Brief aan een Zeeuw
LEZERSMENU
De Faam
BON LEZERSMENU
Een kosmische kijk op het leven Herman in een bakje Geitenkwark
De Tamboer, 35 jaar steakhouse
en familierestaurant
Spotjes vol postbodes
met lieve dames en goed
geklede heren achterop
8 WOENSDAG 4 OKTOBER 2017
THEATERS AAN ZEE
KEVIN VAN KALKEREN
Beste Geert van Oorschot,
Als uitgever weet u als geen ander het
effect van de juiste verwoording, de
juiste verpakking om een idee of bood
schap over de bühne te krijgen. Je kunt
tegenwoordig geen auto-, aftershave-
of shampooreclame kijken zonder dat ik
eraan word herinnerd wat voor vrouwen
er wel niet om die consumptiegoederen als
bij magie heen hangen. Maar: zo'n sedan verkoopt gewoon lek
kerder als er een wulpse deerne met smoky eyes vanaf de bijrij-
dersstoel naar je zit te kijken. Daarbij roept GroenLinks al jaren
dat het beter is om samen te .douchen, dus die shampoorecla
mes hebben eigenlijk ook vooral een diepere, idealistische laag.
Alleen die aftershave snap ik niet: als ik net met kokend water
mijn kaken heb geschoren, zit ik er niet op te wachten dat een
vrouw, notabene vaak in je eigen overhemd, met haar nepna-
gels goedkeurend over je wangen gaat zitten krassen.
Maar goed, ik dwaal af. Mijn punt is: de verpakking is belangrijk.
Zeker bij minder triviale din
gen. Nu las ik dat binnenkort
bij 1,2 miljoen gezinnen in
Zeeland en omstreken de jodi
umpillen weer in de brieven
bus zullen vallen.
Bij eerdere initiatieven ging
dat niet zo lekker: in 2010
moest men ze afhalen, maar
dat gebeurde niet; in 2013 le
ken de ongeadresseerde en
veloppen spam en werden
weggegooid. Nu heb ik nog
nooit gehoord van een kern
ramp die zich óók laat tegen
houden door een 'Nee-nee'-
sticker, dus misschien moeten
we hier eens een leuk marke
tingbureau op zetten.
Making jodium fun. Spotjes
vol postbodes met lieve da
mes en goedgeklede heren,
die aankondigen dat er bin
nenkort een pakketje met be
langrijke inhoud op de mat
valt. Moet toch te doen zijn?
Kieran Goss schrijft romanti
sche country-folksongs die
doen denken aan Ameri
kaanse artiesten als James
Taylor en Paul Simon. De
Noord-Ierse singer-songwri
ter heeft met zijn tien soloal
bums wereldwijd de harten
van fans gestolen. Hij is een
van lerland's meest geliefde
performers (zondag 15 okto
ber, Kerkje Ritthem).
MIDDELBURG - Lezing van
The Theosophical Society
Point Loma-Blavatskyhouse
over 'Een kosmische kijk op
het leven'
Op 18 oktober 2017 verzorgt
The Theosophical Society
Point Loma-Blavatskyhouse
een lezing over 'Een kosmi
sche kijk op het leven'. Kijk
naar binnen en ontdek de kos
mos. De lezing begint om
19.30 uur in de Zeeuwse Bi
bliotheek, Kousteensedijk 7 in
Middelburg. De zaal is open
vanaf 19.00 uur en de lezing
eindigt om circa 21.45 uur. Toe
gang vrij. Meer informatie:
www.stichtingisis.org of bel
(0118) 643908 06 27234368.
De lezing is ook via de Au-
dio-Video-service verkrijg
baar. U kunt deze bestellen via
Stichting I.S.I.S. of in de zaal.
Herman in een bakje Geiten
kwark (foto boven) is een er
varing die je leven verandert:
eigenzinnige humor, unieke
vorm van samenzang en ab
surde bedenksels van vier jon
gens, en, als belangrijkste van
alles, met jouw fantasie. Want
wat wil je nou eigenlijk? La
chen, denken of voelen, lekker
achterover of op het puntje
van je stoel? Alles mag: knoei
en met precisie, sterven van
vreugde, een hond onder het
ijs en een speeltuin na de
Apocalyps. 'Verplicht Spelen',
voor iedereen die het vergeten
is (vrijdag 13 oktober. De Ver
wachting, Ritthem).
Voor het Lezersmenu van De Faam worden
onze lezers tot en met 1 november ontvan
gen bij De Tamboer, Steakhouse en fami
lierestaurant.
Dit Lezersmenu biedt voor 25 euro een drie
gangen menu in een weloverwogen vari
atie, inclusief een kopje koffie. Zo wordt
gezelligheid gecombineerd met mooie
gerechten, bijpassende wijn, speciaal bier
of frisdrank, goed voor een leuk avond
je uit. Eten en drinken, heerlijk genieten,
in een gezellige ambiance met sfeervolle
verlichting, al 35 jaar lang. Eenmaal aan
tafel wordt het menu met de verschillen
de keuzemogelijkheden uitgelegd. De at
tente bediening serveert ondertussen een
schaaltje met vers, knapperig stokbrood
met kruidenboter. In voorgerechten keuze
uit: Tomatensoep, uiensoep of soep van de
week, nu pompoenensoep, carpaccio met
truffelolie en pijnboompitten, of salade
met gamba's en gerookte zalm. De pom
poenensoep is verrassend smakelijk en de
carpaccio, vers en mooi gesneden, is boter
zacht.
Hoofdgerechten: biefstuk met champig
nonsaus of pepersaus, varkenshaas met
champignon- of pepersaus, of verse zalm
filet met vissaus of. Quiche, een rijk gevuld
vegetarisch gerecht dat iedere twee we
ken van samenstelling wisselt. De biefstuk
is van bijzondere kwaliteit en laat zich in
combinatie met de pepersaus goed sma
ken. De zalmfilet met vissaus is in een
woord zalig. De serveerster legt uit: "De
zalm is zacht gegaard. Zacht gegaard doet
het goed tegenwoordig. Het team in onze
keuken besteedt hier, en aan andere ge
rechten, alle aandacht aan. Alles is hand- dit artikel meenemen naar het restaurant,
made en vers, de chef-kok grillt en snijdt Vrijdag en zaterdag is reserveren aanbe-
het vlees." volen. Maandag gesloten.
Bij alle hoofdgerechten wordt een pas-
send garnituur van groenten en frites ge- De Tamboer
serveerd. Met als feestelijke afsluiting het P'f'" 194° nr-6
dessert met keuze uit chocolademousse Middelburg
met een vleugje amaretto en vanille ijs of J^w.dïtamboer.info
Dame Blanche met warme chocoladesaus
of kies voor crème brülee en boterbabbe-
laar ijs. Alle drie zijn ze niet te versmaden.
Bij reserveren aangeven 'Lezersmenu' of
Naam
E-mail
Het lezersmenu is bij inlevering van deze bon geldig
in de maand oktober 2017, uitsluitend na
reservering via telefoonnummer: 0118-612117