DE GRUYTER'S r TH&ESURROGAAT BRIL 11 St. Nicolaas N, ESSCHEM OF BEUKEN SUMMED D-e (jjzitk ifosi tk&e - D-e smaak itontfuze 223 - 7002 een controleur Zonder bon BRANDSTOF. Voor St. Nicolaas- en Kerst verrassing LEO HELDER N.V. J. A. VAN BOVEN p; M It w w H f| 1( 1( H FA A. BLIEK - Steenkolenhandel moet U' bij ons zijn Fa Wed. P. J. van Aartsen Coöp. Veilingsver. „Walcheren" P. F. DAAMEN en M. DAAMEN—VLIJBERGE danken, namens wederzijdsche familie, voor de vele blijken van belangstelling vóór en bij hun huwelijk ondervonden. Middelburg, 19 Nov. 1941. Toekomstig adres: Vlaming straat 2, Vlissingen. Ondertrouwd: S. MINDERHOUD en N. E. JANSENS. Huwelijksvoltrekking op Don derdag 4 December om 3 uur te Vlissingen. Breskens, Rijksstraatweg O 93. Vlissingen, Goosje Busken- straat 66. Toekomstig adres: Breskens. Vlissingen, 19 Nov. 1941. Bij de Brandstoffen-commissie voor Zuid-Beveland, te Goes, wordt gevraagd: Salaris volgens rijksregeling. Kennis van boekhouden strekt tot aanbeveling. Sollicitaties vóór 26 November aan den Voorzitter der com missie, Ravelijn 4 te Goes. Voor Wij hebben nog van bekend^ firma's beperkte voorraad in i Eau de Cologne, Crème, Par fum en Toiletartikelen, alsmede Corsetten, Bustehouders, Ban dages en Regenkapjes in div. prijzen. Aanbevelend, A. C. Ketelaars, Londensche kade 44 Middelburg. AANMAAKTURFJES, 16.— per duizend, in doozen verpakt. Franco huis. Rembours. Bestellingen worden in volg orde van binnenkomen vanaf de fabriek verzonden. DE DRENTSCHE TURFPRODU CTENF ABRIEK „DE ECONOOM", Mr. Ovingstraat 3, Klazienaveen. Ze krijgen dan voor meer waarde en oogsten 'n ieders bewondering. Optiek - Fotohandel Middelburg, Löndenschekade 49 Vlissingen, Bellamypark 38. (fan EEN 100% DUS: een bril met moderne glazen, van 0.40 0.55 .0.75 0.80, 1.— 1.25 1.10 1.40 1.75 2.15 Lange Noord straat 45 t.o. Postkantoor Tel. 680, Middelburg Officieele publicatie van het Departement van Landbouw en Visscherij. MAXIMUMPRIJZEN IN RESTAURANTS. De Secretarls-öeneraal van het Departement van Landbouw en Visscherij maakt bekend, dat volgens de Eerste, Uitvoeringsbeschikking vfin de Hotel- en Restaurantprljzenbeschikking Nó. 1, welke is opgenomen in de Nederlandsche Staatscourant van 19 dezer, de prijzen, waarvoor onder nemers in restaurants spijzen en wijnen per llesch verkrijgbaar mogen stellen, voor de ondexvolgende prijsklassen ten hoogste mogen bedragen: PRIJSKLASSE: A B C D 1 Voor een ontbijt, per persoon bestaande uit: f f f f 1 rantsoen 100 gram brood of in; vervanging daarvan ontbijtkoek of beschuit. 2/50 rantsoen 10 gram boter of in plaats daarvan 25 gram aanvullende broodbelegging, 25 gram jam of vervangingsmiddel daarvan, 1 portie (2 koppen van 125 gram) thee of koffie met melk en 12 gram suiker of 1 glas melk van 0.25 liter. 2 Voor en koffietafel, per persoon bestaande uit 1% rantsoen 150 gram brood of in ver vanging daarvan ontbijtkoek of b.eschuit, 3/50 rantsoen 15 gram boter, rantsoen vleesch of vleeschwaren of 1, warm schoteltje, I 1 portie (2 koppen van 125 gram) koffie met melk en 12 gram suiker of 1 glas melk van 0.25 liter. 3 Voor een lunch of diner of souper, volgens vast menu, tegen afgifte van consumentenbonnen, per cóuvertf bestaande uit: 1 bord soep of 1 kop bouillon of 1 voorgerecht, 1 rantsoen vleesch of portie visch, groente en aardappelen, waarbij ten hoogste 4/50 rantsoen 20 gram boter,/ toespijs of compóte of fruit. 4 Hetzelfde als 3," echter zonder soep, bouillon of voorgerecht, dan wel zonder toespijs of ccmpote of fruit - 0.90 1.20 1.55 1.95 5 Voor een lunch of diner of souper volgens vast menu, zonder afgifte van consumenten- bonnen, per couvert, bestaande uit: 1 bord magere soep of 1 voorgerecht, 1 gang" van grojnte met peulvruchten of grutterswaren of aardappelen, toespijs of compöte of fruit 0.75 1.05 1.40 1.80 6 Hetzelfde ais 5, echter zonder soep of voor- ?erecht, dan wel zonder toespijs of compöte of ruit. 0.55 0.85 1.20 1.60 I hetzelfde als 5, echter bij den hoofdgang met 1 portie visch of wild of gevogelte 1.35 1.65 2.2.40 8 Hetzelfde als 7, echter zonder soep of voor gerecht, dan wel zonder toespijs of compöte of fruit. 1-15 1.45 1.75 2.15 9. Voor eenige eenvoudige voorgerechten (ten hoogste 6) een toeslag van ten hoogste 0.50 0.50 0.50 0.50 Voor aanvullend fruit ten hoogste 0.25 0.25 0.25^,0.25 10 Voor dagschotels, bestaande uit: a. magere soepen, pér portie liter (aardap pelsoep, bruine boonensoep, erwtensoep, tomatensoep,, groentenSoep, aspergesoep) 0.60 0.80 1.— 1.20 b. nationale stamppotten (hutspot, zuurkool, boerenkool, snijboonen met witte boonen, a enz. en Hollandsche erwtensoep) m« 1 rantsoen vleesch of vleeschwaren en 2/50 rantsoen 10 gram boter, per portie van liter C. hetzelfde als b, echter vleeschloos en nage noeg vetloos per portie of witte boonen met tomatensaus per portie van liter of macaroni met tomatensaus per portie van ^4 liter o II Voor dagschotels met groenten en aardap pelen, per persoon bestaande uit: a. vischschotels een portie gekookte visch met 2/50 rantsoen 10 gram boter een portie gebakken visch met 4/50 rantsoen 20 gram boter b. vleeschschotels met,ten hoogste 4/50 rantsoen 20 gram boter en 1 jöintsoen vleesch van de volgende soorten dn tailleeringen: Rundvleesch: biefstuk, rosbief, haas, contrefilet, n rollade, ribstuk, riblappen gehakt, klapstpk, e.d. Kalfsvleesch oesters, schnitzels, kalfslever fricandeau cotelette, gehakt, nieren e.d. Varkensvleesch: fricandeau, carbonade. lappen e.d. 12 Voor de hierboven niet genoemde dagschotels: 0.60 0.90 1.15 1.20 0.45 0.75 1.05 1.— 1.50 1.75 21— 1.05 1.55 1.80 2.05 0.90 1.20 1.45 1.70 0.85 1.15 1.40 1.60 0.80 1.10 1.35 1.60 11.25 1.55 1.75 0.95 1.20 1.50 1.70 0.90 1.15 1.45 1.65 0.85 1.15 1.40 1.60 Een bedrag," dat,'in evenredige* verhouding staat tot de bovenge noemde prijzen voor overeenkomstige scho tels, per portie of per persoon berekend. 1.75 1.75 2,— 2.25 13 Indien wijnen per flesch Voor gebruik ter plaatse worden verkrijgbaar gesteld, voor tenminste l soort roode en 1 soort witte wijn per flesch van tenminste 0.7 liter inhoud De onder 1 voor ontbijt vastgestelde prijzen mogen slechts gevraagd worden, indien logies, en ontbijt afzonderlijk berekend worden, dan wel ontbijt zonder logies wordt verstrekt. Voorzoover een vischschotel een portie visch bevat, waarvan de inkoops prijs meer bedraagt dan f 0.60 of wanneer een rantsoen vleesch of portie visch vervangen worden door één portie visch, wild of gevogelte, waarvan de inkoopsprijs per schoongemaakte portie meer bedraagt dan 0.30, mag het verschil worden bij gerekend. In deze gevallen moet de naam van de visch, het wild of het gevogelte op menu- of dagkaart worden vermeld. n Onder een portie visch' wordt verstaan een hoeveelheid visch van 200 gram, schoon gewogen, dan wel een visifh, die in zijn geheel wordt ^Een^restaurant bevindt zich voor de toepassing van bovengenoemde maximumprijsregeling in een der klassen. A, B, C of D. Prijsklasse 1 Onder deze prijsklassen worden in het algemeen de navolgende soorten ondernemingen gerangschikt AEenvoudige restaurants van Hotels, Logementen en Herbergen en cafétaria's, eethuizen, eenvoudige lunchrooms. BRestaurants zonder bepaalde luxe, doch met behoorlijke service, Stationsrestauraties 3e klasse, lunchrooms (niet onder de rubriek A genoemd) Restaurants van CaféVBuffetten aan boord van binnenschepen. A of B Ondernemingen, die zich bezighouden met uitzending van diners of scfjotels, naar gelang van de door hen >op 9 Mei 1940 berekende prijzen. C Restaurants van de eerste klasse zaken Stationsrectauraties 1ste éh 2de klasse, met verzorgde keuken. D i Luxe Restaurants en Restaurants (eetzalen) van Hotels van den Isten rang. Wat U ook verkoopen mag Vrijdags is 't „Kabouterdag" 1 Officieele publicatie van den Gemachtigde voor de Prijzen. GROSSIERS- EN DETAILLISTENPRWZEN VOOR GROENTEN EN FRUIT. BERICHT No. 67. De hieronder volgende groenten- en frultprtjzen zijn geen vastge stelde maximumprijzen. Zij geven in de eerste kolom den boogsten prijs aan, waartegen de grossier de producten aan den detailhandel mag afleveren, terwijl in de tweede kolom den consument een richt lijn gegeven wordt voor de prijzdta. die hem ten hoogste in rekening mogen worden gebracht. Boven deze prijzen zullen in dit tijdvak in geen geval groenten of fruit aan den detaillist, reap. consument, mogen worden ver kocht. ook niet, wanneer deze van de beste kwaliteit zijn. Daar deze prijzen zijn gegrond op groenten en fruit van dq beste kwaliteit, zullen in de meeste gevallen de verkoopprijzen lager moe ten liggen. j, Deze prijslijst geldt van 19 Npvember tot en met 25 November 1941. GROENTEN. Grossiersprijzen Detallllstenprijzen kop gemeten Sorteering I v. 2227 cm. diam. idem Sorteéring II v. 18—22 cm. diam. idem Sorteering III v. 1318 cn idem Tomaten: goede kwaliteit misvormd kriel Kastomaten: Wortelen: jonge bospeen (roode) peen z. lof. fijn gewas- schën id. z. lof, middelgrof, ongewas schen id. z. lof, grof, ongewasschen id. z. lof, extra grof, onge wasschen gele peen Kasboonen Roode kool Savoye kool (geel) Savoye kool (groen) Boerenkool Witte kool Spruitkool (Geschoond) Spruitkool (Ongeschoond) Chineesche kool Koolrabi Roode uien Witte uien A Witte uien B Sjalotten Bieten I tot y2 kg. per stuk II van '/21 kg. per stuk III van 1—1 y2 kg. per stuk Gekookte bieten 3 st. of meer dan. 8 st p. kg., minder dan 3 st p. kg. Kropsla, (glas) 7 krop per kg 7—9 krop p. kg boven 9 krop per kg Stoofsla Postelein Herfstknollen Prei boven 10 mm. diam. tot 10 mm. diam. Bleekselderij: boven 1 kg. van 1 kg. Knolselderij: I boven 10 cm. «ïlam. II van 8—30 cm. diam. Hi; van 6—8 cm diam. beneden 6 cm" Uitlof Schorseneeren: A. tot 20 st. p. kg B tot 45 st. p. kg; FRUIT: Tamme kastanjes (binnenland) Walnoten (binnenland) Druiven: Muscaat, Westfrisia, Leopold, Golden Champion, Gross Colman FrankentHaler Andere soorten Appelen: Cox Oranje Pippin enz. extra kwaliteit Je kwaliteit 2e kwaliteit Goudreinetten, enz. extra kwaliteit le kwaliteit 2e kwaliteit 19.60 lOOst, 0.26 p. Str - 15.68 H M »4 0.21 N '-12,32 .4 >4 f 0.16 H 8.96 hl 'r* M f 0.12 H - 19.60 li kg 0.26 kg - 15.12 - 0.20 - 9.52 li - 0.13 n 35.28 n >4 i* 1 0.47 - 24.08 - 0.32 .4 - 9.52 ii bos 0.13 boa - 10.08 •4 t. kg .- 0.13 M kg - 5.90 0.08 n - 5.50 I. - 0.08 ti - 5.— li Mi - 0.07 - 5.— 1. Hl - 0.07 ii - 46.48 - 0.62 it - 6.80 - 0.09 - 6-80 M tl - 0.09 - 7.50 11 l - 0.10 - 7.50 14 - 0.10 - 5.00 - 0.07 30.80 - 0.41 - 19i60 tl tl - 0.26 - 6. tl tl - 0.08 - 5.04 tl St - 0.07 st. - 7.50 kg. - -0.10 kg. - 7.— - 0.09 - 6.— - 0.08 - 9.52 .4 - 0.13 - 6.50 li - 0.09 - 5.50 - 0.08 - 5.— - 0.07 - 12,88 li 0.17 .4 - 11.31 - 0.15 - 6.16 st. - 0.08 St. - 5.32 - 0.07 - 4,76 M M - 0-06 - 8.— „kg 0.10 kg - 12.88 li it - 0.17 - 18.48 - 0.24 - 9.52 li ii - 0.13 - 20.72 - 0.27 - 5.— U ,i 0.07 - 9.52 .4 F4 - 0.13 - 7.50 f» - 0.10 M - 8.96 •f> St. - 0.12 St. - 5.60 M 1. - 0.07 - 10.08 O -\l3 - 7.84 - 0.10 - 6.16 - 0.08 - 4.— - 0.05 - 4.50 kg. - 0.07 kg. - 29.68 - 0.39 - 20.16 it n - 0.27 - 14.— .4 li M - 0.19 - 85.84 ii n 0.47 - 96.88 - 1.28 - 91.84 li n n - 1.21 - 80.64 -1.06 - 75.04 .4 - 0.99 - 59.36 H tl II 0.78 w - 41.44 - 0.55 - 41.44 - 30.24 - 19.04 - 35.84 - 26.88 - 15.68 - 21.28 - 13.44 - 15.12 - 12.88 - 53.76 - 35.84 - 19-04 - 42.56 - 30.24 - 13,44 - 19.04 - 13.44 7.50 - 0.55 - 0.40 - 0.25 - 0.47 - 0.36 - 0.21 1 0.33 - 0.21 - 0.28 - 0.18 - 0.20 - 0.17 0.14 0.10 le kwaliteit 2e kwaliteit Jacques Lebel enz. le kwaliteit 2e kwaliteit Overige soorten le kwaliteit 2e kwaliteit Val van goud- en sterreinetten Val van overige appelen Stek- en wormstekige appelen (zuur) (zoet) Peren: Beurré d'Anjou, enz. extra kwaliteit le kwaliteit 2e kwaliteit Beurré Hardy, enz. extra kwaliteit le .'kwaliteit 2e kwaliteit Beurré de Mérodé, enz. le kwaliteit 2e kwaliteit Overige soorten lo kwaliteit 2e kwaliteit Stek- en wormstekige peren Voor het snijden van kool mag 3 cent per kg. berekend worden, met dien verstande, dat de kool na het snijden gewogen wordt. Voor het schrappen van wortelen mag 1 ct. per kg. of per bos berekend worden, met dien verstande, dat de wortelen vóór het sebtappen gewogen worden. Voor speciale bezorging van bestelde groenten en fruit mtyg door detaillisten 1 ct. per kg. In reken ihg gebracht worden boven den werkelijken verkoopprijs af winkel. HET VRAGEN VAN HOOGERE PRIJZEN IS STRAFBAAR. BEWAAR DEZE OPGAVE EN GEBRUIK HAAR. Nlenwe opgaven kunnen de vroegere ongeldig maken. 0.71 - 0.47 - 0.25 - 0.56 - 0.40 - q.18 - 0.36 - 0.18 - 0.25 - 0.18 - 0.10 De reuk is veranderd... maar NIET de kwaliteit! Wij gebruiken (noodgedwongen den laatsten tijd 'n ander oplosmid del voor onze Erdal, waardoor de reuk „anders'"?werd. Van invloed op de kwaliteit is dat echter niet: omdat de eigenschappen der edele was- soorten, welke wij voor Erdal nog steeds gebruiken, onveranderd bleven. Denk eraan: ook mei Erdal moet U zuinig zijnDun 'in smeren, flink uitborstelen en na- wrijven en steeds de doos direct dicht maken, opdat er niets vervliegen kan en de goede crème niet uitdroogt! ^%SÈÈÊÊ%-, - NcOtKLANOSWH FABRIKAAT, Nieuwstraat 38 - Middelburg - Telefoon 113. Oirs codenummer is Afnemers, die niet in de gelegenheid zijn zich op ons kantoor te laten inschrijven,.worden verzocht, dit nummer op de distributie-stam kaart (hoofd) onder de rubriek „aanteeke- ningen" in te vullen.- t Zooioei In f groot, als in het ft'ein, Segeerstraat 18 - Middelburg Te koop gevraagd prima gladde minimum 40 c.m. 0 en op franco op wagon of in schip. Firma R. J. MULDERS, Houthandel, zagerijen schaverij, Venlo-BIerick. W.A. MIDDELBURG H.H. KWEEKERS! Vanaf heden wordt alleen geveild op DINSDAG (Groenten) en VRIJDAG (Groenten en Fruit) Op bovengenoemde dagen bestaat tevens ge legenheid voor het veilen op monster van peen en ALLE SOORTEN rapen. Monster en opgave van kwantum 's morgens vóór 12 uur. DE DIRECTIE.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 1941 | | pagina 6