«/AAY?rËö= KIPFILET m4P Q Familiebedrijf Slagerij Wisse viert een feestje RUNDERLAPPEN VARKENSLAPPEN KALKOENDRUMSTICKS we VARKENSHIELEN VERHUIZEN MET ZORG Betekenisvol ondernemen Kledingbeurs in de kelder 3KG 1 KIPREEPJES «TI HM GEHAKT/ QJË SOEP Mmvmmmmwii* VERSE mSTm&i* ÜGOES I KIJK OP IViAROS.NL OF ZEELANDBARBEGUE.NL 0118 61 26 69 m mm mm mm mm mum 3 WOENSDAG 9 NOVEMBER 2016 125-JARIG JUBILEUM OP MELISKERKE .lachten, want dat mag je als slager angs ging, drijfsauto. I lang niet door Conny den Heijer MELISKERKE - "Daar ben ik niet rouwig om", zegt Janis. "Zelf slachten is zwaar werk en je moet aan allerlei regels voldoen vanwege de hygiëne. En terecht want zo hoort het ook." Het is een prachtig verhaal, dat 125 jaar geleden begon. Over-opa Kees trouwde met een slagers-kleindochter. Hij leerde het vak van de opa van zijn vrouw, die een slachthuis aan huis had. In 1926 werd een deel van schoonvaders' boerenwoning aangepast tot slagerij. De slagerij werd later overge- Rechts het oude slachthuis aan de Seislaagte. Foto: privé-archief nomen door Janis en Jan, die weer werden opgevolgd door Rinus. In 1985 nam Janis junior de zaak over. "Twee van onze zoons, Adrian en Julian volgen nu de slagersopleiding aan SVÓ-food in Goes. Een van hen zit al in het bedrijf, de an der volgt. Het zit onze familie gewoon in het bloed." Zeeuwse Zilte Certificaten van specialiteiten als 'Zeeuwse Zilte', 'Slinger worst' en het 'Zeeuws Rood borstje' hangen in de winkel en laten zierr welk vakman schap Janis in huis heeft. "Ook al heb je tevreden klanten, het is altijd goed als een vakjury naar je producten kijkt. Dat stelt ons ip staat om nog kriti scher te zijn. Wij maken 85 procent van onze vleeswaren zelf en die worden gesneden waar je bij staat. Verser kan dus niet. Ons rundvlees komt van een Zeeuwse boer, het varkens vlees uit België. Het vlees dat wij verkopen komt dus van dieren die goed voer krijgen en uit een diervriendelijke omgeving komen. Toeristen In ons assortiment vlees eri gevogelte houden we reke ning met de toeristen. Wij weten inmiddels dat een Duitser met 'rollaten' geen rollade bedoelt maar een ma gere lap dun rundvlees, waar De huidige bezetting van Slagerij Wisse: Adrian, Julian en hun vader Janis junior (van links naar rechts). Foto: Conny den Heijer zij groente in rollen en stoven. Belgen vragen, als ze cerve- laatworst willen, om salami zonder knoflook. Het zijn van die weetjes die je in de loop der jaren hebt opgedaan en waar je de klant mee van dienst kunt zijn." In het voorjaar houdt Wisse een Open Dag: het kijkje in de keuken van de slager. Daar zie je hoe hij zelf zijn hammen pekelt, kookt en rookt en hoe zijn onovertroffen boerenle- verworst wordt gemaakt. In november staan een kaas- en hamproeverij op de agen da van de slager. "Dat is wel een must tegenwoordig als je je wilt blijven onderscheiden van je collega's." zegt Janis be scheiden lachend. "Maar nu ga ik de vitrine weer bijvullen. Plakje worst?" MIDDELBURG - Kees Klomp, bekend van het VPRO programma Tegen licht: 'Rendement van ge luk', legt aan de hand van zijn recent verschenen boek uit, wat betekenisvol ondernemen betekent. De twee Zeeuwse onderne mers, Rinke van Remortel, uitvinder van De Dopper en Middelburgse onderne mer Peter Gruys, eigenaar De Rode Pilaren, presente ren hun ervaring met duurzaam ondernemen. De bijeenkomst is op 15 no vember in de Kloveniers doelen Middelburg. Inloop vanaf 19:30 uur. Toegang is gratis. Wel een kaartje re serveren op www.drukke- rijmiddelburg.nl/tickets of aan de balie van De Drvk- kery, Markt 51 Middelburg. MIOOELBURG - Woensdag 16 november van 9.00 tot n.oo uur is er een kleding beurs in de kelder van de Ontmoetingskerk aan de Oosterscheldestraat in Middelburg. Kleding is ver krijgbaar voor een klein prijsje en de koffie staat klaar. BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING: MAROS.Nl 2KB u ONZE RIJKELIJK GEVUUJE VISSOEP jouJ bekrocmJ Redames geWg Vm zaterdagGroothandeiskortng 150 b4| afname van 31<s per vers «leessoort exd. reclamesPrijs- en tekstfouten ïoortetioudenMaandag gestoten COLOFON DE FAAM Advertentieverkoop en media-advies persgroep.nl Lisetta de Witte 06-514 023 85 Linda Heikoop I 06-205 414 55 Familieberichten 1 familieberichten@persgroep.nl 1 (088)-013 99 99 Zelf een familiebericht opgeven kan via familieberichtenonline.nl Rubrieksadvertenties E advertising.sales@persgroep.nl T (088) 013 99 99 Bezorgklachten www.de-faam.nl/service I 088-0561595 Kantooradres Edisonweg 37E 4382 NV Vlissingen Redactie Marina Meijers (eindre dacteur) Conny den Heijer Gerard van der Hoeven Mark Lobbezoo Theo Rietveld Ingrid Borger (fotograaf) Izaak Verkeste (fotograaf) Persberichten I redactie.faam@ persgroep.nl 1 (088)013 09 20 Redactiechef Dennis Rijsbergen Commercieel directeur Tessa van Waarde Algemene voorwaarden en overige informatie Zijn terug te vinden op: www.persgroep.nl/adverteren Aangeboden kopij kan zowel worden geplaatst in de gedrukte als digitale uitgaven van de Persgroep Nederland bv Druk De Persgroep Nederland Volg ons ook op: Facebook/DeFaam Walcheren monDjdtmouERs Gelegenheidskleding Nieuwe Vlissingseweg 158 4335 JE Middelburg afspraak 06 2705 5511 MÊÊ* MME .WH a t» UB*.»] Mi Opa Janis Wisse en Oom Ko voor de oude slagerij van de gebroeders Wisse. Foto: privé-archieffamilie Wisse

Krantenbank Zeeland

de Faam | 2016 | | pagina 3