Op een bedje van Rucola LEZERSMENU Halloweenrun ook te wandelen De Belgische Loodsensociëteit De Faam THEATERS AAN ZEE WALCHEREN SPORT Het Faam-lezersmenu wordt u de komende maand door de vakmensen van de 'Belgse Soos' aangeboden voor 25,- per persoon. U bent van harte welkom voor een culinaire avond. Voor meer info: www.bsoos.nl Bij de halloweenrun lopen afwandelen de meestal verkleedde, deelnemers acht kilometer langs verschillende sfeerpunten in de binnenstad. FOTO: SANDY PLEYTE Na het suc ces van vorig jaar is vrijdag avond 27 oktober de tweede Halloweenrun Middelburg. De veelal verkleedde, deel nemers lopen de acht kilo meter lange funrun langs verschillende sfeerpunten in de binnenstad. Dit jaar kun nen niet alleen hardlopers, maar ook wandelaars deel nemen. Er is een verrassend griezeli ge route uitgezet door de stad. De lopers gaan onder begeleiding van aanvoerders die de route kennen, langs de verschillende Halloween sfeerpunten waar ze de schrik wordt aangejaagd, of iets lekkers wordt uitge deeld. De wandelaars lopen dezelfde route als de hardlo pers. De wandeltocht is ook geschikt voor kinderen die de avondvierdaagse hebben gelopen, niet snel bang zijn en wat langer morgen op blijven. Starttijd voor de wandelaars is 19.30 uur, voor de hardlopers 20.00 uur. Martijn de Vries van organi sator Runderground was verbaasd over het enthousi asme van de deelnemers af gelopen jaar. "We verwacht ten een aantal verklede deelnemers. Wij hadden een paar schminkers voor de liefhebbers klaar staan. Uit eindelijk waren maar een paar deelnemers niet ver kleed en ging bijna iedereen geschminkt het parcours op, fantastisch. Veel deelnemers nemen ook de tijd bij de sfeerpunten om iets te drin ken of bijvoorbeeld een fo tootje te maken." De finish is op het Halloweenfeest van Café Tympaan aan de Markt in Middelburg. Aan de best verklede lopers wordt daar ook een prijs uitgereikt. Inschrijven gaat via www.in- schrijven.nl en kost 10 euro, inclusief een Halloweengad- get, een uniek startbewijs en een drankje bij de finish. Bij de start kunnen deelnemers zich gratis laten schminken. www.facebook.com/hallo- weenrunmiddelburg Hotel Restaurant De Belgische Loodsensociëteit Boulevard de Ruyter 4 4381 KA Vlissingen Tel: 0031 (0)118-413608 www.bsoos.nl RlïTHEM - Max is gevat, muzikaal, snel, charmant, bijzonder leuk en voor cabaretliefhebbers gegarandeerd een bijzondere ontdekking. Max vraagt zich in zijn nieuwe show 'Op een bedje van Rucola' af, wanneer je alles zou doen waar je zogenaamd gelukkig van zou moeten wor den, word je dan ook echt gelukkig? In een dynamisch, muzikaal, maar bovenal hilarisch eenmansspektakel fileert Max van den Burg op speelse en confronterende wijze de hoofd- en bijgerechten van deze tijd, waarin alles mooier wordt opgediend dan het in werkelijkheid is. Voor het Lezersmenu van De Faam worden onze lezers tot en met eind november ont vangen in de Belgische Loodsensociëteit. Dit Lezersmenu biedt voor 25 euro een drie gangen menu in een weloverwogen vari atie. Zo wordt gezelligheid gecombineerd met mooie gerechten, bijpassende wijn, speciaal bier of frisdrank, goed voor een leuk avondje uit. Eten en drinken, heerlijk genieten, in een gezellige ambiance met sfeervolle ver lichting. Na een wandeling over de Bou levard is het goed toeven in het restau rant van de Belgische Loodsensociëteit aan de Boulevard de Ruyter in Vlissin gen. Gezellig gezeten aan ons tafeltje bij het raam is het genieten van een levend schilderij met al die dichtbij passerende schepen op het punt waar Noordzee en Westerschelde samenvloeien. Ons wacht een hartelijke ontvangst bij de Belgi sche Soos, zoals die over het algemeen genoemd wordt. De inrichting is sfeer vol met accenten die verwijzen naar de zee. Het plafond is gedecoreerd met een schildering van de befaamde Zeeuw se luchten, die naargelang de lichtinval speels van kleur veranderen. Eigenaren zijn Dennis Jansens en zijn partner Bri- giet Stellaard die met hun bedrijf zeven dagen 24 uur per dag open zijn. Bij het Lezersmenu bestellen wij een uitsteken de rosé wijn en de attente bediening ser veert alvast een schaaltje met vers wit- en bruin stokbrood. De eerste gang is een trio van bitterballen met een vulling van gerookte zalm, garnalen en bouillabaisse, Sinds zijn afstuderen aan de Toneelacademie Maastricht in 2001 is Max behalve op het theaterpodium ook met grote regelmaat te zien als acteur in films, commercials, tv-series en als acteur/presentator in bedrijfsfilms. Zo speelde hij hoofd- en bijrollen in bijvoor beeld: New Kids Nitro (waar vóór hij samen met Corry Ko- nings een Rembrandt won voor Beste Filmhitsong 2012), Vakantie in Eigen Land, Heer en Meester, Dokter Tinus, Van God Los, Bloedverwanten, Bobby en de Geestenjagers, Wat Als?, Rambam, Recher cheur Ria, Flikken Maastricht, Spangas, Ramses, en meer. Daarnaast is hij maker van de moderne Polygoonjournaals voor VARA Humor TV. "Max van den Burg schoffelt heerlijk in een politiek correc te wereld." - De Stentor; "Een podiumbeest met een ver woestend tempo waar je de hele tijd in wordt meegezo gen." - Eindhovens dagblad. Max staat met zijn voorstel ling 'Op een bedje van Rucola' op vrijdag 3 november in De Verwachting in Ritthem. gegarneerd met een frisse salade. Alles ambachtelijk bereid en dat proef je. We vervolgen met de Zeeuwse Surf Turf, langzaam gegaarde kalfswang met gam ba's. De kalfswang is op zich al een de licatesse, die daarbij nog eens vergezeld gaat van voortreffelijke bereide gamba's, een streling voor de tong. Het geheel wordt geserveerd met een smakelijk ge varieerde compote, terwijl patates frites het geheel compleet maken. Als feeste lijke afsluiting komt er een selectie van zoete lekkernijen op tafel. Reserveren is aanbevolen: reserveren® bsoos.nl of telefoon 0118-413608. Bij re serveren aangeven 'Lezersmenu' of dit ar tikel meenemen naar het restaurant.

Krantenbank Zeeland

de Faam | 2017 | | pagina 6