r
1
9
7
6
4
2
8
3
8
7
9
6
3
4
1
5
8
5
7
2
9
1
2
4
6
3
1
5
Vissen
De Faam
ALTIJD ACTUEEL: DEWEEKKRANT.NL
Horoscoop
f
ma
Woensdag 24 februari 2010 - Pagina 9
Ram
Een bepaald aspect van uw leven vraagt
de komende tijd meer aandacht. Grote inzet
hoeft dit niet te vergen, dus u kunt uw aanpak
doseren. Anderen zullen uw gevecht met het
normale waarderen en belonen.
Stier
De gedachte aan de komende situatie
is verre van ideaal. U moet water bij de wijn
doen. Mogelijk brengt dat uw huidige positie
enigszins in gevaar. Niet iedereen zal uw om
slag namelijk waarderen. Echter, de schade zal
beperkt blijven.
Tweelingen
Door alle inspanningen van de afgelopen tijd
heeft u uw lichamelijke gestel wat uitgehold.
Hoewel alles nu nog lekker lijkt te lopen, dient
u het roer wel langzaam te draaien in een an-
#dere richting.
Kreeft
Het is tijd om de knoop door te hakken. Dit lijkt
een alleraardigst moment om af te rekenen
met dat wat voorbij is. Een kleine samenvatting
maken is altijd verstandig, negeer doemden
kers, en vertrouw op uw eigen kunnen.
M'&k Leeuw
U doet er verstandig aan alle alternatie
ven op te sommen en te rangschikken. In het
verleden heeft u beslissingen genomen die uw
keuze nu kleuren, zo zal blijken. Tijd voor spijt
is er niet. Het is tijd om te kiezen.
Maagd
De geplande verandering, gaat een
beetje voorbij aan het momentum. U moet
tot actie overgaan. Anders is het de vraag of u
de volgende keer nog gelukkig bent.
rik Weegschaal
Waar het geluk ook vandaan komt, is
niet de belangrijkste vraag voor nu. De bron
van dit alles moet u inmiddels helder voor ogen
staan. De wezenlijke vraag is hoe u dit geluk
vasthoudt. Richt uw aandacht er op.
Schorpioen
Uw gedachten gaan steeds maar terug
naar dat ene idee. Dat geeft houvast voor be
slissingen, maar vertroebelt ook uw vermogen
tot relativering. Belangrijker nog is dat u even
tueel ook kunt afdwalen. Houd daar rekening
mee.
Boogschutter
Uw plannen kunt u maar beter even in
de ijskast zetten. De situatie van vandaag past
namelijk niet bij uw voorgenomen stappen.
Een pas op de plaats is niet het juiste antwoord;
een blik op de toekomst na dat moment uiter
aard wel.
Steenbok
Uw geest en ziel zitten de laatste tijd op
een lijn. Dat is gunstig voor u, maar het bena
deelt wellicht anderen. Als u nu al compensa
ties voor deze personen probeert te formule
ren, komt u niet voor verrassingen te staan,
igjll Waterman
ifS-l Uw keuze om alle kaarten in dat eerste
gesprek op tafel te gooien is niet langer ver
standig, na datwat is gebeurd de afgelopen da
gen. U kunt beter nadenken over een nieuwe
tactiek waarmee u wel verder in het leven
komt.
Daar waar mensen in nood zijn, is behoefte aan een
redder. Voor uw vrienden iigt de keuze voor u voor de
hand. Maar ook hier spelen meerdere belangen door
elkaar heen. De vraag is of u deze rollen en lijnen echt
TjjJ kunt scheiden.
Puzzel mee!
staal van
hoge
berg
ooievaar
kerk
dienst
listig
ver
siering
ik
(Latijn)
een mes
bazige
vrouw
gordel
speaker
T
regering
van hoge
militairen
trompet
vogel
8
heilige
stier
knipper
licht
olifant
5
persoon
lijk vnw.
vorm van
neerslag
onder
kussen
monde
ling
persoon
lijk vnw.
7
lijf
eigene
filmprijs
T
1
hoofd
deksel
houding
ooievaar
T
4
gave
6
hiaat
schaker
van
Helena
9
gekheid
T
welpen
leidster
mest
vocht
schot
schrift
T
10
T
2
oor
hanger
Euro
peaan
duin
vallei
klets
kous
gereed
klein
kind
waterrijk
land
T
zomerse
lekkernij
voor
zetsel
vluchtig
T
limiet
3
borduur
sel
ogenblik
1 23456789 10
Rijst met spinazie
en gamba's
Er bestaat nogal wat misverstand over scampi's
en gamba's. Wat is nou wat. Dat hebben we min
of meer te danken aan de Italianen die de gamba
ook scampi noemen. Er is wel degelijk verschil.
Een scampi heeft kleine scharen en hoort tot de
kreeftachtigen en een gamba is doodgewoon een
garnaal. En die speelt dus de hoofdrol in dit re
cept dat snel en makkelijk te maken is.
Neem 140 gram rijst, 12 gamba's. 200 gram verse
spinazie, 20 gram boter, 10 cl crème fraiche, 70 cl
kippenbouillon en een sjalotje.
Bereidingswijze:
De spinazieblaadjes in reepjes snijden, de sjalot
hakken. De boter smelten in een pan, de sjalot er
in aanzetten, vervolgens de spinaziereepjes er
kort in laten slinken. Strooi daarop de rijst. Zodra
die wat transparant wordt beetje bij beetje- de
bouillon er bij gieten. Na een minuut of drie vier
de crème fraiche. De gamba's pellen, de zwarte
darmdraad verwijderen en een deel van de staart
laten zitten. Ook toevoegen en het geheel door el
kaar mengen telkens als de rijst het vocht heeft
geabsorbeerd.
Op smaak brengen met peper en zout en aan het
eind van de kooktijd, als de rijst een risottoachti-
ge aanblik heeft, even laten rusten voor het te ser
veren. Het is ook lekker om wat minder bouillon
te gebruiken en dat te vervangen door een droge
witte wijn. Persoonlijk vind ik een Entre Deux
Mers mans genoeg om dit op zich lichte gerecht
te begeleiden. Beetje wijn in de rijst en de rest van
de fles in de tafelgenoten. Lekker!
Puzzeliand