Mooie vondsten en veel aandacht VERKOOP tot 60% Zeeland RESTANTEN LEEN BAKKER/ OUTLET STORE Protest tegen drukte i)e m /ttf LYNSACK-REEVES op het gehele assortiment^ Ons filiaal te Vlissingen wordt Verkoop van restanten uit onze collectie. Hermesweg 23 4382 ND Vlissingen 3 6 Zaterdag 10 februari 2007 PZC In de Smaak van Edith en Raymond schrijft Edith Ramakers over haar ervaringen in de Krommeiuatergang in Hoofdplaat. Dit keer is het thema de brunch/lunch. Hoeveel persoonlijker kan een res taurant nog zijn? In de Kromme- watergang hangen in de hal fo to's van het personeel, zwartwit en sprekend, die het dagelijkse leven van een dag in het sterrenrestaurant vertel- itk l^aynxOHÖ len. Een gevulde dag, die om half zeven begint met een bezoek aan de vismijn, waar de garnalen voor oma laantje wor den gekocht. Oma pelt ze, al is ze al 87 jaar. „Als we zien hoe vers de vissen zijn, gaat ons hart open", zegt Blanche Vinke van De Krommewatergang. Bij de Krommewatergang gaan aandacht en kwaliteit hand in hand. Natuurlijk, het restaurant met een ster, is het ook aan zijn stand verplicht. Maar dan moet het nog wel waargemaakt worden. De gemarineerde coquilles met ganzenle ver, balsamico en truffel is een veelbelo vende starter. We gaan te snel; eerst nog even terug naar het begin, naar de amu ses die de huisapertief van rozenlikeur, grappa en een Italiaanse champagne ver gezellen. Twee mini-hoorntjes met ro quefort zijn niet alleen een lust voor het oog, de kaas is romig en haast zoet. De oester wordt vreemd genoeg niet frisser, maar juist voller van smaak door toevoe ging van het schijfje bloedsinaasappel. De langoustines, die op verschillende ma nieren zijn bereid, overtreffen onze ver wachting. Dat geldt zeker voor de berei dingswijze van de in paneermeel gebak ken langoustine. We gaan verder met gepekelde kabel jauw met spiering en peekluts, 'in Hol land noemen ze dat hutspot', zegt Cin dy, van de bediening. Bij restaurants als De Krommewatergang zijn het de creatieve vondsten of subtiele toevoegingen die de kwaliteit waarbor gen. We noteren in die categorie de cre- me van aardperen en de zeebaars, in schuim van gember, met soyaolie en een lolly van sesamzaadjes. De conclusie is dat de zeebaars goed gedijt in de soya en de sesamzaadjes. In dit soort etablissementen spreek je niet over hoofdgerechten. Het zijn hap De Kromme Watergang: Edwin en Blanche Vinke. foto Peter Nicolai jes, subtiel en variërend van klein tot iets groter. Nooit eerder hebben we een ge- confijte lamsnek gegeten. Het vlees is mals en heerlijk krachtig. Het bijgerecht, de tot smeuïge zalf vermalen witte bo nen en de kletskop op basis van kerry, zijn briljante vondsten, die we thuis na zullen apen. De bavarois van vanille is de afsluiter van het lunchmenu van 42,50 euro. Voor ie dereen die ervan houdt om buiten de deur te eten en dat ook regelmatig doet, ligt de tractatie van een restaurant als de Krommewatergang binnen bereik. Ge woon doen en dan maar een paar keer het restaurant om de hoek overslaan. Er ligt een wereld van verschil tussen goed kunnen koken en kunnen koken voor een ster. De Kromme Watergang: Slijkplaat 6, Hoofdplaat, tel: 0117348696. www.de- krommewatergang.nl. Rookvrije zo ne. Open: lunch van 12.00 tot 14.30 uur. Diner 18.30 tot 21.00 uur. Ma. en di. gesloten. 1$eoobdeCin# Prijs-kwaliteit: Entourage: Bediening aan tafel: Helderheid van de kaart: Horen, zien en ruiken: Vanuit het restaurant wordt een blik in de indrukwekkende keuken ge gund. Die openheid voelt goed. En door de keuze voor de afscheiding van glas is de keukenbrigade ook ver zekerd van privacy. Conclusie: de Krommewatergang is zijn Michelinster waard. Het is een traktatie. onvoldoende matig voldoende uitstekend Verliefd, verloofdgetrouwd Uw valentijn verrassen Wij serveren op woensdag 14 februari een ROMANTISCH keuzemenu Reserveren gewenst u Hoofdstraat 36 ^LAsAa^-oA 4484 CG Kortgene Tel.: 0113-30 24 54 umnv. restmirantoverstog. nf Fax: 0113 - 30 10 20 SEROOSKERKE - „Het is echt niet meer te doen hier met het ver keer", verzucht recreatieonder neemster I. van de Berg aan de Helleweg in Renesse. Zij wacht al jaren op het doortrekken van de Recreatieverdeelweg (rvw) naar Scharendijke, maar dat wil maar niet vlotten. De leden van de Ge- biedscommissie Schouwen-West erkennen dat het allemaal langer duurt dan beloofd, maar kunnen daar weinig aan veranderen. „De procedures voor grondverwerving duren wat langer, maar ik hoop dat de aanleg in 2008 gereed zal zijn", zegt woordvoerder van de re creatie H. van Oost binnen deze commissie. Volgens hem nodigt het open karakter van de rvw ook uit tot hard rijden. Wegens de aan leg van een fietspad zijn bomen ge kapt. Van Oost stelt voor de Kooij- mansweg een laanfïinctie te geven door er bomen te plaatsen. uitzendorganisatie voor échte techneuten Wij zoeken: allround lassers - allround constructiebankwerkers elektromonteurs (alle disciplines) - vrachtwagenmonteurs Bel voor een goed technisch gesprek www.lynsack-reeves.com 0113 56 31 73 korting www.dendekkermuziek.com Den Dekker Muziek Ö113-330330 Kapelle

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2007 | | pagina 36