Mooie vondsten
en veel aandacht
VERKOOP
tot 60%
Zeeland
RESTANTEN
LEEN BAKKER/
OUTLET STORE
Protest
tegen
drukte
i)e
m /ttf
LYNSACK-REEVES
op het gehele assortiment^
Ons filiaal te Vlissingen wordt
Verkoop van restanten uit
onze collectie.
Hermesweg 23 4382 ND Vlissingen
3 6 Zaterdag 10 februari 2007 PZC
In de Smaak van Edith en Raymond schrijft
Edith Ramakers over haar ervaringen in de
Krommeiuatergang in Hoofdplaat. Dit keer is
het thema de brunch/lunch.
Hoeveel persoonlijker kan een res
taurant nog zijn? In de Kromme-
watergang hangen in de hal fo
to's van het personeel, zwartwit
en sprekend, die het dagelijkse leven van
een dag in het sterrenrestaurant vertel-
itk l^aynxOHÖ
len. Een gevulde dag, die om half zeven
begint met een bezoek aan de vismijn,
waar de garnalen voor oma laantje wor
den gekocht. Oma pelt ze, al is ze al 87
jaar. „Als we zien hoe vers de vissen zijn,
gaat ons hart open", zegt Blanche Vinke
van De Krommewatergang.
Bij de Krommewatergang gaan aandacht
en kwaliteit hand in hand. Natuurlijk,
het restaurant met een ster, is het ook
aan zijn stand verplicht. Maar dan moet
het nog wel waargemaakt worden.
De gemarineerde coquilles met ganzenle
ver, balsamico en truffel is een veelbelo
vende starter. We gaan te snel; eerst nog
even terug naar het begin, naar de amu
ses die de huisapertief van rozenlikeur,
grappa en een Italiaanse champagne ver
gezellen. Twee mini-hoorntjes met ro
quefort zijn niet alleen een lust voor het
oog, de kaas is romig en haast zoet. De
oester wordt vreemd genoeg niet frisser,
maar juist voller van smaak door toevoe
ging van het schijfje bloedsinaasappel.
De langoustines, die op verschillende ma
nieren zijn bereid, overtreffen onze ver
wachting. Dat geldt zeker voor de berei
dingswijze van de in paneermeel gebak
ken langoustine.
We gaan verder met gepekelde kabel
jauw met spiering en peekluts, 'in Hol
land noemen ze dat hutspot', zegt Cin
dy, van de bediening.
Bij restaurants als De Krommewatergang
zijn het de creatieve vondsten of subtiele
toevoegingen die de kwaliteit waarbor
gen. We noteren in die categorie de cre-
me van aardperen en de zeebaars, in
schuim van gember, met soyaolie en een
lolly van sesamzaadjes. De conclusie is
dat de zeebaars goed gedijt in de soya en
de sesamzaadjes.
In dit soort etablissementen spreek je
niet over hoofdgerechten. Het zijn hap
De Kromme Watergang: Edwin en Blanche Vinke.
foto Peter Nicolai
jes, subtiel en variërend van klein tot iets
groter. Nooit eerder hebben we een ge-
confijte lamsnek gegeten. Het vlees is
mals en heerlijk krachtig. Het bijgerecht,
de tot smeuïge zalf vermalen witte bo
nen en de kletskop op basis van kerry,
zijn briljante vondsten, die we thuis na
zullen apen.
De bavarois van vanille is de afsluiter van
het lunchmenu van 42,50 euro. Voor ie
dereen die ervan houdt om buiten de
deur te eten en dat ook regelmatig doet,
ligt de tractatie van een restaurant als de
Krommewatergang binnen bereik. Ge
woon doen en dan maar een paar keer
het restaurant om de hoek overslaan. Er
ligt een wereld van verschil tussen goed
kunnen koken en kunnen koken voor
een ster.
De Kromme Watergang: Slijkplaat 6,
Hoofdplaat, tel: 0117348696. www.de-
krommewatergang.nl. Rookvrije zo
ne. Open: lunch van 12.00 tot 14.30
uur. Diner 18.30 tot 21.00 uur. Ma. en
di. gesloten.
1$eoobdeCin#
Prijs-kwaliteit:
Entourage:
Bediening aan tafel:
Helderheid van de kaart:
Horen, zien en ruiken:
Vanuit het restaurant wordt een blik
in de indrukwekkende keuken ge
gund. Die openheid voelt goed. En
door de keuze voor de afscheiding
van glas is de keukenbrigade ook ver
zekerd van privacy.
Conclusie: de Krommewatergang is
zijn Michelinster waard. Het is een
traktatie.
onvoldoende
matig
voldoende
uitstekend
Verliefd, verloofdgetrouwd
Uw valentijn verrassen
Wij serveren op woensdag 14 februari
een ROMANTISCH keuzemenu
Reserveren gewenst
u Hoofdstraat 36
^LAsAa^-oA 4484 CG Kortgene
Tel.: 0113-30 24 54
umnv. restmirantoverstog. nf Fax: 0113 - 30 10 20
SEROOSKERKE - „Het is echt niet
meer te doen hier met het ver
keer", verzucht recreatieonder
neemster I. van de Berg aan de
Helleweg in Renesse. Zij wacht al
jaren op het doortrekken van de
Recreatieverdeelweg (rvw) naar
Scharendijke, maar dat wil maar
niet vlotten. De leden van de Ge-
biedscommissie Schouwen-West
erkennen dat het allemaal langer
duurt dan beloofd, maar kunnen
daar weinig aan veranderen. „De
procedures voor grondverwerving
duren wat langer, maar ik hoop
dat de aanleg in 2008 gereed zal
zijn", zegt woordvoerder van de re
creatie H. van Oost binnen deze
commissie. Volgens hem nodigt
het open karakter van de rvw ook
uit tot hard rijden. Wegens de aan
leg van een fietspad zijn bomen ge
kapt. Van Oost stelt voor de Kooij-
mansweg een laanfïinctie te geven
door er bomen te plaatsen.
uitzendorganisatie voor échte techneuten
Wij zoeken:
allround lassers - allround constructiebankwerkers
elektromonteurs (alle disciplines) - vrachtwagenmonteurs
Bel voor een goed technisch gesprek
www.lynsack-reeves.com 0113 56 31 73
korting
www.dendekkermuziek.com
Den Dekker Muziek
Ö113-330330 Kapelle