6
7
3
1
4
9
3
9
PZC Zaterdag 7 april 2007 27_
FC
ye?yo6Ve$5>\6 tfye vJiRpfuMei
V^ffe pUiplfCjtf
door Toon van Driel
v^Pftlpe tpws-iM mm i sfut^PF..
ELSJE
door Hercules Valkema
tt" Yep- Eeri
j; spuugbees'rje. J
S NGLE
I door Hanco Kolk Peter de Wit/Comic House
Door de glossy's wordt de
misvatting in stand gehouden
dat een mooie vrouw
rimpelloos, schaamliploos,
onthaard en opgepompt met
silliconen moet zijn!
Het is wreed, amoreel en
absurd dat wij aan een
ideaalbeeld moeten voldoen
waaraan niets natuurlijks
meer is!
HAVANK
door Danier/Comic House
10 liSSQsm
door Bertus
■Luezsq uio pueq 'ot l8nJ '6 Tipsi ;u|jd '8 isiqosj
>|eq y !soopj0>|>|3is 'g isjjuj] ueljiq jood g Iu3puer iioo
'E !s;niu jund 'Z iU0Aoqs>)U!| qaiv\u0UU!dsl luaSujSSOidp
Als je boos kijkt,
krijg je hierzo'n
groef.
SUDO
Schrijf de cij
fers 1 tot en
met 9 elk één
keer in alle
horizontale
rijen en verti-
kale kolom
men, en in elk
van de negen
vierkantjes
van 3x3 vak
jes.
De spelregels
van deze
sudoku zijn
hetzelfde als
die van een
gewone sudo
ku. Extra is
dat de cijfers
1 tm 9 ook in
de grijze vlak
ken voorko-
Doorbijter
3
6
5
9
2
6
8
1
3
7
5
7
2
3
5
4
2
1
6
7
9
1
4
2
6
8
9
4
9
Sudoku extra
5
1
8
6
9
2
7
6
9
8
4
1
4
9
1
2
6
4
8
1
3
1
2
5
6
8
3
5
2
3
1
7
8
6
7
6
3
9
2
5
4
KRUISWOORD
Horizontaal:
1Plaksel; 4. vis; 10. masker; 13. azijn;
15. sleepnet; 16. hoffeest; 17. gemalin
van lason; 19. domoor; 20. sleeën; 21
baai; 23. afdruk; 25. landbouwwerktuig;
27. oude vochtmaat; 29. Amerikaanse
schrijver; 30. insect; 31rivier in
Oostenrijk; 33. breuk; 34. samenge
bonden graanhalmen; 36. vluchtig; 37.
bolgewas; 38. voegwoord; 39. uitroep
van pijn; 40. schattig; 42. onderwerp
van gesprek (Eng.); 43. heilige stier; 45.
boom; 46. rondedans; 48. scharnier v.e
hengsel; 50. thans; 51persoon om wie
men lacht; 53. aanvang; 55. kobaltglas;
57. gedwee; 59. kinderlijk; 61metalen
bak; 62. Engels vorstenhuis; 64. kleine
wig; 65. slot; 66. vorm van reizen; 67.
rivier in Oostenrijk.
Puzzelland
Verticaal:
1Stemming; 2. lofdicht; 3. landstreek
in Frankrijk; 5. Frans voegwoord; 6. bij
woord; 7. hertachtig dier; 8. zangvogel;
9. reeds; 10. bericht; 11Spaanse uit
roep; 12. kenau; 14. manwijf; 16.
Noorse componist; 18. uitroep van her-1
kenning; 20. berg op Mindanao; 22.
eerzucht; 24. défilé; 26. grimas; 28.
gekroesd weefsel; 30. kleur; 32.
sprookjesfiguur; 35. zoogdier; 40. rang
telwoord; 41vleesrooster; 43. stad in
Frankrijk; 44. niet opletten; 47.
Europeaan; 49. voorzetsel; 51. militaire
aanval; 52. foedraal; 53. mengsel van
mist en rook; 54. indianentent; 56.
onbepaald vnw.; 58. groet; 60. Duits
lidwoord; 62. buisverlichting; 63.
muzieknoot.
CRYPTO
Horizontaal:
4. Smerige oplichters! (7); 5. Dubbel
bronstig in het geweer (9); 8. Het
handwerk met liefde voor een (3);
9.huisdier (4); 10. Die droom blijft
een illusie (6).
Verticaal:
1Presentator? (7); 2. Tijd om te
griezelen? (9); 3. Toets met spoed!
(4); 6. Geen stel? Nu even niet! (6);
7. Ouder en voornaam gerecht (6).
Puzzelland
KOKEN
door Janny van der Heijden
Gepocheerde eieren met gerookte zalm
4 personen, voorgerecht. Pocheren van eieren lijkt ingewikkeld, maar is eigenlijk
simpel als je het geheim kent. Ik heb deze truc ooit geleerd van Delia Smith, dé
grande dame die de Engelse natie heeft leren koken. Neem geen steelpan of gewo
ne pan om de eieren te pocheren, maar een diepe koekenpan. Op die manier kan
het ei niet 'wegzakken', bij het in het water laten glijden. Wanneer je in het water
met de achterkant van bijvoorbeeld een houten lepel een kleine draaikolk maakt,
blijft het ei mooi bij elkaar en vloeit het niet uit.
Ingrediënten: 4 kakelverse eieren; azijn; zout; 4 witte boterhammen; 4 mooie plak-„_
ken zalm; 3 eetlepels béarnaisesaus (potje); scheutje witte wijn
Bereiding: Breng intussen in een diepe koekenpan water aan de kook, voeg een
beetje zout en een scheutje azijn toe. Breek nu telkens een ei in een kopje. Maak
een draaikolk met de achterkant van een lepel in het zachtjes borrelende water.
Hou het kopje met het ei nu vlak boven het water en laat het in de draaikolk glij
den. Pocheer zo alle 4 de eieren ruim 1 minuut, draai dan het vuur uit en laat de
eieren zo ongeveer 10 minuten in het water liggen. Steek intussen uit elke boter
ham een mooie cirkel. Rooster de ronde boterhammen. Verwarm de béarnaisesaus
au bain marie met de witte wijn. Leg de boterhammen op een bordje. Neem de
gepocheerde eieren met een schuimspaan uit het water, laat ze uitlekken en leg ze
dan op de warme toast. Leg hier overheen de plakjes zalm en lepel hierover de
warme béarnaise. Serveer direct. Reacties: Janny@kokenuitdekrant.nl
OPLOSSINGEN HïtiiiikSSÊKÊÊÊ
- Kruiswoordraadsel
3
4
8
9
5
1
2
7
9
6
1
4
7
2
3
8
5
S
2
7
3
8
1
9
6
4
5
6
l
3
9
2
4
8
4
1
2
7
6
8
5
9
8
3
9
2 4
5
6
7
1
6
9
4
8
3
7
5
2
1
7
5
6
2
8
2
8
3
5
2
4
1
6
s'iT||S I E I C U S IJ j
I pÉvM D I E I E 1 S
-rH h Ok E T
Cryptogram
Horizontaal: 5. Tippelen; 6. amen; 7. rol; 8. eigendom;
10. sjouwer. Verticaal: 1Stommetje; 2. open; 3. weg
renner; 4. verloop; 9. grut.
jRlD H^A R Te
Mo p eYJaTtJ
j o~m~e E BMB
B r m E lT [ABLT
KIJK NU TOCH WAT EEN BENPE/ EEN KETT1NG-
ROKER ZO TE ZIEN.. VAN PE ZENUWEN:
ONZE EPI, OOK BEKENP ALS
BBBRHARPT MULLER/
SONDBR-
KOMMANPAWT IN
PE PUITSE
S/CRBRHBfTS-
P/BNST. KIJK,
NU WORPT HET
INTERESSANT/