Mi Sf 1 2.29 99 1.79 -2/zVï 1.95 2.50 1.50 28 Kalkoenrookvlees met avocadosaus en zure room. Sla wassen en goed laten uitlekken. Sjalotje pellen en snipperen. Avocado schillen en pit verwijderen. Avocado in keukenmachine pureren of door een zeef wrijven. Citroensap direct erdoor roeren. Knoflook pellen en boven avocadopuree uitpersen. Mayonaise erdoor roeren. Op smaak brengen met zout, peper en chilipoeder. Sla vermengen met sladressing. Plakjes kalkoenrookvlees en sla op 4 bordjes schikken. Avocadosaus op kalkoen scheppen. Zure room over bordjes verdelen op de saus. Garneren met peterselie. Een licht en zomers hoofdgerecht voor 4 personen. Lekker met geroosterd brood en boter. Kipfilet in folie. Oven voorverwarmen op 225°C of gasstand 5.4 Grote vellen aluminiumfolie invetten met 1 eetlepel olie. Taugé wassen en laten uitlekken, 2 eetlepels zonnebloemolie met ketoembar, gemberpoeder en knoflookpoeder tot een sausje roeren en de plakken kipfilet daarmee bestrijken. Taugé over de folie verdelen en ketjap erover druppelen. Kipfilet op taugé leggen. Bestrooien met sesamzaad. Aluminiumfolie dichtvouwen tot pakketjes en 10 minuten in hete oven leggen. Met kant-en-klare nasi of bami erbij hebt u zo snel een compleet maal voor 4 personen. Warm knoflookbrood met tonijnsalade en kalkoen. Oven voorverwarmen op 200°C of gasstand 4. Stokbrood in de lengte en de breedte halveren, zodat u 4 stukken heeft Stukken stokbrood besprenkelen met olie en bestrooien met zout en peper. Knoflook pellen en boven kommetje uitpersen. Met mes knoflook over stokbrood verdelen. Stokbrood in ca. 5 minuten in de oven lichtbruin en knapperig bakken. Uit oven royaal beleggen met plakjes kalkoenborst Tonijnsalade over kalkoen verdelen. Tuinkers erboven van bedje knippen. Een heerlijk hoofdgerecht voor 4 personen, vooral met'tomaten, die u tegelijk met het brood in de oven kunt gaarbakken. Westfalischer Saftschinken op Duits roggebrood. Komkommer en tomaten schoonmaken en in plakjes snijden. Roggebrood besmeren met halvarine (of roomboter) en achtereenvolgens beleggen met 2 plakken Westfalischer Saftschinken, 1 plak boeren bies lookkaas en plakjes komkommer en tomaat Bestrooien met (beetje) zout en versgemalen peper. Gevulde paprika met fruitcocktail en ham. Oven voorverwarmen op 200°C of gasstand 4. Paprika's schoonmaken halveren. Fruitcocktail in zeef laten uitlekken. Gemberbolletjes fijnsnijd' Ham in reepjes snijden en vermengen met fruitcocktail en gember. Paprika met dit mengsel vullen. Mon Chou met warm mes in 8 plakjes snijd en over paprika's verdelen. Ovenschaaltje invetten met olie en de paprik erin zetten. Gevulde paprika's in 10 minuten in de oven gaarbakk Paprikapoeder erover strooien. Lekker met rauwkost Runderrookvlees met Hüttenkase en fruit. Hüttenkase in kom doen en bieslook erboven fijnknippen. Doorelkaarroe en op smaak brengen met peper en zout Mengsel over plakjes rookvk verdelen en plakjes oprollen. Afgedekt in koelkast bewaren. Perziken ei kiwi's schoonmaken en in stukjes snijden. Bleekselderij wassen en in dur reepjes snijden. Olie, citroensap, honing en tijm tot een sausje roeren. Sausje en stukjes perzik, kiwi en bleekselderij door elkaar scheppen. Rookvleesrolletjes en salade over bordjes verdelen. Lekker met knackebröd. Salade met goudsalami. Salami in reepjes snijden. Tomaten en paprika wassen en schoonmat tomaten in achten en paprika in reepjes snijden. Prei wassen en in I dunne ringen snijden. Maïs in zeef laten uitlekken. Sausje kloppen mosterd, wijnazijn, olie en zout Salamireepjes, tomaten, paprika, maïs sausje in een schaal doen en door elkaar roeren. Peper erboven malen Preiringen erover strooien. Lekker met vers warm stokbrood. Rosbief met paddestoelen. na Grill voorverwarmen. Champignons en oesterzwammen schoonvegen halveren. (Van oesterzwammen steel wegsnijden.) Paddestoelen in ingf ovenschaaltje doen, kruidenboter erover verdelen en in ca. 5 minuten lichtbruin grilleren. Intussen sla en rosbief op bord schikken. Rosbief strooien met zout en peper. Warme paddestoelen op ros scheppen. Garneren met bieslook. Een lekker lunchgerecht voor 4 per- Een lunch waarmee u voor de dag kunt komen. Net als u moet een pan er af en toe eens tussenuit. Gewoon even niet op het vuur staan, in de afwasteil zitten of geschuurd worden. En na al die maanden koken, vindt u het vast niet erg om ze wat rust te gunnen. Vandaar dat wij wat recepten hebben bedacht waar geen pan aan te pas komt. Ze zijn heerlijk en natuurlijk zó klaar. sonen, of een hoofdgerecht voor 2 personen. Lekker met warme bruine bolletjes en boter. pak 1 liter Lëtta, kuip 500 gram Maak kans op een Latta-teiefoon. Verkade magic cookies, SAPPIG ZOMERFRUIT. dpoonfeleschoteL 248 's Lands grootste kruidenier blijft op de kleintjes letten. PROVINCIALE ZEEUWSE COURANT DONDERDAG 15 JUN119 (4 personen, hoofdgerecht) 1 zakje AH gemengde sla, 1 sjalotje, 1 avocado, 2 eetlepels citroensap, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel mayonaise, zout, peper, chilipoeder, 3 eetlepels sladressing naturel, 250 g kalkoenrookvlees in plakjes, 1 bekertje zure room, 4 takjes peterselie. Uit de bedieningsafdeling: Kalkoenrookvlees, 100 gram @©<d -259"2.10 *55 lil 1/1 4 - jf* (4 personen, hoofdgerecht) 4 dikke plakken kipfdet a 125 g, 3 eetlepels zonnebloemolie, 1 pakje taugé (250 g), 1 theelepel ketoembar (Conimex), 'A theelepel gemberpoeder, Vi theelepel knoflookpoeder, 2 eetlepels ketjap, 2 eetlepels sesamzaad. Uit de bedieningsafdeling: Gebraden kipfilet, 100 gram (4 personen, hoofdgerecht) 1 wit stokbrood, 4 eetlepels olijfolie, 2 kleine teentjes knoflook, zout, peper, 300 g kalkoenborst in plakjes, 1 bakje tonijnsalade (250g), 1 bakje tuinkers, (8 tomaten). Uit de bedieningsafdeling: Gegrilde kalkoenborst 100 gram (4 personen, hoofdgerecht) 2 grote rode paprika's, 1 blikje fruitcocktail, 2 bolletjes gember, 1 eetlepel olie, 250 g magere achterham, 1 pakje Mon Chou (uit de koelkast)paprikapoeder. Magere achterham, verpakt 100 gram (4 personen, hoofdgerecht) 1 bakje hüttenkase (200 g), 10 sprietjes bieslook, zout, peper, 200 g runderrookvlees, 2 perziken, 2 kiwi's, 4 stengels bleekselderij, 2 eetlepels olie, V/2 eetlepel citroensap, 1 theelepel honing, 'A theelepel tijm. Uit de bedieningsafdeling: Runderrookvlees, 100 gram (4 personen, maaltijdsalade) 200 ggoudsalami (plakjes), 6 tomaten, 1 rode paprika, 1 dunne prei, 1 blikje maïs, 1 theelepel mosterd, 3 eetlepels wijnazijn, 5 eetlepels olijf olie, zout, versgemalen peper. Uit de bedieningsafdeling: Stegeman goudsalami, 100 gram -2£9. Stuur uw pannen ook eens met vakantie. (4 personen, lunch) 1'A komkommer, 2 tomaten, 4 sneetjes Duits roggebrood, halvarine (of roomboter)8 plakken Wesfalischer Saftschinken, 4 dikke plakken boeren bieslookkaas, zout, versgemalen peper. Uit de bedieningsafdeling: Westfëlischer Saftschinken, 100 gram ^2.29 (2-4 personen, lunch of hoofdgerecht) 1 bakje champignons, 1 bakje oesterzwammen, 2 eetlepeb kruidenboter, 4 slabladeren, 200 g gesneden rosbief, 12 sprietjes bieslook, zout, peper. Uit de bedieningsafdeling: Rosbief, 100 gram ,349 t Douwe Egberts Decafé, Q £Q pak 250 gram 34&TO.07 Nü met dubbele waardepunten* Douwe Egberts Mocca Royal, snelfiltermaling, Q £Q pak 250 gram >.09" 0.07 Brand pils, krat 24 flessen 171K a 0.3 liter ,1765 1/.1Q Maak kans op een boodschap- pen-cheque t.w.v. f 75- ss. Appelsap, Honig spaghetti, 1 QQ pak 625 gram -949 1.07 Alleen bij AH 25% extra inhoud.* Vruchtenwafels, aardbeien of kersen, 1/IQ pak 195 gram -T99 lr+7 De Ruijtervruchtenhagel, anijshagel of rose/witte muisjes, -| £Q ya pak NÜ 1.07 jyj Satésaus of huismerk hot satésaus, pot 350 gram 2ZJ.0 Kersenkruimelvlaai.cr OC 91 doos Honig mix macaroni/spaghetti, -| QQ zakje 59 gram i.O«7 Met GRATIS zakje strooikaas.* Honig mix macaronisaus of spaghettisaus, 1 /I C% pakje 81 gram ©©©44r5" IrrO Met GRATIS zakje strooikaas* 300 gram, per stuk fy* Aftershave, huismerk 120 ml @©©12:95". NIEUW van ons huismerk: fyfr Shower gel, flacon q qc huismerk 300 ml A&S 0.73 fy* Deostick, Q ~7PZ huismerk 50 gram A8J./J fy* Scheermesjes plus, A QC huismerk 10 stuks @®@©ih95'T,.77 Cötes du Rhöne, fles 0.75 liter q rvrr ASïrO. 77 Uit de bedieningsafdeling: Slagersachterham, 1 QQ 1.Ö7 Delba roggebrood, licht volkoren of donker, kuipje qq 250 gram ©@@©-99''07 Tarwe-roggebrood, 1 QQ heel -2L45T -L.77 abrikozenof frambozen/- aardbeien, 150 gram Biotex blauw of groen, 2 pakken (T QQ a 550 gram ff Ü.77 20% extra* NIEUW: Biotex vloeibaar, flacon C/IQ 750 ml 69" O.H7 100 gram ®@©JL65. Gestoomde makreel, Schick extra II wegwerp scheerapparaat, O QQ zakje 5 stuks ,3r25" ^.7O Win een Sony Portable CD Speler of platenbon t.w.v. f 50,— Page plus toiletpapier, r* QQ pak 12 rollen 7415 0.07 Robijn wasverzachter, naturel of lavendel, Q QQ flacon 1.5 liter Met GRATIS clipbeertje.* Aardbeien, doos 500 gram Sperziebonen, -i qq 500 gram 1.77 Red Delicious, Q QQ zak lx/2 kilo 0.77 Magere varkenslappen, c 500gramS^94.75 Q CA kilo JL2499" O.OvJ Varkensrollade, 500 gram3^5.99 1Q QQ kilo 13391U.77 Gehakt half-om- half, ©17QQ 500 g-5394.49 kilo 1039/. 77 Varkensschnitzel -ï -7r gepaneerd, 100 g -T35T 1./ O fy* Hele kip, A QQ hubmerii kilo ,699 *+.77 fy* Kippelevertjes, "7Q SdJ 100 gram -8% 7 |yt Maïskip, yU kilo &B91 Kipdrumsticks, Q QQ sü kilo i499r 7.77 fyt Gevulde kipfilets, hiAmerk diverse smaken, Cactussen, diverse soorten, per stuk vanaf De artikelen in deze advertentie kunt u in alle AH winkels kopen, behalve de artikelen waar kleine cijfertjes bij staan. Die artikelen kunt u alleen kopen in AH winkels waar één van die cijfers op de deur staat. Reclameprijzen gelden van donderdag 15 juni t/m zaterdag 17 juni a.s. Zolang de voorraad strekt. AH Service lijn. (maum06-0305. Maggi stamppot, Met GRATIS clipbeertje.* zak it/2 kilo Q.77 250 gram ©®©©.iL95"< boerenkool, Hollandse hutspot of

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 1989 | | pagina 30