verslingerd aan sieraden Otazu De meisjes maken iets verrassends in Groede Rodrigo Otazu oensdag 15 oktober 2003 Wie kan er nou zeggen dat Britney Spears aanbelt voor een bakje koffie? De in Amsterdam wonende Argentijn Rodrigo Otazu mag Spears tot zijn vriendenkring rekenen sinds zij verslingerd is geraakt aan zijn sieradenontwerpen. En ze is niet de enige. Otazu is hot, maar hij waakt ervoor om naast zijn schoenen te gaan lopen. fcljedactie: 0113-315680 BwW.pzc^l f mail' redactie@pzc.nl istbus 31,4460 AA Goes. jivertentie-exploitatie: ,Aj en Midden-Zeeland: 0113-315520; Puws-Vlaanderen: 0114-372770; gtionaal: 020-4562500. Door LIZETTE VAN NEER Als je beroemd bent, word je ge leefd. Ook Rodrigo Otazu ont komt hier niet aan. Hij is niet vaak te vinden in zijn huis in Am sterdam en reist de hele wereld over van Hollywood naar Marokko tot Eind hoven. Van een avondje stappen met Madon na schakelt hij moeiteloos over naar een avondje handtekeningen zetten en zich laten fotograferen door enthousiaste fans in de Heuvel Galerie in Eindhoven zoals onlangs gebeurde. Maakt het voor jou verschil of de 'gewone' vrouw jouw sieraden draagt of een beroemdheid? „Na tuurlijk is het prachtig dat sterren mijn ont werpen dragen, maar ik word ook blij als ik een e-mail krijg en een vrouw schrijft dat haar vriend haar als huwelijksaanzoek een armbandje van mij cadeau heeft gedaan. Of als oma een ketting aan haar kleinkind geeft. Tijden veranderen maar alle vrouwen zijn mooi en sexy en dat wil ik versterken met mijn sieraden. Zo zijn Nederlandse vrouwen meestal lang met blauwe ogen en hebben ze van nature een blos op de wangen. Die vind je in Parijs niet." Otazu werd geboren in een wereld van glitter en glamour. Zijn moeder is een bekend voor malig Argentijns televisiepresentatrice en Ro drigo zelf kwam al snel in de schijnwerpers te staan. Hij werd als tienermodel door Cal vin Klein ontdekt en door het modellenwerk reisde hij over de hele wereld. Hij vestigde zich in Australië en daar maakte hij van en kele parels voor het eerst een sieraad. Een fo to daarvan werd gepubliceerd in de Australi sche Vogue en de volgende dag klopte het succes aan. Toen Britney Spears vorig jaar voor de MTV-Awards ook nog eens een be roep deed op hem, was zijn steiTendom beze geld. Vele andere artiesten volgden. Kortom: je bent geboren voor het geluk? „Ik besef dat ik dankbaar moet zijn, maar ik heb er zelf ook hard voor gewerkt. Toen ik tien jaar geleden in Amsterdam kwam, had ik niets. Ik wilde echt opnieuw beginnen en weten waar mijn bodem is. Eigenlijk moest ik geestelijk gezien nog opgroeien en tot vier jaar geleden woonde ik nog in een anti-kraak- woning. Ik maakte alles zelf maar nu kan dat niet meer en beperk ik me tot het maken van unieke stukken. Ik heb een bedrijf te run nen. Op Bali werken 180 médewerkers die de sieraden met de hand maken en dat is een hele verantwoording. Af en toe moet ik mezelf dan ook weer in balans pushen. Dat doe ik met yoga of door te bidden. Ik wil oprecht en zuiver blijven. Geloof me. ik ken de goede en slechte kanten van het leven." Waarom uitgerekend Amsterdam? „Daar woont de liefde van mijn leven. We zijn al negen jaar sa men. Maar ik hou ook van het Vondelpark. Amsterdam is een metropool. Het is een relatief kleine wereldstad met een groot hart. Daar kan ik me wel in vinden." Waarom werk je met glas en Swarovskikristallen? „Dat is een fase. Vroeger toen ik klein was, knoopte ik van spaghettislierten armbandjes en mijn eerste sieraden maakte ik van gekleurdé lipjes van co ca-colablikjes en prikkeldraad. Nu werk ik ook met edelstenen, parels, schelpen, antiek glas, maar ook diamanten en voor de herenlijn met zilver. Ik noem me zelf geen kunstenaar, maar enter tainer. Ik hou van het produceren en het oproepen van reacties. Men sen een beetje geluk brengen, want de hele wereld is al zo materialis tisch en bla bla." Jij zelf ook want de sieraden zijn niet goed koop. „Lager kunnen de prijzen niet want er zit veel materiaal en werkuren in. Wie een uniek stuk wil kopen, dat ik zelf met de hand heb gemaakt, moet er meer voor betalen. Maar er zijn ook kettingen voor pakweg 66 euro. Dat vind ik niet te veel." Last maar not least: Maxima. „Ik heb haar nog nooit ontmoet, maar op mij komt ze over als een vrolijk, geluk kig mens. Ik vind haar cool. Het idee dat zij in Nederland woont, laat me hier nog meer thuisvoelen. Of ik iets voor haar maak? Ha ,ik zeg niets." Een 'goedkoop' armbandje van Otazu, 91,50 euro. Limited collection 889 euro, alleen collier Oud' collier uit de zomer collectie 465 euro. Limited collection 1057 euro, driedelig. O - is geboren op 25 november 1968 in Buenos Aires in Argentinië - zijn moeder was een beroemde televisie-presentatri- - als tiener werkte hij als model voor Calvin Klein - begon met sieradenontwerpen in Australië - kreeg direct succes toen een van zijn creaties in Australi sche Vogue werd gepubliceerd - kwam 10 jaar geleden naar Amsterdam en woonde bijna zes jaar anti-kraak onder meer in de Eerste Con stant Huygenstraat - werkt sinds vorig jaar met vele beroemdheden zo als Britney Spears, Destiny's Child, Lil'Kim, Pink, Ky- lie Minogue en nog vele anderen. - lanceerde onlangs zijn nieuwste collectie 'Hom- bre', voor mannen dus. Foto's Vincent Wilke Limited collection 1497 euro, driedelig. Door Rien van Reems Groede in West Zeeuws-Vlaanderen is zo'n dorp datje gemakkelijk links of rechts laat liggen. Niet doen, zou ik willen adviseren, want het heeft een mooi Marktplein en in de straatjes er omheen hebben kunste naars en ambachtslieden hun ate liers en zijn een paar leuke musea gevestigd. Bovendien is Groede in culinaire zin heel interessant. Een drietal restaurants op de Markt bie den voor elk wat wils en vandaag ben ik binnengelopen bij Brasserie- Café De Drie Koningen. Dit etablissement was een jaar gele den nog een café dat vooral bezocht werd door jongeren. Sinds Adinda en Hannelore (voor vaste gasten: 'de meisjes') daar tien maanden gele den het heft in handen kregen, zijn de doelstellingen verbreed: tot tien uur 's avonds kun je er in alle rust eten, daarna krijgt de caféftinctie wat meer de nadruk. Hannelore (keuken) en Adinda (gast vrouw) hebben op hun kaartje het aanbod als volgt omschreven: res taurant, lunches, café, kook-work- shops, feesten, buffetten, terras, spelletjes, leestafel en live muziek. Er gebeurt dus nogal wat in De Drie Koningen en het gebeurt allemaal op een ludieke manier. Aanstaande zaterdag bijvoorbeeld is het na 22.00 uur: 'Girls Only'. Maar vóór die tijd kunt u er gewoon eten, tussen de kronen in vele uitvoeringen en van aardewerk uit de jaren vijftig. De kaart, zo valt me op, is anders dan elders, speels van uitvoering en met een beperkt aantal gerechten, die echter stuk voor stuk iets verras sends bieden. Daarbij zijn de prij zen heel schappelijk: alle voorge rechten 7,50, de soepen 4,50, hoofdgerechten 13,50 en de des serts 4,50. Afgelopen donderdag is de nieuwe kaart ingegaan, ik eet nog van de zomerkaart, om te beginnen gele courgettesoep met pittige worst. Als Adinda de soep in een grote kom serveert, rijst even de vraag waar de worst is gebleven. Ik verwacht, heel conventioneel, worst aan een stuk of in schijven, maar niets van dit al les. Pas wanneer ik de eerste hap neem, bespeur ik een worstelijke aanwezigheid. Het vlees is namelijk heel fijn gesnipperd, nauwelijks zichtbaar, maar de smaak is duide lijk aanwezig. Het zijn dit soort de tails die het eten bij De Drie Konin gen zo verrassend maken. Nog een paar voorbeelden: bij mijn aperitief, een glas tomatensap plaatst gast vrouw Adinda een flesje Louisiana Peppersaus, zodat ik zelf de pittig- hied van het drankje kan bepalen. En bij de twee soorten perfect ge bakken brood serveert zij een potje zelfsamengestelde kruidenboter dat wordt afgedekt door een laagje roze peperkorrels. Mijn hoofdgerecht is een vismate- lotte overgoten met een milde li moendressing. In een vuurvast schaaltje wachten verschillende soorten vis er op om te worden ver orberd. Het lijkt op de veel voorko mende vispotjes of -pannetjes, ware het niet dat een enkel detail dit ge recht naar een hoger niveau tilt en dat is de limoendressing. De vis is in het gezelschap van courgetteschijf jes en dat geeft aan het gerecht al een Mediterraan tintje, maar de li moen schenkt het een verrassende frisheid. En dan zijn er ook nog re delijk grove frieten bij, mooi van kleur, die qua smaak doen denken aan het product van een hoogge- klassificeerd Belgisch frietkot. Het geheim: zeezout, niet even opper vlakkig er overheen gestrooid maar er goed doorheen gehusseld. Dit alles geniet ik aan een tafeltje op één van de podia die in het weekein de door musici bezet worden. De meest uiteenlopende muziekvormen vinden hier een klankbord, funk, folk, jazz en klassiek en als het werk in de keuken is gedaan wil Hannelo re als 'zingende kok' nog wel eens de microfoon ter hand nemen. Terwijk ik probeer vast te stellen welke van de vele klokken aan de wand de juiste tijd aangeeft, bestel ik net als het tafeltje naast me als nagerecht chocolade 'en masse', een royale portie chocolademousse en een tractatie voor de chocoholic die op de herfst/winterkaart is gehand haafd Op die nieuwe kaart staan weer ver rassende gerechten, zoals een sala de van gerookte paling, appel en to maat met een zachte mosterd-ci troendressing, huisgemarineerde zalm met een tartaar van scampi en venkel en combinatie van eenden mousse en wildpaté met twee soor ten huisgemaakte chutney's als greep uit de voorgerechten. De win- tersoepen zijn: tomatenpaprikasoep met garnituur, rode uiensoep met bruin bier bereid en Mexicaanse pompoensoep. Tot slot de winterse hoofdgerechten: armband van ge lardeerde heilbot en botervis met een milde saffraan-Hoegaardencrè- me, combinatie van lam, walnoten- honing en cranberry's, oosters ge tinte herfstverrassing verborgen on der een nestje van mie en surprise van scampi en inktvis met een frisse lookpuree. In dit seizoen ook een wildsuggestie en als altijd een wisse lende dagschotel. Het aanbod in wijnen is beperkt tot negen inclusief de huiswijn en de prijzen komen overeen met die van de gerechten. De witte huiswijn Kaapse Draai 2,20 per glas) smaakt me uitstekend. Brasserie-Café De Drie Koningen Markt 30 4503 AH Groede Tel./Fax. 0117-371511 Sluitingsdagen: maandag en dinsdag Keuken open vanaf 17.30 (grote kaart) Reserveren gewenst Nog geen creditcards, geen pin Kinderen: kinderkaart Rolstoel: mogelijk Vegetarisch: diverse gerechten Roken: niet gescheiden

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2003 | | pagina 21