Op een bedje van Rucola
LEZERSMENU
Halloweenrun ook te wandelen
De Belgische Loodsensociëteit
De Faam
THEATERS AAN ZEE
WALCHEREN SPORT
Het Faam-lezersmenu wordt u de komende maand door de
vakmensen van de 'Belgse Soos' aangeboden voor 25,- per
persoon. U bent van harte welkom voor een culinaire avond.
Voor meer info: www.bsoos.nl
Bij de halloweenrun lopen afwandelen de meestal verkleedde, deelnemers acht kilometer langs
verschillende sfeerpunten in de binnenstad. FOTO: SANDY PLEYTE
Na het suc
ces van vorig jaar is vrijdag
avond 27 oktober de tweede
Halloweenrun Middelburg.
De veelal verkleedde, deel
nemers lopen de acht kilo
meter lange funrun langs
verschillende sfeerpunten in
de binnenstad. Dit jaar kun
nen niet alleen hardlopers,
maar ook wandelaars deel
nemen.
Er is een verrassend griezeli
ge route uitgezet door de
stad. De lopers gaan onder
begeleiding van aanvoerders
die de route kennen, langs
de verschillende Halloween
sfeerpunten waar ze de
schrik wordt aangejaagd, of
iets lekkers wordt uitge
deeld. De wandelaars lopen
dezelfde route als de hardlo
pers. De wandeltocht is ook
geschikt voor kinderen die
de avondvierdaagse hebben
gelopen, niet snel bang zijn
en wat langer morgen op
blijven. Starttijd voor de
wandelaars is 19.30 uur, voor
de hardlopers 20.00 uur.
Martijn de Vries van organi
sator Runderground was
verbaasd over het enthousi
asme van de deelnemers af
gelopen jaar. "We verwacht
ten een aantal verklede
deelnemers. Wij hadden een
paar schminkers voor de
liefhebbers klaar staan. Uit
eindelijk waren maar een
paar deelnemers niet ver
kleed en ging bijna iedereen
geschminkt het parcours op,
fantastisch. Veel deelnemers
nemen ook de tijd bij de
sfeerpunten om iets te drin
ken of bijvoorbeeld een fo
tootje te maken." De finish is
op het Halloweenfeest van
Café Tympaan aan de Markt
in Middelburg. Aan de best
verklede lopers wordt daar
ook een prijs uitgereikt.
Inschrijven gaat via www.in-
schrijven.nl en kost 10 euro,
inclusief een Halloweengad-
get, een uniek startbewijs en
een drankje bij de finish. Bij
de start kunnen deelnemers
zich gratis laten schminken.
www.facebook.com/hallo-
weenrunmiddelburg
Hotel Restaurant
De Belgische Loodsensociëteit
Boulevard de Ruyter 4
4381 KA Vlissingen
Tel: 0031 (0)118-413608
www.bsoos.nl
RlïTHEM - Max is gevat, muzikaal, snel, charmant, bijzonder leuk en voor cabaretliefhebbers
gegarandeerd een bijzondere ontdekking. Max vraagt zich in zijn nieuwe show 'Op een bedje
van Rucola' af, wanneer je alles zou doen waar je zogenaamd gelukkig van zou moeten wor
den, word je dan ook echt gelukkig? In een dynamisch, muzikaal, maar bovenal hilarisch
eenmansspektakel fileert Max van den Burg op speelse en confronterende wijze de hoofd- en
bijgerechten van deze tijd, waarin alles mooier wordt opgediend dan het in werkelijkheid is.
Voor het Lezersmenu van De Faam worden
onze lezers tot en met eind november ont
vangen in de Belgische Loodsensociëteit.
Dit Lezersmenu biedt voor 25 euro een drie
gangen menu in een weloverwogen vari
atie. Zo wordt gezelligheid gecombineerd
met mooie gerechten, bijpassende wijn,
speciaal bier of frisdrank, goed voor een
leuk avondje uit.
Eten en drinken, heerlijk genieten, in een
gezellige ambiance met sfeervolle ver
lichting. Na een wandeling over de Bou
levard is het goed toeven in het restau
rant van de Belgische Loodsensociëteit
aan de Boulevard de Ruyter in Vlissin
gen. Gezellig gezeten aan ons tafeltje bij
het raam is het genieten van een levend
schilderij met al die dichtbij passerende
schepen op het punt waar Noordzee en
Westerschelde samenvloeien. Ons wacht
een hartelijke ontvangst bij de Belgi
sche Soos, zoals die over het algemeen
genoemd wordt. De inrichting is sfeer
vol met accenten die verwijzen naar de
zee. Het plafond is gedecoreerd met een
schildering van de befaamde Zeeuw
se luchten, die naargelang de lichtinval
speels van kleur veranderen. Eigenaren
zijn Dennis Jansens en zijn partner Bri-
giet Stellaard die met hun bedrijf zeven
dagen 24 uur per dag open zijn. Bij het
Lezersmenu bestellen wij een uitsteken
de rosé wijn en de attente bediening ser
veert alvast een schaaltje met vers wit- en
bruin stokbrood. De eerste gang is een
trio van bitterballen met een vulling van
gerookte zalm, garnalen en bouillabaisse,
Sinds zijn afstuderen aan de
Toneelacademie Maastricht in
2001 is Max behalve op het
theaterpodium ook met grote
regelmaat te zien als acteur in
films, commercials, tv-series
en als acteur/presentator in
bedrijfsfilms. Zo speelde hij
hoofd- en bijrollen in bijvoor
beeld: New Kids Nitro (waar
vóór hij samen met Corry Ko-
nings een Rembrandt won
voor Beste Filmhitsong 2012),
Vakantie in Eigen Land, Heer
en Meester, Dokter Tinus, Van
God Los, Bloedverwanten,
Bobby en de Geestenjagers,
Wat Als?, Rambam, Recher
cheur Ria, Flikken Maastricht,
Spangas, Ramses, en meer.
Daarnaast is hij maker van de
moderne Polygoonjournaals
voor VARA Humor TV.
"Max van den Burg schoffelt
heerlijk in een politiek correc
te wereld." - De Stentor; "Een
podiumbeest met een ver
woestend tempo waar je de
hele tijd in wordt meegezo
gen." - Eindhovens dagblad.
Max staat met zijn voorstel
ling 'Op een bedje van Rucola'
op vrijdag 3 november in De
Verwachting in Ritthem.
gegarneerd met een frisse salade. Alles
ambachtelijk bereid en dat proef je. We
vervolgen met de Zeeuwse Surf Turf,
langzaam gegaarde kalfswang met gam
ba's. De kalfswang is op zich al een de
licatesse, die daarbij nog eens vergezeld
gaat van voortreffelijke bereide gamba's,
een streling voor de tong. Het geheel
wordt geserveerd met een smakelijk ge
varieerde compote, terwijl patates frites
het geheel compleet maken. Als feeste
lijke afsluiting komt er een selectie van
zoete lekkernijen op tafel.
Reserveren is aanbevolen: reserveren®
bsoos.nl of telefoon 0118-413608. Bij re
serveren aangeven 'Lezersmenu' of dit ar
tikel meenemen naar het restaurant.