Whisky by the Sea is een lifestyle beleving II 21 en 22 september 2012 DE WERELD Entreekaarten en informatie via www.WhiskyByTheSea.nl Tel.: 0118-44 17 77 til w d^ fifst Wel IbO soorten whisky! Bestelservice voor speciale whisky of wijn Regelmatig whisky- of wijnproeverijen! Iedere week leuke aanbiedingen! Tot ziens! Slijterij Paauwenburg <l£tye Mttmaff I VAN DRANKEN Frans van der Geest (I) organiseert Whisky by the Sea Vrijdag 21 en zaterdag 22 september komen de whisky-liefhebbers uit geheel Zuid-West Nederland in het Arsenaal Theater te Vlissingen bijeen voor hun jaarlijkse Whisky Proeverij. De proeverij op zaterdag 22 september met meer dan 500 verschillende whisky's kent 2 sessies: 's middags van 13.00 tot 17.00 uur en 's avonds van 19.00 tot 23.00 uur. Geheel in tegenstelling tot een proeverij bij een slijter, kunnen de bezoekers hier een keuze maken uit een grote verscheidenheid aan whisky's. Ho.egenaamd alle whisky-im porteursvan Nederland ondersteunen het ini tiatief van Whisky by the Sea dat in de loop van 6 jaar is uitgegroeid tot het derde whisky festival van Nederland qua grootte en be kendheid. De organisatoren Frans van der Geest en Ro nald Zwartepoorte verwachten het aantal van 800 bezoekers dit jaar te overtreffen. „Voor de ware liefhebber van een goed glas whisky bestaat er geen recessie", aldus Frans van der Geest. De jaarlijkse opening van Whisky by the Sea met het Whisky Diner met 6 gangen en 8 uitgelezen whisky's, vindt plaats op vrijdag 21 september. De Vlissingse topkok Evert van Dilst, BartStin- nenbosch (eigenaar van het Arsenaal Theater) en organisator Frans van der Geest hebben weer een uitstekende, maar ook verrassende keuze gemaakt uit een heerlijk menu gecom bineerd met de fijnste whisky's. Wilt u het avontuur aan of weet u een Whisky Diner te waarderen, dan volgt nu het menu: Amuse van Zeeuwse garnaaltjes in korst- deeg, geserveerd met The" Macallan Fine Oak van 10 jaar oud. Blini met dun gesneden Zeeuws runder rookvlees met in the Balvenie gekonfijte zuidvruchten. The Balvenie Signature Batch V is de hierbij geschonken whisky. Bouillon van kip en bospeen met een garni tuur van anijszaad en maïs. De whisky is Famous Grouse Gold Reserve. Op de graat gegrilde Noordzeetong met jonge prei, radijs en violet aardappeltjes. Glenfiddich 15 year old Solera wordt erbij geserveerd. Noord Amerikaans sukadestuk, geroosterd op de "green egg" geserveerd met aard peer, polenta, bietjes en savooiekool. Een 18 jaar oude Highland Park vervol maakt het geheel. r Riz a l'impératrice. Dit is Witte Carolina rijst met een gelei van Jim Beam Red Stage, jonge geitenkaas met een snufje nootmus kaat en sorbetijs gemaakt met Jim Beam Black. 7 m r* fs- -V; Arsenaal Theater - Arsenaalplein 7- 4381 BL Vlissingen - Programma 2012 - Vrijdag 21 september 2012 Whisky diner in het Arsenaal Theater Zaterdag 22 september 2012 Whisky proeverij in het Arsenaal Theater Middagsessie: 13.00 tot 17.00 uur Avondsessie: 19.00 tot 23.00 uur Meer dan 500 Malt Whisky's Masterciasses (proeverijen met uitleg) I A Warme chocolademousse met pecannoten en zeezout. De bijbehorende whisky is Laphroaig van 18 jaar oud. Tot slot: Koffie met snoeperijen en wegge spoeld met Jim Beam Red Stag. Wat is nu zo speciaal aan Whisky by the Sea? Whisky is geen goedkoop product, daarbij komt dat de aankoopkeuze van whisky veelal geremd wordt door gebrek aan kennis van het product. En om in het wilde weg of alleen op het oordeel van de slijter een dure fles aan te schaffen, daar is de prijs vaak te hoog voor. Whisky by the Sea is een unieke gelegenheid om kennis te maken met de heerlijke produc ten uit Schotland, Ierland, Verenigde Staten, India, Japan, Nederland en nog veel meer lan den. Wijze raad; Proef gerust veel whisky, maar in kleine hoeveelheden. Meng de whisky met behulp van het pipetje dat je bij de ingang is overhandigd met een druppel water. Dit komt de geur en smaak ten goede. Gooi nooit ijs in je whisky, het slaat de geur en smaak dood. Drink water na elk glas whisky. Dit om je smaak weer neutraal te maken en om de whisky in je maag te verdunnen. Eet regel matig van het aanwezige stokbrood, ook dit neutraliseert de smaak en vult de maag. Zeeuwse Whisky Club. Vorig jaar tijdens Whisky by the Sea opgericht, verheugt de Zeeuwse Whisky Club zich in een groeiend aantal leden. Er zijn afgelopen jaar 4 proeve rijen geweest voor leden en introducés, de keuze voor de speciale club-botteling is intus sen geweest en zal eerdaags exclusief aan de leden aangeboden worden. Een aantal Zeeuwse slijterijen geven korting aan de leden. Kortom zeker de moeite waard om even de stand te bezoeken. Info en reserveren: Whisky by the Sea: www.whiskybythesea.nl telefoon: 0118-441.777. Proeverij op zaterdag 22 sept, van 13.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 23.00 uur. Kaarten bestellen via internet a 25,00 en aan de kassa €30,00. Onder de reserveringen wordt een overtocht met DFDS Seaways verloot incl. buitenhut en het meenemen van je auto. Reserveren diner op vrijdag 21 september: tel. 0118-430.303 of info@arsenaaltheater.nl Kosten 69,50 per couvert incl. de whisky. Van hogendorpweg 93 - Vlissingen - Telefoon 0118 - 46 57 81 Single Malt Whisky ScJecf/ BELEEF HET BIJ DE VAKSLIJTER

Krantenbank Zeeland

de Faam | 2012 | | pagina 18