grimarkt
Wildgerechten in de hoofdrol
LEKKER ZEEUWS
stokbrood
van:
Scheldebrouwerij NI#
streekbieren
fles 33 cl
olie varianten
2 stuks fl| m
van: I B I
3.10-3.30 1
Ik, u.u> uoot\A$d?!
SPEEL HET ACRIMARKT SUPER3PEL!
ONTVANG EXTRA BOOSTERS MET DE SKANDIA
SPAARSTICKERS OIE JE VEEL EXTRA PUNTEN OP KUNNEN LEVEREN!
Ga naar www.a9rlmarktsuperspel.nl
Zeeuwse
mosselen in
Duitsland
DOMBURG - Vorige week was
de tweede editie van de 'Höl-
landische Muschelwoche'
in Duitsland. Tijdens deze
week staan Zeeland en de
Zeeuwse mosselen centraal
in onder andere Keulen en
Frankfurt.
Dit jaar werd de Duitse chef
Mario Kotaska het gezicht
van de campagne. Door
kookdemonstraties van Ko
taska en een Zeeuwse mos
selchef kreeg de pers en de
consument volop gelegen
heid om mosselen te proe
ven en een zilt voorproefje
te nemen op een Zeeuwse
vakantie.
Wijnproeven bij
de Rozentuin
KATS - De Zeeuwse Rozen
tuin in Kats houdt vrijdag
avond 23 oktober een wijn
proeverij.
Onder het genot van kleine
hapjes worden diverse rode
en witte herfst- en winter-
wijnen geserveerd, voorzien
van een korte toelichting. De
gepresenteerde wijnen zijn
na afloop ook te bestellen.
De wijnproeverij start om
19.15 uur en deelname kost
18,50 euro.
pot of een andere winterse
stamppot. Een biefstuk van
hert bak je eigenlijk net zo
als een biefstuk van rund.
Laat het vlees op kamertem
peratuur komen. In een goed
hete pan verhit je boter of
olie. Schroei aan beide kant
dicht en laat in twee minu
ten per kant verder garen.
Na het bakken verpak je de
biefstuk in aluminiumfolie.
VANAF AUGUSTUS
TOT EN MET JANUARI
IS HET MOGELIJK OM
WILD TE ETEN
Zo rust het vlees en blijven
alle smakelijk sappen goed
bewaard.
Heerlijk zo'n gebakken stuk
hert, maar wild is geschikt
voor allerlei bereidingswij
zen. Roosteren, stoven, gril
len en dan samen met de
aardse smaak van padden
stoelen of juist met zoet fruit
zoals appel, peer of cranber
ry's. Het kan allemaal. Vanaf
deze week verkoopt Keursla
gerij Gillissen in Vlissingen
een groot aanbod wild. Zij
adviseren je graag. Ook bij
Zeevla, de poelier uit IJzen-
dijke, koop je je wild. Zeevla
staat elk dag op een andere
weekmarkt. Neem er dus ze
ker eens een kijkje.
Wie liever niet zelf aan de
slag gaat met het bereiden
van wild, kan terecht bij
verschillende Zeeuwse res
taurants die dit graag voor
je doen. Chefkok Dennis
van Nispen van De Kleine
Toren van Baarland is een
groot liefhebber van wild en
dat zie je terug op het menu.
Zodra de blaadjes van de
bomen vallen en de bossen
oranje kleuren geniet je van
al het moois dat het wild-
seizoen te bieden heeft. Zo
proef je nu fazant gegaard
met boerenkool, appeltjes,
oesterzwammen en een
saus van calvados. Favoriet
van de gasten is een herten
biefstuk. Met verrukkelijke
zoete stoofpeertjes en schor
seneren erbij is dit hemels.
Ook bij La Bonne Auberge in
Koudekerke ben je aan het
juiste adres voor gerechten
van het seizoen met wild. In
dit Franse georiënteerde res
taurant vind je bijzondere ge
rechten. Gerookte gans met
atjar van rode kool bijvoor
beeld. Of hazenrug, die men
aan tafel trancheert, proef je
bij La Bonne Auberge. Kan
het niet wild genoeg? Bestel
dan de wildschotel.
Ansjovisstengels
4 plakjes bladerdeeg I 1 los geklopt ei I 1 blikje ansjo
vis. Verwarm de oven voor op 220 graden. Beleg het bla
derdeeg met 3 rijen ansjovis. Van boven, van onder en
in het midden. Leg er een ander plakje bladerdeeg op.
Snijd er reepjes van. Bestrijk met ei en bak 15 minuten
in de oven. Lekker bij soep of de borrel.
gemengd gehakt
naturel
1 kilo
van
Wild heeft iets feestelijks en
is ook nog eens ontzettend
smaakvol. Heerlijk voor
een speciaal diner, maar
ook op een doordeweekse
dag is een stukje wild bij de
warme maaltijd een prima
idee. Het bereiden van wild
is echt makkelijker dan je
denkt. Een hertenbiefstuk is
perfect om mee .te beginnen
als je nog onbekend bent
met wild. Lekker bij huts-
wit of bruin
per stuk
oktie
3 79
[gywoooooo^
Aonbiedingen uit deze Qdvertentie zijn geldig von woensdag 21 t/m zaterdag 24 oktober 2015.
Prijswijzigingen en drukfouten voorbehouden. Indien een artikel onverhoopt is uitverkocht tijdens de aktieperiode ontvangt u een aktietegoedbon (Q)QQrimorkt
(muv op=op artikelen)Agrimarkt Goes, Van Doornestraat 2 - Agrimarkt Middelharnis, Korendreef 24 - Agrimarkt Oud-Beijerland, Polderlaan 6 f
- Agrimarkt Roosendaal, Streuvelslaan la - Agrimarkt Vlissingen, Papagaaienburg 5. Kijk voor actuele openingstijden op www.agrimarkt.nl df fQcebook.com/AgrimQrktNL
•m/ www.de-faam.nl De Faam woensdag 21 oktober 2015 37
O Opgeven voor de proeverij
kan tot en met woensdag
21 oktober via info@
zeeuwserozentuin, nl.
Veel Zeeuwse restaurants serveren in de herfstmaanden wildgerechten.
Foto: Paul van Bueren/www.laatzeelandzien.nl
Wild associëren we vaak
met herfst en kerst.
Gedacht wordt dat het
wildseizoen loopt van
oktober tot kerst. Niets
is minder waar. Vanaf
augustus tot en met
januari is het mogelijk
om wild te eten. Dat
betekent dat we wel zes
maanden
perjaar
eerlijk en
heerlijk
scharrel
vlees
kunnen
eten. In
oktober en november eet
je onder andere wilde
eend, fazant en hert.
door Stefanie van der Maas