Seven-Up ...lest elke dorst het best! ...Jitrls mi 14 PROVINCIALE ZEEUWSE COURANT DINSDAG 22 DECEMBER 1964 "1 Eén van de vele! Een hoog glas. Een klein glas. Een glas met een voetje. Elk glas in uw kast is een Seven-Up glas. Want Seven-Up is 's werelds meest veelzijdige mixer: tintelend-fris, heerlijk dorstlessend, bescheiden, allround. Daarom staat Seven-Up vooraan in de koelkast van iedere ervaren barman (óók bij hem thuis). Daarom is er altijd Seven-Up op de Grote Feesten en op de informele borrel van elke attente gastheer. Drink eens vaker iets langs! Neem een flesje koele, frisse Seven-Up. Mix met uw favoriete merk whisky, met oude of jonge jenever, rum, vermouth of cognac. Serveer een drank waar iedereen veel van houdt - Seven-Up. Oók aan tafel, want pure, ijsgekoelde Seven-Up hóórt bij lekker eten. Oók als prettïg-sprankelende partner van ijs of verse vruchten. Seven-Up inspireert tot zoveel goede, verfrissende ideeën... f Double Eagle Collins. Vul een hoog glas voor met fijnge maakte blokjes ijs, gin en wat citroensap. Maak het glas vol met Seven-Up en garneer met een kers. Dutch Devil. Seven-Up met jonge of oude, met bessen- of citroen-jenever... dat drinkt ie dereen in Nederland graag. Zet Seven-Up èn de jenever voor dit doel altijd zo koud mogelijk en serveer deze pittige longdrink in stevige glazen. >Tingler. Seven-Up met ver mouth: medium, dry of extra dry... heerlijk! Drink 't met ijsblokjes en een verse- of cocktailkers. Serveer bij voorkeur in een wijd glas met een voetje. Old Flame. Heeft u een voor keur voor likeur? Voor apri cot brandy? Mix dat eens met een flesje Seven-Up. Doe er een schijfje sinaas appel bij, dat staat leuk! En een blokje ijs, dat maakt 't lekker koel. Brandy Fizz. Mix eens in een hoog glas met een oor cognac met ijskoude Seven-Up. Een longdrink die vooral mannen weten te waarderen: stoer en lekker-koel. Bachelor. De pittige, man nelijke manier van dorst- lessen: Seven-Up met veel blokjes ijs, brandewijn en een snufje nootmuskaat. Een stevige longdrink waarbij u toch het hoofd koel houdt. SFive Fingers. Here's to youl Uw favoriete merk whisky, een paar blokjes ijs en een flesje koele, frisse Seven-Up: dat drinkt u 't best uit een origineel fors whiskyglas, wijd en nogal laag. Twister. Schenk wodka in een hoog glas met een voetje. Wees gul met de ijsblokjes in deze longdrink en schuif een schijfje citroen op de rand van hetglas. Mix met Seven-Up.lekker, lekker-fris, want wodka is een neutrale partner! Rumba. Rumliefhebbers: maak dezonnigezuidelijke combinatie V. J rum en Seven-Up. Doe er een paar druppels citroen-of sinaas appelsap bij. Een lekker-geurige drank met een „Caraibische" smaak! 9 Spring Fever. Ladies! Crème de menthe, ijsblokjes, een cocktail lepel en een flesje Seven-Up: lente in uw glas! 'n Uiterst vrou welijke aantrekkelijke longdrink. Fris, jong, verleidelijk op elk moment van de dag. Float. IJs met tintelend-frisse Seven-Up... dat noemen amenkanen een „float". Schep een paar lepels vruchtenijs en wat slagroom in een hoog glas. Schenk er langs de kant van het glas wat vruchtensap of limonadesiroop en een flesje ijsgekoelde Seven-Up bij. Wat vruchten en fijngemaakte nootjes er bovenop, een paar rieties erin... heerlijk, heerlijk-koud! Vruchtenbowl. Een tip uit Amerika voor uw feestjes: vruchtenbowl met Seven-Up. Maak de bowl van verse vruchten of van busjes fruit. Doe er suiker bij naar smaak en zet de schaal een poosje in koelkast of kelder. Schenk er vlak voor het serveren ijskoude Seven-Up bij en schep de vruchten er voorzichtig door. Dorst? Hebt u véél dorst? Voelt u zich onweerstaanbaaraangetrokken tot iets puurs, iets fris, iets dat tintelt op uw tong? Les uw dorst lekker, les uw dorst snel! Desnoods zonder glas... zomaar uit het flesje... met 'n rietje!

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 1964 | | pagina 14