I I f JjSt ium. Lezersmenu van De Faam BON LEZERSMENU DE FAAM r i 50 euro f v 3e.- :|PRys Horoscoop >S" C; - Ram Stier Tweelingen Kreeft Leeuw Maagd Weegschaal Schorpioen Boogschutter Steenbok Waterman fLs Vissen iilHJ'H w§m woensdag 24 november 2010 De Faam pagina 46 -L- t a In de maand december kunt u weer genieten van een Lezersmenu van de Faam. Elke maand serveert een ander - door de krant geselecteerd - restaurant op Wal cheren dit menu. De inhoud van het diner wisselt maandelijks maar de formule blijft hetzelfde. Voor 25 euro per persoon krijgt de lezer een voorafje (stokbrood of een amuse) gevolgd door een driegangenmenu (voor-, hoofd- en nagerecht). Het diner wordt afgesloten met een kopje koffie of thee. Voor het lezersmenu van december worden we warm welkom geheten door eigenaar Cemal Diribas in Restaurant Pizzeria Méditerraneo. Onder het genot van een welkomst prosecco met een mandje met heerlijk zelfgemaakt pizzabrood en kruidenboter zijn we de kou buiten snel vergeten in het gezellige en sfeervolle interieur in warme Méditerraanse tinten. Voor Cemal is koken zijn passie. Met hart voor zijn werk weet hij zijn gasten altijd weer te verrassen met steeds wisselende gerechten, waarbij hij graag creatief is en zijn fantasie gebruikt. Restaurant Pizzeria Méditerraneo serveert pizza's, pasta-, vlees- en visgerechten. Als voorgerecht kunt u kiezen uit scampi's uit de oven met een heerlijke zelfgemaakte saus van de chef óf uit de Carpaccio di manzo, een heerlijk malse, dun gesneden ossenhaas met Mesclun salade (mix van verschillende soorten groene sla met een dressing van balsamicoazijn). Voor het hoofdgerecht heeft hij 2 zeer bijzondere gerechten geselecteerd. De eerste keuze is een bijzonder en verrukkelijk gerecht waar hij in 2009 de 3e prijs mee heeft gewonnen op de Landelijke Horeca Fair: Scalapino a la de Chef (kalfslapjes gevuld met parmaham en parmezaanse kaas met saus van de chef). Het andere heerlijke gerecht is de Dorado, een Middellandse zeevis (zeebrasem) in zeezout uit de oven. Omdat het fileren van deze speciaal bereide vis aandachtig gedaan moet worden vanwege de zeer krokante korst, fileert Cemal deze zelf aan de tafel. Beide gerechten worden met verse groenten, een frisse Méditerraanse salade en friet geserveerd. Voor het nagerecht kunt u kiezen uit 2 met zorg gemaakte toetjes die eruit zien als een plaatje. De ijsliefhebbers wanen zich meteen in zomerse Méditerraanse sferen met Baklava (zoet Turks gerechtje) en a SS® vanille-ijs met honingsaus en slagroom, geserveerd met een vrolijk parasolletje. De andere keuze is de huisgemaakte tiramisu die er feestelijk uitziet met zijn gouden vlaggetje en de koffieboontjes als versiering. Met deze toetjes als afsluiting is het lezersmenu weer met vlag en wimpel geslaagd! Ten slotte kunt u nog nagenieten van al deze heerlijke gerechten met een kopje koffie of thee. Het lezersmenu is uitsluitend te nuttigen van 1 t/m 31 december 2010, na reservering via 0118-634100 en op vertoon van onderstaande bon. Het lezersmenu is ook geldig tijdens 1 e en 2e kerstdag en op oudjaarsdag. Restaurant Pizzeria Méditerraneo is te vinden op de Vlasmarkt 17-19 te Middelburg VOORLETTERS M/V: NAAM: ADRES: GEBOORTEJAAR: AANTAL PERSONEN: Om balans te ervaren, is het belangrijk om goed te luisteren naar jezelf. Gun jezelf de rust om te accepteren dat die ander een eigen waarheid heeft die lijnrecht tegenover die van jou staat. Het is belangrijk om geregeld te checken of je nog steeds in de richting gaat die je wilt gaan, maar verlies daarbij het uitzicht niet uit het oog. Er zijn genoeg dingen op je pad waarvan je kunt genieten. Vrijheid. Dat intense gevoel van jezelf zijn en deel uit te maken van het gro ter geheel. Wees niet bang dat je het kwijt bent. Het heeft nu gewóón even een andere vorm. Wees dankbaar voor wie je bent. Dit kan een prachtig week wor den. Als je focust op het besef dat je precies bent wie en waar je moet zijn en beseft dat er geen enkele reden voor schaamte is, zul len deze dagen als een feestje voelen. Je gevoel staat deze week centraal en dat zal niet altijd een onverdeeld genoe gen zijn. Maar laat die emoties nu gewoon eens voorbij komen, als een soort fanfare. Wat willen ze je duidelijk maken? jHP Respect is deze week het sleutel woord en daarbij gaat het om respect voor anderen en vooral respect voor jezelf. Kom jij je eigen afspraken wel na? Wees eerlijk naar jezelf. Niet streng. Eerlijk. Om jezelf te laten zien, hoef je jezelf niet groter te maken. Benader die ander vanuit gelijkwaardigheid, open jezelf voor andere en/of nieuwe visies. Je ervaart direct een klik en echt worden gezien. Deze week is bijzonder geschikt om te onderzoeken waar dat gevoel van verraad en opoffering vandaan komt. Want je houdt die ander verantwoordelijk, maar zie je dat het uiteindelijk jouw keus was? Het is belangrijk om deze week scherp te kijken naar het verband tussen een aantal situaties, want eigenlijk zou je het liefst wegvluchten, maar dan krijg je ze op een ander moment wel weer op je pad. Ontvangen, daar draait het deze week op verschillende manieren om. En vooral om bewust te worden dat je al heel veel ontvangt, maar dat zelf eigenlijk niet echt accepteert. Je verdient het! Ruimte geven en ruimte in nemen zijn de twee thema's van deze week. Ruimte geven door die ander zichzelf te laten zijn en ruimte innemen door jezelf te laten zien zoals je werkelijk bent. Genieten is geen gevolg van een bepaalde situatie, genieten is een keuze. Genieten is bewust dankbaar zijn voor wat er is en niet zo bezig zijn wat er had kun nen zijn. Dus kijk naar jezelf en geniet! Puzzel mee! berg op Minda- volgens een grond beginsel bedaard commu nicatie middel rivier in Polen bevel schrift van mening doen ver anderen ijzer lekkernij fiets voor twee 10 voeg woord (Fr) faire suivre zeilterm hout soort ver dwenen gebrek luister (Fr.) onnodig dik boek aanvan kelijk gelieven kruis roof- diertje haar dracht afbreken plaats in Italië bestaan melaats heid disk- jockey Af grond- stof voor kinine watering mager Turkse eretitel klets kous soort ■fflr bergje voeg woord vanaf bedrijvig T keuken gerei zenuw cel gemeen voor zetsel droog oven 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Krantenbank Zeeland

de Faam | 2010 | | pagina 46