Lezersmenu van De Faam BON LEZERSMENU DE FAAM huislijn«nl Maximaa Twitteraars Kijk ook op: deweekkrant.nl LOKAAL NIEUWS ébL Eigen bedrijf beginnen Start je eigen bedrijf in koffieautomaten voor op het werk. Net als 23 Fortune ondernemers vóór jou. Kijk op www.fortune-franchise.nl. Wij vonden ons droomhuis op www.huislijn.nl Mi qp \W7WoCdiiiB8DIDQO0DD U zoekt een huis? U vindt een huis! Iil je op de hoogte blijven van het laatste Zeeuwse nieuws? Ga dan naar onze vernieuwde website waar het grote en kleine nieuws op overzichtelijke wijze gerangschikt staat in een eigentijdse omgeving met veel foto's en video's. Een bijdrage leveren aan het nieuws? Dat kan door je nieuwstip te e-mailen redactie@maximaal.nl volgen het Zeeuwse nieuws van Maximaal TV altijd en overal! www.twitfer.com/maximaa/tv mmmsmsmm De laatste woensdag van de maand staat het Lezersmenu in De Faam. Elke maand serveert een ander - door de krant geselecteerd - restaurant op Wal cheren dit menu. De inhoud van het diner wisselt maandelijks maar de formule blijft hetzelfde. Voor 25 euro per persoon krijgt de lezer een voor afje (stokbrood of een amuse) gevolgd door een driegangenmenu (voor-, hoofd- en nagerecht). Het diner wordt afgesloten met een kopje koffie of thee. Dit keer is het lezersmenu een kennismaking met Trattoria Terra Mare. Een Italiaans restaurant met misschien wel de meest unieke ligging in Vlissingen: pal aan de jachthaven. We worden vriendelijk en gastvrij ontvangen door onze gastvrouw Denise Blind die ons begeleidt naar een ruime, - ronde tafel aan het raam waar we de M Italiaanse sfeer direct proeven en voelen. Patron-chef Theo Verstegen heet ons ook welkom en vertelt: "Ik houd van verse ingrediënten en verras- singskoken: het ene moment heb ik dit, het andere moment heb ik dat. - HÜ Ik vind het een uitdaging onze gasten kwalitatief te verrassen op een prijsvriendelijke manier. Naast de traditionele Italiaanse gerechten serveren wij ook herkenbare gerechten aan onze gasten." Het lezersmenu begint met een amuse van de patron-chef welke bestaat uit olijfbrood, huisgemaakte tomaten-olijven tapenade, geschaafde schilfers parmezaanse kaas, olijfolie en groene en zwarte olijven; een perfect Italiaanse start van de avond! De hoofdgerechten worden geserveerd met verse pasta, aardappelgarnituur en seizoensgroenten. Terra mare betekent aarde en zee. Waar anders dan aan de Vlissingse haven komen deze natuurlijke elementen samen. Het lezersmenu is uitsluitend te nuttigen van 29 oktober t/m 30 november, na reservering via 0118 413883 of 06 54358947 en op vertoon van onderstaande bon. Trattoria Terra Mare is te vinden aan de Nieuwendijk 14 te Vlissingen. VOORLETTERS M/V: NAAM: ADRES: GEBOORTEJAAR: AANTAL PERSONEN: cB 150.000 woningen 4.700 makelaars Het voorgerecht bestaat uit een originele salade caprese: heerlijke tomaten, in plakken gesneden mozzarella, verse basilicum en diverse soorten sla op een bedje van frisse rucola. U kunt ook kiezen voor een ossenhaas carpaccio met grove schilfers parmezaanse kaas, deze wordt aan de bar van een groot stuk afgeschaafd, afgemaakt met crèma aseto. Lezers van De Faam kunnen daarna voor het hoofdgerecht kiezen uit gegrilde zalm op een bedje van aubergine en courgette met gorgonzolasaus, luchtig afgemaakt met witte wijn. Of u kunt kiezen voor de osso bucco: gesmoorde kalfsschenkel, die volgens de traditie met een mengsel van knoflook, peterselie, citroenschil en parmezaan schilfers wordt bestrooid. Als dessert krijgt u een origineel Italiaanse gerecht: tiramisu. Geserveerd met verse vruchten is dit een perfecte combinatie en nagerecht van ons diner. We sluiten het lezersmenu van november met een heerlijk kopje koffie, thee of cappuccino met zoete lekkernijen. Speciaal voor de lezers van De Faam serveert Trattoria in de maand november de Italiaanse wijn Pinot Grigio voor tien euro per fles.

Krantenbank Zeeland

de Faam | 2010 | | pagina 36