6 7 3 1 4 9 3 9 PZC Zaterdag 7 april 2007 27_ FC ye?yo6Ve$5>\6 tfye vJiRpfuMei V^ffe pUiplfCjtf door Toon van Driel v^Pftlpe tpws-iM mm i sfut^PF.. ELSJE door Hercules Valkema tt" Yep- Eeri j; spuugbees'rje. J S NGLE I door Hanco Kolk Peter de Wit/Comic House Door de glossy's wordt de misvatting in stand gehouden dat een mooie vrouw rimpelloos, schaamliploos, onthaard en opgepompt met silliconen moet zijn! Het is wreed, amoreel en absurd dat wij aan een ideaalbeeld moeten voldoen waaraan niets natuurlijks meer is! HAVANK door Danier/Comic House 10 liSSQsm door Bertus ■Luezsq uio pueq 'ot l8nJ '6 Tipsi ;u|jd '8 isiqosj >|eq y !soopj0>|>|3is 'g isjjuj] ueljiq jood g Iu3puer iioo 'E !s;niu jund 'Z iU0Aoqs>)U!| qaiv\u0UU!dsl luaSujSSOidp Als je boos kijkt, krijg je hierzo'n groef. SUDO Schrijf de cij fers 1 tot en met 9 elk één keer in alle horizontale rijen en verti- kale kolom men, en in elk van de negen vierkantjes van 3x3 vak jes. De spelregels van deze sudoku zijn hetzelfde als die van een gewone sudo ku. Extra is dat de cijfers 1 tm 9 ook in de grijze vlak ken voorko- Doorbijter 3 6 5 9 2 6 8 1 3 7 5 7 2 3 5 4 2 1 6 7 9 1 4 2 6 8 9 4 9 Sudoku extra 5 1 8 6 9 2 7 6 9 8 4 1 4 9 1 2 6 4 8 1 3 1 2 5 6 8 3 5 2 3 1 7 8 6 7 6 3 9 2 5 4 KRUISWOORD Horizontaal: 1Plaksel; 4. vis; 10. masker; 13. azijn; 15. sleepnet; 16. hoffeest; 17. gemalin van lason; 19. domoor; 20. sleeën; 21 baai; 23. afdruk; 25. landbouwwerktuig; 27. oude vochtmaat; 29. Amerikaanse schrijver; 30. insect; 31rivier in Oostenrijk; 33. breuk; 34. samenge bonden graanhalmen; 36. vluchtig; 37. bolgewas; 38. voegwoord; 39. uitroep van pijn; 40. schattig; 42. onderwerp van gesprek (Eng.); 43. heilige stier; 45. boom; 46. rondedans; 48. scharnier v.e hengsel; 50. thans; 51persoon om wie men lacht; 53. aanvang; 55. kobaltglas; 57. gedwee; 59. kinderlijk; 61metalen bak; 62. Engels vorstenhuis; 64. kleine wig; 65. slot; 66. vorm van reizen; 67. rivier in Oostenrijk. Puzzelland Verticaal: 1Stemming; 2. lofdicht; 3. landstreek in Frankrijk; 5. Frans voegwoord; 6. bij woord; 7. hertachtig dier; 8. zangvogel; 9. reeds; 10. bericht; 11Spaanse uit roep; 12. kenau; 14. manwijf; 16. Noorse componist; 18. uitroep van her-1 kenning; 20. berg op Mindanao; 22. eerzucht; 24. défilé; 26. grimas; 28. gekroesd weefsel; 30. kleur; 32. sprookjesfiguur; 35. zoogdier; 40. rang telwoord; 41vleesrooster; 43. stad in Frankrijk; 44. niet opletten; 47. Europeaan; 49. voorzetsel; 51. militaire aanval; 52. foedraal; 53. mengsel van mist en rook; 54. indianentent; 56. onbepaald vnw.; 58. groet; 60. Duits lidwoord; 62. buisverlichting; 63. muzieknoot. CRYPTO Horizontaal: 4. Smerige oplichters! (7); 5. Dubbel bronstig in het geweer (9); 8. Het handwerk met liefde voor een (3); 9.huisdier (4); 10. Die droom blijft een illusie (6). Verticaal: 1Presentator? (7); 2. Tijd om te griezelen? (9); 3. Toets met spoed! (4); 6. Geen stel? Nu even niet! (6); 7. Ouder en voornaam gerecht (6). Puzzelland KOKEN door Janny van der Heijden Gepocheerde eieren met gerookte zalm 4 personen, voorgerecht. Pocheren van eieren lijkt ingewikkeld, maar is eigenlijk simpel als je het geheim kent. Ik heb deze truc ooit geleerd van Delia Smith, dé grande dame die de Engelse natie heeft leren koken. Neem geen steelpan of gewo ne pan om de eieren te pocheren, maar een diepe koekenpan. Op die manier kan het ei niet 'wegzakken', bij het in het water laten glijden. Wanneer je in het water met de achterkant van bijvoorbeeld een houten lepel een kleine draaikolk maakt, blijft het ei mooi bij elkaar en vloeit het niet uit. Ingrediënten: 4 kakelverse eieren; azijn; zout; 4 witte boterhammen; 4 mooie plak-„_ ken zalm; 3 eetlepels béarnaisesaus (potje); scheutje witte wijn Bereiding: Breng intussen in een diepe koekenpan water aan de kook, voeg een beetje zout en een scheutje azijn toe. Breek nu telkens een ei in een kopje. Maak een draaikolk met de achterkant van een lepel in het zachtjes borrelende water. Hou het kopje met het ei nu vlak boven het water en laat het in de draaikolk glij den. Pocheer zo alle 4 de eieren ruim 1 minuut, draai dan het vuur uit en laat de eieren zo ongeveer 10 minuten in het water liggen. Steek intussen uit elke boter ham een mooie cirkel. Rooster de ronde boterhammen. Verwarm de béarnaisesaus au bain marie met de witte wijn. Leg de boterhammen op een bordje. Neem de gepocheerde eieren met een schuimspaan uit het water, laat ze uitlekken en leg ze dan op de warme toast. Leg hier overheen de plakjes zalm en lepel hierover de warme béarnaise. Serveer direct. Reacties: Janny@kokenuitdekrant.nl OPLOSSINGEN HïtiiiikSSÊKÊÊÊ - Kruiswoordraadsel 3 4 8 9 5 1 2 7 9 6 1 4 7 2 3 8 5 S 2 7 3 8 1 9 6 4 5 6 l 3 9 2 4 8 4 1 2 7 6 8 5 9 8 3 9 2 4 5 6 7 1 6 9 4 8 3 7 5 2 1 7 5 6 2 8 2 8 3 5 2 4 1 6 s'iT||S I E I C U S IJ j I pÉvM D I E I E 1 S -rH h Ok E T Cryptogram Horizontaal: 5. Tippelen; 6. amen; 7. rol; 8. eigendom; 10. sjouwer. Verticaal: 1Stommetje; 2. open; 3. weg renner; 4. verloop; 9. grut. jRlD H^A R Te Mo p eYJaTtJ j o~m~e E BMB B r m E lT [ABLT KIJK NU TOCH WAT EEN BENPE/ EEN KETT1NG- ROKER ZO TE ZIEN.. VAN PE ZENUWEN: ONZE EPI, OOK BEKENP ALS BBBRHARPT MULLER/ SONDBR- KOMMANPAWT IN PE PUITSE S/CRBRHBfTS- P/BNST. KIJK, NU WORPT HET INTERESSANT/

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2007 | | pagina 27