Zakenhart Walcheren Healthy meal bij Restaurant Scherp Vikingendag sluit 'Jaar van het Water' af KPN wil interactieve televisie promoten SALONIKI Iedere week geeft restaurant SALONIKI te Goes en Middelburg reizen weg! Kom nu eten en maak kans op een reis naar Athene, Corfu, Kos, Kreta, Paros of Samos. Iedere dag van de week worden de wedstrijdformulieren volgens de voorwaarden verstrekt. De wedstrijdweek loopt van maandag t/m zondag. Op zondagavond wordt de winnaar van de week bekend gemaakt. Komt u op een doordeweekse dag bij Saloniki Goes of Middelburg eten, dan kunt u zondag de winnaar zijn! SALONIKI: Beestenmarkt 10, Goes, 0113-215715 Gravenstraat 6, Middelburg, 0118-613022 Meer erover op: www.saloniki.nl http://www.facebook.com/Saloniki/Goes.Voor contact: info@saloniki.nl Het enthousiaste team van het KPN kantoor aan de Lange Delft in Middelburg. Middelburg Om interactieve televisie in Zeeland extra onder de aandacht te brengen gaat KPN de komende weken met een aantal lokale marketing acties in Terneuzen, Goes en Middelburg van start. Door verbetering van het netwerk biedt dat meer mogelijkheden. In Middelburg is gekozen voor een aantal ludieke acties. Manager van de KPN-winkel aan de Lange Delft, Ylona Schroevers vertelt: "Van het hoofdkantoor mochten wij zelf een aantal acties bedenken. We kregen daarbij volledige vrijheid", zegt zij enthousiast.' Op 18 oktober rijdt een pro motieteam met de paarden tram vanaf de Markt naar de FOTO: GERARD VAN DER HOEVEN winkel, waarna consumen ten door demonstraties kunnen kennismaken met de mogelijkheden van interactieve televisie. Verder wordt promotie gemaakt door reclame in de media (kijk in De Faam van deze week!) en op Zeeuwse lijnbussen. Ook de intocht van Sint Nicolaas op 17 november zal worden aangegrepen, waarbij de Goedheiligman een bezoek zal brengen aan de winkel. Klantvriendelijkheid door het jonge team van KPN Middelburg en speciale aandacht voor het alles in één pakket (internet, tv en bellen) moet de consument enthousiast maken. Zoutelande De stichting Zoutelande Actief en Provincie Zeeland hou den zaterdag 13 oktober de Vikingendag. Hiermee wordt het Zeeuws Jaar van het Water afgesloten. Het is van 12.00 tot 23.00 uur. Twee shanty- koren treden beurtelings op in de Catharinakerk en op het podium in de Langstraat. Ook zijn er een aantal stands aan de Langstraat met Zeeuwse zilte zaligheden, bereidt door Mees terkok Sjaak Jobse in samen werking met de lokale restau rants. Hier kunnen bezoekers genieten van Zeeuwse tapas. Verder zijn er Vikingspelen, onder leiding van Qui-Vive. Deelnemers kunnen touwtrek ken, spijkerslaan en armwor- stelen. Kinderen kunnen door schmink-Vikingen omgetoverd worden tot Vikingen en zich uitleven op het springkussen. Natuur Avontuur laat kinderen aan het strand kennismaken met schepnetten en sleepnet ten en het vangen van allerlei kleine zeedieren. Geïnteres seerden kunnen een bezoek brengen aan de molen, een presentatie van Stichting Bunkerbehoud bijwonen over de inundatie van Zoutelande en houdt Tiny Polderman een lezing over de vroege Mid deleeuwen. De dag sluit af met een mooie vuurwerkshow. Middelburg Restaurant Scherp in -'■■ïi W*;- i Middelburg heeft een I V j f L; I gerecht gecreëerd dat |k 1 J j J de naam 'Healthy meal' I iijr. ^jj^LJk ISlf heeft meegekregen. "Het broodje kreeftenburger is l a uit de gein ontstaan, als 00 een soort parodie op de gjj» happy meals van hambur- zo vertelt chef-kok en ^0 4 PUSH! fl| Hoofdbestanddeel van RUL ik v\ 1 het 'Healthy Meal' is Jf een kreeftenburger met jf -w "liOTHÏU^\k Zeeuwse kreeft en garna- len. Daarbij krijgt de gast een broodje van honderd procent Zeeuwse tarwe en wakamé van zeeboerderij Christel van leeuwen is het Prontste Veerse wuuf van 2012. Zij siert De Wierderij en gezuiverd het Healthy meal van Restaurant Scherp in Middelburg. FOTO: P.R. Oosterschelde water en een salade van lamsoren. "We watermeloen, kreeft en sinaas- aardappels en een pittige may- serveren er een verfrissing appel en een puntzakje met onaise van biologische eieren", bij in een mini cola flesje van krokante frites van Zeeuwse verklapt Scherp. Hij serveerde zijn hamburger eerder deze maand al met succes op de Nationale oesterpartij en bij het diner voor Film by the Sea, Ook in zijn restaurant komt het gerecht meerdere malen op tafel als het tus sengerecht in het menu. "Het broodje is super gezond met zeewier van zeeboerderij de Wierde rij. Door gebruik van het gezuiverde zeewater hoef ik minder zout toe te voegen. Verder zijn de frites in plantaardige olie gefri tuurd." Om de knipoog naar de hamburgerketen compleet te maken wordt de burger in een eigen ontwik keld hamburgerdoosje geserveerd met hierop de nicht van Mart, Christel van Leeuwen, het Prontste wuuf 2012 Veere. Aan deze actie zitten natuurlijk wei voorwaarden verbonden, één hiervan is: Voorwaarden: Iedereen die wilt deelnemen aan de verloting dient in een van de onderstaand ver melde weken te dineren bij Res taurant Saloniki met ten minste twee personen ouder dan 18 jaar en zijn/haar volledige gegevens op het desbetreffende verlotingsfor mulier in te vullen. Per persoon wordt bij een besteding van mini maal 25,- één verlotingsformu lier verstrekt. Iedere dag van de week worden de verlotingsformu lieren volgens bovenstaande voor waarden verstrekt. Op zondagavond wordt de winnaar van de week bekend gemaakt. Komt u op een van de doorde weekse dagen in Restaurant Salo niki eten, dan kunt u de daaropvolgende zondag zomaar de winnaar zijn. Het verlotingsformu lier wordt niet verstrekt als de be zoeker gebruik heeft gemaakt van een aanbieding zoals keuzemenu, kleine kaart, Sweetdeal, Groupon. Alleen op deze manier kunt u deelnemen aan de trekking. Alle gevraagde details moeten ingevuld worden. Meerdere bezoeken in een week betekent meer formulieren en daarmee dus ook meer kans om de hoofdprijs te winnen.

Krantenbank Zeeland

de Faam | 2012 | | pagina 15