Geef je boom een koekje «fan eigen deeg. MM adt/gr. SJ^ BluejBand P (jè^ 'iX 9' /J" yijp/t ><zJ^ Precies ja, samen met de kinderen de kerstboomversiering maken. Van heertijk zandtaartdeeg. We geVen u hier het recept Voor kerstkransjes. U maakt er net zo makketijk een andere Vorm Van. Gebruik uuf fantasie maar. We hebben alvast vVat Voorbeelden in de boom gehangen. Kerstkransjes: Zeef de bloem, basterdsuiker, Vanillesuiker en zout in de kom. Glazuur: Teru>ijt de koekjes afkoelen maakt u het glazuur. Zeef de poedersuiker en Voeg er 1 eetlepel u>ater aan toe en roer dit tot een dik, glad papje. 28 PROVINCIALE ZEEUWSE COURANT DONDERDAG 11 DECEMBER 1997 fèloes*1 9 Qz*1^ X X S»^ r- if*'* ït* Ifi W^t /s er leuker dan samen met de kinderen de kerstboom Versieren Doe er de 125 gram Blue Band bij en snijd deze met tu/ee messen in keel fijne stukjes. Koer er Vervolgens het ei door. Kneed met koele handen het deeg zo snel mogelijk tot een stevige, gladde bat. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het een uurtje in de koelkast rusten. Bestrooi het aanrecht en de deegroller met bloem en rol het deeg uit tot een plak Van ongeveer h mm. Steek met een glas rondjes uit het deeg. Met een appelboor kunt u de rondjes in het midden maken. Vet de bakplaat in en leg hier de koekjes op. Laat ze in een VoorVertVarmde oVen op 175° C in 10 minuten lichtbruin bakken. Giet met een theelepel een cirkel glazuur op de koekjes. Duur met de bolle kant Van de lepel het glazuur naar de binnen- en buitenrand, maar laat een randje Vrij. Laat het zo'n 10 minuten rusten en strooi er dan zilverkleurige Versiersnoepjes op. Druk ze licht in het glazuur. Laat de koekjes nu minstens 3 uur drogen. Door de gaatjes nog eVen een mooi rood tint halen en ze kunnen zo in de kerstboom.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 1997 | | pagina 28