I I f JjSt ium.
Lezersmenu van De Faam
BON
LEZERSMENU
DE FAAM
r
i
50 euro
f v 3e.- :|PRys
Horoscoop
>S"
C; -
Ram
Stier
Tweelingen
Kreeft
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
fLs Vissen
iilHJ'H
w§m
woensdag 24 november 2010 De Faam pagina 46
-L- t a
In de maand december kunt u weer genieten van een Lezersmenu van de Faam.
Elke maand serveert een ander - door de krant geselecteerd - restaurant op Wal
cheren dit menu. De inhoud van het diner wisselt maandelijks maar de formule
blijft hetzelfde. Voor 25 euro per persoon krijgt de lezer een voorafje (stokbrood of
een amuse) gevolgd door een driegangenmenu (voor-, hoofd- en nagerecht). Het
diner wordt afgesloten met een kopje koffie of thee.
Voor het lezersmenu van december worden we warm welkom geheten door
eigenaar Cemal Diribas in Restaurant Pizzeria Méditerraneo. Onder het genot
van een welkomst prosecco met een mandje met heerlijk zelfgemaakt
pizzabrood en kruidenboter zijn we de kou buiten snel vergeten in het
gezellige en sfeervolle interieur in warme Méditerraanse tinten. Voor Cemal is
koken zijn passie. Met hart voor zijn werk weet hij zijn gasten altijd weer te
verrassen met steeds wisselende gerechten, waarbij hij graag creatief is en zijn fantasie gebruikt.
Restaurant Pizzeria Méditerraneo serveert pizza's, pasta-, vlees- en visgerechten.
Als voorgerecht kunt u kiezen uit scampi's uit de oven met een
heerlijke zelfgemaakte saus van de chef óf uit de Carpaccio
di manzo, een heerlijk malse, dun gesneden ossenhaas met Mesclun
salade (mix van verschillende soorten groene sla met een dressing
van balsamicoazijn).
Voor het hoofdgerecht heeft hij 2 zeer bijzondere gerechten
geselecteerd. De eerste keuze is een bijzonder en verrukkelijk
gerecht waar hij in 2009 de 3e prijs mee heeft gewonnen op
de Landelijke Horeca Fair: Scalapino a la de Chef (kalfslapjes
gevuld met parmaham en parmezaanse kaas met saus
van de chef). Het andere heerlijke gerecht is de
Dorado, een Middellandse zeevis (zeebrasem) in zeezout
uit de oven. Omdat het fileren van deze speciaal bereide
vis aandachtig gedaan moet worden vanwege de zeer
krokante korst, fileert Cemal deze zelf aan de tafel. Beide gerechten worden met verse
groenten, een frisse Méditerraanse salade en friet geserveerd.
Voor het nagerecht kunt u kiezen uit 2 met zorg gemaakte toetjes die eruit zien als een
plaatje. De ijsliefhebbers wanen zich meteen in zomerse
Méditerraanse sferen met Baklava (zoet Turks gerechtje) en a SS®
vanille-ijs met honingsaus en slagroom, geserveerd met
een vrolijk parasolletje. De andere keuze is de
huisgemaakte tiramisu die er feestelijk
uitziet met zijn gouden vlaggetje en de koffieboontjes als
versiering. Met deze toetjes als afsluiting is het lezersmenu weer met vlag en wimpel geslaagd!
Ten slotte kunt u nog nagenieten van al deze heerlijke gerechten met een kopje koffie of thee.
Het lezersmenu is uitsluitend te nuttigen van 1 t/m 31 december 2010, na reservering via
0118-634100 en op vertoon van onderstaande bon.
Het lezersmenu is ook geldig tijdens 1 e en 2e kerstdag en op oudjaarsdag.
Restaurant Pizzeria Méditerraneo is te vinden op de Vlasmarkt 17-19 te Middelburg
VOORLETTERS M/V:
NAAM:
ADRES:
GEBOORTEJAAR:
AANTAL PERSONEN:
Om balans te ervaren, is het
belangrijk om goed te luisteren naar jezelf.
Gun jezelf de rust om te accepteren dat
die ander een eigen waarheid heeft die
lijnrecht tegenover die van jou staat.
Het is belangrijk om geregeld
te checken of je nog steeds in de richting
gaat die je wilt gaan, maar verlies daarbij
het uitzicht niet uit het oog. Er zijn genoeg
dingen op je pad waarvan je kunt genieten.
Vrijheid. Dat intense gevoel van
jezelf zijn en deel uit te maken van het gro
ter geheel. Wees niet bang dat je het kwijt
bent. Het heeft nu gewóón even een andere
vorm. Wees dankbaar voor wie je bent.
Dit kan een prachtig week wor
den. Als je focust op het besef dat je precies
bent wie en waar je moet zijn en beseft dat
er geen enkele reden voor schaamte is, zul
len deze dagen als een feestje voelen.
Je gevoel staat deze week centraal
en dat zal niet altijd een onverdeeld genoe
gen zijn. Maar laat die emoties nu gewoon
eens voorbij komen, als een soort fanfare.
Wat willen ze je duidelijk maken?
jHP Respect is deze week het sleutel
woord en daarbij gaat het om respect voor
anderen en vooral respect voor jezelf. Kom
jij je eigen afspraken wel na? Wees eerlijk
naar jezelf. Niet streng. Eerlijk.
Om jezelf te laten zien, hoef je
jezelf niet groter te maken. Benader die
ander vanuit gelijkwaardigheid, open jezelf
voor andere en/of nieuwe visies. Je ervaart
direct een klik en echt worden gezien.
Deze week is bijzonder geschikt
om te onderzoeken waar dat gevoel van
verraad en opoffering vandaan komt. Want
je houdt die ander verantwoordelijk, maar
zie je dat het uiteindelijk jouw keus was?
Het is belangrijk om deze week
scherp te kijken naar het verband tussen
een aantal situaties, want eigenlijk zou je
het liefst wegvluchten, maar dan krijg je ze
op een ander moment wel weer op je pad.
Ontvangen, daar draait het deze
week op verschillende manieren om. En
vooral om bewust te worden dat je al heel
veel ontvangt, maar dat zelf eigenlijk niet
echt accepteert. Je verdient het!
Ruimte geven en ruimte in
nemen zijn de twee thema's van deze week.
Ruimte geven door die ander zichzelf te
laten zijn en ruimte innemen door jezelf te
laten zien zoals je werkelijk bent.
Genieten is geen gevolg van een
bepaalde situatie, genieten is een keuze.
Genieten is bewust dankbaar zijn voor wat
er is en niet zo bezig zijn wat er had kun
nen zijn. Dus kijk naar jezelf en geniet!
Puzzel mee!
berg op
Minda-
volgens
een
grond
beginsel
bedaard
commu
nicatie
middel
rivier
in
Polen
bevel
schrift
van
mening
doen ver
anderen
ijzer
lekkernij
fiets
voor
twee
10
voeg
woord (Fr)
faire
suivre
zeilterm
hout
soort
ver
dwenen
gebrek
luister
(Fr.)
onnodig
dik boek
aanvan
kelijk
gelieven
kruis
roof-
diertje
haar
dracht
afbreken
plaats
in
Italië
bestaan
melaats
heid
disk-
jockey
Af
grond-
stof voor
kinine
watering
mager
Turkse
eretitel
klets
kous
soort
■fflr
bergje
voeg
woord
vanaf
bedrijvig
T
keuken
gerei
zenuw
cel
gemeen
voor
zetsel
droog
oven
1 2
3 4
5 6
7 8 9 10