Lr Victoria ia i Altijd even lekker altijd OVEN-vers! KUNT U DE KRANT NIET MISSEN! Gebruikte automobielen M. DE DREU CO's N.V. TO DONDERDAG 18 SEPTEMBER 1958 PROVINCIALE ZEEUWSE COURANT 13 Verrijk Uw tafel met ILONA couverts verkrijgbaar bij SUNIL voor de HELFT van de normale waarde Slechts f. 2,- voor lepel en vork samen bij 6 merkjes van Sunil HAAL EEH SPAARKAART BIJ UW SUHILLEVERANGIER BINNENVAARTSCHOOL YERSEKE Aangifte van leerlingen voor de nieuwe cursus die 1 oktober a.s. aanvangt, kan geschieden bij J. GLERUM, Damstraat 85, Yerseke, liefst zo spoedig mogelijk. Lesavondenmaandag-, dinsdag-, donderdag- en vrij dagavond van 79.30 uur. N.V. AMSTERDAM SE OLIETRANSPORT MIJ en N.V. AMSTERDAMSE MARITIEM TRANSPORT MIJ De Ruyterkade 139 Amsterdam Binnenkort kunnen wij op ons moderne motor- en turbine-tankschip van 18.000 t.dw. plaatsen A 3e WERKTUIGKUNDIGE (dipl. A) B 4e WERKTUIGKUNDIGE (tenminste V.D.) C 5e WERKTUIGKUNDIGE (tenminste AM of BM) Sollicitaties met volledige inlichtingen worden gaarne ingewacht aan bovenstaand adres. Grote Rol Marie van lekker OVEN-' cTn<T J BruxeUes pak)0 S I Alleen garandeert U de versheid! id! I en ter zee, Koop óók een gebruikte wa gen bij de Official Ford Dealer. Alleen dan bent U er zeker van, dat U een goede wagen koopt, tegen een zeer interessante prijs. Komt U eens kijken Thans aan te bieden Ford Anglia-de Luxe demonstratiewagen 1958 (slechts 6000 km gelopen) Ford Anglia 1951/. Ford Taunus 1956 Ford Consul 1953 y Ford Prefect 195 OFFICIAL FORD DEALER ZUSTERSTRAAT 84, MIDDELBURG, TEL. 2972-4361 WEET O waarom Friesche Vlag GOUDBAND de beste èn de voordeligste koffie melk is? Het geheim zit in de samenstelling. Friesche Vlag GOUDBAND heeft 81°/» vaste «nelkbestand- delen, het enige proefonder vindelijk als juist vastge stelde percentage. Daarom maakt een klein scheutje |pjj GOUDBAND Uw kopje kof- fie zo ongeëvenaard lekker, g&j Daêrom is GOUDBAND zo- |jyj veel zuiniger in het gebruik! ||j: DB FLES WAAR MÉÉR IN ZIT! Niet voor niets vindt U deze slagzin jaar in, jaar uit in onze advertenties. De grote fles Friesche Vlag GOUDBAND heeft n.L 25% ïjijij:;: méér inhoud [Vz liter 540 ^yX: gram) dan de flesjes gewo- £.yjy ne koffiemelk van 0.4 liter jcji;S* j|± 420 gram), die ook vaak »yjy- als „grote fles" worden aan geduid. Bovendien bevat GOUDBAND veel meer vaste melkbestanddelen dan gewone koffiemelk. Du^njéér inhoud en méér melkbestanddelen! .Wx REKENT U MEE? Gewone koffiemelk met 26% vas te melkbestanddelen kost per flesje van ca. 420 gram 65 a 68 ct. (De Friesche Vlag huishoudkwaliteit b.v. kost per fles van 427 gr. 65 ct.). |x-j Vergeleken hiermee zou de grote fles Friesche Vlag GOUDBAND (25% méér in houd en véél méér vaste melkbestanddelen) 98 a 102 ct. moeten kosten. U BE TAALT ECHTER SLECHTS 87 CT.! Let dus goed op als \f koffiemelk koopt en be steed aandacht aan de in houd en samenstelling, ver meld op het etiket. Bedenk hierbij dat het bij koffie- melk niet gaat om het vet- (room)gehalte alléén maar jix-:-: om het totale percentage vaste melkbestanddelen in de juiste verhouding. Als U dat doet, komt U vanzelf tot de conclusie dat U met piiji Friesche Vlag GOUDBAND het beste en voordeligste ^yiy uit bent. ^yy- MEER MOGELIJKHEDEN! ï>yy Niet alleen in de koffie, SSfè maar ook in de keuken is Friesché Vlag GOUDBAND onmisbaar, 'n Klein scheut je uit de grote fles maakt UW soepen, vlaatjes, 'vlees gerechten, sausen, groenten dubbel lekker* i Lees de recepten op het SpÊ GOUDBAND-etiket en vraag j^iyg bij de Reklame-afdeling van de Friesche Vlag fabrieken te Leeuwarden de gratis folder „GOUDBAND-Tips", samengesteld door Mevrouw Lotgering-Hillebrand. ■ji|§ PRACHTIG GOUDBRUIN jjj:|¥ wordt Uw kopje koffie, door een klein scheutje Friesche Vlag GOUDBAND. En bo vendienzo lekker als U ze nog nooit geproefd hebt Ook het geheim hiervan zit in de samenstelling: 31°/# vaste melkbestanddelen. Dèt/geeft Uw koffie die goudbruine klëur, ^&Tf>^-ukkelijke smaak! FRIESCHE VLAG GOUD BAND IS GEEN LUXE! In tegendeel! Ook in vergelij king met gewone melk is Friesche Vlag GOUDBAND dubbel lekker, dubbel voor delig ènveel, véél ge makkelijker. Friesche Vlag GOUDBAND bespaart U tijd, geld en er gernis. Geen gasverbruik, geen overkoken of aanbran den en geen onsmakelijke vellen. Alléén maar een klein scheutje, zó uit de fles en U hebt een extra- lekker kopje koffie. LANGER HOUDBAAR! In een gesloten fles is Friesche Vlag GOUDBAND onbe perkt houdbaar. Zorg dus dat U altijd een volle reser- vefles bij de hand hebt. En laat dan het onvervaachtt bezoek maar komen, op alles voorbereid! OOK IN EEN OPEN FLES is GOUDBAND als regel meerdere dagen houdbaar. Het is raadzaam om de fles zo koel mogelijk, op een donkere plaats te bewaren, los afgesloten met de kroon- kurk. LAAT UW KINDEREN SMULLEN VAN PASTA- CHOCA, de heerlijke brood belegging van de Friesche Vlag fabrieken. Gezond, voedzaam en voordelig in 't gebruik. Gemaakt van de allerbeste grondstoffen. Een verrassend-lekkere beleg ging, ook bij diëet drank voor hen, die, om wel ke redenen dan ook, geen suiker gebruiken! GRATIS, de handige recep tenfolder „GOUDBAND- Tips", samengesteld door mevr. Lotgering-Hillebrand. Een briefkaartje aan de Re- klame-afdeling van de1 sche Vlag Leeuwarden, is vol-i, TRACT EER eens op| koekjes volgens ditfj 200 gram bloem, i GOUDBAND iy2 dL water, 1 ei, lepel bakpoeder, 2 zure appelen, een paar drupp/ sap, 50 gram om in te 1 Boor de aj Snijd ze ir die 1 standdelen én vet. Ett. hoe hoger het percentage vaste melkbestanddelen, hoe voordeliger de koffie melk in het gebruik is. Al léén GOUDBAND koffie melk heeft het hoogste per centage vaste melkbestand delen, n.l. 31% in de juis- verhouding. VU zetkoffie, of ge- rde koffie op de ge- jke manier klaar- door toevoeging van ïin scheutje Friesche GOUDBAND kunt U asten verrassen met -.onder lekker kopje ■;x;x ring woon LA koolhyl nen en 13 kostuJT len bevat. Géén kleurstof fen en synthetische smaak stoffen. Behalve de normale RIVELLA (rood etiket) is er ook suikervrije RIVELLA (blauw etiket). Dé ideale GOUDBAND een extra-lekker ^Ijjje koffie met een prach tige goudbruine kleur. HET GEHEIM van goede en voordelige koffiemelk zit in de juiste verhouding tussen de vetvrije melkbe- ter en 2 .GOUD- 40 gram m, noot- ne stuk- od. Was k ze uit. ie groen- daarna het ver met zo- in twee n opge- liter ar is. ten, roer en voeg, «eden te- .azievocht .ven door- JUDBAND maak ze •t nootmus- dig nog met t. Leg in elk Ji stukje geroos- gebakken brood en giet hierover de soep. Gar neer de soep desgewenst met wat fijn gewreven hard gekookte eidooier. GEKOOKTE MAYON NAISE. 2 eidooiers, 2 lepels GOUD BAND, 2 lepels zachte azijn, 2 lepels slaolie, zout, peper en mosterd. Klop de eidooier zeer goed los met zout en kruiden. Doe er steeds kloppende de olie en de GOUDBAND bij. Zet de saus in een pannetje met heet water en laat ze al roerende binden. Neem ze van het vuur zodra de ei dooiers de saus hebben ge bonden en laat ze al roe rende wat afkoelen. Klop er daarna de azijn door en laat de saus koud worden alvo- xens ze te gebruiken. KERRIEGEHAKT. 250 gram varkensgehakt, x-:| 250 gram rundergehakt, 1 JÖj dikke snee oud brood, I glad afgestreken lepel ker- ^.0 riepoeder, zout, nootmus- ;p;| kaat en nagelgruis, 4 lepels GOUDBAND, 79 gr. boter. Overgiet het oude brood y£:j ■I wat kokend water, X;X£ 'ik het droog en wrijf het iy:>ï n. Fruit de kerrie in ze j-i-XS einig mogelijk boter en oeg ze met zout en andere ||j -uiden bij het brood. Doe xjy| GOUDBAND en de beide rten gehakt bij dit alles ijyjij; ivebk het zeer goed door* iyiyj een. Vorm van het gehakt jgjgj 6 platte koekjes en bak ze in de rest van de boter aan jKjiy weerszijden langzaam gaar en lichtbruin. Maak de jus |jï|« af met water. |P GOUDBAND MET GEMBER. 1 dl. water, 30 gram suiker, |:y: 1 volle lepel custardpoeder, ijxy: 2y2 dl. GOUDBAND, 1 eet- i|x lepel gemberstroop en 100 gram in stukjes gesneden :yy> gember. Los de suiker op in ;Xy:; het water en roer er de gemberstroop door. Meng de yiyi; custardpoeder aan met een beetje GOUDBAND en bind |5|:.x> hiermee de zoete vloeistof. X;$:j Neem ze van het vuur en Xyy roer er de koude GOUD- BAND door. Laat alles zo koud mogelijk worden en klop het daarna luchtig. Roer er de stukjes gember door en maak het gerecht op smaak af. Geef deze half- vloeibare vla in glaasjes en leg er een biscuitje naast. BLANK EN BRUIN. 4 klei ne porties vanille-ijs, Yz li ter donkere chocolademelk, gemaakt van 1 flesje GOUD BAND (Yi liter) aangevuld met water tot Yz liter, 30 gram cacaopoeder, 80 gram suiker. Roer cacaopoeder en wat water tot een gladde pap. Giet ze in de GOUD BAND koffiemelk, met het water dat aan de kook is gebracht en laat het meng= sel even doorkoken. Laat het afkoelen en beoordeel pas als het mengsel koud is of het voldoende gezoet is. Aan de kleur kan men wel zien of er voldoende cacao is gebruikt. Giet de glazen, voor de melkdrank bestemd, halfvol met koude chocolade en laat in ieder glas een kleine por tie vanille-ijs glijden. liiilliiiill Verrijk Uw tafel met ILONA couverts verkrijgbaar bij SUNIL voor de HELFT van de normale waarde Slechts f. 2,- voor lepel en vork samen bij 6 merkjes van Sunil HAAL EEN SPAARKAART GIJ UW SUNILLEVERANCIER

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 1958 | | pagina 9