wM l JjJ j l vanHaren J H ORTHOPEDISCHE SCHOENTECHNIEK LANGEIUKE 40-42 VLISSINGEN ALTIJD ACTUEEL: DEWEEKKRANT.NL Bewoners Zorgcentrum Cleijenborch tafelen dagelijks gezond én culinair. 'Altijd Lekker' Smullen \A DONKERSTEEG Modern orthopedisch schoeisel (A+B) met ruime keuze in model en kleur Steun- en gemakschoenen Reuma- en diabeticischoeisel Voet- en onderbeenprotheses en ortheses Steunzolen, supplementen en inlay's Orthopedische voorzieningen aan confectieschoeisel I »|p Zaterdag 27 februari van 10.00 tot 17.00 uur I i Uw Green House Consulente Annelies Spaans, Burghsering 17, Burgh-Haamstede Ineke Schrier, Groene Kruisstraat 14, Waarde Jannie Boer, Kabelweg 3, Vlissingen Marianne Kegge, Gardenierhof 18, Wolphaartsdijk Willy Janse, Parallelweg 4, Goes Wilma Wondergem, Vogelzangsweg 40, Goes van 3 maart t/m 6 maart EaB33EBL De Faam Woensdag 24 februari 2010 - Pagina 35 De beste van 't land DOOR: INE BLOEMEN COLIJNSPLAAT- "Super blij, je gaat helemaal uit je dak" zo vertelt chef kok Hans Everse van Zorgcen trum Cleijenborch, nadat hij en collega Alex Minder- houd twee prijzen in de wacht hadden gesleept. Ze behaalden een tweede prijs in de categorie 'Beste Menu van de Zorg' en wormen de 'gouden' des sertlepel voor het beste dessert, plus een cheque van 1000 euro voor hun in stelling. DistriVers, een le verancier voor zorgorga nisaties heeft dit jaar voor de eerste keer een landelij ke wedstrijd uitgeschre ven voor koks in zorgin stellingen. Everse: "We doen wel eens va ker met wedstrijden mee, dus dit was voor ons dé uitdaging." Voorwaarde voor inzending was het insturen van een drie- gangen-menu's, kosten maxi maal vier euro, toepasbaar in de zorg en voldoen aan gezon de en verantwoorde voeding. "Ik heb begrepen dat er 100 deelnemers waren, waarvan er uiteindelijk negen geselec teerd zijn. Ons menu bestond uit een Zeeuwse vissoep, tag- De bewoners van Cleijen borch eten wat de pot schaft, zoals mevrouw Nelisse-Jero- nimus het verwoordt: "Het is altijd lekker en ik vind het heel mooi dat ze gewonnen hebben." De heer Nelisse vindt de soepen het lekkerst. Ook Sara Contant is dik te vreden: "Heerlijk eten. We zijn er de laatste tijd erg op vooruit gegaan." Mevrouw de Visser roemt eveneens het gevarieerde eten. Me vrouw Hage- Meerman is het hier helemaal mee eens. Veel lof dus van de bewo ners. Everse: "Maar we willen het nog beter. In de loop van dit jaar gaan we met keuze menu's werken. De mensen kunnen dan zelf kiezen." liatelle tricolore carbonara. Daarbij rucola en tomatensa lade en als dessert roomyog- hurt met kersen en speculaas. Je maakt het menu voor tien personen. Het lastige hierbij is dat je het menu zowel natriu- marm als gemalen moet klaar maken. Bij ons in de instelling is dat niet zo'n probleem. Je kookt voor grotere aantallen en beschikt over de nodige machines. Voor de gemalen Hans Everse en Alex Minderhoud geconcentreerd aan het werk. FOTO: MARC TEUNE sla had ik een truc bedacht. We pureren een komkommer, rucola, basilicum en. tomaat. Op smaak brengen en dan in een longdrinkglas gieten. Daar bovenop gemalen tomaat. Daar hebben we flink punten mee gescoord." Koken voor een wedstrijd is niet iets wat je er "even" bij doet, stelt Everse. "Ontwikke len, uitwerken, proefkoken, bijwerken, berekenen, bestel len enz." Kok Hans Everse is een bezige bij. Naast de voorbereidingen voor een wedstrijd, is hij voor zitter van het Koksgilde in Zee land en heeft hij een eigen website 'kookookeens.nl'. De kookliefhebber vindt hier een enorme variëteit aan re cepten. Middels een forum kunnen deelnemers met el kaar recepten en tips uitwisse len. Het is verder de bedoeling dat alle in Cleijenborch berei de maaltijden op de site te le zen zijn. Everse: "Daar ben ik nog mee bezig. Ik heb de site opgezet als pure hobby. Mijn broertje, ook kok, helpt nu mee. Koken en alles wat daar bij komt is mijn lust en mijn leven" Woensdag 24 februari staat het winnende menu bij de bewoners op tafel. Dat wordt smullen. Presentator bij de wedstrijd, Pierre Wind: "Top culinair eten, voor minder dan vier euro, waar kan dat nog?" Erkend leverancier alle zorgverzekeringen (SEMH-erkend) Nu ook spreekuur in Vlissingen, Dreestraat 2 en Ziekenhuis Zierikzee Voor telefonische afspraak: 0113-251720 's-Gravenpolderseweg 33 - 4462 RA Goes - Tel. 0113-251720 OPENING 3 MAART Gl H has h ioi n I 10% 4s (i lil

Krantenbank Zeeland

de Faam | 2010 | | pagina 47