«/AAY?rËö=
KIPFILET m4P
Q
Familiebedrijf Slagerij
Wisse viert een feestje
RUNDERLAPPEN
VARKENSLAPPEN
KALKOENDRUMSTICKS we
VARKENSHIELEN
VERHUIZEN
MET ZORG
Betekenisvol
ondernemen
Kledingbeurs
in de kelder
3KG 1
KIPREEPJES «TI HM GEHAKT/ QJË SOEP
Mmvmmmmwii* VERSE mSTm&i*
ÜGOES I KIJK OP IViAROS.NL OF ZEELANDBARBEGUE.NL
0118 61 26 69
m
mm
mm
mm
mm
mum
3 WOENSDAG 9 NOVEMBER 2016
125-JARIG JUBILEUM OP MELISKERKE
.lachten, want dat mag je als slager
angs ging,
drijfsauto.
I lang niet
door Conny den Heijer
MELISKERKE - "Daar ben ik
niet rouwig om", zegt Janis.
"Zelf slachten is zwaar werk
en je moet aan allerlei regels
voldoen vanwege de hygiëne.
En terecht want zo hoort het
ook."
Het is een prachtig verhaal,
dat 125 jaar geleden begon.
Over-opa Kees trouwde met
een slagers-kleindochter. Hij
leerde het vak van de opa van
zijn vrouw, die een slachthuis
aan huis had. In 1926 werd
een deel van schoonvaders'
boerenwoning aangepast tot
slagerij.
De slagerij werd later overge-
Rechts het oude slachthuis aan
de Seislaagte. Foto: privé-archief
nomen door Janis en Jan, die
weer werden opgevolgd door
Rinus.
In 1985 nam Janis junior de
zaak over. "Twee van onze
zoons, Adrian en Julian volgen
nu de slagersopleiding aan
SVÓ-food in Goes. Een van
hen zit al in het bedrijf, de an
der volgt. Het zit onze familie
gewoon in het bloed."
Zeeuwse Zilte
Certificaten van specialiteiten
als 'Zeeuwse Zilte', 'Slinger
worst' en het 'Zeeuws Rood
borstje' hangen in de winkel
en laten zierr welk vakman
schap Janis in huis heeft. "Ook
al heb je tevreden klanten, het
is altijd goed als een vakjury
naar je producten kijkt. Dat
stelt ons ip staat om nog kriti
scher te zijn.
Wij maken 85 procent van
onze vleeswaren zelf en die
worden gesneden waar je bij
staat. Verser kan dus niet.
Ons rundvlees komt van een
Zeeuwse boer, het varkens
vlees uit België. Het vlees dat
wij verkopen komt dus van
dieren die goed voer krijgen
en uit een diervriendelijke
omgeving komen.
Toeristen
In ons assortiment vlees eri
gevogelte houden we reke
ning met de toeristen. Wij
weten inmiddels dat een
Duitser met 'rollaten' geen
rollade bedoelt maar een ma
gere lap dun rundvlees, waar
De huidige bezetting van Slagerij Wisse: Adrian, Julian en hun vader
Janis junior (van links naar rechts). Foto: Conny den Heijer
zij groente in rollen en stoven.
Belgen vragen, als ze cerve-
laatworst willen, om salami
zonder knoflook. Het zijn van
die weetjes die je in de loop
der jaren hebt opgedaan en
waar je de klant mee van
dienst kunt zijn."
In het voorjaar houdt Wisse
een Open Dag: het kijkje in de
keuken van de slager. Daar zie
je hoe hij zelf zijn hammen
pekelt, kookt en rookt en hoe
zijn onovertroffen boerenle-
verworst wordt gemaakt.
In november staan een kaas-
en hamproeverij op de agen
da van de slager. "Dat is wel
een must tegenwoordig als je
je wilt blijven onderscheiden
van je collega's." zegt Janis be
scheiden lachend. "Maar nu
ga ik de vitrine weer bijvullen.
Plakje worst?"
MIDDELBURG - Kees
Klomp, bekend van het
VPRO programma Tegen
licht: 'Rendement van ge
luk', legt aan de hand van
zijn recent verschenen
boek uit, wat betekenisvol
ondernemen betekent. De
twee Zeeuwse onderne
mers, Rinke van Remortel,
uitvinder van De Dopper
en Middelburgse onderne
mer Peter Gruys, eigenaar
De Rode Pilaren, presente
ren hun ervaring met
duurzaam ondernemen.
De bijeenkomst is op 15 no
vember in de Kloveniers
doelen Middelburg. Inloop
vanaf 19:30 uur. Toegang is
gratis. Wel een kaartje re
serveren op www.drukke-
rijmiddelburg.nl/tickets of
aan de balie van De Drvk-
kery, Markt 51 Middelburg.
MIOOELBURG - Woensdag
16 november van 9.00 tot
n.oo uur is er een kleding
beurs in de kelder van de
Ontmoetingskerk aan de
Oosterscheldestraat in
Middelburg. Kleding is ver
krijgbaar voor een klein
prijsje en de koffie staat
klaar.
BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING: MAROS.Nl
2KB u
ONZE RIJKELIJK
GEVUUJE
VISSOEP
jouJ bekrocmJ
Redames geWg Vm zaterdagGroothandeiskortng 150 b4| afname van 31<s per vers «leessoort exd. reclamesPrijs- en tekstfouten ïoortetioudenMaandag gestoten
COLOFON DE FAAM
Advertentieverkoop
en media-advies
persgroep.nl
Lisetta de Witte
06-514 023 85
Linda Heikoop
I 06-205 414 55
Familieberichten
1 familieberichten@persgroep.nl
1 (088)-013 99 99
Zelf een familiebericht opgeven kan
via familieberichtenonline.nl
Rubrieksadvertenties
E advertising.sales@persgroep.nl
T (088) 013 99 99
Bezorgklachten
www.de-faam.nl/service
I 088-0561595
Kantooradres
Edisonweg 37E
4382 NV Vlissingen
Redactie
Marina Meijers (eindre
dacteur)
Conny den Heijer
Gerard van der Hoeven
Mark Lobbezoo
Theo Rietveld
Ingrid Borger (fotograaf)
Izaak Verkeste (fotograaf)
Persberichten
I redactie.faam@
persgroep.nl
1 (088)013 09 20
Redactiechef
Dennis Rijsbergen
Commercieel directeur
Tessa van Waarde
Algemene voorwaarden
en overige informatie
Zijn terug te vinden op:
www.persgroep.nl/adverteren
Aangeboden kopij kan zowel worden
geplaatst in de gedrukte als digitale
uitgaven van de Persgroep Nederland
bv
Druk
De Persgroep Nederland
Volg ons ook op:
Facebook/DeFaam Walcheren
monDjdtmouERs
Gelegenheidskleding
Nieuwe Vlissingseweg 158
4335 JE Middelburg
afspraak
06 2705 5511
MÊÊ*
MME
.WH
a t»
UB*.»]
Mi
Opa Janis Wisse en Oom Ko voor de oude slagerij van de gebroeders Wisse. Foto: privé-archieffamilie Wisse