PZC
Waterfront is een aanwinst voor de Vlissingse boulevard
Het is Blond met
een knipoog
Vrouwendeo
Slippers
Turquoise
Kedactie bijlagen: 0113-315680
www.pzc.nl
E-mail:redactie@ pzc.nl
oostbus 314460 AA Goes
Advertentie-exploitatie:
Moord- en Midden-Zeeland: 0113-315520;
Zeeuws-Vlaanderen: 0114-372770;
Nationaal: 020-4562500.
zaterdag 22 april 2006
Sommige deodorantmerken zijn
alleen voor vrouwen bedoeld.
Dove is er zo een. Het cosmetica
merk schermt met de zachtheid
van zijn deodorants, waardoor
die direct na het-scheren van de
oksels gebruikt kunnen worden.
Ideaal voor in de topjestijd, zo
als Dove de zomer noemt. Voor
de reclamecampagne gebruikt
Dove opnieuw vrouwen die niet
aan het voor modellen gebruike
lijke ideaal voldoen. De in vijf
geuren en sterktes leverbare deo
dorants kosten 2,50 euro.
De slippers van Rider zijn, vol
gens eigen zeggen, speciaal voor
de zomer ontwikkeld. De
teenslippers hebben een 'revolu
tionaire techniek', die volgens
de firma Rider zorgt voor puur
genieten. Ze hebben een anti-
schok-systeem, aërodynamisch
ontwerp en anti slip-profiel. Al
leen een motortje ontbreekt nog.
De prijs loopt uiteen van 9,95
tot 35,95 euro.
Je kan geen winkel binnenstap
pen of het turquoise komt je te
gemoet. Het ergens tussen fel
blauw en mintgroen hangende
kleurtje staat symbool voor de
vrolijkheid van de zomer en tal
van merken hebben het dan ook
verwerkt in hun zomercollec
ties. Ook sieradenmerk Thomas
Sabo, dat turquoise stenen in
grote colliers en armbanden
combineert met zilver en trans
parante edelstenen. De halsket
ting van deze dame is 498 euro,
de armband 298 euro, de ring 98
euro en de oorbellen 298 euro.
De unieke Vlissingse boulevards zijn een
eetgelegenheid rijker. Vorige maand
opende Restaurant Waterfront zijn deuren.
Pedro en Arlette Ventevogel, die voorheen
aan de Nieuwendijk in Vlissingen restau
rant Figaro uitbaatten, zijn ingetrokken bij
Hotel Truida. Het front van dit bekende fa-
miliehotel is totaal veranderd en uitgebreid
■net een serre. Inpandig is links de moderne
keuken en rechts loopt het restaurant tot
aan de achterzijde van het pand door. Hotel
(ingang achter) en restaurant zijn twee volle
dig aparte bedrijven.
Op deze zeer winderige ochtend voor Pasen
is het gezellig druk. Waterfront is in zoverre
multifunctioneel dat je er zowel een kop kof
fie met huisgemaakt gebak of petit-four of
een biertje kunt drinken als een volledige
'inch of diner kunt bestellen.
Doordat ik vroeg ben, heb ik een plekje aan
net raam kunnen veroveren, hoewel je ook
Heer naar achteren vrij uitzicht hebt op zee,
dank zij het niveauverschil tussen serre en
'binnen'. De scheiding is nauwelijks merk
baar na het verwijderen van voordeur en de
grote ramen. Al gauw raken de meeste ta
fels bezet. Een oudere heer, die zijn auto
heel comfortabel vlak naast de deur heeft
geparkeerd, bestelt een pannekoek met
stroop en leest op zijn gemak de krant.
Twee Duitse moeders met vijf kinderen
doen zich tegoed aan kibbeling en limona
de. Naast me geniet een echtpaar van een ca-
puccino met een tosti en een glas Brand van
de tap. De mevrouw is enthousiast over de
metamorfose. „Wat smaakvol die lila mu
ren, dezelfde kleur als de sloven van de ser
veersters. En wat zitten die lederen fau
teuils heerlijk".
Waterfront heeft inderdaad een fraaie war
me uitstraling en de lampenkappen boven
de tafels zijn zo transparant dat ik er twee
keer mee in aanvaring kom. De serre biedt
uitzicht van de Nolle tot voorbij de Gevan
gentoren, de golven vertonen schuimkopj es
en iedere keer dat een loodsboot voorbij
stuift, roepen de Duitse kinderen enthou
siast: 'Ein Polizeiboot'. Van de zeer uitge
breide lunchkaart kan tot 17.00 uur worden
besteld: allerhande broodjes, bagels en ba
guettes, pannenkoeken (van 4,50 tot 6),
een viertal salades 8), vier verse soepen
4,25), kreeftensoep 8), uitsmijters
5,75), tosti's 3), pasta's 8,75), diverse
AAN TAFEL
Rien van Reems
kindergerechten (van 2 tot 6), vis- en
vleesgerechten 11,50 tot 14,75), diverse
desserts 5,50) en lunchspecialiteiten als
focaccia met gerookte zalm en tzatziki
7,50), focaccia met Zeeuws spek, oude
kaas en truffelmayonaise 6,25), Clubsand-
wich van zalm, gei-ookte kip, tonijn en kom
kommer 6,50) en Twaalf-uurtje Water
front, dat bestaat uit een bagel gezond, gar-
nalenkroketje, focacia met zalmsalade en
een kopje tomatensoep 8).
Ik maak een start met 'Fingerfood' dat zijn
snacks die ook als voorgerecht kunnen die
nen in het driegangen keuzemenu van de
grote kaart 26,50), dat je zelf samenstelt.
Plateau Waterfront is een kleurrijke selectie
hapjes uit het fingerfoodassortiment op een
vierhoekig bord: een kaaslolly Danish Blue,
een Van Dobben bitterbal met Zeeuwse mos
terd, eendenrillette op toast, pastrami van
zalm met tandoorikruiden, een gamba in
termpurabeslag, 2 mini-kipsateetjes, Parma
ham met een Kaapse kruisbes (de naam Wa
terfront is geïnspireerd door het uitgaansge
bied in Kaapstad), een hai fong-balletje en
een geroosterd stukje stokbrood met hazel-
noottapenade. Een echt Boulevardgerecht.
Mijn hoofdgerecht is redsnapper met 'five
spices' en beurre blanc. Redsnapper is een
vaste vis uit tropische wateren, in niets ver
gelijkbaar met onze vissoorten. Stevig als
tonijn en zwaardvis, exotisch en lekker met
rauwkostsalade en broccoli met champig
nons. De frietjes zijn opvallend goudgeel en
krokant.
Als toetje kies ik voor de huisgemaakte
crème brulée. Chef-kok Pedro Ventevogel,
die in de keuken geassisteerd wordt door
Pieter van den Borgt, heeft daar mee geëxpe
rimenteerd, want er zijn vele versies, zowel
warm als koud, vast of smeuïg en ieder
heeft zijn voorkeur. Tot mijn instemming is
het een koude, smeuïge crème geworden
met een krokant korstje van gecaramelli-
seerde rietsuiker. Bravo!
De kaart van Waterfront telt tal van leuke
moderne gerechten met daarnaast een klei
ne classics-kaart, waarop onder andere car
paccio 12,75) gamba-salade 9,50), gar
nalensalade (€10), gebakken zeetong (dag
prijs) en biefstuk van de haas met bearnaise
saus 22,50). Van het eigentijdse keuzeme
nu troffen mij zeer aangenaam het gestoofd
eendenpootje op zuurkool met kaneel-peper-
koeksaus en de huisgemaakte paté van in
ganzenvet gegaarde eend met vanille-prui-
mendressing.
De kaart wisselt om de twee maanden, op
1 mei komt de nieuwe.
Restaurant Waterfront
Boulevard Bankert 108 A
4382 AC Vlissingen
Tel. 0118-415555
www.restauranlwaterfront.nl
Keuken open vanaf 10.00 uur, zeven dagen
van de week
Creditcards: Visa en Mastercards met 3
toeslag, voorkeur voor contant en pin
Kinderen: ruime keus kindermenuutjes
Vegetarisch: diverse gerechten, twee in keu
zemenu
Rolstoel: toilet bereikbaar met lift
Roken: niet gescheiden, geen pijp of sigaar
Glutenvrij: tevoren melden
Braillekaart
Femque van Geffen (links) en Janneke Dröge.
foto GPD
Blond Amsterdam is
meer dan alleen die
kleurige en grappige servie
zen. Sinds kort is er ook een
kledinglijn en lingerie. Net
zo vrolijk als al het andere
werk van oprichters Fem-
que van Geffen en Janneke
Dröge.
Het heeft altijd iets vrolijks,
de mode van Blond Amster
dam. Voortdurend is er die knip
oog, alsof de ontwerpers het zelf
ook niet allemaal even serieus
nemen. De lingerie bijvoorbeeld
doet vooral denken aan die ba
bybroekjes met pofpijpen, en de
bikini's zijn bedrukt met
sneeuwpopjes. De bovenkleding
staat vol met poppetjes, sterren
en dieren, en is van een oogver
blindende veelkleurigheid.
De zomercollectie is wat fleuri
ger uitgevallen dan aanvanke
lijk de bedoeling was, geven
Femque en Janneke toe. Met de
wintercollectie voor eind dit
jaar is dat al wat minder, zijn de
kleuren zachter. „We willen er
wel weer een beetje rust in bren
gen. Niet elk kledingstuk hoeft
vol te staan met patroontjes",
zegt Janneke.
Femque kan zich zelfs voorstel
len dat ze binnenkort eens een
zwart jurkje ontwerpt, zomaar,
zonder frutsels.
Tekenvellen
De twee 30-jarige vriendinnen
kregen naar aanleiding van het
succes van hun servieslijn het
verzoek om lingerie en badkle
ding te ontwerpen voor de Ne
derlandse fabrikant Ten Cate.
Van het een kwam het ander en
zo vonden ze zichzelf terug ach
ter levensgrote tekenvellen,
waarop ze hun ideale Blond Am
sterdam-kledingstukken ont
wierpen. Ze tekenen op ware
Kleurig ontwerp uit de nieuwe collectie van Blond. foto Acu Soft
grootte, vertelt Janneke. Ge
woon, zoals zij denken dat een
rok, top of jas eruit moet zien.
„Een beetje zoals wij de meisjes
op ons servies ook tekenen", al
dus Femque. Een ander vertaalt
hun ontwerpen naar echte pa
troontekeningen, want dat kun
nen ze niet zelf. Die tekeningen
worden omgezet in proefmodel
len, en na nog wat wijzigingen
in overleg met de fabrikant uit
eindelijk in productie genomen.
„Vaak willen we meer dan eigen
lijk kan. Dan denken wij aan
iets met vilt, badstof en zijde, of
aan een jurkje in twintig ver
schillende kleuren. Maar dat is
veel te duur. Dus kom je uit op
een compromis".
„Casual, met een feestelijk ac
cent", kenschetsen ze zelf de mo
delijn. En hoe jeugdig het er op
het eerste gezicht ook uitziet,
„het is niet alleen maar meisjes
achtig. Mijn moeder draagt het
ook. Niet het topje, wel de rok",
zegt Janneke.
Het liefst zien ze hun kleding in
elke winkel liggen, maar de de
tailhandel is afwachtend. „Ze
willen eerst zien of we dat
Blond Amsterdam-gévoel meer
dere collecties kunnen vasthou
den", aldus Femque. Dat is even
wennen. Met het servies ging
het razendsnel, dat lag binnen
Naast servies is er nu ook mode van het Amsterdamse ontwerpersduo.
no-time bij de Bijenkort en
V&D. Inmiddels wordt heel
West-Europa er van voorzien,
met vertaling.
Nu Blond Amsterdam steeds gro
ter wordt, groeien ook de zor
gen. „Slapeloze nachten heb ik
er van", erkent Janneke. Ze zijn
geen zakenvrouwen, alles is ooit
begonnen vanuit hun winkel,
waar ze hun zelfbeschilderde
serviezen en schilderijen verko
pen. Dat is waar hun hart nog
steeds ligt. Een speciale Blond
Amsterdam-theepot maken
voor een huwelijk geeft hen net
zoveel voldoening als al het li-
centiewerk. Elke dag zitten ze
in hun winkel nog steeds bord
jes, kopjes en schoteltjes te schil
deren.
De slapeloze nachten zijn van
voorbijgaande aard, weten ze in
middels uit ervaring. Want het
gaat goed met Blond Amster
dam. Femque: „Voorwaarde is
dat wij ons er lekker bij voelen.
We zullen nooit ons concept
overboord gooien om de winst
te verdubbelen".
En zelfs als het onverhoopt eens
tegen mocht zitten, of de ver
koop als een plumpudding in el
kaar zakt, wat dan nog? „Alles
wat we tot nu toe hebben meege
maakt is al zo'n cadeau. Als het
inzakt, dan hebben we in ieder
geval topjaren gehad".
Koos van Wees
Meer info: www.blond-amster-
dam.nl, www.blondfashion.com
en tel. 020 - 408 11 62.
Lingerie met een knipoog.
foto Fiona Ruhe