KORENMOLEN Restauratie De Graanhalm II Traditioneel snoepgoed kun je zelf leren maken 199 O." ij® |27£ BS®' g J J |0.9£ 109 [laagste PRIJS O?» GOED- koopste 0.55 0?9 DOWNLOAD NU fe van 0-69 van speciale aanbieding speciale aanbieding speciale aanbieding speciale kanbieding J speciale ■aanbieding1 van 11-5 van 0-6z DE GRATIS ALDIAPP 55 S Mandarijnen in kistje* Sperzie- of snijbonen* Mini smaak- trostomaten Ovenschotel varkens medaillons* Petit pains' Zonnebloemolie 3 Sardines in zonnebloemolie Verse Kaas Verse kaas Cheddar kaas 45+ Rozen" Bloemen- boeket** Met het lichten van de kap luidden Wethouder Chris Maas en de voorzitter van Vereniging De Hollandsche Molen afgelopen donderdag het restauratieproces in van Korenmolen De Graanhalm. GAPINGE - De verwachting is dat het restauratieproces in 2015 is afgerond. Na vier jaar voorbereiding heeft het bestuur van Stichting ko renmolen De Graanhalm voldoende financiën bij el kaar gebracht voor de res tauratie van de molen. De kosten komen neer op onge veer 470.000 euro. Molenmakersbedrijf Berk hof uit Zwartebroek tekent voor de molenrestauratie en aannemersbedrijf Sturm uit Gapinge voor de bouwkun dige werkzaamheden. Als onderaannemers zet de mo lenmaker ook Schildersbe drijf Paauwe en Kraanbedrijf Melis in, die nauwe banden met Gapinge hebben. Winkeltje Na de restauratie zal De Graanhalm regelmatig wor den opengesteld en draaien. De Stichting wil een thee tuin openen met een winkel tje waarin molen- en streek producten worden verkocht. "Met deze opbrengsten en de inmiddels toegezegde onderhoudssubsidie zijn we in staat om onderhoud en beheer te bekostigen en waarborgen", stelt Stichting korenmolen De Graanhalm. Heel Holland Bakt zit er al weer een poosje op en heeft natuurlijk een winnaar op geleverd, Menno de Koning. De beste thuisbakker van Nederland heeft inmiddels verklapt dat hij binnenkort met een eigen bakboek komt. Wie het maar moeilijk afkic ken vindt van dit populaire televisieprogramma kan ook zelf aan de slag gaan. Je zou bijvoorbeeld kunnen probe ren om zelf pepernoten te maken. Pepernoten zijn een Nederlandse traditie waar van de oorsprong helemaal teruggaat tot de zestiende eeuw. Sinds de achttiende eeuw is de pepernoot zoals wij die kennen in trek. Deze is van dezelfde soort krui den gemaakt als speculaas en is ontstaan toen zeelie den peper, nootmuskaat, ka neel, gember en kruidnage len meenemen uit het Verre Oosten. Een soortgelijk verhaal gaat op voor speculaas en ander traditioneel gebak. In het Nederlands Bakkerijmu seum in Hattem kunnen ze je er alles over vertellen en laten zien. Tot en met 4 december organiseert dit museum wekelijks van don derdag tot en met zaterdag een reeks historisch getinte workshops waarin je onder leiding van vaklieden on der meer échte ambachtelijk speculaas leert maken. Kin deren kunnen er dagelijks een speculaaspop maken. In deze bijzondere workshop leer je alles over het maken en verwerken van ambach telijke speculaas. Voor het deelnamebedrag van 25 euro krijg je entree, reserve ring, koffie, thee of warme chocolademelk met gevulde speculaas, de workshop en een tasje met informatie en recepten. Dit alles tegen het decor van de middeleeuwse stadsmuur. Geef je op via 400 g 500 g Peper-room, 400 g PRIJSVERLAGINGEN r ?mis& SUPERMARKT 'ft Voordelige bloemen Lengte 40 cm, max. 24 stelen of lengte 50 cm, max. 14 stelen. Lengte 50 cm, 22 stelen. HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS De Faam woensdag 12 november 2014 13 Na vier jaar voorbereiding heeft het bestuur van Stichting korenmolen De Graanhalm voldoende financiën bij elkaar gebracht voor de restauratie van de molen. O www.bakkerijmuseum.nl Aanbiedingen geldig vanaf 14-11-2014. iiijTjjai#- SV.UI. i VOOR HUISMERKEN algen» de r-„-,„m.ntenbond-._ M Bron: Consumentengids april 2014 D» VARA Kassa Bron: uitzending VARA Kassa, 7 juni 2014 Zet- en drukfouten zijn voorbehouden. Eü ES Geldig t/m zondag 16-11-2014 www.aldi.nl

Krantenbank Zeeland

de Faam | 2014 | | pagina 13