6
Art. 23.
Op onbepaalde tijden wordt door de zorg van Bur
gemeester en Wethouders het meel, brood, beschuit,
koek en gebak, bij slijters of bakkers voorhanden,
aan een scheikundig onderzoek omtrent de bestand-
deelen onderworpen en de uitslag van dat onderzoek
openbaar gemaakt.
Art. 24.
De keuring der levensmiddelen, met uitzondering
van vee, vleesch en visch, geschiedt door daartoe van
wege Burgemeester en Wethouders aangestelde ambte
naren of uitgenoodigde eommissiën.
Art. 25.
De keuring van vee, vleesch en visch geschiedt door
den keurmeester, daartoe door den Raad benoemd of
bij ontstentenis van den keurmeester door zijnen adsis-
tent, die door Burgemeester en Wethouders wordt
aangewezen.
Art. 26.
De keuring geschiedt kosteloos. Van de gedane keu
ring moet blijken door een bewijs, naar een door
Burgemeester en Wethouders vastgesteld model, welk
bewijs steeds voorhanden moet zijn en op de eerste
vordering aan de ambtenaren, met de opsporing van
overtredingen dezer verordening belast, moet worden
vertoond.
Indien de belanghebbenden zich niet met de uitspraak
van hem of hen die de keuring verricht hebben, ver-
eenigt, kan hij bij Burgemeester en Wethouders eene
herkeuring vragen, tot welke herkeuring drie deskun
digen worden aangewezen, éen door Burgemeester en
Wethouders, éen door den belanghebbende, en éen door-
deze twee deskundigen.
De kosten dezer herkeuring zijn voor rekening van
den verzoeker, indien de eerste uitspraak wordt be
vestigd, en anders voor rekening der gemeente.