Carpaccio van mango met kokossorbet en chocolade Ijstijd HET ZOETE DUO MEZZA 33 VI VI 4 PERSONEN (S) CE) (S Ca)J ™Ssr ♦Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het zaad eruit. ♦Snijd de rode Spaanse peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper dan in heel kleine stukjes. Doe het doormidden gesneden vanillestokje met het zaad, de honing en de ahornsiroop en de rode Spaanse peper in een pan met 150 ml kokosmelk. Verwarm het mengsel langzaam onder voortdurend roeren tot het bij 85 graden de dikte van karnemelk krijgt. Laat het mengsel dan een uur staan op een koele plek, zodat de verschillende smaken goed kunnen intrekken. Passeer het mengsel door een fijne zeef en voeg dan de rest van de kokosmelk toe. Draai het mengel op in een ijsmachine* en bewaar het daarna in de diepvries. *Wie geen ijsmachine heeft, kan het mengsel in de diepvries zetten in een afgesloten plastic doos. Roer het mengsel in ieder geval elke 20 minuten even door, tot het geheel bevroren is. ♦Schil de mango’s en snijd er rondom dunne plakjes af tot aan de pit. Verdeel de mangoplakjes over de borden. Druppel er een scheutje olijfolie en balsamicoazijn overheen en strooi er een snufje zeezout over. ♦Smelt de chocolade au bain-marie. ♦Maak quenelles van de kokossorbet en leg op elk bord een quenelle. Maak het geheel af met gesmolten chocolade, goji bessen, pompoenpitten, zonnebloempitten en een takje munt. Serveer direct. RECEPT UIT One Pro, Hét kookboek voor een gezonde leef stijl van Edwin Vinkes e.a. 35,99 BEREIDINGSTIJD 90 minuten INGREDIËNTEN 30 g zonnebloempitten 30 g pompoenpitten kokossorbet 2 rijpe mango’s olijfolie 4 el balsamicoazijn zeezout 100 g pure chocolade gojibessen 2 takjes munt VOORBEREIDEN Rooster de pompoen en zonnebloempitten in een droge koekenpan. Voor de kokossorbet 1 vanillestokje rode Spaanse peper, fijngesneden 50 g honing 80 g ahornsiroop 500 ml kokosmelk WIJNTIP Domaine du Tariquet 2021, Premiers Grives, Cötes de Gas- Gelato magimix Wie zoete wijn wil drinken bij zijn zoete dessert, kan welbeschouwd prima uit de voeten met twee dranken. Moscato d’Asti is een vrolijke, laag-alcoholische, bruisende ‘kameleon’ die zich laat smaken bij vers fruit, fruittaart en vruchtensorbets. Vooral bij aardbeien, frambozen en meloen. Ga in geval van chocolade, karamel en/of noten, voor PX sherry. Het lekkerste ijs schep je niet uit een plastic supermarkt- bakje, maar maak je natuurlijk zelf. De keuze aan ijsmaak- machines is groot. Neem bijvoorbeeld deze Gelato Expert van Magimix. Die belooft hard ijs, softijs en sorbetijs binnen 40 minuten. Enfin, sneeuw in de kerst boom en misschien straks een ijsmachine eronder? Magimix gelato expert, o.a. bol.com 557 cogne, Frankrijk (dessertwijn, wit) 16 Budget- wijnen, BoVino, Wine Unplugged ONE PRO

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 1970 | | pagina 113