Dit jaar zijn restaurants weer in trek GEEN BTW tot 31 december 2012 DE SPECIALIST IN KOZIJNEN, RAMEN BUITENDEUREN BELISOL Nobelweg 2-24 4462 GK Goes Tel.: 0113-211 811 g goes@belisol.nl $|-- www.belisolgoes.nl Ook dit jaar zijn de restaurants weer in trek www.belisol.nl Fax:0113-211 830 kozijnen en deuren Belisol is jarig en trakteert Altijd actueel: de-faam.nl woensdag 19 december 2012 De Faam pagina 4 De kerstdagen... Overal twin kelen lichtjes, 's avonds wor den de kaarsen aangestoken en niet te vergeten, er wordt deze dagen veel gegeten. Heel veel gegeten. Maar... oei, het is crisis. Van alle kanten schreeuwen de media ons toe dat we allemaal een stapje terug moeten doen. Zitten we dit jaar met z'n allen aan een karig gedekte tafel een boterham met pin dakaas te peuzelen of gaan we met de kerstdagen toch voor een uitgebreid menu aan een feestelijk gedekte tafel? Rachel van Westen Zeeland De 36-jarige Emma uit Goes komt net een winkel uitlopen met, hoe kan het mooier, een gourmetstel. "Ja, wij gaan in derdaad gourmetten met kerst", lacht ze, "dat doen we al jaren, het is lekker makkelijk en heel gezellig." En houdt Emma ook rekening met het budget nu de crisis door het land stormt? "Nee^ een heel jaar door pro beer ik mijn hand op de knip te houden, maar in de vakantie en tijdens kerst let ik even niet op de centjes. Ook mevrouw Van der Vlag gaat niet besparen tij dens de kerstdagen. "Ik ga weer lekker een kalkoen vullen. Het is eigenlijk ieder jaar hetzelfde, maar dat bevalt goed." Ja, tradities, daar zijn we toch wel een beetje aan verknocht. Gourmetten, kalkoen en os senhaas zijn duidelijk in trek bij ons Zeeuwen. Wild lijkt het een beetje minder te doen in de thuiskeuken. "Nee, dat hoef ik ze echt niet voor te zetten", lacht de 48-jarige Mirjam, "Ze lusten het niet eens." Koen en Veerle gaan dit jaar voor een alternatie ve kerst, "Wij vluchten dit jaar. Het is een druk jaar geweest en we knijpen er even lekker tus senuit. En wat we gaan eten?", ze beginnen allebei te lachen, "Dat weten we nog niet." Wanneer ze nog een tafeltje willen reserveren in een van de Zeeuwse restaurants zouden ze wel eens van een koude kermis thuis kunnen komen. Want ook dit jaar zijn de restaurants weer in trek. "We zitten weer hele maal vol dit jaar, zowel Eerste als Tweede Kerstdag," zegt Cor van de Zandt van restaurant De Stadsschuur in Goes. "Mensen hebben er echt nog wel wat voor over om een fantastische kerst te vieren." Jessica van der Weel, van restaurant Katseveer in Wilhelminadorp sluit zich hier helemaal bij aan. "Wij zijn met de kerstdagen zelf gesloten, maar op kerstavond staat er een uitgebreid menu op de kaart. En, jawel, ook hier zit alles vol. We hebben ook niets aangepast in het menu vanwege de crisis. Ik denk ook niet dat mensen dat willen. Als ze gezellig uit eten gaan willen ze niet dat er be knibbeld wordt op de menu's." Ook Restaurant Scherp in Mid delburg heeft tijdens de kerstda gen niet te lijden onder de crisis. Ze zitten overvol. "Onze gasten worden de hele avond in de wat ten gelegd en gaan met een te vreden gevoel de deur uit. Het is ook een stukje beleving. Daar willen mensen toch nog steeds geld aan uitgeven" meent de chefkok, Mart Scherp. In de restaurants is wild ove rigens nog wel in trek. Hert staat vaak op het menu, voor afgegaan door visgerechten zoals krab, garnaaltjes of tong. Heel traditioneel dus. Wat wel steeds meer in opkomst is zijn de streekproducten, geen vis die geïmporteerd is uit Suriname maar liever een stukje lokaal Zeeuws damhert deze kerst. Kerst thuismenu: topkwaliteit thuis op tafel Wilt u wel een feestelijk menu opdienen tijdens de kerstdagen, maar heeft u geen zin om uren in de keu ken te staan zwoegen? Veel restaurants bieden als extra service een kerst-thuismenu aan. U hoeft alleen de tafel te dekken, het eten op te warmen en enkele minuten later kunt u aan tafel. Fijne feestdagen! Kerstmis 2013:, overal twinkelen de lichtjes, 's avonds worden de kaarsen aangestoken en niet te vergeten, er wordt dezer dagen veel gegeten, thuis en buiten de deur. FOTO PR

Krantenbank Zeeland

de Faam | 2012 | | pagina 4