Lezersmenu van De Faam r r Win ter Fair in oud-Hollandse wintersfeer te Heinkenszand BON LEZERSMENU DE FAAM 50 euro voor 2 personen VLIS.SINGEN ZONDAG KOOPZONDAG WINKELCENTRUM -. Als je de toekomst bent moetje wel een toekomst hebben! Iedere laatste woensdag van de maand staat het lezersmenu in De Faam. Elke maand serveert een ander - door de krant geselecteerd - restaurant op Walcheren dit menu. De inhoud van het diner wisselt maandelijks, maar de formule blijft hetzelfde. Voor 25 euro per persoon krijgt de lezer een voorafje (stokbrood of een amuse) gevolgde door een driegangen menu (voor-, hoofd- en nagerecht), twee glazen wijn, bier of fris en afsluitend een kop thee of koffie. Gasterij de Gelagkamer in Vlissingen staat voor lekker en betaalbaar uit met een gezellig 'thuis gevoel'. Iedereen kan er terecht van ontbijt, lunch bor reluurtje naar diner tot slaapmutsje. Wanneer we de Dikke van Dale er op na slaan komen we er achter wat de Ge lagkamer nog meer betekent: eet- en drinkzaal in een herberg waar je na een eet- of drinkpartij het gelag betaald. lezersmenu begint met een amuse oftewel de 'traktatie van de chef: en cherita tomaatje gewikkeld in Zeeuwse oerenham met wat snippers schapenkaas p een bedje van ruccola. Eigenaresse Sylvia taalman vertelt: "Ik heb deze drie smaken fenomen omdat ik er van hou om typische sma- te combineren. Let op; bij de Gelagkamer kun- deze 'mondvermaakjes' dagelijks wisselend zijn!." Bij het voorgerecht bestaat de keuze uit een Bour gondische vissoep, ouderwets gevuld met grote stuk ken vis (u kunt ervoor kiezen om de mosselen en de garnalen er niet bij te nemen) en een soep va: gerookte paprika, gerookte knoflook, tomaat en dun gesneden prei. Beide soepen worden geserveerd in een gezellig pannetje mefcTéksel en vers stokbrood met kruidenboter en een heerlijke tapenade van spinazie. Lezers van De Faam kunnen daarna voor het hoofdgerecht kiezen uit vis en vlees. De vis is een ;egrilde kabeljauw op een bedje van spinazie en et een aardappelgarnituur, et vlees is een in de boter gebakken varkenshaas want dat is het lekkerst, varkensvlees moet niet chroeien", aldus Sylvia. e bijbehorende, apart geserveerde saus, bestaat uit en Hollandse kaassaus waar walnoten in verwerkt zijn. Omdat het winter is, worden beide gerechten geserveerd met boerenkoolstamppot en 'stoemp'; e Vlaamse versie van de Hollandse hutspot. Gasterij de Gelagkamer combineert het nagerecht) en de koffie of thee tot één grote finale. U krijgt koffie of thee met een dessertwijn, ien bonbon en een stukje nou-j ;at. Verder een glaasje bana-i ten ijs met wild strawberry^ ikeur en een ice smoothy mei mango-, vanille- en yv kaneelijs: puur natuui en heerlijk fris, een perfecte afsluiting van een geslaagd lezersmenu! Hel Itv.orsmcnu is uitsluitend te nuttigen van I december t/m 30 december (m.u.Y. 24-, 25- en 2b december), na reservering via Üh-4173 0386 en op vertoon van onderstaande bon, Gasterij de Gelagkamer is te vinden in de Aagje Dekenstraat 3 te Missingen, op de kop van het Scheldeplein en de Walst raat. Woensdag 25 november 2009 - Pagina 66 VOORLETTERS M/V: NAAM: ADRES WOONPLAATS: GEBOORTEJAAR: AANTAL PERSONEN: zuilen gang Rus sische heerser dieren tuin plant soort gras bol gewas klein kind edel steen oude maat klein kind loop stok entstof agave vezels bloem gezond heid plaats waar eej gestopt is uitroep van pijn kerk gezang kunst stukje ple zierig planeet gras vlakte sersoon- lijk vnw. kapitein voor zetsel li chaams deel halfedel steen een zekere luiaard zo doende Chinese vermi celli T gooien heftig vlakte maat Op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 november kunt u in de hallen van Bloe misterij Wisse genieten van de gezellige en sfeervolle winterfair in oud-Hollandse wintersfeer georganiseerd door Winkeliersvereniging Winbela uit Heinkenszand. Doorlopend: gezellige muziek, optredens, demonstraties: chocolademousse, pepermunt, eenvoudige chocolade, truffels en de jonge bezoekers kunnen onder begeleiding knutselen. Natuurlijk ontbreekt een gezellig terras niet vanwaar mensen op hun gemakje alles kun nen bekijken. Daar is glühwein, erwtensoep en warme chocolademelk en heerlijke broodjes. Openingstijden: vrijdag: zaterdag: zondag: 13.30 tot 21.00 uur 09.30 tot 17.00 uur 10.30 tot 17.00 uur Verdere informatie en uitgebreid programma: www.winbela.nl "TOEGANG GRATIS" 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 soort hond Euro peaan op tocht baai vrucht schran der voeg woord info@ics.nl Bank: 70.70.70.406

Krantenbank Zeeland

de Faam | 2009 | | pagina 66