Walcheren Is EHEC-bacterie een mysterie of hysterie? Zeeuws geluk is een lekkere leuke winkel -V Genieten bij Puur Intens Natuurlijk Hollands Warm Uit het Zakenhart van... Kort zakelijk nieuws van Walcherse bedrijven Damesmode samengevoegd BNI-chapter Michiel de Ruyter Leukste uitje van Zeeland Verschrikkelijk dat niet duidelijk is waar de besmetting vandaan komt 'ADRZ noemt de bacterie een vreemd beestje...' Altijd actueel: de-faam.nl woensdag 15 juni 2011 De Faam pagina 19 Vlissingen Eigenaresse Carla Jacobsen van de damesmodezaken Op&Top Zij en ModeMo- ment aan de Walstraat in Vlissingen gaat verder in é"en winkel. In het pand van ModeMoment bundelt zij de beste merken onder de naam Op&Top Zij. www.opentopzij.nl Koudekerke In Golden Tulip Strandhotel Westduin in Koudekerke is vandaag (15 juni) om 6.45 uur de lancering van Business Net work International chapter Mi chiel de Ruyter. Dat gebeurt in aanwezigheid van circa 150 on dernemers. BNI is een wereld wijde netwerkorganisatiemet meer dan 5.200 groepen. Dit is het 102e chapter in nederland en leden komen wekelijks in een ontbijtsessie bij elkaar. De bedoeling is dat de leden bij het zaken doen gebruik maken van eikaars netwerk, meer infor matie is verkrijgbaar bij regio naal Directeur BNI Zuidwest Nederland, Stephan Floor via: 06-46327648 Kwadendamme Berkenhof's Tropical Zoo Vlindertuin in Kwadendam me heeft de ANWB verkie zing van het leukste uitje van Zeeland gewonnen. "We zijn supertrots!", roept de fami lie Antes. "Het is voor ons nog een beetje onwerkelijk om tussen een winnaarslijst te staan met Dierenpark Emmen, De Efteling, het Gaiapark en Blijdorp. Maar blijkbaar hebben wij veel van onze bezoekers zo enthousi ast gekregen dat ze de afgelo pen maanden op ons hebben gestemd." Oostkapelle In Oostkapelle opende de Veer- se wethouder Melse onlangs Zeeuws Geluk. Een leuke, lek kere winkel met streek- en bio logische producten, geschenken en delicatessen. "We hebben een breed pakket. Onze spe cialiteit is vers gebrande no ten", zegt Yvette Bos Sulpke. Zij beheert, met assistentie van Eveline van Kampenhout, Zeeuws Geluk. "Voor ons is kwaliteit belangrijk. Daar staan wij voor." Op de toonbank lig gen mooie Spaanse worsten met olijf en rozemarijn, truffels, ha zelnoten en zeekraal. English pies, The Man With The Pan, met de unieke roasted salts die tot stand komen door het zee zout, net als koffie, te branden met verse kruiden, specerijen en ingrediënten. In de vitrine liggen groene en zwarte olijven, de beste van Italië. En peppa- dew, dadels gevuld met geiten kaas, uitnodigend te wachten. "Biologische pasta plus sausen en superzalige pesto's, scroc- chi, Italiaanse toastjes. Of leuk aardewerk uit Noord-Spanje gedecoreerd met dierenfiguren, ambachtelijke kaaskoekjes uit Brabant en natuurlijk de echte Zeeuwse babbelaars", aldus Yvette. Zeeuwse fruitsappen, appels, kersen, zwarte bessen, peren en gezonde streekpro ducten. Dat geldt ook voor kaas in diverse smaken: geitenkaas en boerenkaas uit Arnemuiden en schapenkaas uit Veere. "En biologische siroop uit Enge land, vlierbloesemsiroop. Die is bijna niet aan te slepen", weet Yvette. "De Mug bieren en soep van de Kleinste Soepfabriek, biologisch en gedeeltelijk vege tarisch." Zeeuws Geluk is ook Bed&Breakfast, met één prach tige kamer inclusief ontbijt. Zeeuws Geluk, Dorpsstraat 27, Oostkappele, tel: 0118-853845 www.zeeuwsgeluk.com Monique en Denise van Puur Intens. FOTO: LEON JANSSENS Middelburg Door alle hectiek vandaag de dag, nemen mensen nauwe lijks tijd voor zichzelf maar... wie lekker in z'n vel zit zal meer van het leven genieten. Mas sages zijn al eeuwenlang een weldadige en zeer effectieve manier om zowel geestelijk als lichamelijk tot jezelf te komen. Bij Massagestudio Puur In tens in Middelburg wordt een verscheidenheid aan massages gegeven, variërend van heerlijk zacht en ontspannend tot lekker stevig om vastzittende spieren los te maken. Ze masseren van uit het hart met respect en ge negenheid met als doel mensen te laten ontspannen. De cursus ontspanningsmassage, verschil lende andere massagevormen én de opleiding tot internationaal erkend sportmasseur is inmid dels met goed gevolg afgerond. Hierdoor wordt er verantwoord en gedegen gemasseerd. In de wellnessnxassages worden ook de technieken uit de sportmas sage verwerkt, waardoor zelfs bij deze massage aan klachten aandacht besteed wordt. Het resultaat is dan ook dat na een massage cli ënten verkwikt, ontstresst en vitaal vertrekken en graag te rugkomen. Het concept van Puur Intens is uniek om dat de sfeervolle studio maar liefst 3 massageruimtes heeft waardoor ook duomassages mogelijk zijn. Persoonlijke aandacht voor de cliënten is belangrijk. Monique en De nise nemen de tijd om met hun cliënten kennis te maken en even koffie te drinken. Puur Intens biedt klanten zelfs de voordelen van een klantenkaart. De massages zijn niet erotisch van aard. Puur Intens is 7 dagen per week bereikbaar. Mas sagestudio Puur Intens, Klarinetweg 16h, Middel burg, tel: 0118-463968 tututu.puurenintens.nl De komkommers, toma ten, sla, paprika, taugé en zelfs gehakt zijn allemaal aangewezen als dodelijke ziekmakers. Door besmetting met de EHEC-bacterie zijn meer dan twintig Duitsers overleden en duizenden ziek. Is de EHEC-bacterie een mysterie of toch hysterie? Marcel van der Voort Goes "Het blijft vreemd. Je zou de bacterie eerder bij vlees, ver wachten dan bij groenten. Op onze afdeling microbiologie noemen ze het dan ook een vreemd beestje", vertelt woord voerder Jaap Nelemans van het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis in Goes. Daar zijn recentelijk in het laboratorium twee EHEC- besmettingen ontdekt. Van een Duitser die in Zeeland op be zoek was en van een Zeeuw die in Duitsland is geweest. Nele mans: Wij melden dat aan de GGD en die meldt dat vervol gens aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu in Bilthoven. De patiënten kunnen via de huisarts of zorginstelling bij het ADRZ terecht komen. Nelemans waagt zich niet aan een keuze of de EHEC-bacterie een mysterie is en voor hysterie zorgt. "Ik zou het ook niet zo noemen", bekent verpleegkun dige Krista van der Slikke van de GGD in Goes. "Wij hebben Nel heeft geen idee wat ze nog wel veilig kan eten of niet. van nog geen vijf Zeeuwen vra gen gekregen over de EHEC- bacterie. De mensen die ons be naderen willen weten wat ze ter preventie kunnen doen. Wij ver tellen dat ze vlees goed moeten verhitten en groenten het beste kunnen wassen en schillen. En natuurlijk ook goed de handen wassen", vertelt ze. Bart Leynse van Groentehal Middelburg le vert trouw verse groenten aan het ROC. "Onlangs hebben de leerlingen geklaagd en gezegd dat ze geen komkommers meer willen", verklaart Leynse. "Wij vinden het verschrikkelijk dat niet duidelijk wordt aange geven waar de EHEC-besmet- ting vandaan komt", zegt Saskia Zijlstra van het crisisteam waar bij ook de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie is aan gesloten. "Er is geen enkele aanleiding te veronderstellen FOTO: IZAAK VERKESTE dat er een connectie is tussen de EHEC-besmettingen in de regio Hamburg en ons land. Steeds groenten* aanwijzen zorgt voor onrust. De schade in ons land is enorm. Die is per week 42 miljoen euro voor de telers en 30 miljoen euro voor de handel", stelt ze. Volgens haar zijn daarbij ook Zeeuwen betrokken. "Voor sommige bedrijven is het onze ker of ze het gaan redden", be nadrukt Zijlstra. "En ook onze telers zijn getroffen. Dat maakt het dubbel zo erg." Vlissingen In de Vlissingse wijk Paauwen- burg zijn Patrick Kamp (26) en Paolo Witte (49) 23 mei be gonnen met hun maaltijdser vice- en cateringonderneming: Natuurlijk Hollands Warm. Zij bezorgen een gewone Hollandse maaltijd warm aan huis. Een maaltijd, uitsluitend bereid met verse biologische en natuurlijke ingrediënten. De producten worden uitsluitend gekocht bij groothandelaren met EKO- of Demeterkeurmerk. Alle maal tijden worden bereid volgens de HACCP-normen (Hygiëneco- de) door en onder toezicht van horecaleermeester Paolo Witte. Bovendien zijn de maaltijden betaalbaar. Mensen die dage lijks een gezonde, biologische maaltijd willen kunnen kiezen uit diverse abonnementen. De keus is elke dag te maken en kan doorgebeld worden. Mensen hoeven dus niet deze week te beslissen wat zij volgende week willen eten. Maar ook zijn vaste bestellingen of lever tijden af te spreken. Natuur lijk Hollands Warm levert door de week van 11.30 tot 13.30 uur en van 17.00 tot 21.00 uur. In het weekend alleen van 17.00 tot 21.00 uur. In het weekend is ook een brunch of familie-ont bijt vanaf 8 personen te be stellen, maar dan alleen via reservering. Natuurlijk Hollands Warm, niet koken en tóch gezond eten, is volgens Patrick en Paolo een uitkomst voor senioren die tot nu toe een magnetronmaaltijd moesten opwarmen; drukke gezinnen en tweeverdienenrs met te weinig tijd. Abonnementen worden thuis bij de klant be sproken. Meer informatie via: 0118-217607 www.natuurlijkhollands- warm.nl Patrick Paolo van Natuurlijk Hollands Warm. FOTO: P.R. Yvette Bos Sulpke in Zeeuws Geluk. FOTO:LEON JANSSENS

Krantenbank Zeeland

de Faam | 2011 | | pagina 19