Blijvende make-up V oorname cognacbei heeft langste tijd gehad Veerhuis als pleisterplaats W13 Restaurant De Zeelandbrug Modeshow Expanium Mobieltje zaterdag 8 maart 2003 Altijd met een opgemaakt gezicht de deur uit. Geen doorgelopen make-up meer na een huilbui. Perma nente make-up kan een op lossing zijn voor vrouwen die een druk leven leiden of die veel sporten. Ook schoon heidsfoutjes kunnen ermee gecorrigeerd worden. Maar is het veilig? Ze baalde ervan dat ze iedere ochtend weer met een pot lood haar wenkbrauwen moest bijwerken. ,,Ik sport veel, en als ik transpireerde of met een handdoek over mijn gezicht wreef, kon ik weer helemaal op nieuw beginnen", vertelt Conny Laan (48). „Ook als het regende liepen die potloodstrepen me teen door." Van haar eigen wenkbrauwen was niet veel meer over, waar schijnlijk door hormoonschom melingen. „Een andere oorzaak is dat ik vroeger veel geëpileerd heb en daarmee vermoedelijk de haarwortels heb beschadigd." Permanente make-up bleek voor haar de oplossing. Onlangs liet ze haar wenkbrauwen door middel van een tatoeagetech niek bijtekenen door Marja Oosterik van Beauty Studio HengeloMet als gevolg dat ze er de eerstkomende jaren niets meer aan hoeft te doen. „Het ziet er altijd verzorgd en altijd netjes uit. Fantastisch." Hoewel permanente make-up zo'n vijftien jaar geleden vanuit de Verenigde Staten naar ons land overwaaide, is het nog een betrekkelijk onbekend feno meen. Toch merkt Marja Ooste rik dat de vraag naar permanen te make-up de laatste tijd toeneemt. „Veel mensen lijken nu het gemak ervan te ontdek ken." Kleurpigmenten Tijdens een behandeling wor den met kleine naaldjes vlak on der het huidoppervlak kleur pigmenten aangebracht. „Het is eigenlijk een vorm van tatoe ëren, met dat verschil dat bij een tatoeage de kleurstof diep in de huid wordt aangebracht en daardoor langer blijft zitten", zegt Marja Oosterik, die inmid dels is begonnen met het geven van opleidingen voor schoon heidsspecialistes en visagistes die zich willen specialiseren in permanente make-up. Ze doet dat in samenwerking met Ecuri Cosmetics, een toonaangevend bedrijf dat pigmenten en appa ratuur levert. Permanente make-up vervaagt na zo'n twee tot vijf jaar, afhan kelijk van het huidtype. Veel zonlicht en zonnebankgebruik versterken het proces. De me thode leent zich vooral voor het aanbrengen van een ooglijn, een liplijn en voor het corrigeren van de wenkbrauwen. Maar ook een moedervlekje kan op deze manier worden aangebracht, evenals een kleine tatoeage. Permanente make-up is een uit komst voor vrouwen die een druk leven hebben. Ook vrou wen die allergisch zijn voor ma- ke-up hebben er baat bij, even als vrouwen die een bril dragen of een minder vaste hand heb ben en daardoor moeite hebben om zichzelf op te maken. Verder kan permanente make-up ge bruikt worden ter correctie van schoonheidsfoutjes, zoals een scheve mond of ongelijke wenk brauwen. „Bij sommige mensen vervaagt de liplijn bij het ouder worden. Door het aanbrengen van een permanente liplijn wor den de contouren weer zicht baar, zie je er jonger uit en wordt de aandacht van de rimpeltjes rond de mond afgeleid. Een te smalle mond kunnen we iets groter maken en de mondhoe ken kunnen we optisch een an dere stand geven." Ook littekens of hinderlijke moedervlekken kunnen met be hulp van permanente make-up gecamoufleerd worden, doordat ze worden ingetekend met een huidskleur. De behandeling is niet erg pijnlijk. Wel moet de huid tot een dag of vijf na de be handeling extra vet gehouden worden. „De behandelende huid wordt altijd met een verdo vende zalf ingesmeerd. Het is net als bij epileren; bij sommi gen lopen de tranen over de wangen, anderen vallen er ge woon bij in slaap", lacht Marja Oosterik. „De laatste jaren is de apparatuur sterk verbeterd, waardoor niet alleen de behan deling minder pijnlijk is, maar ik ook veel secuurder te werk kan gaan." Voordat ze de permanente ma ke-up aanbrengt, tekent Marja eerst de lijn in met een potlood in de gewenste kleur. Pas wan neer de klant daarover tevreden is, worden de kleurpigmenten aangebracht. „Het is belangrijk dat de make-up natuurlijk oogt en in harmonie is met het ge zicht. Op die manier valt het amper op, maar geeft het wel een verzorgde uitstraling." Voor spijtoptanten is het overigens mogelijk om de permanente ma ke-up te laten verwijderen met laserstralen. Volgens een onderzoek van de Keuringsdienst van Waren in 2001 is het aanbrengen van ta toeages en permanente make up niet zonder risico's. De che mische en microbiologische sa menstelling van de gebruikte kleurstoffen werd in het onder zoek „zorgwekkend" genoemd. In de gebruikte pigmenten zou den bovendien zware metalen aangetroffen zijn, waarvan op dit moment nog niet bekend is wat de gevolgen zijn voor de ge zondheid. De conclusie was dat er meer onderzoek en regelge ving moet komen. „De pigmen ten die ik gebruik zijn op aller gische reacties getest en voldoen aan de strengste Euro pese normen", reageert Marja Oosterik. „Verder is het natuur lijk belangrijk om hygiënisch te werk te gaan om infecties te voorkomen." Goedkoop is permanente make up niet. Het aanbrengen van een eyeliner boven en onder kost bijvoorbeeld €210; een wenk brauwcorrectie €310. Corine van Zuthem Voor meer informatie: www.beautystudiohengelo.nl. Marja Oosterik bezig met het aanbrengen van permanente make-up foto Reinier van Willigen T Trijwel alle voormalige veerhuizen V in Zeeland hebben hun bestaan na de teloorgang der veren voortgezet als restaurants met een meer dan gemid delde keuken. Restaurant De Zeelandbrug is één van die oude veerhuizen. Velen die er met een vaartje van tachtig aan voorbij rij den valt het niet op Anja en Piet Scheermeijer voelen zich dan ook vaak letterlijk 'gepasseerd'. Ze verdienen dat niet, Anja is een voortreffelijke gastvrouw en Piet een kok in hart en nieren die de keuken van het Zierikzeese Mondragon achter zich liet om in het oude veerhuis voor zichzelf te beginnen. Het bijzondere van De Zeelandbrug vind ik dat Piet en Anja Scheermeijer er in zijn geslaagd een hoog culinair niveau te combineren met de huiselij ke eenvoud van een pleisterplaats. Vooral de grote kaart ven-ast door overvloed en verfijning: voorgerech ten als een Halve vers afgekookte kreeft met mayonaise en cocktailsaus vergezeld van een frisse salade (€20,50), Creatie van diverse vissoor ten als gerookte zalm, paling, heilbot, forel, Zeeuwse oester en Hollandse garnalen met cocktailsaus (€13,50) en een Half dozijn Zeeuwse oesters, ge bakken met tuinkruiden en afgeblust met limoen of, voor de echte liefheb ber, rauw opengestoken met partjes citroen en zwarte peper (€10,75) zijn toptractaties. Schouwse specialiteiten zoals Salade van huisgerookte lamsfilet met een roos van meloenkrullen en een dres sing van passiefruit (€9,00), De echte Zeeuwse vissoep met een rijk garni tuur van diverse vissoorten (€7,50), Kreeftensoep met stukjes ver se kreeft, aan tafel geparfumeerd met een scheutje Franse cognac (€7,50) en Cappuccino van krab (€7,50) vormen op zich al een excuus om bij De Zeelandbrug de reis te on derbreken. Prettig dat Anja van sommige gerech ten een kleinere hoeveelheid serveert tegen gereduceerde prijs 'speciaal voor onze senior gasten'. Zo kosten de vissoep en kreeftensoep voor senioren maar€6,50. De kaart is vrij omvangrijk met tus sengerechten als Gebakken coquilles op een kleurrijke gemengde salade, aangemaakt met kreeftendressing (€14,50), Gebakken garnalen op een eigen saus met een vleugje knoflook en met room aangemaakte tagliatelle (€19,00) en Gebakken ganzenlever omringd door gestoofde appelpartjes en calvadossaus (€15,50), hoofdge rechten vis als de specialiteit van het huis: grote zeekrab gevuld met ragout van krabvlees, Hollandse garnalen en champignons met vers geraspte kaas (€32,50) en de Visschotel met onder meer kreeft, coquilles, tong, tarbot, grote garnalen, oesters en mosseltjes, gebakken of gepocheerd en voor mini maal 2 personen (€30,50 per persoon) en de vleesgerechten als Kalfsschen kel in kruidige tomatensaus met wilde Weg naar de Val 10 4301 RM Zierikzee Maandag sluitingsdag Keuken open vanaf 11.30 uur Creditcards: Visa, Mastercard, Diners Club, pinnen en chip. Kinderen: kindernemnuutje Rolstoel: toegankelijk, toilet vergt wat hulp Vegetarisch: in overleg Roken: rookvrij plekje te regelen rijst en verse groenten (€17,50) en Krokant gebakken kalfszwezerik op een bedje van verse spinazie en een lichte kaassaus (€22,50). Onder de desserts zijn diverse klassie kers als Crêpes Suzettes (€9,50) en Crème brulée (€7,50). De voordeligste kennismaking met De Zeelandbrug is via een menuEr is veel keus: Menu Schouwen van 3 gangen voor €22,50, Duiveland, vier gangen, voor €30,50, het Surprisemenu van vijf gangen dat maandelijks wisselt (€39,50) en het Menu Zeeland van zes gangen voor €45,00. Ik ben gekomen voor het Jubileum Menu van vier gangen voor €45,00 voor twee personen en waarvoor ik in m'n eentje €22,50 betaal. Daarvoor krijg ik een Kirr (witte wijn en Crème de Cassis) met een amuse in de vorm van een garnaalsoepje, gerookte zalm en Stellendamse garnalen en toast met tapenade. De Carpaccio van dun ge sneden ossenhaas met Parmezaanse kaas, kappertjes en pijnboompitten smaakt heerlijk maar is zeker geen se niorenportie, ook de daaropvolgende Heldere bouillon met diverse pad denstoelen en tuinkruiden mager zijn. Het hoofdgerecht is een rijke vischotel met krab, mossels, kabeljauw, tarbot en zalm in een kreeftensabayon, alles even goed bereid. Tot slot Roombo- tersoesjes gevuld met vanilleijs en warme chocoladesaus. Ik ben de eerste die dit jubileummenu te proeven krijgt en de porties zijn nog niet helemaal uitgebalanceerd, maar dat is geen reden voor protest. Dat de patron dit jaar 45 wordt, het gebouw 45 jaar oud is en De Val 45 jaar geleden als veerhaven in gebruik werd geno men, is aangegrepen om een uitmun tende keuken onder de aandacht te brengen. Rien van Reems Uweet toch hoe u cognac hoort te drinken? Als diges tief, na een mooi diner. In een voorname glazen bel die, als je hem op zijn kant legt, net niet over mag stromen. Liefst lekker voorverwarmd tussen de han den. Fout, fout, fout. Naar de laatste mode drinken we hem voortaan bij het eten, ijs- en ijskoud, uit een smal, kelkvormig glaasje. Voor de bel rest slechts een decoratieve bij rol als bloemenglas. Deskundigen 'die het kunnen weten' zetten onze hele cognac belevingswereld op z'n kop. Dat zelfs zo'n mooi oud product als cognac aan trends onderhevig is stuit, bij mij in ieder geval, op weerstand. Hebben cognac drinkers het dan eeuwen bij het verkeerde eind gehad? Onzin Maar je moet nooit te vroeg oor delen. Eerst proeven, zeg ik ook altijd tegen mijn kinderen. Nou vooruit, ik offer me wel op Het gerenommeerde Franse huis Rémy Martin organiseert een proeverij van zijn mooiste 'fine champagne cognacs' tij dens een 'Only Rémy dinner' bij Restaurant Vermeer in Amster dam, dat dit jaar met een tweede Michelinster werd bekroond. Culinaire wonderboy Pascal Jalhay staat in de keuken, dus verkeerd kan het niet zijn. Ik heb echter één nadeel, ik ben geen cognacdrinker. Hoe dat komt, informeert mijn tafelheer Charles Vos van Vermeer voor zichtig. Door de zware geur en de sterke smaak, vrees ik. Vos: „Die zware lucht is pure alco hol, die vrij komt als je cognac verwarmt en blijft hangen in de bel. Dat is precies waarom de cognacdeskundigen bij Rémy Martin zich hard maken voor een kleiner, rechter glas en een lage schenktemperatuur. Dan krijgen al die andere spannende tonen in cognac als cederhout, saffraan, pruim en kamperfoe lie, ook een kans zich te ont plooien." V.S.O.P. uit ijskast? Proberen maar. Er komt zelfs een fles X O. Excellence, ingevroren in een blok ijs, voorbij Toegege ven, ze vormen een mooie aan vulling op de krachtige culinai re creaties van Jalhay. Ze smaken vooral geweldig bij ge rechten met een romig, vettig karakter. Bij ganzenlevermous se, bij het aardappeltaartje met zachte zalm, bij zijn onvergete lijke Fondue van oude Rijpe- naer met profiterolles. Ga maar proeven bij Vermeer. Tot maart 2004 staat het Only Rémy Din ner op de kaart voor 115 per persoon, incl. cognac bij elke gang Vrij naar Jalhay geef ik het re cept van een feestelijk nage recht je van warme kaascrème in cappuccinokopjes. Twee ster ren waardig, zeker als je er een smal kelkje (géén bel!) ijskoude Extra Cognac bij serveert. Eenvoudiger te maken, maar niet minder lekker, wordt het als je er in plaats van soesjes, reepjes geroosterd en dun met appelstroop besmeerd witbrood bij serveert. Fondue met profiterolles warm nagerecht voor 4 perso nen 250 gram pittige 50+ kaas (bijv. Rijpenaer) 1 theelepel maïzena 0,5 dl melk 1 eidooier zout en peper 12 minisoesjes 2 eetlepels appelstroop 4 satéprikkers Soesjes: Verwarm 50 ml melk, 25 gram boter en een snufje zout in een steelpan. Roer van het vuur 25 gram bloem erdoor. Verhit al roerend tot het mengsel los van de bodem komt (ca. 2 minuten). Laat 5 minuten afkoelen en roer er een ei door. Doe beslag in een spuitzak met gladde spuitmond (diepvries zakje, klein puntje eraf knippen lukt ook). Bedek bakplaat met bakpapier, spuit dotjes ter grote van een eurocent. Bak soesjes in een oven van 200 graden in ca 20 minuten gaar. Laat afkoelen. Fondue: snij kaas in kleine blokjes of rasp hem grof. Los maïzena op in koude melk. Ver warm kaas en maïzenaoplos- sing langzaam in een pan met dikke bodem. Roer losgeroerde eidooier er doorheen als de kaas begint te smelten. Blijf krachtig kloppen en verwarm het meng sel tot je een gladde, romige crè me hebt. Breng op smaak met zout en pe per. Verwarm de appelstroop even en doop de soesjes erin. Prik per persoon 3 soesjes op een satéprikker. Schenk hete kaas fondue in cappuccinokoppen en leg prikkers met soesjes er over heen Laat je gasten de soesjesin de kaascrème dompelen en er met een lepeltje uitvissen .Drink hier een ijskoude cognac bij. Puck Kerkhoven Een mode-event ten bate van War Child, het is slim be dacht. Wie anders dan echte fashion victims willen graag grof geld betalen om mode shows a la Milaan te zien, met Dolce Gabanna, Roberto Ca- valli, Prada en Hugo Boss, met medewerking van topmodellen en bekende Nederlanders. Vrij dag 21 en zaterdag 22 maart kun je het meemaken tijdens het Main Fashion Event in Het Ma gazijn in Den Haag. Vrijdag is de ViP-night, met naast de mode show en diner (met medewer king van restaurant De Engel) een grote party met DJ's, een op treden van Do (van de hit 'Heaven') en een veiling. Zater dag is er de fashionshow, er zijn optredens en een party. En dat alles dus voor het goede doel: Warchild, de organisatie die hulp biedt aan kinderen in oor logsgebieden. Voor de VIP night (vrijdag) kun nen tafels voor tien personen worden gereserveerd, dit kost 2500. Een kaart voor de Fashion night (zaterdag) kost €70. Kaarten bestellen via www.mainfashionevent.nl. Meer informatie: 070-360 48 73. De draagbare cd-speler staat niet stil. De jongste genera tie apparaatjes brengt inmid dels ook cd'tjes met via de com puter opgenomen mp3-muziek ten gehore. Philips gaat weer een stapje verder met de nieuwe eXpanium. Daar kun je ook spelletjes mee doen, terwijl je naar je favoriete hits luistert. Dat gebeurt op hetzelfde schermpje dat informatie geeft over de muziektracks. Er zitten vijf spelletjes op, die luisteren naar de namen Snatcher, Munchner, Breaker, Matcheren Copter. Het draait allemaal om vechten, ontsnappen, vangen en goed onthouden Philips denkt de nieuwe speelse eXpanium. formeel de EXP-521in juni uit te kunnen brengen voor een prijs van pakweg 160 euro. Samsung heeft zijn nieuwste mobieltje, de S300, opge tuigd met liefst twee kleuren beeldschermpjes. Aan de bui tenkant zit er eentje. En als je het toestel openklapt, open baart zich nummer twee. Eerst de buitenzijde, dat displaytje toont een kleurenprentje naar keuze. Het brengt ook de naam of het nummer van de beller in beeld, zonder dat je hem open hoeft te klappen. Het scherm binnenin geeft ge kleurde en bewegende beelden kristalhelder weer Dat geldt ook voor de inpandige games. Dankzij wap en gprs zijn nieu we spelletjes te downloaden middels de direct-internettoets. De beltonen zijn nog 'meertoni- ger'. Samsung claimt de eerste te zijn die veertig tonen in een mobieltje stopt. De S300 is bo vendien een 'driebander', dus wereldwijd bruikbaar. De prijs: €599 euro. Cognac drinken we, naar de laatste inzichten, uit een klein kelkje. Voor de bel rest de bijrol als decora tief bloemenglas. foto Karei de Vos PMUPS

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2003 | | pagina 43