wM l JjJ j l
vanHaren
J H ORTHOPEDISCHE
SCHOENTECHNIEK
LANGEIUKE 40-42
VLISSINGEN
ALTIJD ACTUEEL: DEWEEKKRANT.NL
Bewoners Zorgcentrum Cleijenborch tafelen dagelijks gezond én culinair.
'Altijd Lekker'
Smullen
\A DONKERSTEEG
Modern orthopedisch schoeisel (A+B) met ruime keuze in
model en kleur
Steun- en gemakschoenen
Reuma- en diabeticischoeisel
Voet- en onderbeenprotheses en ortheses
Steunzolen, supplementen en inlay's
Orthopedische voorzieningen aan
confectieschoeisel
I
»|p
Zaterdag 27 februari van 10.00 tot 17.00 uur
I i
Uw Green House Consulente
Annelies Spaans, Burghsering 17, Burgh-Haamstede
Ineke Schrier, Groene Kruisstraat 14, Waarde
Jannie Boer, Kabelweg 3, Vlissingen
Marianne Kegge, Gardenierhof 18, Wolphaartsdijk
Willy Janse, Parallelweg 4, Goes
Wilma Wondergem, Vogelzangsweg 40, Goes
van 3 maart t/m 6 maart
EaB33EBL De Faam
Woensdag 24 februari 2010 - Pagina 35
De beste van 't land
DOOR: INE BLOEMEN
COLIJNSPLAAT- "Super
blij, je gaat helemaal uit je
dak" zo vertelt chef kok
Hans Everse van Zorgcen
trum Cleijenborch, nadat
hij en collega Alex Minder-
houd twee prijzen in de
wacht hadden gesleept. Ze
behaalden een tweede
prijs in de categorie 'Beste
Menu van de Zorg' en
wormen de 'gouden' des
sertlepel voor het beste
dessert, plus een cheque
van 1000 euro voor hun in
stelling. DistriVers, een le
verancier voor zorgorga
nisaties heeft dit jaar voor
de eerste keer een landelij
ke wedstrijd uitgeschre
ven voor koks in zorgin
stellingen.
Everse: "We doen wel eens va
ker met wedstrijden mee, dus
dit was voor ons dé uitdaging."
Voorwaarde voor inzending
was het insturen van een drie-
gangen-menu's, kosten maxi
maal vier euro, toepasbaar in
de zorg en voldoen aan gezon
de en verantwoorde voeding.
"Ik heb begrepen dat er 100
deelnemers waren, waarvan er
uiteindelijk negen geselec
teerd zijn. Ons menu bestond
uit een Zeeuwse vissoep, tag-
De bewoners van Cleijen
borch eten wat de pot schaft,
zoals mevrouw Nelisse-Jero-
nimus het verwoordt: "Het is
altijd lekker en ik vind het
heel mooi dat ze gewonnen
hebben." De heer Nelisse
vindt de soepen het lekkerst.
Ook Sara Contant is dik te
vreden: "Heerlijk eten. We
zijn er de laatste tijd erg op
vooruit gegaan." Mevrouw
de Visser roemt eveneens
het gevarieerde eten. Me
vrouw Hage- Meerman is
het hier helemaal mee eens.
Veel lof dus van de bewo
ners.
Everse: "Maar we willen het
nog beter. In de loop van dit
jaar gaan we met keuze
menu's werken. De mensen
kunnen dan zelf kiezen."
liatelle tricolore carbonara.
Daarbij rucola en tomatensa
lade en als dessert roomyog-
hurt met kersen en speculaas.
Je maakt het menu voor tien
personen. Het lastige hierbij is
dat je het menu zowel natriu-
marm als gemalen moet klaar
maken. Bij ons in de instelling
is dat niet zo'n probleem. Je
kookt voor grotere aantallen
en beschikt over de nodige
machines. Voor de gemalen
Hans Everse en Alex Minderhoud geconcentreerd aan het werk.
FOTO: MARC TEUNE
sla had ik een truc bedacht.
We pureren een komkommer,
rucola, basilicum en. tomaat.
Op smaak brengen en dan in
een longdrinkglas gieten. Daar
bovenop gemalen tomaat.
Daar hebben we flink punten
mee gescoord."
Koken voor een wedstrijd is
niet iets wat je er "even" bij
doet, stelt Everse. "Ontwikke
len, uitwerken, proefkoken,
bijwerken, berekenen, bestel
len enz."
Kok Hans Everse is een bezige
bij. Naast de voorbereidingen
voor een wedstrijd, is hij voor
zitter van het Koksgilde in Zee
land en heeft hij een eigen
website 'kookookeens.nl'.
De kookliefhebber vindt hier
een enorme variëteit aan re
cepten. Middels een forum
kunnen deelnemers met el
kaar recepten en tips uitwisse
len. Het is verder de bedoeling
dat alle in Cleijenborch berei
de maaltijden op de site te le
zen zijn.
Everse: "Daar ben ik nog mee
bezig. Ik heb de site opgezet
als pure hobby. Mijn broertje,
ook kok, helpt nu mee. Koken
en alles wat daar bij komt is
mijn lust en mijn leven"
Woensdag 24 februari staat
het winnende menu bij de
bewoners op tafel. Dat
wordt smullen. Presentator
bij de wedstrijd, Pierre Wind:
"Top culinair eten, voor
minder dan vier euro, waar
kan dat nog?"
Erkend leverancier alle zorgverzekeringen (SEMH-erkend)
Nu ook spreekuur in Vlissingen, Dreestraat 2 en Ziekenhuis Zierikzee
Voor telefonische afspraak: 0113-251720
's-Gravenpolderseweg 33 - 4462 RA Goes - Tel. 0113-251720
OPENING
3 MAART
Gl
H
has
h
ioi
n
I
10%
4s (i lil