Gasten mogen kiezen in restauranLtiidens Kerst Genieten van december dé Weekkrant De mooiste producten en merken in een unieke woonwinkel met 7 bevlogen ondernemers Schouwersweg 7 Heinkenszand 0113 561482 Genieten begint op www.binnenuit.nl De Faam 2e kerstdag 26 en maandag 28 december zijn wij geopend van 12.00 - 17.00 uur If-oJu* Rolf BeiM - K«fldfat - tfe l ia m a a m M '.t a H mÊ 9 i a VI *6 9 i J M H MdT ws vb foto: wieny de brabander - f0t0grare duna Chef-eigenaar Pedro Ventevogel (rechts) van restaurant Waterfront in Vlissingen en chef-kok 01- ger de Lange. foto: jasper karman Bij restaurant Dennenbos in Oostkapelle wordt het beslist gezellig tijdens de kerstdagen. burgh van Brasserie Evertsen, aan het De Ruijterplein 1 in Vlis singen vertelt dat bij hun wel een kerstmenu wordt gepresen teerd. "Wij vragen 37,50 en daarvoor krijgt de gast een ze ven gangen menu. Als ze een bepaalde gang niet lusten, dan mag er een alternatief van de kaart worden gekozen. Nie mand hoeft een gang over te slaan", meldt hij. Wendy Meu- lenberg van restaurant Den nenbos, Duinweg 64 in Oostka pelle, is blij dat het restaurant beiden kerstdagen vrijwel hele maal is volgeboekt. De prijs en luxe is vergelijkbaar met het af gelopen jaar. "Voor 22,00 euro per persoon kan er al lekker worden gegeten. Bij ons is het a la carte, aangevuld met een wildkaart. Een trio van wild met wintergamituur of een duo van zeewolffilet en knoflookgama- len zijn de toppers", verklaart ze. Merkt Wendy iets van de kredietcrisis? "Gelukkig niet. Dit jaar begon ik sceptisch en vond het best eng. Maar de kerst zal de top van een goed jaar zijn", wil ze kwijt. Ze heeft de zaak sfeervol versierd. Wendy: "De versiering met zoveel mogelijk lichtjes ver zin ikzelf. Maar niet te dol." Amuse Bij restaurant Jansens Co, Duinweg 82, Oostkapelle, kost het vijfgangen kerstmenu 42,50 euro. De kwaliteit en prijs zijn net zo als het afgelopen jaar. "Het gaat redelijk rap met de re serveringen", bekent manager Dennis Jansens. In Middelburg laat Wanda Glasius van restau rant de Huifkar, Markt 19, we ten: "Er kan a la carte getafeld worden en er is eveneens een kerstmenu. De prijs van het viergangen menu met amuse is 45,00 euro. Is bij De Huifkar de kredietcrisis merkbaar? Wanda: "Het is ietsjes minder dan vorig jaar. De boekingen komen vrij laat, maar ik denk dat we net als altijd vol zullen zitten." Ook Ro bert Felius van steakhouse De Tamboer, Plein 1940, nummer 6, Middelburg kiest voor a la carte en een kerstmenu. Voor het menu vraagt hij 32,50 euro. "Alleen het kerstmenu vind ik niet toereikend. Er komen ook mensen met een smalle beurs, die alleen een hoofdgerecht wil len gebruiken", legt hij uit. •door marcel van der vootf VLISSINGEN - "Onze gasten kunnen tijdens de kerstda gen h la carte dineren. Dat bevalt prima en ze hebben meer keuze dan bij het tra ditionele kerstmenu", ver telt eigenaar Pedro Vente vogel van restaurant Water front, aan de Boulevard Bankert 108 in Vlissingen. Veel restaurants op Walche ren bereiden zich voor op de kerstdrukte. "Met kerst is er een beperkte kaart. Daarvan kunnen de be zoekers kiezen uit vijf voorge rechten, twee soepen, vijf hoofdgerechten, waarvan één vegetarisch en drie desserts. Zo kan er zelf een kerstmenu wor den samengesteld. Drie gangen kost 47,50 euro en voor vier gan gen betaalt de gast 52,50 euro. Aanraders zijn als hoofdgerecht de combinatie van fazanten bout en hertenbiefstuk met wildsaus. En als dessert witte chocolademouse met huisge- maakte babbelaar par fait", aldus Pedro. En Mark Blanken-

Krantenbank Zeeland

de Faam | 2009 | | pagina 5