Lezersmenu van De Faam
r
r
Win ter Fair in oud-Hollandse
wintersfeer te Heinkenszand
BON
LEZERSMENU
DE FAAM
50 euro
voor
2 personen
VLIS.SINGEN
ZONDAG
KOOPZONDAG
WINKELCENTRUM
-.
Als je de
toekomst bent
moetje wel een
toekomst
hebben!
Iedere laatste woensdag van de maand staat het lezersmenu in De Faam.
Elke maand serveert een ander - door de krant geselecteerd - restaurant
op Walcheren dit menu. De inhoud van het diner wisselt maandelijks, maar
de formule blijft hetzelfde. Voor 25 euro per persoon krijgt de lezer een
voorafje (stokbrood of een amuse) gevolgde door een driegangen menu
(voor-, hoofd- en nagerecht), twee glazen wijn, bier of fris en afsluitend
een kop thee of koffie.
Gasterij de Gelagkamer in Vlissingen staat voor lekker en betaalbaar uit met
een gezellig 'thuis gevoel'. Iedereen kan er terecht van ontbijt, lunch bor
reluurtje naar diner tot slaapmutsje.
Wanneer we de Dikke van Dale er op na slaan komen we er achter wat de Ge
lagkamer nog meer betekent: eet- en drinkzaal in een herberg waar je na
een eet- of drinkpartij het gelag betaald.
lezersmenu begint met een amuse oftewel
de 'traktatie van de chef:
en cherita tomaatje gewikkeld in Zeeuwse
oerenham met wat snippers schapenkaas
p een bedje van ruccola. Eigenaresse Sylvia
taalman vertelt: "Ik heb deze drie smaken
fenomen omdat ik er van hou om typische sma-
te combineren. Let op; bij de Gelagkamer kun-
deze 'mondvermaakjes' dagelijks wisselend zijn!."
Bij het voorgerecht bestaat de keuze uit een Bour
gondische vissoep, ouderwets gevuld met grote stuk
ken vis (u kunt ervoor kiezen om de mosselen en
de garnalen er niet bij te nemen) en een soep va:
gerookte paprika, gerookte knoflook, tomaat en
dun gesneden prei.
Beide soepen worden geserveerd in een gezellig pannetje mefcTéksel en vers
stokbrood met kruidenboter en een heerlijke tapenade van spinazie.
Lezers van De Faam kunnen daarna voor het
hoofdgerecht kiezen uit vis en vlees. De vis is een
;egrilde kabeljauw op een bedje van spinazie en
et een aardappelgarnituur,
et vlees is een in de boter gebakken varkenshaas
want dat is het lekkerst, varkensvlees moet niet
chroeien", aldus Sylvia.
e bijbehorende, apart geserveerde saus, bestaat uit
en Hollandse kaassaus waar walnoten in verwerkt zijn.
Omdat het winter is, worden beide gerechten
geserveerd met boerenkoolstamppot en 'stoemp';
e Vlaamse versie van de Hollandse hutspot.
Gasterij de Gelagkamer combineert het nagerecht)
en de koffie of thee tot één grote finale. U krijgt
koffie of thee met een dessertwijn,
ien bonbon en een stukje nou-j
;at. Verder een glaasje bana-i
ten ijs met wild strawberry^
ikeur en een ice smoothy mei
mango-, vanille- en
yv kaneelijs: puur natuui
en heerlijk fris, een perfecte afsluiting van een
geslaagd lezersmenu!
Hel Itv.orsmcnu is uitsluitend te nuttigen van I december t/m 30 december
(m.u.Y. 24-, 25- en 2b december), na reservering via Üh-4173 0386 en op
vertoon van onderstaande bon, Gasterij de Gelagkamer is te vinden in de
Aagje Dekenstraat 3 te Missingen, op de kop van het Scheldeplein en de
Walst raat.
Woensdag 25 november 2009 - Pagina 66
VOORLETTERS M/V:
NAAM:
ADRES WOONPLAATS:
GEBOORTEJAAR:
AANTAL PERSONEN:
zuilen
gang
Rus
sische
heerser
dieren
tuin
plant
soort
gras
bol
gewas
klein
kind
edel
steen
oude
maat
klein
kind
loop
stok
entstof
agave
vezels
bloem
gezond
heid
plaats
waar eej
gestopt
is
uitroep
van pijn
kerk
gezang
kunst
stukje
ple
zierig
planeet
gras
vlakte
sersoon-
lijk vnw.
kapitein
voor
zetsel
li
chaams
deel
halfedel
steen
een
zekere
luiaard
zo
doende
Chinese
vermi
celli
T
gooien
heftig
vlakte
maat
Op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 november kunt u in de hallen van Bloe
misterij Wisse genieten van de gezellige en sfeervolle winterfair in oud-Hollandse
wintersfeer georganiseerd door Winkeliersvereniging Winbela uit Heinkenszand.
Doorlopend: gezellige muziek, optredens, demonstraties: chocolademousse,
pepermunt, eenvoudige chocolade, truffels en de jonge bezoekers kunnen onder
begeleiding knutselen.
Natuurlijk ontbreekt een gezellig terras niet vanwaar mensen op hun gemakje alles kun
nen bekijken. Daar is glühwein, erwtensoep en warme chocolademelk en heerlijke
broodjes.
Openingstijden:
vrijdag:
zaterdag:
zondag:
13.30 tot 21.00 uur
09.30 tot 17.00 uur
10.30 tot 17.00 uur
Verdere informatie en uitgebreid programma: www.winbela.nl
"TOEGANG GRATIS"
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
soort
hond
Euro
peaan
op
tocht
baai
vrucht
schran
der
voeg
woord
info@ics.nl Bank: 70.70.70.406