Lezersmenu De Faam
Latijns-Amerikaans Filmfestival
BON
LEZERSMENU
DE FAAM
popmuziek uit de jaren zestig
Britse
in
ers
1 of
er?
i Bor-
dag 3
uur
ïrg in
voor-
Ti deze
elling
iappy
;etafel
n een
nergie
i ver-
ze het
te lijf;
van
ie, het
m het
nulti-
Grem
i pro-
Kijk
e op
i.nl
Drma-
t ab-
rs op
er om
opge-
show
Goes.
andi-
en de
etins,
t zijn
raagt
infor-
1
Mid-
g 26,
g 28
ur in
Bees-
ijkers
elpy)
e) in
s ge-
twee
e zit
>taan
ug te
ijkse
arijs.
it op
ie en
aties
voor
ijven
ïlatie
raagt
e via
:hea-
laan
t op
om
akel
oen.
anaf
i en
ater.
zijn
er
'etse
iwse
Er
ijes-
10W,
di-
veel
anaf
drie
den.
ww.
Dit lezersmenu is vanaf vandaag tot 30 oktober te nuttigen, na reservering via: 0118-620381
en op vertoon van onderstaande bon. Hildernisse Eten 81 Drinken is geopend van
woensdag tot en met zondag vanaf 17.00 uur. Meer informatie via: www.hildernisse.nl.
VOORLETTERS M/V:
Who s afraid of George and Mildred is een samensmelting van drie korte komedies
en speelt donderdag 3 oktober in Thpater De Mythe in Goes. Het huwelijk van de
twee hoofdrolspelers kent sleetse plekken. Al 35 jaar een paar. Wat ooit begon als
een veelbelovende liefde is uitgelopen op een aaneenschakeling van gefnuikte
verwachtingen en frustraties... F0T0: Ben van Duin
Noche de senores: In film
huis 't Beest is het mannen-
filmavond met om 20.30 uur
de film Tropa de Elite.
Donderdag 3 oktober
In DaVinci Cinema wordt
om 18.30 uur de film Vi-
ramundo vertoond en om
20.45 uur de film Linha de
Passé.
In filmhuis 't Beest wordt
de film The Last Elvis ver
toond.
Vrijdag 4 oktober
In DaVinci Cinema is
vrijdag DaVinci Food Day.
De bezoekers kunnen voor
12,50 euro kiezen uit vier
menu's (reserveren verplicht
via 0113-223233).
Om 15.45 uur draait de
film Cidade dos Homens,
om 18.15 uur Marriage a
Mendoza en om 20.45 uur
El Secreto de sus Ojos in Da
Vinci Cinema.
In filmhuis 't Beest draait
om 13.30 uur de film Media-
neras en om 20.30 uur Mar-
ley.
Zaterdag 5 oktober
In DaVinci Cinema draait
om 15.45 uur de film Maria
Full of Grace, om 18.15 uur
Elefante Blanco en om 20.45
uur 7 Days in Havana.
Zondag 6 oktober
Op alweer de laatste dag
van het filmfestival draait
in DaVinci Cinema om 14.45
uur Antonia, om 18.15 uur
Tambien la Lluvia en als
slotfilm om 20.45 uur de
veelbekroonde Gloria.
In filmhuis 't Beest draait
om 20.30 uur de film Des-
pués de Lucia.
Entree en informatie
Voor alle films geldt een en
treeprijs van 5 euro per per
soon. Kijk voor meer infor
matie op de webstie www.
goeslatijnsamerika.nl
GOES - In het kader van het
Goese Latijns-Amerikajaar
wordt er van dinsdag 1 tot
en met zondag 6 oktober het
Latijns-Amerikaanse film-
I festival gehouden in film
theater 't Beest en in DaVin
ci Cinema. Er worden tien
zeer recente films vertoond,
j aangevuld met de tien beste
j films van de afgelopen ja
ren.
I Hieronder ziet u een over
zicht van de films:
Dinsdag 1 oktober
I* Opening voor genodigden
met vertoning van de film
Gloria in DaVinci Cinema.
Woensdag 2 oktober
Noche de las senoras: Op
deze avond zijn in DaVinci
Cinema de films specifiek
uitgezocht door en voor da
mes met om 18.30 uur La
Vida de los Peces om 20.45
uur uur en La Nana
MIDDELBURG - De Stads
schouwburg in Middelburg
staat woensdag 2 oktober
vanaf 20.00 uur in het teken
van de muziek uit de sixties
tijdens The Britisch Pop In-
vasion. Deze show brengt de
bezoekers terug in de tijd.
Er worden optredens gege
ven door fantastische vo
calisten en een spetterende
live band, bestaande uit
diverse originele topmuzi-
kanten van verschillende
bekende Engelse bands uit
de jaren zestig. De bezet
ting bestaat uit Jay Sim-
mons, Jane Watkins, Louis
Yssel, en Michael Bird, John
Healy, Dave Jenkins Mark
Lundquest en Daren Ba-
zoni.
Meer info en reserveren via
www.zeelandtheaters.nl
ADRES:
GEBOORTEJAAR:
AANTAL PERSONEN:
Het Lezersmenu begint met stokbrood met tapenade,
kruidenboter en olijven. Daarna kunnen lezers kiezen
uit huidgerookte kip met een frisse salade van tomaat,
rucola en olijven of een rilette van zalm met daar
bij wilde venkel,'zuring en crouton. Het
smaakt voortreffelijk en ook de gemoede-
iL lijke sfeer is genieten. "We hebben juist
m;(: oude houten vloeren gebruikt, aardetin-
ten, doorleefde materialen en lampen aan
takken opgehangen. En aan de lange bar
kunnen gasten gezellig borrelen", legt Paul Sanders uit. "We hebben wel verse kreeft
en oesters op de menukaart staan, maar ook een bittergarnituur (4,50-8,75 euro) en borrelgamituur
(2,50-7,50 euro). De kaart wisselt regelmatig."
Voor het hoofdgerecht is te kiezen tussen ossenhaas met crouton, cognacsaus en witte kool of gebakken
heilbot met een tapenade van aubergine, salie, mozzarella en tomaat. Daarbij serveert chef-kok Dennis
Willems friet en huisgemaakte mayonaise. "Het rundvlees is Brits maar de rest is allemaal Zeeuws van
de kleiaardappelen tot de kool en witlof. Die komen uit mijn eigen moestuin", verklapt Dennis. Mijn ta
felgenoot vindt de ossenhaas heerlijk en de saus niet overheersend. Zelf kies ik voor de vis; een heilbot filet.
NAAM:
FOTO'S: MARTIN DE VRIEND
Het team van De Faam heeft voor het Lezersmenu van oktober gekozen voor Hildernisse Eten
Drinken aan het Plein 1940 nummer 10 in Middelburg. Een schitterende locatie op één van de
gezelligste plekjes in de stad. De inhoud van het Lezersmenu wisselt maandelijks, maar de for
mule blijft vrijwel hetzelfde. Voor 25 euro per persoon krijgt de lezer een voorafje gevolgd door
een driegangenmenu (voor-, hoofd- en nagerecht).
Gastheer Paul Sanders wijst ons een tafeltje aan de
voorkant van het prachtige restaurant. Hij is samen
met zijn vrouw Carolien en haar broer Robert Felius
eigenaar van zowel Hildernisse als het naburige De
Tamboer. Het restaurant is verrassend ruim en telt ne
gentig zitplaatsen. Gasten kunnen kiezen uit een tafel aan
de voorkant, het middengedeelte met een sfeervolle haard of de serre.
Als nagerecht kunnen lezers kiezen voor een citroensorbet met een tartaar
van meloen en rood fruit of regionale kazen met kletsenbrood (rijk
gevuld met noten), gerookte pecannoten en compote.
Mijn tafelgenoot kiest voor het ijs ik voor de kazen.
"Het is een stukje fenegriek, daslook-, knoflook- en
gatenkaas met daarnaast een oude brokkelkaas. Onze
kazen komen van Schellach", vertelt Dennis. Ge
durfde en creatieve combinaties die heerlijk smaken.
Carolien Borgers (1983) studeerde in 2005 af aan de Amsterdamse Toneelschool en
Kleinkunstacademie. Na haar afstuderen werkte ze aan haar eerste avondvullende voorstelling
Snars. In februari 2013 ging haar derde voorstelling Happy End in première. FOTO: BUI Tanaka