Lezersmenu De Faam BON LEZERSMENU DE FAAM 'DE RUYTERBAL' ZATERDAG 10 OKTOBER 2009 ORGANISEERT KIWANIS CLUB VLISSINGEN HET: Knuyt Herenmode, Oude Markt Sauer&oonk, badhuisstraat 181 Orisant makelaardij, spuistraat 104 Theelen Dellaert, Badhuisstraat 123 Primera, Walstraat 189 in het Arsenaaltheater De Faamaltijd actueel: deweekkrant.nl KAARTEN A 50 EURO VERKRIJGBAAR BIJ: DRESSCODE: TENUE DE VILLE VAHAÏ 20.30 U- Voor het Lezersmenu van oktober heeft het team van De Faam gekozen voor restaurant Jansens Co, van het 4-sterren strandhotel Bos en Duin, in Oostkapelle, De inhoud van het diner wisselt maandelijks, maar de formule blijft hetzelfde. Voor 25 euro per persoon krijgt de lezer een voorave gevolgd door een driegangenmenu (voor-, hoofd- en nage recht) twee glazen wijn, bier of fris en afsluitend een kop thee of koffie. Het Lezefsmenu ts uitsluitend te nuttigen tot woensdag 28 oktober, na resenen'ng na: 011S- 5S3110 en op vertoon tan onderstaande boa. Restaurant Jansens Co is te \inden aan de Duinweg 82 m Oostkapelle.. VOORLETTERS M/V: NAAM: ADRES: GEBOORTEJAAR: Het vroegere restaurant van strandhotel Bos Duin heeft begin dit jaar een volledige metamorfose on dergaan én een nieuwe naam gekregen: restaurant Jansens Co. "Jansens is de familienaam van de uitbaters en co staat voor alle medewerkers", verduidelijkt restaurantmanager Mark van de Ketterij. Voor de inrichting zijn natuurlijke kleuren gekozen, passend bij de omgeving van strand en bos. Er staan tafels van donker hout en 90 licht- en donkerbruine stoelen. De sfeerverlich ting en kaarsen op tafel zorgen voor net iets extra's. Net als Mark en zijn perso- neel, die niets te veel is om het de gasten naar de zin te ma- jgfef ken. Het Lezersmenu begint met een amuse van se- ranoham met meloen. "Dat wisselt en hangt af van de fantasie van de kok", grapt Mark. "Wat wel altijd hetzelfde is is onze huisgemaakte ge rechten van verse producten. We willen steeds meer Zeeuwse producten op onze kaart zetten zoals haas, eend en vis. Want waarom zouden we iets van ver halen als het in Zeeland zo lekker is?" Daarna is er wederom de keus uit een vlees of visgerecht: lichtgerookte eendenborstfi let met een saus van sinaasappel en port of huisgerookte zalmfilet met een beurre blanc van Hollandse garnalen. Beide voorzien van verse groenten als peultjes en peen. Lezers kunnen kiezen uit een entree van: coquilles met een kreeftensaus of huisgemaakte wildpaté met een appel-uien chutney en een gemengde salade Als dessert heeft Jansens Co een trio van stoofpeer- tjes. Ook dat is weer een enorme culinaire verrassing. Want naast de heerlijke stoof peer prijkt een perenbavarois en een bolletje verrukkelijk perenijs met een toef slagroom. Ter afsluiting krijgen de De Faam lezers een kop koffie of thee met een bonbon. Woensdag 30 september 2009 - Pagina 50 STtCHTING Ronald McDonald -Huis Sophia Rotterdam DE OPBRENGST VAN DFZE AVOND KOMT TEN GOFDF AAN: GEOPE^ nuKSTBA' bh dl

Krantenbank Zeeland

de Faam | 2009 | | pagina 50