Als ze u vragen of u die kerstsaus
zelf heeft gemaakt,zegt u gewoon..
Eeeh...
Eeeh...
Eeeh
Cl
lp
4.25
2.89
11.95
1.19
349
2.99
99
1.69
2.98
1.49
9.95
8.95
blikiel7^2.49
219 1.99
2.99
7.95
2.49
2.99
4.50
12.95
's Lands grootste kruidenier blijft op de kleintjes letten.
18
PROVINCIALE ZEEUWSE COURANT
DINSDAG 22 DECEMBER
Eeeeehbijna.
Op de fond na, ja. Nou
weten maar weinig
mensen precies wat
een fond is. Dus dan
legt u langs uw neus weg even uit dat een fond de
perfecte basis is voor fijne sauzen en fluwelige soepen.
Datje zo'n fond maakt door eerst bouillon te trekken van
vlees, vis of gevogelte, met botjes of graten en groenten.
Datje die bouillon heel lang op een laag pitje moet inkoken
tot je een dikke fond krijgt.
En daneeeh tja, dan moet u toch even vertellen
dat u die fond dus... eeeh... niet zelf hebt gemaakt, maar dat
u die bij ons heeft gehaald. Dat bespaarde tijd, waardoor u meer
aandacht aan de recepten kon besteden.
Gepocheerde zalm met peterselie - garnalensaus
Parelhoen met witte portsaus rnet druiven
voor 4personen1 parelhoen, 20 witte druiven,
50 g boter of margarine, 1/2 pot AH Gevogeltefond,
1 dl witte port, peper, zout
Halveer de druiven en verwijder de pitjes. Bak de
parelhoen in een pan met anti-aanbaklaag in de helft van
de boter rondom lichtbruin. Bestrooi de parelhoen met
peper en zout en bak hem in ca. 50 minuten zachtjes gaar.
Neem de parelhoen uit de pan en houd ze warm.
Voeg de port en fond toe en laat de saus tot de helft inkoke)!
Laat de druiven in de saus warm worden en klop de rest van de bol
erdoor. Breng op smaak met peper en zout en serveer bij de parelhoel^
Cll Gevogelte fond, 0
pot 380 ml @®®s 495- J.3
Parelhoen, q.-.
kilo 1250 ÏU-Z/U
voor 4 personen1/2 pot AH Visfond, 1/2 dl witte wijn, 1/2 dl droge
witte vermouth, 4 moten zalm, 1/81
slagroom, 2 eetlepels heel fijngehakte
peterselie, 75 g gepelde garnalen,
peper, zout.
Schenk de fond met
de wijn en de vermouth in een
ingevette ovenschaal en leg
de zalm erin. Dek de schaal
af en laat de vis in een op
200°C voorverwarmde oven
in ca. 20 min. garen. Schenk
het vocht in een pannetje
en kook het tot de helft in.
Houd de zalm warm. Voeg de
slagroom toe aan het pocheer
vocht en kook tot de saus licht -
gebonden is. Roer de peterselie en
de garnalen erdoor. Breng op smaak
met wat peper en zout.
Rosbief met honing-tijmsaus en sjalotten
voor 4personen750g rosbief, 2 theelepels tijm, 75 g boter of
margarine, 2 dl AH Vleesfond, 200g
gepelde sjalotten, 1 eetlepel vloeibare
honing, peper, zout.
Wrijf het vlees in met de
helft van de tijm. Braad het in
3/4 deel van de boter bruin
en naar wens in 20 a 25 min.
rood of rose van binnen.
Neem het uit de pan, pak
het in aluminiumfolie en
laat 10 minuten rusten.
Doe de fond in de pan en
kook alles tot de helft in.
Halveer de sjalotten. Bak ze
met de rest van de boter en
tijm in 5 min. Roer de honing
erbij. Schenk de jus uit de pan bij
de sjalotten. Breng op smaak met
wat peper en zout.
Varkensfiletrollade,
kilo 804§- 15.99 q /IQ
500 gram mm> 4675- O/r"
CM Konijn,
kilo 4550- 13.90 "7/IC
500 gram -825- /ID
Uit de diepvries:
CM Aardappelkroketjes,
450 gram 155-1.39
CM Zalmmoten,
verpakt 2 stuks, per 100 gram
CM Vis fond,
pot 380 ml
Spontin siropen,
cassis, aardbeien, 4-vruchten of
rode bessen,
899-3.39
455- 3.95
Rosbief,
kilo -245519.99
CM Vlees fond,
pot 380 ml
500 g
1259-10.49
455- 3.95
bus 0.75 liter
-ë^O-
Mio kerstijsstronk,
doos 1 liter
Biefstuk,
100 gram
829-
<223? Navelsinaas
appelen,
net 2 kilo
Elstar,
sappige, zachtzu re
handappel, kilo
Broccoli,
500 gram
Chambourcy choco mousse,
4 bekertjes i /»Q
60 gram 838-X.O«7
Blue Diamond,
Californische
gerookte of naturel
amandelen of zoute
hazelnoten, blikje
150 g
Lavazza Caffé Espresso,
originele Italiaanse espresso-
blik 250 gram -595- 4.95
Kaasplateau gevuld met:
250 g Camembert Préval,
125 g Brie Hutln,
125 g BourslnTzatzlklen
85 g Kavli crispbread,
verpakt CM Koffieroom,
CM Hollandse geitenkaas 48+, fles'e 02 "ter
vers van 't mes, -ï -7 r\r\
kilo <d®@ l/.yU
4^5-
Sperziebonen, nn
500 gram J..Z717
Mona feestpudding,
beker 290 gram
CM Slagroom, r\ qq
pak 0.5 liter 848 C.VTÓ
Kerstwijn Chateau Haut
Canteloup 1990,
Cru Bourgeois. Appellation Médoc
Contrölée. Een voortreffelijke droge,,
rode kwallteltswljn uit de
Bordeaux, fles 0.75 liter
Bugles maïshoorntjes, r\ qq
doos 175 gram 889-
Haust kerstcups,
Ch Conqueror
Port, rood, wit
ofTawny (1995)
fles 0.75 liter
klokken en sterren,
doosje 100 gram
Haust snackcups, krokante
toast of party extra, i /iq
doosje X/W
Ouwehand gerookte
palingfilet, 1
verpakt 200 gram 4790- XO.Z7U
Deep Blue
crabmeat,
Soera fancy pink zalm,
blikje 240 gram 869- 1.99
CM Brie 60+, i
vers van t mes, 100 g 829- X./
Uit onze notenafdeling:
Gezouten pistachio's,
kilo 19.86 2 Qg
CM Sesam- mx
bolletjes
verpakt 6 stuks
Heinz spread,
kip, tonijn,
of ham ax»,
pot 300 gram
of maanzaad-
859-
Uw spaargeld kan meer
opbrengen
bij Albert Heijn
Dus... neem deel
het AH Vaste Klant ia
Fonds. Vraag onze
folder In de winke ia
lel
CM Roomboter
amandel
kerstkrans,
doos 500 gram
150 gram
Calvé vlees- en vissauzen,
diverse smaken, i rn
flesje 0.25 liter®®®© 869- X.Ots
Duyvis mixen,
diverse soorten, zakje ©©©89 0"
CM Perla
Superieur koffie,
snelf llterma 11 ng,
pak 250 gram
87+ 3.19
Roomboter vruchtentulband,
500 gram
of Glacé tulband, -j qq
450 gram O-""
CM Kerststol,
met vruchten, banketspijs
en twee zakjes poedersuiker,-y qj-
luxe doos 1000 gram /."O
Uit de bedieningsafdeling:
Johma paling- @®s®
of kreeftcocktailsalade
100 gram 2.99
Yorkham,
100 gram
Kerst openingstijden.
I.v.m. de komende feestdagen zijn onze
winkels dinsdag 22 december van
9.00 - 21.00 uur, woensdag 23 decembei
van 9.00 - 21.00 uur en donderdag
24 december van 8.30 - 17.00 uur geope
-2S9-
AH Service lijn: bel gratis 06-0305.
De artikelen In deze advertentie kunt u in t,
alle AH winkels kopen, behalve de artikeli
waar kleine cijfertjes bij staan. Die artikel V
kunt u alleen kopen in AH winkels waar éi
van die cijfers op de deur staat. vs
Gevulde kipfilet
met Armagnac,
100 gram
Uit onze bake off afdeling: Uit onze bloemenafdeling:
CM Roomboter amandel-
kerststaaf,
275 gram
Luxe kerstboeket,
wit of wit/rood,
per bos