Wie maakt de beste amuse met
Zeeuwse asperges?
EMTE
m
Klaar met
je examens?
i
wm_ h"
Asperges met achterham,
eigeel, quinoa, krieltjes,
pannacotta, als sushi, met
mosselen, aspergesoep, oes
ters en spek; allerlei combi
naties kwamen langs deze
middag. Het gezelschap dat
meedeed aan deze span
nende proeverij bestond
uit professionals, proevers
en prominenten, daarnaast
was er een deskundige jury
die uiteindelijk de beste
drie kandidaten uitkoos.
Het ging erom dat de ver
schillende koks een mooie
wijn-spijs combinatie
wisten te presenteren. De
vooraf gekozen wijn was de
Longridge Blanc 2012, een
Zuid-Afrikaanse witte wijn,
gemaakt uit zes verschil
lende druivensoorten en
een perfecte begeleider van
aspergegerechten. Twaalf
koks streden om de eer, on
der wie vijf Zeeuwen. De
jury, bestaande uit Jos van
Grunsven (Euro Toques),
Sjaak Jobse (Meesterkok
SVH), Marjolein van den
Brink Verbunt Wijnkopers)
Wil van Bruchem (Brabants
DE EERSTE PRIJS"
GING NAAR SJAKO
MINDERHOUD VAN DE
OASE IN DOMBURG
Asperge Genootschap) en
Theo Pieper (Koksgilde),
besliste uiteindelijk welke
Asperge Amuse de beste
van 2013 was. De derde
prijs was voor de cannelloni
van asperges van Erik Jager,
van Rue de la Gare uit Em-
men. Niels le Roy van Bras
serie Domburg ging naar
huis met de tweede prijs
voor zijn Asperges aan het
water.' De eerste prijs ging
naar de coquilles met as
perges en oester van Sjako
Minderhoud van De Oase
in Domburg. Er was een
speciaal woord van dank
voor Anja en Piet Scheer-
meijer van De Zeelandbrug
en hun personeel, maar ook
voor alle sponsoren, zonder
wie deze Amuse Wedstrijd
niet mogelijk zou zijn. Chef
kok Johan van Schelven van
De Zeelandbrug leidde in de
keuken alles in goede banen.
Alex Minderhoud van Gas
tro Support in Rilland was
vorig jaar eerste. Dit keer
maakte hij een duo van as
perges op oosterse wijze. "Ik
haal inspiratie uit allerlei
dingen," vertelt hij. "Het is
erg leuk om je te meten met
collega's, maar tegelijkertijd
helpen we elkaar ook." Erik
Jager uit Emmen deed dit
jaar voor de vijfde keer mee
en eindigde als derde. "Aan
wedstrijden meedoen is een
hobby en tegelijkertijd zorgt
het ervoor dat je bijblijft in
je vakgebied. Het geeft echt
een kick. Ooit was ik 32 uur
bezig met één bord!" De
sfeer in de keuken blijft re
laxt, ook al zijn er soms drie
ploegen tegelijkertijd bezig
elk 68 amuses perfect af te
werken.
Talent vrouwen
benut?
GOES - In Uitspanning de
Goederenloods aan de Al-
bert Plesmanweg 23 in Goes
houdt WAO Zeeland in een
reeks van lezingen. Wordt
in Nederland het talent van
vrouwen voldoende benut?
Waar doen zich nog obsta
kels voor, waar kan het be
ter? En wat kunnen wij daar
zelf aan doen? Op 16 mei
sluit de voorzitter van WAO
Nederland, Anneke van
Doorne-Huiskes, de reeks af.
In haar lezing 'Vrouwelijk
talent werkt' analyséert zij
de situatie, legt zij uit welke
obstakels er zijn en hoe deze
te overwinnen. Obstakels
zijn te vinden op het niveau
van de samenleving als ge
heel, binnen arbeidsorgani
saties, binnen huishoudens
en zelfs binnen uw eigen
denkwereld. Is er een glazen
plafond of eerder een glazen
vergiet? Na de lezing kunt
u discussiëren over deze
belemmeringen of kansen
onder leiding van Femke
IJsseldijk. De avond wordt
afgesloten met een presenta
tie van het Zeeuws Vrouwen
Platform over de databank
voor besturen. Ons doel is
dat u aan het eind van de
avond met nieuwe contac
ten en praktische adviezen
de deur uit gaat. WAO Zee
land nodigt iedereen uit,
vrouw of man, om de lezing
bij te wonen. De toegang is
7,50 euro. Hiervoor krijgt u
een inspirerende avond en 3
consumptiebonnen. U kunt
zich aanmelden voor 14 mei
2013 via zeeland@vvao.nl
Vakantiekrachten
Hulpkrachten
Jjjd voor een
bijverdienste!
Faber zoekt onderhoudsschilders!
BANENMARKT
64% VAN DE
BOODSCHAPPERS
LEEST
DÉ WEEKKRANT!
O www.de-faam.nl
De Faam woensdag 15 mei 2013 39
Het witte goud, zo
worden asperges niet
voor niets liefkozend
genoemd. En wat kun je
er een lekkere gerechten
mee maken. Dat bleek
ook afgelopen maandag,
toen in restaurant
De Zeelandbrug voor
de negende keer de
Asperge Amuse wedstrijd
plaatsvond.
door Anneke Flikweert
De koks aan het werk tijdens de amuse-wedstrijd.
Foto: Marieke Mandemaker
De voorbereiding vond al eerder plaats, in eigen keuken.
Zo bestempelden Serge Brondgeest en Martijn Masten
broek van camping De Brem serviesgoed met eetbare
inkt en sneden ze minutieuze figuurtjes voor hun las
VEGASporge. "Er waren 25 inzendingen," vertelt Anja
Scheermeijer.
Boodschappen doen wordt weer leuk! EMTÉ is een full Service supermarkt met véél aandacht voor vers
vlees, versgebakken brood en een zeer breed assortiment op het gebied van groenten en fruit. Bij EMTÉ
staan de klant en gastvrijheid centraal, elke dag weer. 'Service met een glimlach' noemen we dat.
Hierdoor wordt boodschappen doen weer gewoon leuk! Elke dag is er in onze supermarkten volop te
genieten en te proeven. Al tientallen jaren bewijst EMTÉ in Zeeland dat dat kan. Voor onze supermarkt in
Oostkapelle zijn wij op zoek naar service gerichte en klantvriendelijke medewerkers:
Wat wij van jou vragen
Werken bij een full service supermarkt als EMTÉ betekent dat jij als medewerker dienstverlening
en klantvriendelijkheid vanzelfsprekend vindt. De klant staat centraal en jij heet de klanten elke
dag weer welkom en geeft hen die aandacht die ze ook verdienen. Jouw klantvriendelijkheid en
enthousiasme zorgen er voor dat boodschappen doen gewoon leuk is.
Wat wij jou bieden
Een prachtige, vernieuwde en uitnodigende werkomgeving, goede arbeidsvoorwaarden en
goede ontwikkelmogelijkheden. EMTÉ maakt deel uit van Sligro Food Group en heeft mede
daardoor goede en ruime doorstroommogelijkheden.
Interesse?
Kijk op www.werkenbijemte.nl en solliciteer online! Voor meer informatie kun je altijd terecht
in onze supermarkt. Supermarktmanager Stefan Houweling staat jou graag te woord.
Acquisities rra.v. deze advertentie worden niet op prijs gesteld.
Over Sligro Food Group
in Sligro Food Group zijn food-, retaB- en food-servicebedrijven actief, die zich direct en indirect
richten op de totale 'Nederlandse markt van de etende en drinkende mens. Dit geschiedt
volgens een mufti-chartnef-strategie met verschillende verkoop- en distributievormen (zelf
bediening en bezorging) en via verschillende distributiekanalen. Sligro Food Group heeft haar
inkoop van food-retailproduden ondergebracht bij ClVSuperunie BA., die in de Nederlandse
supermarkt-sector een marktaandeel van circa 27% vertegenwoordigt
WGGeNGR Media
Wat ga jij doen na heP
leren? Geld verdienen!!
Met het bezorgen van de krant verdien je een
lekker zakcentje bij! Zo verdien je budget voor je
vakantie of om lekker van te shoppen. En, weet
je wat ook zo lekker is? Je bent 's ochtends vroeg
klaar, genoeg tijd dus voor nog een baantje of om
gewoon lekker van je vakantie te genieten!
Kijk op www.bezorgers.nl voor de vrije wijken
bij jou in de buurt of meld je direct
aan via het aanmeldformulier.
Wij zoeken mensen die gedreven zijn om het schildersvak uit
te oefenen en die over routine beschikken. Diploma's zijn dan
ook geen noodzaak, maar ervaring is dat wel. Wij bieden een
prima werksfeer en goede arbeidsvoorwaarden volgens de
CAO voor het schildersbedrijf. Dus
met vakantiebonnen en pensioen
opbouw via A&O services.
Voor meer informatie kan je
contact opnemen met Miranda
PERSONEELSDIENSTEN van Iwaarden, tel.: 0118-745005.
Bezorgers.nl
Meer bereiken. Met Weqener
l
•sar-ste
*'V;dé Weekkrant is overal welkom
WeGeNeR Media