I
De Internationale winkelsl^van AH
'n
mi/kMmtfó
ïssiiuiiffm
)SÉ W
m
Hm-tw...
20
PROVINCIALE ZEEUWSE COURANT
VRIJOAG 20 AUGUSTUS 1976
Mé,
AH heeft 'n hele week la douce France in huis
gehaald, 't Lekkerste uit Frankrijk. Mesdames,
messieurs, dat moet u proeven op 't puntje
van uw tong. Beaucoup smakelijk oh lala.;
AH heeft 't. Met de hartelijke
groeten uit Frankrijk.
Daar gaal ie dan Croissants, stukjes
stokbrood, boter en confitures bijgestaan
door "n geurige café fillre. 'n Betere
wakkermaker kunt u zich nauwelijks
voorstellen.
Uit de afdeling warm brood:
Stokbrood
400 gram ,1*09"
50 Culinaire avon
turen uit Frankrijk j
Vijftig Franse liefdesverklaringen
die geheel via
de maag gaan
Zelfs de prijs
lijkt wel
liefdewerk
Alleen
bij AH
Jambon des pays a
l'Ancienne* gekookte achter
ham nageroosierd ophoutskool,
per 100 gram 2.15
Saucisson aux herbes de
Provence*
cervelaalworstmet tuinkruiden.
200 gram. per 100 gram 2.23
Saucisson au poivre*
natuurlijk gedroogde worst met peper
100 gram 1.89
Salade fruits de mer*
100 gram 1.88
891
Bonne Maman
Confiture jam
uitsluitend hele vruchten en suiker
zonder conserveringsmiddel
perziken, pruimen
of bosbessen .2*?$ 2.95
aardbeien of abrikozen^
pot450 grant J
Café Filtre
doos met 10 kant-en-klare filters L.yy
Uit de diepvries
Groko croissants
kant en klaar-alleen in de oven
3 stuks 98
Wie herinnert zich de krullerige franse
menukaarten met. Onleesbaar maar wat
je ook aanwijst 't uiteindelijke resultaat
is om je vingers bij op te eten. AH haalde
de puur Franse heerlijkheden naar
I lolland en vertelt er meteen bij wat 't is.
Zonder soep is 'n maaltijd niet kompleet^
En natuurlijk serveren met stokbrood.
Honig franse uiensoep
óbordenpak X22r 1.U9
Uit de diepvries:
Dr. Oetker parijse uiensoep
pak 300 gram2*¥s 3.45
Aardewerk soepkop*
met 2 oren en opdruk'potage'
perstuk. 3.95
Coquilles St. Jacques*
'n kompleet gerecht. Schclpdiertjes
in room en cognac. Bovendien
krijgt u er drie originele schelpen
bij om dit te serveren, pak 3 stuks. 5.95
De escargots
't Gerecht dat Frankrijk beroemd
maakte. De onvolprezen originele
wijnslakken 1/4 blik ".25
Knoflookstreng
18 bolletjes5.98
La Corbeuille ratatouille
Ni^OlSe* gemengde groenten I
1/2 blik1.79
Bonduelle Macédoine de
légumes gemengde groenten
blik 425 gram-WÓ""
Belfiore maïskorrels*
blik 450 gram22#" 1.19
French candy *droPs speciality,
diverse smaken blikje.1.25
Teisseire limonade siroop
zonder kleurstof puur natuur
bosbessen, cassis, frambozen,
ananas of aardbeien .blik 0.50 liter 4.50
AH haalde 'n paar plezierige wijntjes uit
Frankrijk die niks moeilijks hebben en
gewoon lekker wegdrinken.
Cöteaux du I.anguedoc*
3 flessfena0.7Dlitcr V.D.Q.S 10.-
1973 Chateau des Romains*
Appellation Bordeaux Supérieur
Contrólée.fles0.36liter..2.95
1974Chateau Brulesecailles*
Appellation Cötes de Bourg
Contrölée,fles0.36 liter2.95
1973 Naudon la Chapelle*
Appellation Bordeaux Supérieur
Conirólée.fles0.36 liter2.95
1974 Chateau d'Omaissons
V D.Q.S. fles0.70 liter 2.95
Paté Breton*
Vers vlees heeft AH natuurlijk altijd.
Maar maak 'l eens op z'n Frans klaar
Bijvoorbeeld:
Steak au poivre vert
Oftewel de pepersteak. Entrecotes in
cognac meigroene of zoals dat heet
gekneusde pepers. Pittig en verschrikke
lijk lekker.
Escalope de veau a la
Savoyarde
Minder ingewikkeld dan de naam doet
denken, "t Eerste gedeelte betekent
kalfslapjes. En a la Savoyarde is met
uitjes en 'n scheutje wijn.
Voor de bereidingswijze zie ons
receptenboekje '50 Culinaire
avonturen uit Frankrijk'
100 gram
Jjr
Wijnglazen* Romance
3 stuks
4.95
/Rosé d'Anjou*
fles 0.70 liter
95
Knoflook
persje
vwie 't echt op z'n frans wil I
w proeven mag de knof-1
l look nooit vergeten! F
Elk land heeft z'n eigen typische
lekkernijen. Voor Frankrijk zijn dat de
saucissons, de patés en zoals de fransman
dat alleen kan zeggende vruchten van
de zee. Voila!
Confit de foie de pore a la
Flamande* echte franse smeerpaté
pot 200 gram2.78
1de
IATEAUÏ
JFSECAIj
cfis-w-Bq
r 1974
Rambol au noix
romige kaas met noten
stukje 125 gram
'n Franse maaltijd is niet kompleet als er
geen kaas is. Doen. 'n Paar verschillende
smaken en met de jongste kaas beginnen.
Castel Camembert
125 grambXAff 1.98
Celia St. Paulin
romige, pikante kaas.
150 gramJSF 1.75
Boursin met peper of knoflook,
150 gram2.39
Fransen zijn niet gauw uitgegeten.
Fliederdunne flensjes met jam zijn 'n
uitstekend afzakkertje na 't hoofdgerecht.
Zeker als ze zoals deze gedrenkt zijn in
Grand Marnier.
Kreisker Crêpes Suzettes*
pak 5 flensjes met Grand Marnier 7.95
Tot besluit 'n kopje espresso
Espresso kop en schotels*
3 stuks5.95
AH Camembert
Prijzen gelden van donderdag 19 augustus t/m woensdag 1 september 1976. *in de meeste supermarts. zolang de voorraad strekt. 1