Als u dit leest, piept u wel anders over piepers ch 1.89 1.49 1.39 1.79 5.95 6.95 's Lands grootste kruidenier blijft op de kleintjes letten. ch Resonant, zak 2Vz kilo i.yy 24 PROVINCIALE ZEEUWSE COURANT DONDERDAG 13 FEBRUARI 19; zak Iedere Nederlander weet wat een aardappel is. Dat valt moeilijk te ontkennen. Maar weet iedere Nederlander ook wat je allemaal met een aardappel kunt doen behalve koken of frietjes bakken? Misschien mogen we u op dit punt even een beetje bijpraten. Om te beginnen kunt u bij ons kiezen uit allerlei aardappels. Dus niet alleen de overbekende Kleibint. Maar ook ons eigen Superbintje, dat is een forse Kleibint, die niet afkookt en waar u eigenlijk alles mee doen kunt. Dan is er onze Accent. Een vastkoker met gladde schil en weinig pitten. Prima om te koken, te bakken en heel goed voor in salades. Onze Bildtstar die is mooi rond, roodschillig, voldoende bloemig, maar geen afkoker. Kunt u prachtig puree van maken. Dan onze Resonant, een bloemige, lichte afkoker met een fijne smaak. Verder hebben we nog een Eko aardappel die biologisch geteeld is. Overigens streven we samen met de telers voor al onze andere aardappels naar teeltmethoden die het milieu zo weinig mogelijk belasten. De meeste van onze aardappels hebben we gewassen, dus kunt u ze makkelijker schillen. Bovendien houdt u schone handen. Wist u trouwens dat er in aardappels geen vetten zitten, maar wel veel vitamine B en kalium? Maar genoeg gepraat. Probeert u deze recepten maar eens. Dan proeft u meteen dat de ene pieper de andere niet is. 1.Gegratineerde aardappelschijfjes (bijgerecht voor 4 pers. Ingrediënten: 4 heel grote aardappels Superbintjesj, zout, 2 eieren, 1 theelepel gedroogde rozemarijn, 50 g geraspte oude kaas, zwarte peper, bakpapier. Voorbereiden: Kook de geschilde en gewassen aardappels 15 minuten in water met zout, zodat ze nog stevig zijn. Giet ze af en laat ze afkoelen. Snijd de aardappels in plakken van ca. 1 cm dik en leg iedere aard appel dakpansgewijs op een met bakpapier beklede bakplaat. Bereiden: Verwarm de grill. Klop in een kom de eieren met de rozemarijn, de kaas, wat peper en een heel klein scheutje water los. Schep op iedere aardappel 1 a 2 eetlepels van het kaas-eimengsel. Bak de aardappels iets onder de grill in ca. 10 minu ten goudbruin. Lekker bij biefstuk of tartaartjes en sperzieboontjes. 2.Winterse aardappelsalade met kaas en bacon (hoofdgerecht voor 4 pers. Ingrediënten: 750 g aardappels (Accent), zout, 6 eetlepels zonnebloem)- olie, Vk eetlepel rode wijn)-azijn, 4 bosuitjes in dunne ringetjes, mespunt suiker, peper, 6 tomaten in plakjes, 150 g komijnekaas in blokjes, 150 g magere bacon in plakjes. Voorbereiden: Schil de aardappels, was ze en snijd ze in parten. Kook de parten in 10 minuten in weinig water met wat zout gaar. Klop in een grote schaal een sausje vi olie, azijn, bosuitjes, suiker en wat peper i zout. Giet de aardappels af en meng ze war door het sausje. Schep de tomaat en de ka erdoor. Laat de saus even intrekken. Bereiden: Bak de bacon in een koek pan met anti-aanbaklaag knapperig en l ze warm op de salade. Serveer met bm stokbrood. 3.) Italiaans aardappelgerecht (hoofi gerecht voor 4 pers. Ingrediënten: 750 g aardappels (Bildtstar), 4 plakken salami van ca.lcmi (250 g), 2 courgettes (ca. 750 g), 3 eetl (olijfolie. 21k theelepel Italiaanse kruiden, V/2 theelepel mdizena, 1 beken zure room a 125 ml, 24 zwarte olijven, gemalen peper, zout. Bereiden: Schil de aardappels, was', en snijd ze in blokje van ca. V/2 cm. Snijdi salami in reepjes en de courgettes in plakki van '/2 cm dik. Bak in een hapjepan de salami heel even in de olie en schep de reep] uit de pan. Voeg de aardappelblokjes toet bak ze al omscheppend bruin. Voeg de courgette en de keukenkruiden toe en bak al omscheppend 8 a 10 minuten tot de groen bijna gaar is. Klop de mdizena door de root. Voeg de olijven en de salami toe en roer t room erdoor. Laat alles door en door warm worrit en breng het gerecht op smaak met veelpep en weinig zout. Magere runderlappen, 500 gram 8.49 r- kiio -1931t iD.yy Doorregen runderlappen, 500 gram SV&r 6.49 nn kiio 443T ii. yy CM Kip minirollade, 100 gram Broccoli, 500 gram Italiaans kiwifruit, - rn 500 gram Lob) De Nieuwe AllerHande is uit: 92 pagina's vol informatie en recepten. Deze maand o.a. 'Kaas'. Kaas simpel en snel toepasbaar In en bi] talloze gerechten. Dit, en nog veel meer In het februari nummer. De AllerHande ligt gratis voor u klaar in de winkel." Zaanse BA sn'ider volkoren, heel, onverpakt 1.79 Choba chocoladeboter, - pakje 230 gram -k59" 1.Z.9 Uit de diepvries: Smiths Hamka's, zak 80 gram -ter CM Appelvlaai, c a doos 1000 gram JL95" b.95 Mora hamburgers, doos 12 stuks P 75 gram _63fr4.99 CM Mini-frites, zak 1000 gram 22ff Compaxo cervelaatworst, verpakt 500 gram MT 4.99 2 halen, 1 betalen: Herta Edle Leberwurst, V6rpakt 1 QA 2 stuks Nü i.y4 NIEUW: Marabou Daim candybar, knapperig caramel met chocolade - omhuld, pak 3 stuks, <mxb -JtW l.Oy NIEUW: Liga Panda energie-ontbijt, vanille, honing of chocolade, doos 350 gram ®®®^3.79 Nu f3.79 porto retour vla bank of giro Izle de verpakking).* Liga Ollies - of Dierenvriendjes kinderkoekjes, on doosje -359" Zt.xl9 Exclusief bij AH; Spaar nu voor Snoopy van Fisher Price (zie de folder in de winkel)* Liga Evergreen, krenten en bosvruchten of krenten qA en sinaasappel, dubbelpak 4.yy CM Tomatenketchup, fles 450 ml .±85- 1.49 Sanex douche gel, pgSlj flacon 450 ml en Sanex handsoap met pompje, r nc flacon 250 ml -4L90- O.y 5 NIEUW: Ariel color, onn pak 1.25 kilo -les? 8.99 Uit onze bloemenafdeling: Geurende Jasmijn, per stuk Valentijnboeket, per bos zak 5 kilo 3.98 1 zak 2Vz kilo I.yy Oh Bildtstar, zak 5 kilo 3.98 1 «/-x zak 2Ys kilo I.yy Ch Superbintje, zak 5 kilo 3.98 1 Eko aardappelen, nn zak 2Vz kilo AH Service lijn: bel gratis 06-0305. De artikelen In deze advertentie kunt u in alle AH winkels kopen, behalve de artikelen waar kleipe cijfertjes bij staan. Die artikelen kunt u alleen tops'" In AH winkels waar één van die cijfers op de deur staat. Reclameprijzen gelden t/m zaterdag 15 februari a.s. Zolang de voorraad strekt.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 1992 | | pagina 24