Walcherse koks
NU BRIL MET
in de prijzen
20.000ste lid voor Rabobank
fabius*
ONTSPIEGELDE EN
GEHARDE GLAZEN
dé Weekkrant
De Faam
ALTIJD ACTUEEL: DEWEEKKRANT.NL
Kort Walchers nieuws
ADVZ dansavond Djembéles
fabius opleidingen #mwi
Receptioniste Telefoniste (6 mnd)
Administratief Medewerk(st)er (9 mnd)
Secretaresse (12 mnd)
Meer informatie? www.pearle.nl
www.FabiusOpleidingen.nl
0800-4464464
Woensdag 3 februari 2010 - Pagina 38
start binnenkort weer met de volgende dag- en avondopleidingen:
Examenbureau
VAN €189
Lesplaatsen: o.a. Breda. Oosterhout, Bergen op Zoom
Roosendaal, Goes, Middelburg, Terneuzen
MIDDELBURG - De ADVZ houdt op zaterdag
13 februari haar maandelijkse dansavond. De
muziek wordt verzorgd door Frankies Combo
en er worden diverse dansdemonstraties ge
geven. Het is in de zaal Palet aan de J. Reigers
bergstraat 2 in Middelburg om 20.00 uur. En
tree is 5,00 euro.
MIDDELBURG - Djembé Bedlam begint in februari in Vlissingen
weer met een nieuwe groep beginners. De emoties van het bespe
len vap de West Afrikaanse trommel, de djembé, kunnen elke dins
dag vanaf 19.00 uur ervaren worden in de Uilenburghschool in
Middelburg.
Ook kan dat elke woensdag van af 19.00 uur in Ter Reede te Vlissin
gen. Meer informatie via: www.djembebedlam.nl of 06-29040354.
/i
DOOR ELLEN DE VRIEND
MIDDELBURG - Souschef
Sander de longe (28) van
restaurant Scherp in Mid
delburg heeft op de Fine
Food Fair in Maastricht de
Rubbens Young Chef
Award gewonnen. Naast
een trofee wint hij een sta
ge bij het beroemde restau
rant Bally Maloe in Ierland.
"De opdracht was vanuit
een black box met een on
bekende inhoud, een drie
gangenmenu maken. Dat
was spannend", vertelt
Sander. "We mochten voor
de wedstrijd 30 minuten
kijken tussen de produc
ten.
Veel gevogelte, vlees en or
ganen. Er was heibot, forel
en mosselen. De laatste
kon ik natuurlijk niet laten
liggen. Verder was er een
tafel vol met vergeten
groenten en paddenstoe
len. Ik maakte canneloni
van heilbot gevuld met tar
taar van heilbot met crème
van avocado en koriander,
zoetzure Zeeuwse mosse
len en een luchtige gelei-
bombe van wortel en li
moen. Rosé gebraden
kalfslende en krokant ge
bakken kalfszwezerik met
crème van gebakken uien,
gekonfijte truffelaardappel,
gekaramelliseerde witlof
en jus van rode wijn en ap
pel. Dessert was soufflé van
pure chocolade met com
pote van peer en vanille en
een gezouten karamelsaus
met hazelnoot." Mart
Scherp van het gelijknami
ge restaurant in Middel
burg, waar Sander, een half
jaar werkt stelt dat zijn
souschef het zich niet ge
makkelijk heeft gemaakt.
"Een soufflé van chocolade
kan namelijk zeer snel in
zakken." De longe won al
eerder tweemaal de eerste
prijs in de Asperge Amuse
wedstrijd.
Adriaane wint VZK
bokaal
Marco Adriaanse, eigenaar
van Restaurant Peper
Zout/ Mes Vork uit Mid
delburg heeft dinsdag 26
januari de eerste prijs in de
wacht gesleept tijdens de
jaarlijkse kookwedstrijd
van de Vereniging van
Zeeuwse koks (VZK). Hij
liet daarmee negen koks
achter zich. Het thema van
dit jaar was Schaal en
schelpdieren. Unilever
Prins Dingemanse en
Sligro stelden een mystery-
box samen met verplichte
ingrediënten die de koks in
hun gerecht moesten ver
werken.
De opdracht was; maak
een voorgerecht op twee
borden met de aangegeven
ingrediënten, één bord
voor de jury en één bord
voor de showtafel. Adri
aanse behaalde met een
creatie van smaken van de
zee 'when east meets west'
waarin westerse gerechten
in een oosters jasje gesto
ken en andersom voor de
zevende keer deze troffee.
Het voorgerecht bestond
uit meerdere gerechten
waaronder een sushi maki
met vacuüm gegaarde
gamba wasabicream, en
een tartaar van coquille St.
Jacques, truffel, wakame
zwarte sesam.
De tweede plaats was voor
Ron Dekker van La Bonne
Auberge uit Koudekerke en
als derde is geëindigd Nick
Verbeek ook van
Peper&Zout/ Mes Vork.
AAGTEKERKE - Ra
bobank Walche
ren/Noord-Beve
land heeft haar
20.000ste lid verwel
komd. Jan Willem
Maljaars uit Aagte-
kerke viel de eer te
beurt, hij ontving uit
handen van com
mercieel directeur
Silvia Bal een waardeche-
que van 20.000 eurocen
ten. Rabobank Walche-
kunnen lid worden,
meepraten en be
slissen over de koers
van de bank. "Al en
kele jaren zien we
een forse stijging
van het aantal le
den. In 2009 steeg
het aantal leden met
maar liefst 2.000",
vertelt Klaas Roelof
ren/Noord-Beveland heeft Hofman, manager Marke
geen aandeelhouders, ting, Coöperatie Com-
maar 20.000 leden. Klanten municatie.
Geen speciale vooropleiding nodig
Landelijke IVIO-erkende diploma's
Slechts 1 lesochtend of -avond per week
Zeer geschikt voor herintreedsters, omscholing, reïntegratie en schoolverlaters
Uitbreiding met boekhouden mogelijk
opleidingen
Brochure? bet gratis