KORENMOLEN
Restauratie De Graanhalm
II
Traditioneel snoepgoed
kun je zelf leren maken
199
O."
ij®
|27£
BS®' g J J
|0.9£
109
[laagste
PRIJS
O?»
GOED-
koopste
0.55
0?9
DOWNLOAD NU fe
van 0-69
van
speciale
aanbieding
speciale
aanbieding
speciale
aanbieding
speciale
kanbieding
J
speciale
■aanbieding1
van 11-5
van 0-6z
DE GRATIS ALDIAPP 55 S
Mandarijnen
in kistje*
Sperzie- of
snijbonen*
Mini smaak-
trostomaten
Ovenschotel
varkens
medaillons*
Petit
pains'
Zonnebloemolie
3
Sardines in zonnebloemolie
Verse Kaas
Verse kaas
Cheddar kaas
45+
Rozen"
Bloemen-
boeket**
Met het lichten van de
kap luidden Wethouder
Chris Maas en de
voorzitter van Vereniging
De Hollandsche Molen
afgelopen donderdag
het restauratieproces
in van Korenmolen De
Graanhalm.
GAPINGE - De verwachting
is dat het restauratieproces
in 2015 is afgerond. Na vier
jaar voorbereiding heeft het
bestuur van Stichting ko
renmolen De Graanhalm
voldoende financiën bij el
kaar gebracht voor de res
tauratie van de molen. De
kosten komen neer op onge
veer 470.000 euro.
Molenmakersbedrijf Berk
hof uit Zwartebroek tekent
voor de molenrestauratie en
aannemersbedrijf Sturm uit
Gapinge voor de bouwkun
dige werkzaamheden. Als
onderaannemers zet de mo
lenmaker ook Schildersbe
drijf Paauwe en Kraanbedrijf
Melis in, die nauwe banden
met Gapinge hebben.
Winkeltje
Na de restauratie zal De
Graanhalm regelmatig wor
den opengesteld en draaien.
De Stichting wil een thee
tuin openen met een winkel
tje waarin molen- en streek
producten worden verkocht.
"Met deze opbrengsten en
de inmiddels toegezegde
onderhoudssubsidie zijn
we in staat om onderhoud
en beheer te bekostigen en
waarborgen", stelt Stichting
korenmolen De Graanhalm.
Heel Holland Bakt zit er al
weer een poosje op en heeft
natuurlijk een winnaar op
geleverd, Menno de Koning.
De beste thuisbakker van
Nederland heeft inmiddels
verklapt dat hij binnenkort
met een eigen bakboek komt.
Wie het maar moeilijk afkic
ken vindt van dit populaire
televisieprogramma kan ook
zelf aan de slag gaan. Je zou
bijvoorbeeld kunnen probe
ren om zelf pepernoten te
maken. Pepernoten zijn een
Nederlandse traditie waar
van de oorsprong helemaal
teruggaat tot de zestiende
eeuw. Sinds de achttiende
eeuw is de pepernoot zoals
wij die kennen in trek. Deze
is van dezelfde soort krui
den gemaakt als speculaas
en is ontstaan toen zeelie
den peper, nootmuskaat, ka
neel, gember en kruidnage
len meenemen uit het Verre
Oosten.
Een soortgelijk verhaal gaat
op voor speculaas en ander
traditioneel gebak. In het
Nederlands Bakkerijmu
seum in Hattem kunnen
ze je er alles over vertellen
en laten zien. Tot en met 4
december organiseert dit
museum wekelijks van don
derdag tot en met zaterdag
een reeks historisch getinte
workshops waarin je onder
leiding van vaklieden on
der meer échte ambachtelijk
speculaas leert maken. Kin
deren kunnen er dagelijks
een speculaaspop maken. In
deze bijzondere workshop
leer je alles over het maken
en verwerken van ambach
telijke speculaas. Voor het
deelnamebedrag van 25
euro krijg je entree, reserve
ring, koffie, thee of warme
chocolademelk met gevulde
speculaas, de workshop en
een tasje met informatie en
recepten. Dit alles tegen het
decor van de middeleeuwse
stadsmuur. Geef je op via
400 g
500 g
Peper-room, 400 g
PRIJSVERLAGINGEN
r
?mis&
SUPERMARKT
'ft
Voordelige bloemen
Lengte 40 cm,
max. 24 stelen of
lengte 50 cm,
max. 14 stelen.
Lengte 50 cm,
22 stelen.
HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS
De Faam woensdag 12 november 2014 13
Na vier jaar voorbereiding heeft het bestuur van Stichting korenmolen De Graanhalm voldoende
financiën bij elkaar gebracht voor de restauratie van de molen.
O www.bakkerijmuseum.nl
Aanbiedingen geldig vanaf 14-11-2014.
iiijTjjai#-
SV.UI.
i
VOOR HUISMERKEN
algen» de r-„-,„m.ntenbond-._
M
Bron: Consumentengids april 2014
D» VARA Kassa
Bron: uitzending VARA Kassa, 7 juni 2014
Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.
Eü ES
Geldig t/m zondag 16-11-2014
www.aldi.nl