r 1 9 7 6 4 2 8 3 8 7 9 6 3 4 1 5 8 5 7 2 9 1 2 4 6 3 1 5 Vissen De Faam ALTIJD ACTUEEL: DEWEEKKRANT.NL Horoscoop f ma Woensdag 24 februari 2010 - Pagina 9 Ram Een bepaald aspect van uw leven vraagt de komende tijd meer aandacht. Grote inzet hoeft dit niet te vergen, dus u kunt uw aanpak doseren. Anderen zullen uw gevecht met het normale waarderen en belonen. Stier De gedachte aan de komende situatie is verre van ideaal. U moet water bij de wijn doen. Mogelijk brengt dat uw huidige positie enigszins in gevaar. Niet iedereen zal uw om slag namelijk waarderen. Echter, de schade zal beperkt blijven. Tweelingen Door alle inspanningen van de afgelopen tijd heeft u uw lichamelijke gestel wat uitgehold. Hoewel alles nu nog lekker lijkt te lopen, dient u het roer wel langzaam te draaien in een an- #dere richting. Kreeft Het is tijd om de knoop door te hakken. Dit lijkt een alleraardigst moment om af te rekenen met dat wat voorbij is. Een kleine samenvatting maken is altijd verstandig, negeer doemden kers, en vertrouw op uw eigen kunnen. M'&k Leeuw U doet er verstandig aan alle alternatie ven op te sommen en te rangschikken. In het verleden heeft u beslissingen genomen die uw keuze nu kleuren, zo zal blijken. Tijd voor spijt is er niet. Het is tijd om te kiezen. Maagd De geplande verandering, gaat een beetje voorbij aan het momentum. U moet tot actie overgaan. Anders is het de vraag of u de volgende keer nog gelukkig bent. rik Weegschaal Waar het geluk ook vandaan komt, is niet de belangrijkste vraag voor nu. De bron van dit alles moet u inmiddels helder voor ogen staan. De wezenlijke vraag is hoe u dit geluk vasthoudt. Richt uw aandacht er op. Schorpioen Uw gedachten gaan steeds maar terug naar dat ene idee. Dat geeft houvast voor be slissingen, maar vertroebelt ook uw vermogen tot relativering. Belangrijker nog is dat u even tueel ook kunt afdwalen. Houd daar rekening mee. Boogschutter Uw plannen kunt u maar beter even in de ijskast zetten. De situatie van vandaag past namelijk niet bij uw voorgenomen stappen. Een pas op de plaats is niet het juiste antwoord; een blik op de toekomst na dat moment uiter aard wel. Steenbok Uw geest en ziel zitten de laatste tijd op een lijn. Dat is gunstig voor u, maar het bena deelt wellicht anderen. Als u nu al compensa ties voor deze personen probeert te formule ren, komt u niet voor verrassingen te staan, igjll Waterman ifS-l Uw keuze om alle kaarten in dat eerste gesprek op tafel te gooien is niet langer ver standig, na datwat is gebeurd de afgelopen da gen. U kunt beter nadenken over een nieuwe tactiek waarmee u wel verder in het leven komt. Daar waar mensen in nood zijn, is behoefte aan een redder. Voor uw vrienden iigt de keuze voor u voor de hand. Maar ook hier spelen meerdere belangen door elkaar heen. De vraag is of u deze rollen en lijnen echt TjjJ kunt scheiden. Puzzel mee! staal van hoge berg ooievaar kerk dienst listig ver siering ik (Latijn) een mes bazige vrouw gordel speaker T regering van hoge militairen trompet vogel 8 heilige stier knipper licht olifant 5 persoon lijk vnw. vorm van neerslag onder kussen monde ling persoon lijk vnw. 7 lijf eigene filmprijs T 1 hoofd deksel houding ooievaar T 4 gave 6 hiaat schaker van Helena 9 gekheid T welpen leidster mest vocht schot schrift T 10 T 2 oor hanger Euro peaan duin vallei klets kous gereed klein kind waterrijk land T zomerse lekkernij voor zetsel vluchtig T limiet 3 borduur sel ogenblik 1 23456789 10 Rijst met spinazie en gamba's Er bestaat nogal wat misverstand over scampi's en gamba's. Wat is nou wat. Dat hebben we min of meer te danken aan de Italianen die de gamba ook scampi noemen. Er is wel degelijk verschil. Een scampi heeft kleine scharen en hoort tot de kreeftachtigen en een gamba is doodgewoon een garnaal. En die speelt dus de hoofdrol in dit re cept dat snel en makkelijk te maken is. Neem 140 gram rijst, 12 gamba's. 200 gram verse spinazie, 20 gram boter, 10 cl crème fraiche, 70 cl kippenbouillon en een sjalotje. Bereidingswijze: De spinazieblaadjes in reepjes snijden, de sjalot hakken. De boter smelten in een pan, de sjalot er in aanzetten, vervolgens de spinaziereepjes er kort in laten slinken. Strooi daarop de rijst. Zodra die wat transparant wordt beetje bij beetje- de bouillon er bij gieten. Na een minuut of drie vier de crème fraiche. De gamba's pellen, de zwarte darmdraad verwijderen en een deel van de staart laten zitten. Ook toevoegen en het geheel door el kaar mengen telkens als de rijst het vocht heeft geabsorbeerd. Op smaak brengen met peper en zout en aan het eind van de kooktijd, als de rijst een risottoachti- ge aanblik heeft, even laten rusten voor het te ser veren. Het is ook lekker om wat minder bouillon te gebruiken en dat te vervangen door een droge witte wijn. Persoonlijk vind ik een Entre Deux Mers mans genoeg om dit op zich lichte gerecht te begeleiden. Beetje wijn in de rijst en de rest van de fles in de tafelgenoten. Lekker! Puzzeliand

Krantenbank Zeeland

de Faam | 2010 | | pagina 9