Albert Heijn AH. h Winkel vol kwaliteitswinkeltjes. DIEPVRIES 2.59 12 PROVINCIALE ZEEUWSE COURANT WOENSDAG 14 ME11» Bier. Hoog- of laaggistend? Bier is een water-aftreksel van mouten hop, al dan niet gemengd met rijst, gerst, tarwe, mais, suiker of glucosestroop. Behalve door de ingre diënten, ontstaat't eigen karakter door't gistingsprocédé. Laag- of ondergistende bieren werden gegist bij een temperatuur van zo'n 5°C, gestegen tot rond 9°C en teruggekeerd tot 5°C. 't Proces kan wel één tot twee weken duren Dan komt't nagisten of rijpen, ook wel lageren genoemd. Hoog- of boven gistende bieren zijn gegist bij kamer temperatuur, zo'n15-20°C. Dat duurt ongeveer een week, waarna enkele dagen rijping volgen, rustig in't vat. Ons pilsje, maar ook Dortmunder en Münchener bijvoor beeld zijn ondergistende bieren. In België, Duitsland en Engeland treft men vele bovengistende bieren aan. Voorbeeld: de vermaarde Trappisten bieren Van beide typen deze week: keus bij AH! -WINKELTJE Levenin de AH Soepgroenten, 4^ pakje 150 gram 4j AH Vissticks, pak 10 stuks 2r85 AH Roomijs, vanille/aardbeien, vanille/mokka, vanille/pistache of vanille, -ï bak Zi liter $<2kmx$>1*Z«7 Heeft ook uw Albert Heijn t geadver teerde artikel in huis? Dat kunt u zien aan de cijfers die bii staan Komt een van die ci|fers i r®3*3xst overeen met t ci|ler op uw AH-winkeldeur dan is het artikel daar verkriigbaar 'eer M

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 1980 | | pagina 12