Walcherse koks NU BRIL MET in de prijzen 20.000ste lid voor Rabobank fabius* ONTSPIEGELDE EN GEHARDE GLAZEN dé Weekkrant De Faam ALTIJD ACTUEEL: DEWEEKKRANT.NL Kort Walchers nieuws ADVZ dansavond Djembéles fabius opleidingen #mwi Receptioniste Telefoniste (6 mnd) Administratief Medewerk(st)er (9 mnd) Secretaresse (12 mnd) Meer informatie? www.pearle.nl www.FabiusOpleidingen.nl 0800-4464464 Woensdag 3 februari 2010 - Pagina 38 start binnenkort weer met de volgende dag- en avondopleidingen: Examenbureau VAN €189 Lesplaatsen: o.a. Breda. Oosterhout, Bergen op Zoom Roosendaal, Goes, Middelburg, Terneuzen MIDDELBURG - De ADVZ houdt op zaterdag 13 februari haar maandelijkse dansavond. De muziek wordt verzorgd door Frankies Combo en er worden diverse dansdemonstraties ge geven. Het is in de zaal Palet aan de J. Reigers bergstraat 2 in Middelburg om 20.00 uur. En tree is 5,00 euro. MIDDELBURG - Djembé Bedlam begint in februari in Vlissingen weer met een nieuwe groep beginners. De emoties van het bespe len vap de West Afrikaanse trommel, de djembé, kunnen elke dins dag vanaf 19.00 uur ervaren worden in de Uilenburghschool in Middelburg. Ook kan dat elke woensdag van af 19.00 uur in Ter Reede te Vlissin gen. Meer informatie via: www.djembebedlam.nl of 06-29040354. /i DOOR ELLEN DE VRIEND MIDDELBURG - Souschef Sander de longe (28) van restaurant Scherp in Mid delburg heeft op de Fine Food Fair in Maastricht de Rubbens Young Chef Award gewonnen. Naast een trofee wint hij een sta ge bij het beroemde restau rant Bally Maloe in Ierland. "De opdracht was vanuit een black box met een on bekende inhoud, een drie gangenmenu maken. Dat was spannend", vertelt Sander. "We mochten voor de wedstrijd 30 minuten kijken tussen de produc ten. Veel gevogelte, vlees en or ganen. Er was heibot, forel en mosselen. De laatste kon ik natuurlijk niet laten liggen. Verder was er een tafel vol met vergeten groenten en paddenstoe len. Ik maakte canneloni van heilbot gevuld met tar taar van heilbot met crème van avocado en koriander, zoetzure Zeeuwse mosse len en een luchtige gelei- bombe van wortel en li moen. Rosé gebraden kalfslende en krokant ge bakken kalfszwezerik met crème van gebakken uien, gekonfijte truffelaardappel, gekaramelliseerde witlof en jus van rode wijn en ap pel. Dessert was soufflé van pure chocolade met com pote van peer en vanille en een gezouten karamelsaus met hazelnoot." Mart Scherp van het gelijknami ge restaurant in Middel burg, waar Sander, een half jaar werkt stelt dat zijn souschef het zich niet ge makkelijk heeft gemaakt. "Een soufflé van chocolade kan namelijk zeer snel in zakken." De longe won al eerder tweemaal de eerste prijs in de Asperge Amuse wedstrijd. Adriaane wint VZK bokaal Marco Adriaanse, eigenaar van Restaurant Peper Zout/ Mes Vork uit Mid delburg heeft dinsdag 26 januari de eerste prijs in de wacht gesleept tijdens de jaarlijkse kookwedstrijd van de Vereniging van Zeeuwse koks (VZK). Hij liet daarmee negen koks achter zich. Het thema van dit jaar was Schaal en schelpdieren. Unilever Prins Dingemanse en Sligro stelden een mystery- box samen met verplichte ingrediënten die de koks in hun gerecht moesten ver werken. De opdracht was; maak een voorgerecht op twee borden met de aangegeven ingrediënten, één bord voor de jury en één bord voor de showtafel. Adri aanse behaalde met een creatie van smaken van de zee 'when east meets west' waarin westerse gerechten in een oosters jasje gesto ken en andersom voor de zevende keer deze troffee. Het voorgerecht bestond uit meerdere gerechten waaronder een sushi maki met vacuüm gegaarde gamba wasabicream, en een tartaar van coquille St. Jacques, truffel, wakame zwarte sesam. De tweede plaats was voor Ron Dekker van La Bonne Auberge uit Koudekerke en als derde is geëindigd Nick Verbeek ook van Peper&Zout/ Mes Vork. AAGTEKERKE - Ra bobank Walche ren/Noord-Beve land heeft haar 20.000ste lid verwel komd. Jan Willem Maljaars uit Aagte- kerke viel de eer te beurt, hij ontving uit handen van com mercieel directeur Silvia Bal een waardeche- que van 20.000 eurocen ten. Rabobank Walche- kunnen lid worden, meepraten en be slissen over de koers van de bank. "Al en kele jaren zien we een forse stijging van het aantal le den. In 2009 steeg het aantal leden met maar liefst 2.000", vertelt Klaas Roelof ren/Noord-Beveland heeft Hofman, manager Marke geen aandeelhouders, ting, Coöperatie Com- maar 20.000 leden. Klanten municatie. Geen speciale vooropleiding nodig Landelijke IVIO-erkende diploma's Slechts 1 lesochtend of -avond per week Zeer geschikt voor herintreedsters, omscholing, reïntegratie en schoolverlaters Uitbreiding met boekhouden mogelijk opleidingen Brochure? bet gratis

Krantenbank Zeeland

de Faam | 2010 | | pagina 54