Als ze u vragen of u die kerstsaus zelf heeft gemaakt,zegt u gewoon.. Eeeh... Eeeh... Eeeh Cl lp 4.25 2.89 11.95 1.19 349 2.99 99 1.69 2.98 1.49 9.95 8.95 blikiel7^2.49 219 1.99 2.99 7.95 2.49 2.99 4.50 12.95 's Lands grootste kruidenier blijft op de kleintjes letten. 18 PROVINCIALE ZEEUWSE COURANT DINSDAG 22 DECEMBER Eeeeehbijna. Op de fond na, ja. Nou weten maar weinig mensen precies wat een fond is. Dus dan legt u langs uw neus weg even uit dat een fond de perfecte basis is voor fijne sauzen en fluwelige soepen. Datje zo'n fond maakt door eerst bouillon te trekken van vlees, vis of gevogelte, met botjes of graten en groenten. Datje die bouillon heel lang op een laag pitje moet inkoken tot je een dikke fond krijgt. En daneeeh tja, dan moet u toch even vertellen dat u die fond dus... eeeh... niet zelf hebt gemaakt, maar dat u die bij ons heeft gehaald. Dat bespaarde tijd, waardoor u meer aandacht aan de recepten kon besteden. Gepocheerde zalm met peterselie - garnalensaus Parelhoen met witte portsaus rnet druiven voor 4personen1 parelhoen, 20 witte druiven, 50 g boter of margarine, 1/2 pot AH Gevogeltefond, 1 dl witte port, peper, zout Halveer de druiven en verwijder de pitjes. Bak de parelhoen in een pan met anti-aanbaklaag in de helft van de boter rondom lichtbruin. Bestrooi de parelhoen met peper en zout en bak hem in ca. 50 minuten zachtjes gaar. Neem de parelhoen uit de pan en houd ze warm. Voeg de port en fond toe en laat de saus tot de helft inkoke)! Laat de druiven in de saus warm worden en klop de rest van de bol erdoor. Breng op smaak met peper en zout en serveer bij de parelhoel^ Cll Gevogelte fond, 0 pot 380 ml @®®s 495- J.3 Parelhoen, q.-. kilo 1250 ÏU-Z/U voor 4 personen1/2 pot AH Visfond, 1/2 dl witte wijn, 1/2 dl droge witte vermouth, 4 moten zalm, 1/81 slagroom, 2 eetlepels heel fijngehakte peterselie, 75 g gepelde garnalen, peper, zout. Schenk de fond met de wijn en de vermouth in een ingevette ovenschaal en leg de zalm erin. Dek de schaal af en laat de vis in een op 200°C voorverwarmde oven in ca. 20 min. garen. Schenk het vocht in een pannetje en kook het tot de helft in. Houd de zalm warm. Voeg de slagroom toe aan het pocheer vocht en kook tot de saus licht - gebonden is. Roer de peterselie en de garnalen erdoor. Breng op smaak met wat peper en zout. Rosbief met honing-tijmsaus en sjalotten voor 4personen750g rosbief, 2 theelepels tijm, 75 g boter of margarine, 2 dl AH Vleesfond, 200g gepelde sjalotten, 1 eetlepel vloeibare honing, peper, zout. Wrijf het vlees in met de helft van de tijm. Braad het in 3/4 deel van de boter bruin en naar wens in 20 a 25 min. rood of rose van binnen. Neem het uit de pan, pak het in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten. Doe de fond in de pan en kook alles tot de helft in. Halveer de sjalotten. Bak ze met de rest van de boter en tijm in 5 min. Roer de honing erbij. Schenk de jus uit de pan bij de sjalotten. Breng op smaak met wat peper en zout. Varkensfiletrollade, kilo 804§- 15.99 q /IQ 500 gram mm> 4675- O/r" CM Konijn, kilo 4550- 13.90 "7/IC 500 gram -825- /ID Uit de diepvries: CM Aardappelkroketjes, 450 gram 155-1.39 CM Zalmmoten, verpakt 2 stuks, per 100 gram CM Vis fond, pot 380 ml Spontin siropen, cassis, aardbeien, 4-vruchten of rode bessen, 899-3.39 455- 3.95 Rosbief, kilo -245519.99 CM Vlees fond, pot 380 ml 500 g 1259-10.49 455- 3.95 bus 0.75 liter -ë^O- Mio kerstijsstronk, doos 1 liter Biefstuk, 100 gram 829- <223? Navelsinaas appelen, net 2 kilo Elstar, sappige, zachtzu re handappel, kilo Broccoli, 500 gram Chambourcy choco mousse, 4 bekertjes i /»Q 60 gram 838-X.O«7 Blue Diamond, Californische gerookte of naturel amandelen of zoute hazelnoten, blikje 150 g Lavazza Caffé Espresso, originele Italiaanse espresso- blik 250 gram -595- 4.95 Kaasplateau gevuld met: 250 g Camembert Préval, 125 g Brie Hutln, 125 g BourslnTzatzlklen 85 g Kavli crispbread, verpakt CM Koffieroom, CM Hollandse geitenkaas 48+, fles'e 02 "ter vers van 't mes, -ï -7 r\r\ kilo <d®@ l/.yU 4^5- Sperziebonen, nn 500 gram J..Z717 Mona feestpudding, beker 290 gram CM Slagroom, r\ qq pak 0.5 liter 848 C.VTÓ Kerstwijn Chateau Haut Canteloup 1990, Cru Bourgeois. Appellation Médoc Contrölée. Een voortreffelijke droge,, rode kwallteltswljn uit de Bordeaux, fles 0.75 liter Bugles maïshoorntjes, r\ qq doos 175 gram 889- Haust kerstcups, Ch Conqueror Port, rood, wit ofTawny (1995) fles 0.75 liter klokken en sterren, doosje 100 gram Haust snackcups, krokante toast of party extra, i /iq doosje X/W Ouwehand gerookte palingfilet, 1 verpakt 200 gram 4790- XO.Z7U Deep Blue crabmeat, Soera fancy pink zalm, blikje 240 gram 869- 1.99 CM Brie 60+, i vers van t mes, 100 g 829- X./ Uit onze notenafdeling: Gezouten pistachio's, kilo 19.86 2 Qg CM Sesam- mx bolletjes verpakt 6 stuks Heinz spread, kip, tonijn, of ham ax», pot 300 gram of maanzaad- 859- Uw spaargeld kan meer opbrengen bij Albert Heijn Dus... neem deel het AH Vaste Klant ia Fonds. Vraag onze folder In de winke ia lel CM Roomboter amandel kerstkrans, doos 500 gram 150 gram Calvé vlees- en vissauzen, diverse smaken, i rn flesje 0.25 liter®®®© 869- X.Ots Duyvis mixen, diverse soorten, zakje ©©©89 0" CM Perla Superieur koffie, snelf llterma 11 ng, pak 250 gram 87+ 3.19 Roomboter vruchtentulband, 500 gram of Glacé tulband, -j qq 450 gram O-"" CM Kerststol, met vruchten, banketspijs en twee zakjes poedersuiker,-y qj- luxe doos 1000 gram /."O Uit de bedieningsafdeling: Johma paling- @®s® of kreeftcocktailsalade 100 gram 2.99 Yorkham, 100 gram Kerst openingstijden. I.v.m. de komende feestdagen zijn onze winkels dinsdag 22 december van 9.00 - 21.00 uur, woensdag 23 decembei van 9.00 - 21.00 uur en donderdag 24 december van 8.30 - 17.00 uur geope -2S9- AH Service lijn: bel gratis 06-0305. De artikelen In deze advertentie kunt u in t, alle AH winkels kopen, behalve de artikeli waar kleine cijfertjes bij staan. Die artikel V kunt u alleen kopen in AH winkels waar éi van die cijfers op de deur staat. vs Gevulde kipfilet met Armagnac, 100 gram Uit onze bake off afdeling: Uit onze bloemenafdeling: CM Roomboter amandel- kerststaaf, 275 gram Luxe kerstboeket, wit of wit/rood, per bos

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 1992 | | pagina 18