Alleen bijTILROE Fa. Tilroe I „De Waardin Franse tappen bij elektrische onderdekens afwezig Leesbril inclusief glazen op sterkte tot plus 3.00^dptffen^etui fj66, Misschien een tip voor Sint Nicolaas Restaurant Hengelsport Markusse Wissenkerke viuje Sporthuis Pieterse een aoed adres voor Sint Nicolaas HET TIMMERHUIS PARELS GRANAAT BLOEDKORAAL Ook kunt u een keuze maken uit onze uitgebreide kollektie: BAROMETERS - THERMOMETERS - LOUPEN VERREKIJKERS EN ETUI'S UW SPECIAALZAAK Lange Delft 8a8b Middelburg 91 Les Hors d'Oeuvres Froid. Koude voorgerechten. Cocktail a la Maitre „Vatel" 9,50 Walnoten - mandarijntjes - champignons - asperges en kip, geserveerd in cocktailsaus met cognac - sherry en room. Cocktail Fruits de Mer 12,50 Hollandse garnalen - Alaska kingcrab en rode zalm. Florida Cocktail 12,50 Alaska kingcrab - verse grapefruit en cocktailsaus. Hollandse Garnalen Cocktail 14,00 Alaska Kingcrab Cocktail 16,00 Gerookte Ardenner Ham met meloen en asperges 11,00 Boeren Paté met meloen en asperges 8,50 Gerookte Paling op toast 14,00 Gerookte Zalm op toast16,50 Frivolite's a la „Escoffier" ƒ20,00 Luchtige kleine vis en vlees hors d'oeuvre hapjes. Zeeuwse Oesters /0000 per V2 dozijn 22,50 V2 Versgekookte Kreeft 27,50 Les Potages. Heldere en gebonden Soepen. Heldere Voorjaars Groentesoep 3,50 Licht gebonden Mosterd Preisoep 4,50 Uiensoep van de Parijse Markthallen 5,00 Heldere Ossestaartsoep met Madeira 5,50 Heldere Vissoep van de „Waardin" 7,50 Vissoep van de Chef, met garnalen - crab en whisky 8,50 Originele Kreeftensoep met verse kreeft en cognac 12,50 Les Hors d'Oeuvres Chauds. Warme Voorgerechten. Champignons k la Escargots 8,50 Escargots a la Bourguignonne 11,50 Kikkerbilletjes in Knoflook Kruidensaus 13,50 Gegratineerde Palmboom Harten 11,50 Coquille St. Jacques k la Maison 13,50 Les Poissons. Visgerechten. Gebakken Zeetong a la Meunière, 500 gr. 30,00 3 Gebakken Tongfilets a la Picasso ƒ27,50 Gember - banaan en gemengd fruit. 3 Gebakken Tongfilets a la Nantua 30,00 Hollandse garnalen - tomaat en champignons. 2 Gepocheerde Tongfilets a la Alaska 27,50 Met zalm gevuld op een bed van Hollandse garnalen, Alaska kingcrab en kreeftensaus. 2 Gepocheerde Tongfilets a la Cardinale ƒ35,00 Met als garnituur XU kreeft en 2 rivierkreeftjes, en voorzien van witte wijn en kreeftensaus. Gebakken Forel k la Ardénoise 22,50 Champignons - ham - uien en amandelen. Gebakken Paling a la Meunière 26,50 HOOFDSTRAAT 35 - 4484 CB KORTGENE TELEFOON 01108 -17 09 PRIVÉ: 17 47 - "DE HERBERG": 2014 Gepocheerde Paling in het Groen 27,50 Gepocheerde Paling in Roomsaus 28,50 Gebakken Tarbot a la Meunière 32,50 Gepocheerde Tarbot Oud-Hollands ƒ32,50 Gebakken Noorse Zalm a la Meunière 32,50 Gepocheerde Noorse Zalm a la Papilotte 33,50 In aluminiumfolie in de oven gepocheerd. xh Versgekookte Kreeft a la Nage ƒ30,00 In eigen bouillon met verse kruiden. Les Viandes. Vleesgerechten. Gebraden Zeeuwse Lamsbout 21,50 Met champignons en rode wijn knoflooksaus. Zégardiner Goulash 22,50 Goulash van lamsvlees - uien - champignons en verse paprika's, geserveerd met aardappelpuree en zuurkool. Gebraden Varkens Haasje k la Madras f22,50 Kerryroomsaus - banaan en ananas. Gebakken Kalfs Lever met uien en spek 24,50 Kalfs Schnitzel „Boudapest" 24,50 Paprikaroomsaus en champignons. Kalfs Biefstuk „Haway" 26,50 Grand Marniersaus en ananas. Kalfs Oesters van de „Waardin" ƒ26,50 Drambuie roomsaus - amandelen - kersen en champignons. Kalfs Haas Biefstuk „Kortgene" ƒ31,50 Tabasco roomsaus - cognac en Alaska kingcrab. Gebraden Kalfs Zwezerik „Esterhdzi" 26,50 Verse groene pepers - cognac roomsaus en asperges. Runder Lende Biefstuk (Entrecóte) „Mexicaine" ƒ24,50 Gerookt spek - champignons - paprika's en knoflook. Medaillons de Boeuf a Ia „Turque" 26,50 Gesauteerde stukjes ossehaas knoflook roomsaus, cognac - gerookt spek - zilveruitjes en champignons. Runder Haas Biefstuk (Tournedos) Champignons ƒ24,50 Tournedos „Dyon" ƒ26,50 Mosterd roomsaus - verse peperkorrels en cognac. Tournedos „Opera" ƒ27,50 Madeira roomsaus en kippenlevers. Tournedos „Stroganoff" 28,50 Paprika roomsaus - wodka en knoflook. Tournedos „Papilotte" 29,50 Champignons - gerookt spek - uien - verse paprika's en tomaten, geflambeerd met sherry en cognac. Les Grillades. Grillgerechten. Geserveerd met Béarnaise en Tomaten Knoflooksaus. Runder Haas Biefstuk (Tournedos) 23,50 Runder Lende Biefstuk (Entrecóte) 23,50 Runder Haas -I- Lende aan het Been (T-Bonesteak) 27,50 Kalfs Haas Lende aan het Been (T-Bonesteak) ƒ26,50 Zigeuner Spiets (diverse soorten vlees op de pen) 26,50 Wegens de uitgebreidheid van deze kaart, verzoeken wij u uw keuze te willen beperken tot vier gerechten per tafel per categorie. Dinsdag en woensdag alleen op reservering bij minimaal 10 personen. Uw gastvrouw „Nella" Uw keukenchef „George". DOKTER VAN ARKEL is woensdag 3 december en houdt geen spreekuur. Dokter Hasken neemt St. Nicolaas-ideebont Enorme sortering korte en lange BONTMANTELS Speciale zeer lage kadoprijzen! Desgew. zeer soepele krediet service. De Bontkoning, Hoog straat 97, Rotterdam-C., Tel. 010-117117. Bij koop reisgeld binnen geh. Ned. v. 2 pers. terug. 28 nov., 2, 3 en 4 dec. tot 21 uur geopend. Steunzolen naar maat ook op doktersadvies. Al le voetcorrectors in voor raad. Voetkundige advie zen worden gratis ver strekt. Martin Wqdentans medisch gedipl. voetkun dige Lange Vorststr. 18, Goes, Tel. 01100-2 75 26. BRILJANTBEZIT DAT IN ETAPPES GROEIEN KAN Informeer eens naar ons groei briljant - systeem Begin eenvoudig...ruil met bijbe taling weer in en nog eens... en nog eens... Zo worden kleintjes groter en U rijker HOFLEVERANCIER /siNOsj L. KERKSTRAAT 30 Keizerstraat 7 Goes iel. 15706 1 PERS. ƒ78- - 2 PERS. 105 3 JAAR GARANTIE. KAMPERLAND P. J. Geelhoed, Noordstraat 22. KORTGENE G. Blankenstijn, Hoofdstraat 23. NederlandscheL_-_J Middenstands Spaarbank VOOR AL UW NAAR ZUSTERSTRAAT 2 - GOES - TEL. 01100-2 83 62. Alles franco huis. ALS ARMBAND OF COLLIER MET GOUDEN OF ZILVEREN SLOT. GEREGEN. GEKNOOPT OP ZILVER OF OP GOUD.

Krantenbank Zeeland

Noord-Bevelands Nieuws- en advertentieblad | 1980 | | pagina 5