Horecatijger Anne wordt zorgheld Zeeland nu De Faam ^CddlIUIIU WOENSDAG 25 NOVEMBER 2020 HORECA HELPT DE ZORG ANNE JEREMIASSE: 'DIE MENSEN IN DE ZORG WERKEN KEIHARD' Horecatijger Anne Jeremiasse werkt nu even niet in de horeca, maar ondersteunt het zorgpersoneel in de Veste, de tijdelijke COVID-19 opvang in Goes. FOTO. Rachel van Westen Rachel van Westen Anne Jeremiasse is een echte horecatijger. Ze werkt al meer dan twintig jaar in deze branche, waarvan de afgelopen twee jaar bij Amadore. Hier heeft ze een management functie, waarbij ze ook zeifin de bediening werkt Normaalgesproken werkt ze in verschillende Zeeuwse locaties van Amadore. Naar eigen zeggen 'heel afwisselend' en geen dag is hetzelfde. Maar dit jaar ziet er echt compleet anders uit. In oktober moest de horeca voor de tweede keer dit jaar de deuren sluiten. Omdat Anne toch graag de handen uit de mouwen steekt, ondersteunt ze op dit moment het zorgpersoneel in de Veste, de tijdelijke COVID-ig opvang in Goes. Anne zet de maaltijden klaar. De soep gaat in plastic bakjes met de lift naar boven. FOTO. Rachel van Westen eerst al je beschermende kle ding uitdoen, iets te eten ha len en daarna al die kleding weer aandoen. Kijk, met zulk soort dingen mag ik ze nu een beetje ondersteunen. Ik zit be neden in een kantoor en de verzorgende werken boven op afgesloten afdelingen. Ik beantwoord telefoontjes en zorg dat er soep of broodjes in de lift worden gezet. Maar ik ben ook een luisterend oor voor familieleden die bellen of op bezoek zijn geweest Het is echt heel fijn werk. Dank baar werk ook. Die mensen in de zorg werken keihard. Daar heb je geen idee van als je het niet ziet. Ze werken in van die pakken die totaal niet venti leren, waardoor ze het bloed heet krijgen. Als ze klaar zijn met hun werk, staat de afdruk van het mondkapje in hun ge zicht. Het is echt loodzwaar. Ik ben blij dat ik ze een beetje kan ondersteunen." De zorgmedewerkers werken geheel beschermd op de afdeling, de horeca medewerkers zorgen ervoor dat de benodigdheden per lift op de afdelingen komen. Ook zorgen de horeca medewerkers voor het klaarzetten van maaltijden en telefbonaanname. Daarnaast ontvangen zij de familieleden. VLISSINGEN - "Ik zal het mo ment nooit vergeten dat de ho reca voor het eerst de deuren moest sluiten", blikt Anne te rug. "Op dat moment zaten er heel veel mensen op het terras en die moesten we plotseling vertellen dat we dicht gingen. Dat was zo vreemd en heel onwerkelijk. Op dat moment dacht ik dat het maar voor twee weken zou zijn, maar het werd tweeëneenhalve maand. We hebben in die periode geklust en geschilderd. En ik heb het er ook wel een beet je van genomen", geeft Anne toe. "Het was mooi weer, dus ik heb ook vrij genomen om lekker met mijn hond en mijn paard naar buiten te gaan." Toch was Anne blij dat de ho reca weer open mocht. "Het was heerlijk om weer te kun nen werken. Vanaf dat mo ment is het seizoen ook echt losgebarsten." Anne en haar collega's deden hun uiterste best om alle maatregelen na te leven en ze waren dankbaar en trots dat er in de locaties waar zij werkten, geen besmettin gen waren. Het was dan ook een enorme klap toen de ho reca in oktober weer de deu ren moest sluiten. "Dat had ik echt niet zien aankomen. We zaten midden in de herfstva kantie, er waren veel toeris ten en het was mooi weer. Ik vond het echt heftig en ik was ook best wel emotioneel toen werd aangekondigd dat de ho reca weerdicht moest" Telefoontje "En toen was daar het tele foontje van mijn baas, Jerry van Zuijlen. Hij had contact ge had met Miijam Vreke, team leider Welzijn bij Zorggroep Ter Weel. Jerry had mensen thuis zitten en Mirjam kwam mensen tekort. Zo is het idee ontstaan om horeca perso neel in te zetten in de zorg. En, echt ik vind het geweldig. Ik werk niet met de mensen die ziek zijn, maar doe alleen ondersteunende taken voor het personeel. Zij werken echt keihard op het moment. Moet je je voorstellen datje iemand aan het helpen bent met was sen en de telefoon gaat Dat is superonhandig. Of als je even iets te eten wilt pakken voor een patiënt. Dan moet je

Krantenbank Zeeland

de Faam | 2020 | | pagina 5