Lr
Victoria
ia i
Altijd even lekker
altijd OVEN-vers!
KUNT U
DE KRANT
NIET MISSEN!
Gebruikte automobielen
M. DE DREU CO's N.V.
TO
DONDERDAG 18 SEPTEMBER 1958
PROVINCIALE ZEEUWSE COURANT
13
Verrijk Uw tafel met ILONA couverts
verkrijgbaar bij SUNIL voor
de HELFT van de normale waarde
Slechts f. 2,- voor lepel en vork samen
bij 6 merkjes van Sunil
HAAL EEH SPAARKAART
BIJ UW
SUHILLEVERANGIER
BINNENVAARTSCHOOL YERSEKE
Aangifte van leerlingen voor de nieuwe cursus die 1
oktober a.s. aanvangt, kan geschieden bij J. GLERUM,
Damstraat 85, Yerseke, liefst zo spoedig mogelijk.
Lesavondenmaandag-, dinsdag-, donderdag- en vrij
dagavond van 79.30 uur.
N.V. AMSTERDAM SE OLIETRANSPORT MIJ en
N.V. AMSTERDAMSE MARITIEM TRANSPORT MIJ
De Ruyterkade 139 Amsterdam
Binnenkort kunnen wij op ons moderne motor- en
turbine-tankschip van 18.000 t.dw. plaatsen
A 3e WERKTUIGKUNDIGE
(dipl. A)
B 4e WERKTUIGKUNDIGE
(tenminste V.D.)
C 5e WERKTUIGKUNDIGE
(tenminste AM of BM)
Sollicitaties met volledige inlichtingen worden gaarne
ingewacht aan bovenstaand adres.
Grote
Rol Marie
van
lekker OVEN-'
cTn<T
J BruxeUes pak)0 S
I Alleen
garandeert U de versheid!
id! I
en ter zee,
Koop óók een gebruikte wa
gen bij de Official Ford
Dealer. Alleen dan bent U er
zeker van, dat U een goede
wagen koopt, tegen een zeer
interessante prijs. Komt U
eens kijken
Thans aan te bieden
Ford Anglia-de Luxe
demonstratiewagen 1958
(slechts 6000 km gelopen)
Ford Anglia 1951/.
Ford Taunus 1956
Ford Consul 1953
y Ford Prefect 195
OFFICIAL FORD DEALER
ZUSTERSTRAAT 84, MIDDELBURG, TEL. 2972-4361
WEET O waarom Friesche
Vlag GOUDBAND de beste
èn de voordeligste koffie
melk is? Het geheim zit in
de samenstelling. Friesche
Vlag GOUDBAND heeft
81°/» vaste «nelkbestand-
delen, het enige proefonder
vindelijk als juist vastge
stelde percentage. Daarom
maakt een klein scheutje
|pjj GOUDBAND Uw kopje kof-
fie zo ongeëvenaard lekker,
g&j Daêrom is GOUDBAND zo-
|jyj veel zuiniger in het gebruik!
||j: DB FLES WAAR MÉÉR IN
ZIT! Niet voor niets vindt
U deze slagzin jaar in, jaar
uit in onze advertenties. De
grote fles Friesche Vlag
GOUDBAND heeft n.L 25%
ïjijij:;: méér inhoud [Vz liter 540
^yX: gram) dan de flesjes gewo-
£.yjy ne koffiemelk van 0.4 liter
jcji;S* j|± 420 gram), die ook vaak
»yjy- als „grote fles" worden aan
geduid. Bovendien bevat
GOUDBAND veel meer
vaste melkbestanddelen dan
gewone koffiemelk.
Du^njéér inhoud en méér
melkbestanddelen!
.Wx
REKENT U MEE? Gewone
koffiemelk met 26% vas
te melkbestanddelen kost
per flesje van ca. 420 gram
65 a 68 ct. (De Friesche Vlag
huishoudkwaliteit b.v. kost
per fles van 427 gr. 65 ct.).
|x-j Vergeleken hiermee zou de
grote fles Friesche Vlag
GOUDBAND (25% méér in
houd en véél méér vaste
melkbestanddelen) 98 a 102
ct. moeten kosten. U BE
TAALT ECHTER SLECHTS
87 CT.! Let dus goed op als
\f koffiemelk koopt en be
steed aandacht aan de in
houd en samenstelling, ver
meld op het etiket. Bedenk
hierbij dat het bij koffie-
melk niet gaat om het vet-
(room)gehalte alléén maar
jix-:-: om het totale percentage
vaste melkbestanddelen in
de juiste verhouding. Als U
dat doet, komt U vanzelf
tot de conclusie dat U met
piiji Friesche Vlag GOUDBAND
het beste en voordeligste
^yiy uit bent.
^yy- MEER MOGELIJKHEDEN!
ï>yy Niet alleen in de koffie,
SSfè maar ook in de keuken is
Friesché Vlag GOUDBAND
onmisbaar, 'n Klein scheut
je uit de grote fles maakt
UW soepen, vlaatjes, 'vlees
gerechten, sausen, groenten
dubbel lekker*
i Lees de recepten op het
SpÊ GOUDBAND-etiket en vraag
j^iyg bij de Reklame-afdeling van
de Friesche Vlag fabrieken
te Leeuwarden de gratis
folder „GOUDBAND-Tips",
samengesteld door Mevrouw
Lotgering-Hillebrand.
■ji|§ PRACHTIG GOUDBRUIN
jjj:|¥ wordt Uw kopje koffie, door
een klein scheutje Friesche
Vlag GOUDBAND. En bo
vendienzo lekker als U
ze nog nooit geproefd hebt
Ook het geheim hiervan zit
in de samenstelling: 31°/#
vaste melkbestanddelen.
Dèt/geeft Uw koffie die
goudbruine klëur,
^&Tf>^-ukkelijke smaak!
FRIESCHE VLAG GOUD
BAND IS GEEN LUXE! In
tegendeel! Ook in vergelij
king met gewone melk is
Friesche Vlag GOUDBAND
dubbel lekker, dubbel voor
delig ènveel, véél ge
makkelijker.
Friesche Vlag GOUDBAND
bespaart U tijd, geld en er
gernis. Geen gasverbruik,
geen overkoken of aanbran
den en geen onsmakelijke
vellen. Alléén maar een
klein scheutje, zó uit de
fles en U hebt een extra-
lekker kopje koffie.
LANGER HOUDBAAR! In
een gesloten fles is Friesche
Vlag GOUDBAND onbe
perkt houdbaar. Zorg dus
dat U altijd een volle reser-
vefles bij de hand hebt. En
laat dan het onvervaachtt
bezoek maar komen,
op alles voorbereid!
OOK IN EEN OPEN FLES
is GOUDBAND als regel
meerdere dagen houdbaar.
Het is raadzaam om de fles
zo koel mogelijk, op een
donkere plaats te bewaren,
los afgesloten met de kroon-
kurk.
LAAT UW KINDEREN
SMULLEN VAN PASTA-
CHOCA, de heerlijke brood
belegging van de Friesche
Vlag fabrieken. Gezond,
voedzaam en voordelig in 't
gebruik. Gemaakt van de
allerbeste grondstoffen. Een
verrassend-lekkere beleg
ging, ook bij
diëet
drank voor hen, die, om wel
ke redenen dan ook, geen
suiker gebruiken!
GRATIS, de handige recep
tenfolder „GOUDBAND-
Tips", samengesteld door
mevr. Lotgering-Hillebrand.
Een briefkaartje aan de Re-
klame-afdeling van de1
sche Vlag
Leeuwarden, is vol-i,
TRACT EER eens op|
koekjes volgens ditfj
200 gram bloem, i
GOUDBAND
iy2 dL water, 1 ei,
lepel bakpoeder,
2 zure appelen,
een paar drupp/
sap, 50 gram
om in te 1
Boor de aj
Snijd ze ir
die 1
standdelen én vet. Ett.
hoe hoger het percentage
vaste melkbestanddelen,
hoe voordeliger de koffie
melk in het gebruik is. Al
léén GOUDBAND koffie
melk heeft het hoogste per
centage vaste melkbestand
delen, n.l. 31% in de juis-
verhouding.
VU zetkoffie, of ge-
rde koffie op de ge-
jke manier klaar-
door toevoeging van
ïin scheutje Friesche
GOUDBAND kunt U
asten verrassen met
-.onder lekker kopje
■;x;x
ring
woon
LA koolhyl
nen en 13 kostuJT
len bevat. Géén kleurstof
fen en synthetische smaak
stoffen. Behalve de normale
RIVELLA (rood etiket) is er
ook suikervrije RIVELLA
(blauw etiket). Dé ideale
GOUDBAND
een extra-lekker
^Ijjje koffie met een prach
tige goudbruine kleur.
HET GEHEIM van goede
en voordelige koffiemelk
zit in de juiste verhouding
tussen de vetvrije melkbe-
ter en 2
.GOUD-
40 gram
m, noot-
ne stuk-
od. Was
k ze uit.
ie groen-
daarna
het ver
met zo-
in twee
n opge-
liter
ar is.
ten, roer
en voeg,
«eden te-
.azievocht
.ven door-
JUDBAND
maak ze
•t nootmus-
dig nog met
t. Leg in elk
Ji stukje geroos-
gebakken brood en
giet hierover de soep. Gar
neer de soep desgewenst
met wat fijn gewreven hard
gekookte eidooier.
GEKOOKTE MAYON
NAISE.
2 eidooiers, 2 lepels GOUD
BAND, 2 lepels zachte azijn,
2 lepels slaolie, zout, peper
en mosterd.
Klop de eidooier zeer goed
los met zout en kruiden.
Doe er steeds kloppende de
olie en de GOUDBAND bij.
Zet de saus in een pannetje
met heet water en laat ze al
roerende binden. Neem ze
van het vuur zodra de ei
dooiers de saus hebben ge
bonden en laat ze al roe
rende wat afkoelen. Klop er
daarna de azijn door en laat
de saus koud worden alvo-
xens ze te gebruiken.
KERRIEGEHAKT.
250 gram varkensgehakt, x-:|
250 gram rundergehakt, 1 JÖj
dikke snee oud brood, I
glad afgestreken lepel ker- ^.0
riepoeder, zout, nootmus- ;p;|
kaat en nagelgruis, 4 lepels
GOUDBAND, 79 gr. boter.
Overgiet het oude brood y£:j
■I wat kokend water, X;X£
'ik het droog en wrijf het iy:>ï
n. Fruit de kerrie in ze j-i-XS
einig mogelijk boter en
oeg ze met zout en andere ||j
-uiden bij het brood. Doe xjy|
GOUDBAND en de beide
rten gehakt bij dit alles ijyjij;
ivebk het zeer goed door* iyiyj
een. Vorm van het gehakt jgjgj
6 platte koekjes en bak ze
in de rest van de boter aan jKjiy
weerszijden langzaam gaar
en lichtbruin. Maak de jus |jï|«
af met water.
|P
GOUDBAND MET
GEMBER.
1 dl. water, 30 gram suiker, |:y:
1 volle lepel custardpoeder, ijxy:
2y2 dl. GOUDBAND, 1 eet- i|x
lepel gemberstroop en 100
gram in stukjes gesneden :yy>
gember. Los de suiker op in ;Xy:;
het water en roer er de
gemberstroop door. Meng de yiyi;
custardpoeder aan met een
beetje GOUDBAND en bind |5|:.x>
hiermee de zoete vloeistof. X;$:j
Neem ze van het vuur en Xyy
roer er de koude GOUD-
BAND door. Laat alles zo
koud mogelijk worden en
klop het daarna luchtig.
Roer er de stukjes gember
door en maak het gerecht
op smaak af. Geef deze half-
vloeibare vla in glaasjes en
leg er een biscuitje naast.
BLANK EN BRUIN. 4 klei
ne porties vanille-ijs, Yz li
ter donkere chocolademelk,
gemaakt van 1 flesje GOUD
BAND (Yi liter) aangevuld
met water tot Yz liter, 30
gram cacaopoeder, 80 gram
suiker. Roer cacaopoeder en
wat water tot een gladde
pap. Giet ze in de GOUD
BAND koffiemelk, met het
water dat aan de kook is
gebracht en laat het meng=
sel even doorkoken. Laat
het afkoelen en beoordeel
pas als het mengsel koud is
of het voldoende gezoet is.
Aan de kleur kan men wel
zien of er voldoende cacao
is gebruikt.
Giet de glazen, voor de
melkdrank bestemd, halfvol
met koude chocolade en laat
in ieder glas een kleine por
tie vanille-ijs glijden.
liiilliiiill
Verrijk Uw tafel met ILONA couverts
verkrijgbaar bij SUNIL voor
de HELFT van de normale waarde
Slechts f. 2,- voor lepel en vork samen
bij 6 merkjes van Sunil
HAAL EEN SPAARKAART
GIJ UW
SUNILLEVERANCIER