Dit jaar zijn restaurants weer in trek
GEEN BTW
tot 31 december 2012
DE SPECIALIST IN KOZIJNEN, RAMEN BUITENDEUREN
BELISOL
Nobelweg 2-24 4462 GK Goes
Tel.: 0113-211 811 g
goes@belisol.nl $|--
www.belisolgoes.nl
Ook dit jaar
zijn de
restaurants
weer in trek
www.belisol.nl Fax:0113-211 830
kozijnen en deuren
Belisol is jarig en trakteert
Altijd actueel: de-faam.nl
woensdag 19 december 2012 De Faam pagina 4
De kerstdagen... Overal twin
kelen lichtjes, 's avonds wor
den de kaarsen aangestoken
en niet te vergeten, er wordt
deze dagen veel gegeten.
Heel veel gegeten. Maar...
oei, het is crisis. Van alle
kanten schreeuwen de media
ons toe dat we allemaal een
stapje terug moeten doen.
Zitten we dit jaar met z'n
allen aan een karig gedekte
tafel een boterham met pin
dakaas te peuzelen of gaan
we met de kerstdagen toch
voor een uitgebreid menu aan
een feestelijk gedekte tafel?
Rachel van Westen
Zeeland
De 36-jarige Emma uit Goes
komt net een winkel uitlopen
met, hoe kan het mooier, een
gourmetstel. "Ja, wij gaan in
derdaad gourmetten met kerst",
lacht ze, "dat doen we al jaren,
het is lekker makkelijk en heel
gezellig." En houdt Emma ook
rekening met het budget nu
de crisis door het land stormt?
"Nee^ een heel jaar door pro
beer ik mijn hand op de knip te
houden, maar in de vakantie en
tijdens kerst let ik even niet op
de centjes. Ook mevrouw Van
der Vlag gaat niet besparen tij
dens de kerstdagen. "Ik ga weer
lekker een kalkoen vullen. Het
is eigenlijk ieder jaar hetzelfde,
maar dat bevalt goed."
Ja, tradities, daar zijn we toch
wel een beetje aan verknocht.
Gourmetten, kalkoen en os
senhaas zijn duidelijk in trek
bij ons Zeeuwen. Wild lijkt het
een beetje minder te doen in de
thuiskeuken. "Nee, dat hoef ik
ze echt niet voor te zetten", lacht
de 48-jarige Mirjam, "Ze lusten
het niet eens." Koen en Veerle
gaan dit jaar voor een alternatie
ve kerst, "Wij vluchten dit jaar.
Het is een druk jaar geweest en
we knijpen er even lekker tus
senuit. En wat we gaan eten?",
ze beginnen allebei te lachen,
"Dat weten we nog niet."
Wanneer ze nog een tafeltje
willen reserveren in een van de
Zeeuwse restaurants zouden ze
wel eens van een koude kermis
thuis kunnen komen. Want ook
dit jaar zijn de restaurants weer
in trek. "We zitten weer hele
maal vol dit jaar, zowel Eerste
als Tweede Kerstdag," zegt Cor
van de Zandt van restaurant De
Stadsschuur in Goes. "Mensen
hebben er echt nog wel wat
voor over om een fantastische
kerst te vieren." Jessica van der
Weel, van restaurant Katseveer
in Wilhelminadorp sluit zich
hier helemaal bij aan. "Wij zijn
met de kerstdagen zelf gesloten,
maar op kerstavond staat er een
uitgebreid menu op de kaart.
En, jawel, ook hier zit alles vol.
We hebben ook niets aangepast
in het menu vanwege de crisis.
Ik denk ook niet dat mensen dat
willen. Als ze gezellig uit eten
gaan willen ze niet dat er be
knibbeld wordt op de menu's."
Ook Restaurant Scherp in Mid
delburg heeft tijdens de kerstda
gen niet te lijden onder de crisis.
Ze zitten overvol. "Onze gasten
worden de hele avond in de wat
ten gelegd en gaan met een te
vreden gevoel de deur uit. Het
is ook een stukje beleving. Daar
willen mensen toch nog steeds
geld aan uitgeven" meent de
chefkok, Mart Scherp.
In de restaurants is wild ove
rigens nog wel in trek. Hert
staat vaak op het menu, voor
afgegaan door visgerechten
zoals krab, garnaaltjes of tong.
Heel traditioneel dus. Wat wel
steeds meer in opkomst is zijn
de streekproducten, geen vis die
geïmporteerd is uit Suriname
maar liever een stukje lokaal
Zeeuws damhert deze kerst.
Kerst thuismenu: topkwaliteit thuis op tafel
Wilt u wel een feestelijk
menu opdienen tijdens de
kerstdagen, maar heeft u
geen zin om uren in de keu
ken te staan zwoegen? Veel
restaurants bieden als extra
service een kerst-thuismenu
aan. U hoeft alleen de tafel
te dekken, het eten op te
warmen en enkele minuten
later kunt u aan tafel. Fijne
feestdagen!
Kerstmis 2013:, overal twinkelen de lichtjes, 's avonds worden de kaarsen aangestoken en niet te vergeten, er wordt dezer dagen
veel gegeten, thuis en buiten de deur. FOTO PR