Als u dit leest, piept u
wel anders over piepers
ch
1.89
1.49
1.39
1.79
5.95
6.95
's Lands grootste kruidenier blijft op de kleintjes letten.
ch Resonant,
zak 2Vz kilo i.yy
24
PROVINCIALE ZEEUWSE COURANT
DONDERDAG 13 FEBRUARI 19;
zak
Iedere Nederlander weet wat een aardappel is.
Dat valt moeilijk te ontkennen. Maar weet iedere
Nederlander ook wat je allemaal met een aardappel
kunt doen behalve koken of frietjes bakken?
Misschien mogen we u op dit punt even een beetje
bijpraten. Om te beginnen kunt u bij ons kiezen uit
allerlei aardappels. Dus niet alleen de overbekende
Kleibint.
Maar ook ons eigen Superbintje, dat is een forse
Kleibint, die niet afkookt en waar u eigenlijk alles mee
doen kunt.
Dan is er onze Accent. Een vastkoker met gladde
schil en weinig pitten.
Prima om te koken, te bakken en heel goed voor in
salades. Onze Bildtstar die is mooi rond, roodschillig,
voldoende bloemig, maar geen afkoker. Kunt u prachtig
puree van maken.
Dan onze Resonant, een bloemige, lichte afkoker
met een fijne smaak. Verder hebben we nog een Eko
aardappel die biologisch geteeld is.
Overigens streven we samen met de telers voor
al onze andere aardappels naar teeltmethoden die het
milieu zo weinig mogelijk belasten.
De meeste van onze aardappels hebben we
gewassen, dus kunt u ze makkelijker schillen.
Bovendien houdt u schone handen. Wist u trouwens
dat er in aardappels geen vetten zitten, maar wel veel
vitamine B en kalium?
Maar genoeg gepraat. Probeert u deze recepten
maar eens. Dan proeft u meteen dat de ene pieper de
andere niet is.
1.Gegratineerde aardappelschijfjes
(bijgerecht voor 4 pers.
Ingrediënten: 4 heel grote aardappels
Superbintjesj, zout, 2 eieren, 1 theelepel
gedroogde rozemarijn, 50 g geraspte oude
kaas, zwarte peper, bakpapier.
Voorbereiden: Kook de geschilde en
gewassen aardappels 15 minuten in water
met zout, zodat ze nog stevig zijn. Giet ze af
en laat ze afkoelen. Snijd de aardappels in
plakken van ca. 1 cm dik en leg iedere aard
appel dakpansgewijs op een met bakpapier
beklede bakplaat.
Bereiden: Verwarm de grill. Klop in
een kom de eieren met de rozemarijn, de
kaas, wat peper en een heel klein scheutje
water los. Schep op iedere aardappel 1 a 2
eetlepels van het kaas-eimengsel. Bak de
aardappels iets onder de grill in ca. 10 minu
ten goudbruin.
Lekker bij biefstuk of tartaartjes en
sperzieboontjes.
2.Winterse aardappelsalade met kaas
en bacon (hoofdgerecht voor 4 pers.
Ingrediënten: 750 g aardappels
(Accent), zout, 6 eetlepels zonnebloem)- olie,
Vk eetlepel rode wijn)-azijn, 4 bosuitjes in
dunne ringetjes, mespunt suiker, peper,
6 tomaten in plakjes, 150 g komijnekaas in
blokjes, 150 g magere bacon in plakjes.
Voorbereiden: Schil de aardappels, was
ze en snijd ze in parten. Kook de parten
in 10 minuten in weinig water met wat zout
gaar. Klop in een grote schaal een sausje vi
olie, azijn, bosuitjes, suiker en wat peper i
zout. Giet de aardappels af en meng ze war
door het sausje. Schep de tomaat en de ka
erdoor. Laat de saus even intrekken.
Bereiden: Bak de bacon in een koek
pan met anti-aanbaklaag knapperig en l
ze warm op de salade. Serveer met bm
stokbrood.
3.) Italiaans aardappelgerecht (hoofi
gerecht voor 4 pers.
Ingrediënten: 750 g aardappels
(Bildtstar), 4 plakken salami van ca.lcmi
(250 g), 2 courgettes (ca. 750 g), 3 eetl
(olijfolie. 21k theelepel Italiaanse
kruiden, V/2 theelepel mdizena, 1 beken
zure room a 125 ml, 24 zwarte olijven,
gemalen peper, zout.
Bereiden: Schil de aardappels, was',
en snijd ze in blokje van ca. V/2 cm. Snijdi
salami in reepjes en de courgettes in plakki
van '/2 cm dik. Bak in een hapjepan de
salami heel even in de olie en schep de reep]
uit de pan. Voeg de aardappelblokjes toet
bak ze al omscheppend bruin. Voeg de
courgette en de keukenkruiden toe en bak
al omscheppend 8 a 10 minuten tot de groen
bijna gaar is. Klop de mdizena door de root.
Voeg de olijven en de salami toe en roer t
room erdoor.
Laat alles door en door warm worrit
en breng het gerecht op smaak met veelpep
en weinig zout.
Magere runderlappen,
500 gram 8.49 r-
kiio -1931t iD.yy
Doorregen runderlappen,
500 gram SV&r 6.49 nn
kiio 443T ii. yy
CM Kip minirollade,
100 gram
Broccoli,
500 gram
Italiaans
kiwifruit, - rn
500 gram Lob)
De Nieuwe AllerHande is uit:
92 pagina's vol informatie en recepten.
Deze maand o.a. 'Kaas'. Kaas simpel en snel
toepasbaar In en bi] talloze gerechten.
Dit, en nog veel meer In het februari
nummer. De AllerHande ligt gratis voor u
klaar in de winkel."
Zaanse
BA sn'ider
volkoren,
heel, onverpakt 1.79
Choba chocoladeboter, -
pakje 230 gram -k59" 1.Z.9
Uit de diepvries:
Smiths Hamka's,
zak 80 gram
-ter
CM Appelvlaai, c a
doos 1000 gram JL95" b.95
Mora hamburgers,
doos 12 stuks P 75 gram _63fr4.99
CM Mini-frites,
zak 1000 gram
22ff
Compaxo cervelaatworst,
verpakt 500 gram MT 4.99
2 halen, 1 betalen:
Herta Edle
Leberwurst,
V6rpakt 1 QA
2 stuks Nü i.y4
NIEUW: Marabou Daim candybar,
knapperig caramel met chocolade -
omhuld, pak 3 stuks, <mxb -JtW l.Oy
NIEUW: Liga Panda
energie-ontbijt,
vanille, honing of
chocolade,
doos 350 gram
®®®^3.79
Nu f3.79 porto
retour vla bank of giro Izle de verpakking).*
Liga Ollies - of Dierenvriendjes
kinderkoekjes, on
doosje -359" Zt.xl9
Exclusief bij AH; Spaar nu voor Snoopy
van Fisher Price (zie de folder in de winkel)*
Liga Evergreen,
krenten en bosvruchten of krenten qA
en sinaasappel, dubbelpak 4.yy
CM Tomatenketchup,
fles 450 ml .±85- 1.49
Sanex douche gel,
pgSlj flacon 450 ml
en Sanex handsoap
met pompje, r nc
flacon 250 ml -4L90- O.y 5
NIEUW: Ariel color, onn
pak 1.25 kilo -les? 8.99
Uit onze bloemenafdeling:
Geurende Jasmijn,
per stuk
Valentijnboeket,
per bos
zak 5 kilo 3.98 1
zak 2Vz kilo I.yy
Oh Bildtstar,
zak 5 kilo 3.98 1 «/-x
zak 2Ys kilo I.yy
Ch Superbintje,
zak 5 kilo 3.98 1
Eko aardappelen, nn
zak 2Vz kilo
AH Service lijn: bel gratis 06-0305.
De artikelen In deze advertentie kunt u in alle AH
winkels kopen, behalve de artikelen waar kleipe
cijfertjes bij staan. Die artikelen kunt u alleen tops'"
In AH winkels waar één van die cijfers op de deur
staat. Reclameprijzen gelden t/m zaterdag
15 februari a.s.
Zolang de voorraad strekt.