Wie maakt de beste amuse met Zeeuwse asperges? EMTE m Klaar met je examens? i wm_ h" Asperges met achterham, eigeel, quinoa, krieltjes, pannacotta, als sushi, met mosselen, aspergesoep, oes ters en spek; allerlei combi naties kwamen langs deze middag. Het gezelschap dat meedeed aan deze span nende proeverij bestond uit professionals, proevers en prominenten, daarnaast was er een deskundige jury die uiteindelijk de beste drie kandidaten uitkoos. Het ging erom dat de ver schillende koks een mooie wijn-spijs combinatie wisten te presenteren. De vooraf gekozen wijn was de Longridge Blanc 2012, een Zuid-Afrikaanse witte wijn, gemaakt uit zes verschil lende druivensoorten en een perfecte begeleider van aspergegerechten. Twaalf koks streden om de eer, on der wie vijf Zeeuwen. De jury, bestaande uit Jos van Grunsven (Euro Toques), Sjaak Jobse (Meesterkok SVH), Marjolein van den Brink Verbunt Wijnkopers) Wil van Bruchem (Brabants DE EERSTE PRIJS" GING NAAR SJAKO MINDERHOUD VAN DE OASE IN DOMBURG Asperge Genootschap) en Theo Pieper (Koksgilde), besliste uiteindelijk welke Asperge Amuse de beste van 2013 was. De derde prijs was voor de cannelloni van asperges van Erik Jager, van Rue de la Gare uit Em- men. Niels le Roy van Bras serie Domburg ging naar huis met de tweede prijs voor zijn Asperges aan het water.' De eerste prijs ging naar de coquilles met as perges en oester van Sjako Minderhoud van De Oase in Domburg. Er was een speciaal woord van dank voor Anja en Piet Scheer- meijer van De Zeelandbrug en hun personeel, maar ook voor alle sponsoren, zonder wie deze Amuse Wedstrijd niet mogelijk zou zijn. Chef kok Johan van Schelven van De Zeelandbrug leidde in de keuken alles in goede banen. Alex Minderhoud van Gas tro Support in Rilland was vorig jaar eerste. Dit keer maakte hij een duo van as perges op oosterse wijze. "Ik haal inspiratie uit allerlei dingen," vertelt hij. "Het is erg leuk om je te meten met collega's, maar tegelijkertijd helpen we elkaar ook." Erik Jager uit Emmen deed dit jaar voor de vijfde keer mee en eindigde als derde. "Aan wedstrijden meedoen is een hobby en tegelijkertijd zorgt het ervoor dat je bijblijft in je vakgebied. Het geeft echt een kick. Ooit was ik 32 uur bezig met één bord!" De sfeer in de keuken blijft re laxt, ook al zijn er soms drie ploegen tegelijkertijd bezig elk 68 amuses perfect af te werken. Talent vrouwen benut? GOES - In Uitspanning de Goederenloods aan de Al- bert Plesmanweg 23 in Goes houdt WAO Zeeland in een reeks van lezingen. Wordt in Nederland het talent van vrouwen voldoende benut? Waar doen zich nog obsta kels voor, waar kan het be ter? En wat kunnen wij daar zelf aan doen? Op 16 mei sluit de voorzitter van WAO Nederland, Anneke van Doorne-Huiskes, de reeks af. In haar lezing 'Vrouwelijk talent werkt' analyséert zij de situatie, legt zij uit welke obstakels er zijn en hoe deze te overwinnen. Obstakels zijn te vinden op het niveau van de samenleving als ge heel, binnen arbeidsorgani saties, binnen huishoudens en zelfs binnen uw eigen denkwereld. Is er een glazen plafond of eerder een glazen vergiet? Na de lezing kunt u discussiëren over deze belemmeringen of kansen onder leiding van Femke IJsseldijk. De avond wordt afgesloten met een presenta tie van het Zeeuws Vrouwen Platform over de databank voor besturen. Ons doel is dat u aan het eind van de avond met nieuwe contac ten en praktische adviezen de deur uit gaat. WAO Zee land nodigt iedereen uit, vrouw of man, om de lezing bij te wonen. De toegang is 7,50 euro. Hiervoor krijgt u een inspirerende avond en 3 consumptiebonnen. U kunt zich aanmelden voor 14 mei 2013 via zeeland@vvao.nl Vakantiekrachten Hulpkrachten Jjjd voor een bijverdienste! Faber zoekt onderhoudsschilders! BANENMARKT 64% VAN DE BOODSCHAPPERS LEEST DÉ WEEKKRANT! O www.de-faam.nl De Faam woensdag 15 mei 2013 39 Het witte goud, zo worden asperges niet voor niets liefkozend genoemd. En wat kun je er een lekkere gerechten mee maken. Dat bleek ook afgelopen maandag, toen in restaurant De Zeelandbrug voor de negende keer de Asperge Amuse wedstrijd plaatsvond. door Anneke Flikweert De koks aan het werk tijdens de amuse-wedstrijd. Foto: Marieke Mandemaker De voorbereiding vond al eerder plaats, in eigen keuken. Zo bestempelden Serge Brondgeest en Martijn Masten broek van camping De Brem serviesgoed met eetbare inkt en sneden ze minutieuze figuurtjes voor hun las VEGASporge. "Er waren 25 inzendingen," vertelt Anja Scheermeijer. Boodschappen doen wordt weer leuk! EMTÉ is een full Service supermarkt met véél aandacht voor vers vlees, versgebakken brood en een zeer breed assortiment op het gebied van groenten en fruit. Bij EMTÉ staan de klant en gastvrijheid centraal, elke dag weer. 'Service met een glimlach' noemen we dat. Hierdoor wordt boodschappen doen weer gewoon leuk! Elke dag is er in onze supermarkten volop te genieten en te proeven. Al tientallen jaren bewijst EMTÉ in Zeeland dat dat kan. Voor onze supermarkt in Oostkapelle zijn wij op zoek naar service gerichte en klantvriendelijke medewerkers: Wat wij van jou vragen Werken bij een full service supermarkt als EMTÉ betekent dat jij als medewerker dienstverlening en klantvriendelijkheid vanzelfsprekend vindt. De klant staat centraal en jij heet de klanten elke dag weer welkom en geeft hen die aandacht die ze ook verdienen. Jouw klantvriendelijkheid en enthousiasme zorgen er voor dat boodschappen doen gewoon leuk is. Wat wij jou bieden Een prachtige, vernieuwde en uitnodigende werkomgeving, goede arbeidsvoorwaarden en goede ontwikkelmogelijkheden. EMTÉ maakt deel uit van Sligro Food Group en heeft mede daardoor goede en ruime doorstroommogelijkheden. Interesse? Kijk op www.werkenbijemte.nl en solliciteer online! Voor meer informatie kun je altijd terecht in onze supermarkt. Supermarktmanager Stefan Houweling staat jou graag te woord. Acquisities rra.v. deze advertentie worden niet op prijs gesteld. Over Sligro Food Group in Sligro Food Group zijn food-, retaB- en food-servicebedrijven actief, die zich direct en indirect richten op de totale 'Nederlandse markt van de etende en drinkende mens. Dit geschiedt volgens een mufti-chartnef-strategie met verschillende verkoop- en distributievormen (zelf bediening en bezorging) en via verschillende distributiekanalen. Sligro Food Group heeft haar inkoop van food-retailproduden ondergebracht bij ClVSuperunie BA., die in de Nederlandse supermarkt-sector een marktaandeel van circa 27% vertegenwoordigt WGGeNGR Media Wat ga jij doen na heP leren? Geld verdienen!! Met het bezorgen van de krant verdien je een lekker zakcentje bij! Zo verdien je budget voor je vakantie of om lekker van te shoppen. En, weet je wat ook zo lekker is? Je bent 's ochtends vroeg klaar, genoeg tijd dus voor nog een baantje of om gewoon lekker van je vakantie te genieten! Kijk op www.bezorgers.nl voor de vrije wijken bij jou in de buurt of meld je direct aan via het aanmeldformulier. Wij zoeken mensen die gedreven zijn om het schildersvak uit te oefenen en die over routine beschikken. Diploma's zijn dan ook geen noodzaak, maar ervaring is dat wel. Wij bieden een prima werksfeer en goede arbeidsvoorwaarden volgens de CAO voor het schildersbedrijf. Dus met vakantiebonnen en pensioen opbouw via A&O services. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Miranda PERSONEELSDIENSTEN van Iwaarden, tel.: 0118-745005. Bezorgers.nl Meer bereiken. Met Weqener l •sar-ste *'V;dé Weekkrant is overal welkom WeGeNeR Media

Krantenbank Zeeland

de Faam | 2013 | | pagina 39