Whisky by the Sea
is een lifestyle
beleving
II
21 en 22 september 2012
DE WERELD
Entreekaarten en informatie via www.WhiskyByTheSea.nl
Tel.: 0118-44 17 77
til
w
d^ fifst
Wel IbO soorten whisky!
Bestelservice voor speciale whisky of wijn
Regelmatig whisky- of wijnproeverijen!
Iedere week leuke aanbiedingen!
Tot ziens!
Slijterij Paauwenburg
<l£tye Mttmaff
I VAN DRANKEN
Frans van der Geest (I) organiseert Whisky by the Sea
Vrijdag 21 en zaterdag 22 september komen
de whisky-liefhebbers uit geheel Zuid-West
Nederland in het Arsenaal Theater te
Vlissingen bijeen voor hun jaarlijkse Whisky
Proeverij.
De proeverij op zaterdag 22 september met
meer dan 500 verschillende whisky's kent 2
sessies: 's middags van 13.00 tot 17.00 uur en
's avonds van 19.00 tot 23.00 uur.
Geheel in tegenstelling tot een proeverij bij
een slijter, kunnen de bezoekers hier een
keuze maken uit een grote verscheidenheid
aan whisky's. Ho.egenaamd alle whisky-im
porteursvan Nederland ondersteunen het ini
tiatief van Whisky by the Sea dat in de loop
van 6 jaar is uitgegroeid tot het derde whisky
festival van Nederland qua grootte en be
kendheid.
De organisatoren Frans van der Geest en Ro
nald Zwartepoorte verwachten het aantal van
800 bezoekers dit jaar te overtreffen. „Voor
de ware liefhebber van een goed glas whisky
bestaat er geen recessie", aldus Frans van der
Geest.
De jaarlijkse opening van Whisky by the Sea
met het Whisky Diner met 6 gangen en 8
uitgelezen whisky's, vindt plaats op vrijdag 21
september.
De Vlissingse topkok Evert van Dilst, BartStin-
nenbosch (eigenaar van het Arsenaal Theater)
en organisator Frans van der Geest hebben
weer een uitstekende, maar ook verrassende
keuze gemaakt uit een heerlijk menu gecom
bineerd met de fijnste whisky's.
Wilt u het avontuur aan of weet u een Whisky
Diner te waarderen, dan volgt nu het menu:
Amuse van Zeeuwse garnaaltjes in korst-
deeg, geserveerd met The" Macallan Fine
Oak van 10 jaar oud.
Blini met dun gesneden Zeeuws runder
rookvlees met in the Balvenie gekonfijte
zuidvruchten.
The Balvenie Signature Batch V is de hierbij
geschonken whisky.
Bouillon van kip en bospeen met een garni
tuur van anijszaad en maïs. De whisky is
Famous Grouse Gold Reserve.
Op de graat gegrilde Noordzeetong met
jonge prei, radijs en violet aardappeltjes.
Glenfiddich 15 year old Solera wordt erbij
geserveerd.
Noord Amerikaans sukadestuk, geroosterd
op de "green egg" geserveerd met aard
peer, polenta, bietjes en savooiekool.
Een 18 jaar oude Highland Park vervol
maakt het geheel.
r Riz a l'impératrice. Dit is Witte Carolina rijst
met een gelei van Jim Beam Red Stage,
jonge geitenkaas met een snufje nootmus
kaat en sorbetijs gemaakt met Jim Beam
Black.
7 m r* fs- -V;
Arsenaal Theater - Arsenaalplein 7- 4381 BL Vlissingen
- Programma 2012 -
Vrijdag 21 september 2012 Whisky diner in het Arsenaal Theater
Zaterdag 22 september 2012 Whisky proeverij in het Arsenaal Theater
Middagsessie: 13.00 tot 17.00 uur Avondsessie: 19.00 tot 23.00 uur
Meer dan 500 Malt Whisky's Masterciasses (proeverijen met uitleg)
I A
Warme chocolademousse met pecannoten
en zeezout. De bijbehorende whisky is
Laphroaig van 18 jaar oud.
Tot slot: Koffie met snoeperijen en wegge
spoeld met Jim Beam Red Stag.
Wat is nu zo speciaal aan Whisky by the Sea?
Whisky is geen goedkoop product, daarbij
komt dat de aankoopkeuze van whisky veelal
geremd wordt door gebrek aan kennis van
het product. En om in het wilde weg of alleen
op het oordeel van de slijter een dure fles aan
te schaffen, daar is de prijs vaak te hoog voor.
Whisky by the Sea is een unieke gelegenheid
om kennis te maken met de heerlijke produc
ten uit Schotland, Ierland, Verenigde Staten,
India, Japan, Nederland en nog veel meer lan
den.
Wijze raad; Proef gerust veel whisky, maar in
kleine hoeveelheden. Meng de whisky met
behulp van het pipetje dat je bij de ingang is
overhandigd met een druppel water. Dit
komt de geur en smaak ten goede. Gooi nooit
ijs in je whisky, het slaat de geur en smaak
dood.
Drink water na elk glas whisky. Dit om je
smaak weer neutraal te maken en om de
whisky in je maag te verdunnen. Eet regel
matig van het aanwezige stokbrood, ook dit
neutraliseert de smaak en vult de maag.
Zeeuwse Whisky Club. Vorig jaar tijdens
Whisky by the Sea opgericht, verheugt de
Zeeuwse Whisky Club zich in een groeiend
aantal leden. Er zijn afgelopen jaar 4 proeve
rijen geweest voor leden en introducés, de
keuze voor de speciale club-botteling is intus
sen geweest en zal eerdaags exclusief aan de
leden aangeboden worden. Een aantal
Zeeuwse slijterijen geven korting aan de
leden. Kortom zeker de moeite waard om
even de stand te bezoeken.
Info en reserveren:
Whisky by the Sea: www.whiskybythesea.nl
telefoon: 0118-441.777.
Proeverij op zaterdag 22 sept, van
13.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 23.00 uur.
Kaarten bestellen via internet a 25,00 en
aan de kassa €30,00.
Onder de reserveringen wordt een overtocht
met DFDS Seaways verloot incl. buitenhut en
het meenemen van je auto.
Reserveren diner op vrijdag 21 september:
tel. 0118-430.303 of info@arsenaaltheater.nl
Kosten 69,50 per couvert incl. de whisky.
Van hogendorpweg 93 - Vlissingen - Telefoon 0118 - 46 57 81
Single Malt
Whisky ScJecf/
BELEEF HET BIJ DE VAKSLIJTER