t MS
Dit speelt er in jouw regio
Boer Keten
5,
4+1
GRATIS
7,50
4,50
4,20
3,50
5,50
5,99
3,75
Hans Everse
GOUD
DEZE AANBIEDINGEN ZIJN GELDIG VAN 14 T/M 18 FEBRUARI
2,25
nsnuacoM
- ir-
MMOSGOE
Mafee
COLUMN
ACTUEEL
Reageren mag natuurlijk altijd op hans@zilt-e.nl.
Food inspirator
6
De Faam
BESTEL GEMAKKELIJK ONLINE VIA WWW.VLEESBAAS.COM AFHALEN EN BEZORGEN MOGELIJK!
Hebben jullie meegekregen dat we een project in Zeeland
hebben uitgezet onder de naam Boer Keten?
Gezocht:
COV Te Deum Laudamus
zoekt projectzangers voor
het Weihnachtsoratorium
van J.S. Bach. Repetities:
woensdagavond. Welkom
(project)zanger! Kijk op:
tedeumlaudamus.nl/leden/
projectleden.
Deelnemen:
De Zonnebloem afdeling
Vlissingen organiseert op
maandag 27 februari weer de
Bezoeken:
Concert Kamerkoor
Resonance op 25 februari
in de Kleine Kerk Veere om
20:00 uur. Meer informatie:
kamerkoorresonance.nl.
Acties geldig t/m zaterdag
Kamperfoeliestraat 85, 4461 VM Goes
Tel. 0113 220 948 www.marosgoes.nl
ma en zo gesloten di, wo en vrij 8:30 tot 18:00 uur
do 8:30 tot 20:00 uur za 8:30 tot 16:00 uur
maandelijkse bingomiddag
in zaal ‘t Speelhuus van
woonzorgcentrum ‘Ter Reede’
in Vlissingen, Vredehoflaan
370. U kunt deze middag weer
hele leuke en nuttige prijzen
winnen. Toegangsprijs €5,
inclusief koffie/thee.
Gezocht:
Voetbalclub FC Dauwendaele
in Middelburg zoekt een
verzorger voor het eerste elftal.
Bij interesse graag contact
opnemen met Gert Jan van
Leiden: gjvl89@hotmail.com
Kennismaking:
Man 61 jaar zoekt een jong van
geest zijnde vrouw. Contact:
mpieters869@gmail.com
Het begon allemaal met de Rabobank FoodForward
competitie waar een groepje enthousiastelingen, Tim
Moerman (de boer), Jeroen de Vries (de logistieke schakel) en
Marijn van Son (het oliemannetje), mij had benaderd met de
vraag of ik als ‘de kok’ aan wilde sluiten bij een project, dat
toen nog Boer Zorg heette. Omdat ik me al vele jaren hard
maak voor lekker eten uit de regio in de gezondheidszorg en
horeca in Zeeland, sprak het me aan en dus ik zei ‘ja’. En we
wonnen! Met een heus aanmoedigingskapitaal van €2000 om
van start te gaan. Het begin was er, hoe nu verder?
Inmiddels zijn we een stap verder... Marijn heeft afscheid
genomen voor een mooie baan in Den Haag bij een
ministerie en we hebben een prachtige opvolger gevonden
in een nieuw ‘oliemannetje/verbinder’, namelijk Arold
Versluijs: directeur Horeca, Toerisme, Brood en Banket en
Groen College op Scalda.
Het projectplan dat we hebben gelanceerd, heeft de
veelbelovende naam ‘Van vullen naar voeden’ gekregen
en we gaan het onderzoek richten op de gezondheidszorg,
opleidingen en scholen. De horeca volgt later, is het plan.
Iedereen heeft toch recht op een goede maaltijd?
Ook hebben we een leuke groep enthousiastelingen om
ons heen verzameld en een prachtige subsidie van de
Provincie Zeeland, de Rijksoverheid en VZG ontvangen om
haalbaarheidsonderzoek te doen, helemaal geweldig! Zou
Gezond Lekker eten uit Streek Seizoen voor iedereen
dan toch nog op de agenda komen in Zeeland?
VARKENSLAPPEN
MET BEEN
1000 GRAM
BIEFSTUK
250 GRAM
KOGELBIEFSTUK
250 GRAM
SCHOUDER-
KARBONADE
1000 GRAM
KIPPENPOTEN
1000 GRAM
VERSE ERWTENSOEP
500 ML
WERELDBURGER
BLACK ANGUS
BURGER
ITALIAANSE STEAK
MANZO ITALIANO
4 STUKS
SMEERSEL MIX
EEN MIX VAN
6 HUISGEMAAKTE
SALADES, SCHAAL
CHARCUTERIE TRIO
AMBACHTELIJKE VLEESWAREN
UIT EIGEN KEUKEN
SALAMI, RAUWE HAM 99
EN COPPA, SCHAAL