6 Art. 23. Op onbepaalde tijden wordt door de zorg van Bur gemeester en Wethouders het meel, brood, beschuit, koek en gebak, bij slijters of bakkers voorhanden, aan een scheikundig onderzoek omtrent de bestand- deelen onderworpen en de uitslag van dat onderzoek openbaar gemaakt. Art. 24. De keuring der levensmiddelen, met uitzondering van vee, vleesch en visch, geschiedt door daartoe van wege Burgemeester en Wethouders aangestelde ambte naren of uitgenoodigde eommissiën. Art. 25. De keuring van vee, vleesch en visch geschiedt door den keurmeester, daartoe door den Raad benoemd of bij ontstentenis van den keurmeester door zijnen adsis- tent, die door Burgemeester en Wethouders wordt aangewezen. Art. 26. De keuring geschiedt kosteloos. Van de gedane keu ring moet blijken door een bewijs, naar een door Burgemeester en Wethouders vastgesteld model, welk bewijs steeds voorhanden moet zijn en op de eerste vordering aan de ambtenaren, met de opsporing van overtredingen dezer verordening belast, moet worden vertoond. Indien de belanghebbenden zich niet met de uitspraak van hem of hen die de keuring verricht hebben, ver- eenigt, kan hij bij Burgemeester en Wethouders eene herkeuring vragen, tot welke herkeuring drie deskun digen worden aangewezen, éen door Burgemeester en Wethouders, éen door den belanghebbende, en éen door- deze twee deskundigen. De kosten dezer herkeuring zijn voor rekening van den verzoeker, indien de eerste uitspraak wordt be vestigd, en anders voor rekening der gemeente.

Krantenbank Zeeland

Goessche Courant | 1887 | | pagina bijlage 6