Gasten mogen kiezen in
restauranLtiidens Kerst
Genieten van december
dé Weekkrant
De mooiste producten en merken in een
unieke woonwinkel met 7 bevlogen ondernemers
Schouwersweg 7 Heinkenszand 0113 561482
Genieten begint op www.binnenuit.nl
De Faam
2e kerstdag 26 en maandag 28 december
zijn wij geopend van 12.00 - 17.00 uur
If-oJu* Rolf BeiM - K«fldfat - tfe l
ia m a a m M '.t a H
mÊ 9 i a VI *6 9 i J M H MdT ws vb
foto: wieny de brabander - f0t0grare duna
Chef-eigenaar Pedro Ventevogel (rechts) van restaurant Waterfront in Vlissingen en chef-kok 01-
ger de Lange. foto: jasper karman
Bij restaurant Dennenbos in Oostkapelle wordt het beslist gezellig tijdens de kerstdagen.
burgh van Brasserie Evertsen,
aan het De Ruijterplein 1 in Vlis
singen vertelt dat bij hun wel
een kerstmenu wordt gepresen
teerd. "Wij vragen 37,50 en
daarvoor krijgt de gast een ze
ven gangen menu. Als ze een
bepaalde gang niet lusten, dan
mag er een alternatief van de
kaart worden gekozen. Nie
mand hoeft een gang over te
slaan", meldt hij. Wendy Meu-
lenberg van restaurant Den
nenbos, Duinweg 64 in Oostka
pelle, is blij dat het restaurant
beiden kerstdagen vrijwel hele
maal is volgeboekt. De prijs en
luxe is vergelijkbaar met het af
gelopen jaar. "Voor 22,00 euro
per persoon kan er al lekker
worden gegeten. Bij ons is het a
la carte, aangevuld met een
wildkaart. Een trio van wild met
wintergamituur of een duo van
zeewolffilet en knoflookgama-
len zijn de toppers", verklaart
ze. Merkt Wendy iets van de
kredietcrisis? "Gelukkig niet. Dit
jaar begon ik sceptisch en vond
het best eng. Maar de kerst zal
de top van een goed jaar zijn",
wil ze kwijt.
Ze heeft
de zaak
sfeervol
versierd. Wendy: "De versiering
met zoveel mogelijk lichtjes ver
zin ikzelf. Maar niet te dol."
Amuse
Bij restaurant Jansens Co,
Duinweg 82, Oostkapelle, kost
het vijfgangen kerstmenu 42,50
euro. De kwaliteit en prijs zijn
net zo als het afgelopen jaar.
"Het gaat redelijk rap met de re
serveringen", bekent manager
Dennis Jansens. In Middelburg
laat Wanda Glasius van restau
rant de Huifkar, Markt 19, we
ten: "Er kan a la carte getafeld
worden en er is eveneens een
kerstmenu. De prijs van het
viergangen menu met amuse is
45,00 euro. Is bij De Huifkar de
kredietcrisis merkbaar? Wanda:
"Het is ietsjes minder dan vorig
jaar. De boekingen komen vrij
laat, maar ik denk dat we net als
altijd vol zullen zitten." Ook Ro
bert Felius van steakhouse De
Tamboer, Plein 1940, nummer
6, Middelburg kiest voor a la
carte en een kerstmenu. Voor
het menu vraagt hij 32,50 euro.
"Alleen het kerstmenu vind ik
niet toereikend. Er komen ook
mensen met een smalle beurs,
die alleen een hoofdgerecht wil
len gebruiken", legt hij uit.
•door marcel van der vootf
VLISSINGEN - "Onze gasten
kunnen tijdens de kerstda
gen h la carte dineren. Dat
bevalt prima en ze hebben
meer keuze dan bij het tra
ditionele kerstmenu", ver
telt eigenaar Pedro Vente
vogel van restaurant Water
front, aan de Boulevard
Bankert 108 in Vlissingen.
Veel restaurants op Walche
ren bereiden zich voor op
de kerstdrukte.
"Met kerst is er een beperkte
kaart. Daarvan kunnen de be
zoekers kiezen uit vijf voorge
rechten, twee soepen, vijf
hoofdgerechten, waarvan één
vegetarisch en drie desserts. Zo
kan er zelf een kerstmenu wor
den samengesteld. Drie gangen
kost 47,50 euro en voor vier gan
gen betaalt de gast 52,50 euro.
Aanraders zijn als hoofdgerecht
de combinatie van fazanten
bout en hertenbiefstuk met
wildsaus. En als dessert witte
chocolademouse met huisge-
maakte babbelaar par
fait", aldus Pedro.
En Mark Blanken-