkele trouwe gasten uit Zonnemaire zelf Ze doen zich te goed aan mosselen en bestel len een tweede mosselpan. „De mossels GESLAAGD Certificaat Verzorgende Deelkwalifica tie 304: Rian Krijger, Gerda van Kruijsdijk, Anny Padmos, Odette van Rees, Sabina Servaas. Middenkader recreatie: Stefan Bertram, Astrid Bosschaart, Kirsten Eijkelenboom, Vera Frèrejean, Claire Matulessy, Kristine Meeusen, Marijke Nelis, Lieke Suijk, Lida Swaneveld, Eefje van Willegen, Middenkader reizen: Jessica Balk, Eline Buijs, Marije Faasse, Dave Geuze, Anne- loes Klaasse, Demelza Koster, Floortje Kos ter, Richard Nelisse, Elène Oreel, Kim Pro voost, Mandy Roerade, Leonie Sparnaaij, Moïra Vandevoorde, Yordi Wieland, Mid denkader reizen/toeristische Informatie: Johnny van Assen, Freke Bakkers, Dyrena Casetta, Sofie de Feijter, Esther den Floog- lander, Mike de Jonge, Lisanne Kempe naar, Shiva Leeuw, Marloes Niwele, Marije de Pagter, Desi de Pesseroy, Nicky Schol, Anneloek Schrijvershof, Anne-Lotte Soete- man, Natasja Soeteman, Yannick Vasten hout, Linda Visch, Leonie Voogd, Jolanda Willemsen. Zelfstandig werkend medewerker re creatie: Jurgen van Driel, Jorinda Kolijn, Robin van Leenen, Colinda Ligtendag, Wendy Vaal, Nicole Werkman. Zelfstandig werkend medewerker rei zen: Amal Al Sharifi, Marjanke Liezenga, Lisette Smidt, Cristel Vermeulen. Zelfstandig Werkend Medew. Reizen/ Toeristische Informatie: Agnes de Rijke; Medewerker Recreatie: Vallery van Uy- trecht, Medewerker Reizen Toeristische In formatie: Sébastien Miltiade, Luchtvaartdienstverlener: Amal Al Sha rifi. Havo, profiel economie en maatschap pij: Stephanie Barendregt; Raoul Bungen- berg de Jong; Roy Kenters; Quinta Kooien. Havo, profiel natuur en techniek: Daniël Schoorl. Vwo, profiel natuur en gezondheid: Jo- sie Schönhoff. Vmbo, basisberoepsger. leerweg, tech niek, techniek-breed: Sander de Bruijn, Marvin Eestermans; Jeffrey Zoeteweij; Si mon de Vries; Stefan van 't Westende. Vmbo, kaderberoepsgerichte leerweg, techniek, bouwtechniek-timmeren: Jan Pekaar; Joeri Pekaar. Vmbo, kaderberoepsger. leerw., econo mie consumptief: Miguel van der Weele. Vmbo, kaderberoepsgerichte leerweg, economie, handel en administratie: Jeroen Klapwijk. Vmbo, kaderberoepsgerichte leerweg, economie: Marre Menue; Dilan Yavuz. Vmbo, kaderberoepsgerichte leerweg, metaaltechniek: Robin van Opdurp; Ti nto Schanssema. Vmbo, gemengde leerweg, bouwtech niek: Wouter Kneuvels. Vmbo, theoretische leerweg: Jeffrey Thomaes. Havo, profiel cultuur en maatschappij: Marieke Quaars. Vwo, profiel natuur en gezondheid: Mi- quel Jansen; Tim de Visser. Vmbo, kaderberoepsgerichte leerweg, techniek: Gieljan Wysevelde. Vmbo, basisberoepsgerichte leerweg, handel en administratie: Jannick Pleunis. Vmbo, theoretische leerweg: Martina Grabovac; Mariët Muilwijk; Signe Vonck; Milou van de Walle. Havo: llona van Dorsselaer; Carolien Fer- ket; Amanda Sedhom; Yi Zhang. Atheneum: Domien van Acker. Als vrijwilliger bij 't Gasthuis en Vliedberg heb je het gegarandeerd naar je zin. En je zorgt dat anderen, voornamelijk ouderen, het ook naar hun zin hebben. De werkzaamheden kunnen groepsgericht zijn (kookactiviteiten, verenigingen, ontbijtbuffet) of individueel in persoonlijk contact met de cliënten (wandelen, voorlezen of er gewoon zijn voor die cliënt). Er zijn zoveel mogelijkheden, qua uren en locatie (in 't Gasthuis in Middelburg, in Vliedberg in Koudekerke en in groeps woningen op Walcheren of zelfs bij mensen thuis in een thuiszorgsetting) dat het zeker moet lukken om iets te vinden dat bij jou past. Ook als je nog véél jonger bent dan onze cliënten, ben je van harte welkom. Meer weten? Bel de coördinator van de vrijwilligers van 't Gasthuis, mevrouw Erna de Voogd, telefoon 0118 630 630. S V R Z WAAR OE MENS IEMAND IS ■V? ,,jTiv!

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2007 | | pagina 97