Albert Heijn
AH. h Winkel vol kwaliteitswinkeltjes.
DIEPVRIES
2.59
12
PROVINCIALE ZEEUWSE COURANT
WOENSDAG 14 ME11»
Bier. Hoog- of laaggistend?
Bier is een water-aftreksel van
mouten hop, al dan niet gemengd met
rijst, gerst, tarwe, mais, suiker of
glucosestroop. Behalve door de ingre
diënten, ontstaat't eigen karakter
door't gistingsprocédé.
Laag- of ondergistende bieren
werden gegist bij een temperatuur van
zo'n 5°C, gestegen tot rond 9°C en
teruggekeerd tot 5°C. 't Proces kan
wel één tot twee weken duren Dan
komt't nagisten of rijpen, ook wel
lageren genoemd. Hoog- of boven
gistende bieren zijn gegist bij kamer
temperatuur, zo'n15-20°C.
Dat duurt ongeveer een week,
waarna enkele dagen rijping volgen,
rustig in't vat. Ons pilsje, maar ook
Dortmunder en Münchener bijvoor
beeld zijn ondergistende bieren.
In België, Duitsland en Engeland treft
men vele bovengistende bieren aan.
Voorbeeld: de vermaarde Trappisten
bieren Van beide typen deze week:
keus bij AH!
-WINKELTJE
Levenin de
AH Soepgroenten, 4^
pakje 150 gram 4j
AH Vissticks,
pak 10 stuks 2r85
AH Roomijs,
vanille/aardbeien, vanille/mokka,
vanille/pistache of vanille, -ï
bak Zi liter $<2kmx$>1*Z«7
Heeft ook uw Albert Heijn t geadver
teerde artikel in huis?
Dat kunt u zien aan de cijfers die
bii staan Komt een van die ci|fers
i r®3*3xst overeen met t ci|ler op uw
AH-winkeldeur dan is het artikel daar
verkriigbaar
'eer M