Carpaccio van mango met
kokossorbet en chocolade
Ijstijd
HET
ZOETE DUO
MEZZA 33
VI
VI
4 PERSONEN
(S) CE) (S Ca)J
™Ssr
♦Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het zaad
eruit.
♦Snijd de rode Spaanse peper doormidden, verwijder de
zaadlijsten en snijd de peper dan in heel kleine stukjes.
Doe het doormidden gesneden vanillestokje met het zaad,
de honing en de ahornsiroop en de rode Spaanse peper in
een pan met 150 ml kokosmelk. Verwarm het mengsel
langzaam onder voortdurend roeren tot het bij 85 graden
de dikte van karnemelk krijgt. Laat het mengsel dan een uur
staan op een koele plek, zodat de verschillende smaken
goed kunnen intrekken.
Passeer het mengsel door een fijne zeef en voeg dan de
rest van de kokosmelk toe.
Draai het mengel op in een ijsmachine* en bewaar het
daarna in de diepvries.
*Wie geen ijsmachine heeft, kan het mengsel in de diepvries
zetten in een afgesloten plastic doos. Roer het mengsel in
ieder geval elke 20 minuten even door, tot het geheel
bevroren is.
♦Schil de mango’s en snijd er rondom dunne plakjes af tot
aan de pit. Verdeel de mangoplakjes over de borden.
Druppel er een scheutje olijfolie en balsamicoazijn
overheen en strooi er een snufje zeezout over.
♦Smelt de chocolade au bain-marie.
♦Maak quenelles van de kokossorbet en leg op elk bord een
quenelle. Maak het geheel af met gesmolten chocolade,
goji bessen, pompoenpitten, zonnebloempitten en een
takje munt. Serveer direct.
RECEPT UIT
One Pro, Hét kookboek
voor een gezonde leef
stijl van Edwin Vinkes
e.a. 35,99
BEREIDINGSTIJD
90 minuten
INGREDIËNTEN
30 g zonnebloempitten
30 g pompoenpitten
kokossorbet
2 rijpe mango’s
olijfolie
4 el balsamicoazijn
zeezout
100 g pure chocolade
gojibessen
2 takjes munt
VOORBEREIDEN
Rooster de pompoen
en zonnebloempitten in
een droge koekenpan.
Voor de kokossorbet
1 vanillestokje
rode Spaanse peper,
fijngesneden
50 g honing
80 g ahornsiroop
500 ml kokosmelk
WIJNTIP
Domaine du
Tariquet 2021,
Premiers Grives,
Cötes de Gas-
Gelato
magimix
Wie zoete wijn wil drinken
bij zijn zoete dessert, kan
welbeschouwd prima uit de
voeten met twee dranken.
Moscato d’Asti is een vrolijke,
laag-alcoholische, bruisende
‘kameleon’ die zich laat
smaken bij vers fruit, fruittaart
en vruchtensorbets. Vooral bij
aardbeien, frambozen en
meloen. Ga in geval van
chocolade, karamel en/of
noten, voor PX sherry.
Het lekkerste ijs schep je niet
uit een plastic supermarkt-
bakje, maar maak je natuurlijk
zelf. De keuze aan ijsmaak-
machines is groot. Neem
bijvoorbeeld deze Gelato
Expert van Magimix. Die
belooft hard ijs, softijs en
sorbetijs binnen 40 minuten.
Enfin, sneeuw in de kerst
boom en misschien straks een
ijsmachine eronder?
Magimix gelato expert, o.a.
bol.com 557
cogne, Frankrijk
(dessertwijn, wit)
16 Budget-
wijnen, BoVino, Wine
Unplugged
ONE
PRO