r
r
r
Snoekbaars saltimbocca
3
1
7
9
2
6
5
1
4
9
4
2
9
3
8
3
6
7
9
5
5
8
T
1
7
8
2
2
JU m mwfc
111
L
Stier
dé Weekkrant
De Faam
ALTIJD ACTUEEL: DEWEEKKRANT.NL
Horoscoop
llllllli1
mJiL.
I m li
Woensdag 28 april 2010 - Pagina 50
Ram
Je hoeft je deze week niet zo op te bla
zen. Als je de situatie niet als een aanval, maar
als een spiegel zou bekijken, zal je ontdekken
dat het allemaal niet zo moeilijk ligt als dat jij
het nu voelt
Tweelingen
Deze week ligt de nadruk op 'tekort'. Je
kunt het gevoel hebben dat een ander jou te
kort doet of je doet jezelf te kort. Probeer je fo
cus op het proces te houden. Kijk naar de stap
pen die je maakt, niet naar het einddoel.
Kreeft
Je kunt je deze week een beetje eenzaam
voelen. Misschien zelfs in de steek gelaten. Ge
bruik deze tijd eens om te kijken waar jij jezelf
in de steek aan het laten bent. Waar cijfer je je
zelf weg? Waar maak je jezelf kleiner?
Leeuw
Je hebt de zaken graag onder controle en
deze week lijkt dat maar niet te lukken. Zodra je
accepteert dat die ander gewoon handelt van
uit zijn eigen waarheid - net als jij - kun je de si
tuatie misschien iets beter begrijpen.
Maagd
Het is wellicht moeilijk te geloven in een
situatie als deze, maar iedere gebeurtenis kan
bijdragen aan je groei. Dit is bijvoorbeeld een
goede gelegenheid om te kiezen voor medele
ven in plaats van 'gelijk willen hebben'.
Weegschaal
Druk bezig om de goede, lieve vrede te
bewaren? Een nobel streven, maar niet als je je
zelf daarbij wegcijfert, Weegschaal! Het geven
van jouw mening hoeft toch niet meteen een
strijd te worden?
Schorpioen
Jouw directe omgeving krijgt deze week
niet echt hoogte van je. Je hebt het gevoel dat je
een rol moet spelen om deze situatie door te
komen. Niets is minder waar. Juist door trouw
te zijn aan jezelf wordt alles duidelijker.
Boogschutter
Deze week heb je wellicht het gevoel dat
het allemaal niet zo lekker stroomt. En waar
om? Omdat je niet echt beseft hoe prachtig je
bent. Je bent wellicht anders dan die ander,
maar zeker niet kleiner of minder waard!
jlpfc Steenbok
Voor jou draait deze week om respect, in
alle mogelijke vormen. Je voelt je wellicht re
spectloos behandeld door anderen, maar de
kem zit in hoe jij jezelf en anderen behandelt.
In hoeverre heb jij respect voor wie je bent?
Waterman
Door krampachtig vast te houden, ont
neem je jezelf de ruimte om te ervaren wat er
nog meer voor je bereikbaar is. Je hoeft niet in
het diepe te springen, maar laat die teugels
eens vieren en ontdek je mogelijkheden.
Vissen
Je weet deze week precies waar je graag
naartoe zou willen, maar het lijkt wel alsof ie
dereen je aan het beperken is. Misschien een
goed moment om die eindbestemming los te
laten en weer te genieten van de reis.
Als je deze week de neiging voelt om eens flink
terug te slaan, haal dan diep adem en kijk eens
goed of die ander er echt wel op uit was om jou
moedwillig te kwetsen. Reageer niet op een an
der, reageer vanuit jezelf.
uzzel mee!
gezond
hevig
heid
zuilen
gang
soort
rietgras
mager
afgod
in
gewijde
voor
zetsel
van de
graat
ontdoen
bijna
nooit
10
werktuig
voeg
woord
edel
naai
gerei
half
(Latijn)
verorde
ning
vereist
gemor
bevel
gelijk
matig
Viking
persoon
lijk vnw.
on
gaarne
koel
vloeistof
naar
omlaag
soort
stof
soort
hond
che
misch
element
hoeveel
heid
aersoon-
lijk vnw.
vreemde
munt
Spaanse
titel
voor
zetsel
verlaag
de toon
illusie
soort
pape
gaai
tooien
gewezen
muziek
noot
panel
T
graaf-
werktuig
lange
degen
boordsel
geladen
atoom
blad
groente
Puzzelland
1 2
3 4
5 6
7 8
9 10
Voor rechtgeaarde Italiaanse keukenkenners is
dit misschien vloeken in de kerk. Een Saltimboc
ca is per definitie een kalfslapje bedekt met par
maham en afgeblust in witte wijn. Maar wat doe
je als je trek hebt in saltimbocca, maar de kalf
slapjes zijn uitverkocht? Juist! dan in gestrekte ga
lop naar de vishandelaar en twee snoekbaarsfilets
van zo'n 200 gram aangeschaft.
De boodschappen verder zijn 50 gram prei, een
wortel, stengel bleekselderij, 120 gram rode lin
zen, twee eetlepels wijnazijn, olijfolie, citroensap,
vier plakken parmaham, handjevol salieblaadjes,
wat suiker en peper en zout.
De prei, wortel en bleekselderij in kleine dobbel
steentjes snijden. De linzen in kokend water acht
minuten laten garen. Na vijf minuten de gesne
den groente erbij voegen. Dat na drie minuten
vervolgens door een zeef gieten en af laten koe
len. Maak dan een vinaigrette van de azijn en wat
olijfolie, beetje suiker erbij, op smaak brengen
met peper en zout en de linzen en de groente er
mee begieten en voorzichtig omscheppen.
De snoekbaarsfilets in de lengte halveren en met
citroensap besprenkelen. De filetjes bedekken
met een plakje ham en wat salieblad. Oprollen als
waren het kleine rollades, vastzetten met houten
prikkertjes en met peper en zout bestrooien.
Voorzichtig met het zout, want de ham is ook al
zout. Olijfolie heet laten worden en de vis gedu
rende twee minuten op hoog vuur aan alle kanten
aanbraden. Vuur temperen en nog een minuut of
drie, vier door laten garen. Dan serveren met de
linzensalade en er een pinot grigio bij drinken.
Cor van den Burg
-mm. m W% W
k 18.
Hffik