grimarkt Wildgerechten in de hoofdrol LEKKER ZEEUWS stokbrood van: Scheldebrouwerij NI# streekbieren fles 33 cl olie varianten 2 stuks fl| m van: I B I 3.10-3.30 1 Ik, u.u> uoot\A$d?! SPEEL HET ACRIMARKT SUPER3PEL! ONTVANG EXTRA BOOSTERS MET DE SKANDIA SPAARSTICKERS OIE JE VEEL EXTRA PUNTEN OP KUNNEN LEVEREN! Ga naar www.a9rlmarktsuperspel.nl Zeeuwse mosselen in Duitsland DOMBURG - Vorige week was de tweede editie van de 'Höl- landische Muschelwoche' in Duitsland. Tijdens deze week staan Zeeland en de Zeeuwse mosselen centraal in onder andere Keulen en Frankfurt. Dit jaar werd de Duitse chef Mario Kotaska het gezicht van de campagne. Door kookdemonstraties van Ko taska en een Zeeuwse mos selchef kreeg de pers en de consument volop gelegen heid om mosselen te proe ven en een zilt voorproefje te nemen op een Zeeuwse vakantie. Wijnproeven bij de Rozentuin KATS - De Zeeuwse Rozen tuin in Kats houdt vrijdag avond 23 oktober een wijn proeverij. Onder het genot van kleine hapjes worden diverse rode en witte herfst- en winter- wijnen geserveerd, voorzien van een korte toelichting. De gepresenteerde wijnen zijn na afloop ook te bestellen. De wijnproeverij start om 19.15 uur en deelname kost 18,50 euro. pot of een andere winterse stamppot. Een biefstuk van hert bak je eigenlijk net zo als een biefstuk van rund. Laat het vlees op kamertem peratuur komen. In een goed hete pan verhit je boter of olie. Schroei aan beide kant dicht en laat in twee minu ten per kant verder garen. Na het bakken verpak je de biefstuk in aluminiumfolie. VANAF AUGUSTUS TOT EN MET JANUARI IS HET MOGELIJK OM WILD TE ETEN Zo rust het vlees en blijven alle smakelijk sappen goed bewaard. Heerlijk zo'n gebakken stuk hert, maar wild is geschikt voor allerlei bereidingswij zen. Roosteren, stoven, gril len en dan samen met de aardse smaak van padden stoelen of juist met zoet fruit zoals appel, peer of cranber ry's. Het kan allemaal. Vanaf deze week verkoopt Keursla gerij Gillissen in Vlissingen een groot aanbod wild. Zij adviseren je graag. Ook bij Zeevla, de poelier uit IJzen- dijke, koop je je wild. Zeevla staat elk dag op een andere weekmarkt. Neem er dus ze ker eens een kijkje. Wie liever niet zelf aan de slag gaat met het bereiden van wild, kan terecht bij verschillende Zeeuwse res taurants die dit graag voor je doen. Chefkok Dennis van Nispen van De Kleine Toren van Baarland is een groot liefhebber van wild en dat zie je terug op het menu. Zodra de blaadjes van de bomen vallen en de bossen oranje kleuren geniet je van al het moois dat het wild- seizoen te bieden heeft. Zo proef je nu fazant gegaard met boerenkool, appeltjes, oesterzwammen en een saus van calvados. Favoriet van de gasten is een herten biefstuk. Met verrukkelijke zoete stoofpeertjes en schor seneren erbij is dit hemels. Ook bij La Bonne Auberge in Koudekerke ben je aan het juiste adres voor gerechten van het seizoen met wild. In dit Franse georiënteerde res taurant vind je bijzondere ge rechten. Gerookte gans met atjar van rode kool bijvoor beeld. Of hazenrug, die men aan tafel trancheert, proef je bij La Bonne Auberge. Kan het niet wild genoeg? Bestel dan de wildschotel. Ansjovisstengels 4 plakjes bladerdeeg I 1 los geklopt ei I 1 blikje ansjo vis. Verwarm de oven voor op 220 graden. Beleg het bla derdeeg met 3 rijen ansjovis. Van boven, van onder en in het midden. Leg er een ander plakje bladerdeeg op. Snijd er reepjes van. Bestrijk met ei en bak 15 minuten in de oven. Lekker bij soep of de borrel. gemengd gehakt naturel 1 kilo van Wild heeft iets feestelijks en is ook nog eens ontzettend smaakvol. Heerlijk voor een speciaal diner, maar ook op een doordeweekse dag is een stukje wild bij de warme maaltijd een prima idee. Het bereiden van wild is echt makkelijker dan je denkt. Een hertenbiefstuk is perfect om mee .te beginnen als je nog onbekend bent met wild. Lekker bij huts- wit of bruin per stuk oktie 3 79 [gywoooooo^ Aonbiedingen uit deze Qdvertentie zijn geldig von woensdag 21 t/m zaterdag 24 oktober 2015. Prijswijzigingen en drukfouten voorbehouden. Indien een artikel onverhoopt is uitverkocht tijdens de aktieperiode ontvangt u een aktietegoedbon (Q)QQrimorkt (muv op=op artikelen)Agrimarkt Goes, Van Doornestraat 2 - Agrimarkt Middelharnis, Korendreef 24 - Agrimarkt Oud-Beijerland, Polderlaan 6 f - Agrimarkt Roosendaal, Streuvelslaan la - Agrimarkt Vlissingen, Papagaaienburg 5. Kijk voor actuele openingstijden op www.agrimarkt.nl df fQcebook.com/AgrimQrktNL •m/ www.de-faam.nl De Faam woensdag 21 oktober 2015 37 O Opgeven voor de proeverij kan tot en met woensdag 21 oktober via info@ zeeuwserozentuin, nl. Veel Zeeuwse restaurants serveren in de herfstmaanden wildgerechten. Foto: Paul van Bueren/www.laatzeelandzien.nl Wild associëren we vaak met herfst en kerst. Gedacht wordt dat het wildseizoen loopt van oktober tot kerst. Niets is minder waar. Vanaf augustus tot en met januari is het mogelijk om wild te eten. Dat betekent dat we wel zes maanden perjaar eerlijk en heerlijk scharrel vlees kunnen eten. In oktober en november eet je onder andere wilde eend, fazant en hert. door Stefanie van der Maas

Krantenbank Zeeland

de Faam | 2015 | | pagina 37