r r r Snoekbaars saltimbocca 3 1 7 9 2 6 5 1 4 9 4 2 9 3 8 3 6 7 9 5 5 8 T 1 7 8 2 2 JU m mwfc 111 L Stier dé Weekkrant De Faam ALTIJD ACTUEEL: DEWEEKKRANT.NL Horoscoop llllllli1 mJiL. I m li Woensdag 28 april 2010 - Pagina 50 Ram Je hoeft je deze week niet zo op te bla zen. Als je de situatie niet als een aanval, maar als een spiegel zou bekijken, zal je ontdekken dat het allemaal niet zo moeilijk ligt als dat jij het nu voelt Tweelingen Deze week ligt de nadruk op 'tekort'. Je kunt het gevoel hebben dat een ander jou te kort doet of je doet jezelf te kort. Probeer je fo cus op het proces te houden. Kijk naar de stap pen die je maakt, niet naar het einddoel. Kreeft Je kunt je deze week een beetje eenzaam voelen. Misschien zelfs in de steek gelaten. Ge bruik deze tijd eens om te kijken waar jij jezelf in de steek aan het laten bent. Waar cijfer je je zelf weg? Waar maak je jezelf kleiner? Leeuw Je hebt de zaken graag onder controle en deze week lijkt dat maar niet te lukken. Zodra je accepteert dat die ander gewoon handelt van uit zijn eigen waarheid - net als jij - kun je de si tuatie misschien iets beter begrijpen. Maagd Het is wellicht moeilijk te geloven in een situatie als deze, maar iedere gebeurtenis kan bijdragen aan je groei. Dit is bijvoorbeeld een goede gelegenheid om te kiezen voor medele ven in plaats van 'gelijk willen hebben'. Weegschaal Druk bezig om de goede, lieve vrede te bewaren? Een nobel streven, maar niet als je je zelf daarbij wegcijfert, Weegschaal! Het geven van jouw mening hoeft toch niet meteen een strijd te worden? Schorpioen Jouw directe omgeving krijgt deze week niet echt hoogte van je. Je hebt het gevoel dat je een rol moet spelen om deze situatie door te komen. Niets is minder waar. Juist door trouw te zijn aan jezelf wordt alles duidelijker. Boogschutter Deze week heb je wellicht het gevoel dat het allemaal niet zo lekker stroomt. En waar om? Omdat je niet echt beseft hoe prachtig je bent. Je bent wellicht anders dan die ander, maar zeker niet kleiner of minder waard! jlpfc Steenbok Voor jou draait deze week om respect, in alle mogelijke vormen. Je voelt je wellicht re spectloos behandeld door anderen, maar de kem zit in hoe jij jezelf en anderen behandelt. In hoeverre heb jij respect voor wie je bent? Waterman Door krampachtig vast te houden, ont neem je jezelf de ruimte om te ervaren wat er nog meer voor je bereikbaar is. Je hoeft niet in het diepe te springen, maar laat die teugels eens vieren en ontdek je mogelijkheden. Vissen Je weet deze week precies waar je graag naartoe zou willen, maar het lijkt wel alsof ie dereen je aan het beperken is. Misschien een goed moment om die eindbestemming los te laten en weer te genieten van de reis. Als je deze week de neiging voelt om eens flink terug te slaan, haal dan diep adem en kijk eens goed of die ander er echt wel op uit was om jou moedwillig te kwetsen. Reageer niet op een an der, reageer vanuit jezelf. uzzel mee! gezond hevig heid zuilen gang soort rietgras mager afgod in gewijde voor zetsel van de graat ontdoen bijna nooit 10 werktuig voeg woord edel naai gerei half (Latijn) verorde ning vereist gemor bevel gelijk matig Viking persoon lijk vnw. on gaarne koel vloeistof naar omlaag soort stof soort hond che misch element hoeveel heid aersoon- lijk vnw. vreemde munt Spaanse titel voor zetsel verlaag de toon illusie soort pape gaai tooien gewezen muziek noot panel T graaf- werktuig lange degen boordsel geladen atoom blad groente Puzzelland 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Voor rechtgeaarde Italiaanse keukenkenners is dit misschien vloeken in de kerk. Een Saltimboc ca is per definitie een kalfslapje bedekt met par maham en afgeblust in witte wijn. Maar wat doe je als je trek hebt in saltimbocca, maar de kalf slapjes zijn uitverkocht? Juist! dan in gestrekte ga lop naar de vishandelaar en twee snoekbaarsfilets van zo'n 200 gram aangeschaft. De boodschappen verder zijn 50 gram prei, een wortel, stengel bleekselderij, 120 gram rode lin zen, twee eetlepels wijnazijn, olijfolie, citroensap, vier plakken parmaham, handjevol salieblaadjes, wat suiker en peper en zout. De prei, wortel en bleekselderij in kleine dobbel steentjes snijden. De linzen in kokend water acht minuten laten garen. Na vijf minuten de gesne den groente erbij voegen. Dat na drie minuten vervolgens door een zeef gieten en af laten koe len. Maak dan een vinaigrette van de azijn en wat olijfolie, beetje suiker erbij, op smaak brengen met peper en zout en de linzen en de groente er mee begieten en voorzichtig omscheppen. De snoekbaarsfilets in de lengte halveren en met citroensap besprenkelen. De filetjes bedekken met een plakje ham en wat salieblad. Oprollen als waren het kleine rollades, vastzetten met houten prikkertjes en met peper en zout bestrooien. Voorzichtig met het zout, want de ham is ook al zout. Olijfolie heet laten worden en de vis gedu rende twee minuten op hoog vuur aan alle kanten aanbraden. Vuur temperen en nog een minuut of drie, vier door laten garen. Dan serveren met de linzensalade en er een pinot grigio bij drinken. Cor van den Burg -mm. m W% W k 18. Hffik

Krantenbank Zeeland

de Faam | 2010 | | pagina 50