A Homard a la Thermidor f BUIKSPEKLAPPEN PAARDENST00FLAPPEN 3 ma SPARE RIBS £3# 3 KILO KALKOENFILET PArJ^PrJ VAnIUIT JP TOT* Officiële Mededelingen ruimtelijke ordening dé Weekkrant |De Faam van de Provincie Zeeland Provincie Zeeland Informatie over het provinciaal bestuur, zoals AbdijNieuws, vindt u op www.zeeland.nl 3 KILO 1 1/2 KILO jiL Ter inzagelegging startnotitie WCT, Westerschelde Containerteminal De startnotitie WCT ligt vanaf vrijdag 22 augustus t/m donderdag 2 oktober 2008 ter inzage. Gedurende deze ter mijn kan een ieder schriftelijke en mondelinge reacties kenbaar maken op deze startnotitie. Achtergrond: Met de startnotitie begint de procedu re die moet leiden tot een beslissing op grond waarvan de Zeeuwse havens zich kunnen ontwikkelen tot een haven met grootschalige containerfacilitei ten. Zeeland Seaports en het Haven bedrijf Rotterdam (samenwerkend in de- Exploitatiemaatschappij Schelde Maas) willen, in samenwerking met de beoogde exploitant (PSA), aan de oever van de Westerschelde een grootschali ge deepsea containerterminal aanleg gen. Deze beoogde Westerschelde Container Terminal (WCT) beslaat een oppervlakte van circa 140 hectare. Circa 100 hectare daarvan ligt direct in de Westerschelde en bestaat uit een circa 2.000 meter lange aaneengeslo ten zeekade, met een terreinbreedte van gemiddeld circa 500 meter en een, binnen de terminal aangelegde, beschutte binnenvaartkade van circa 1.000 m. MER-procedure: Voor de realisatie van het voornemen om te komen tot de WCT zijn verschil lende besluiten en bijbehorende pro cedures aan de orde. Deze voorgeno men bèsluiten zijn in ieder geval: Een herziening van het Omgevingsplan Zeeland 2006-2012, het vaststellen van een (provinciaal) inpassingsplan, even als een concessieverlening voor lan daanwinning door de minister van Verkeer en Waterstaat op grond van de Wet droogmakerijen en indijking 1904. Voorafgaand aan deze besluitvorming wordt een milieueffectrapport (MER) opgesteld. In een MER worden de milieueffecten in kaart gebracht met als doel het milieu een volwaardige plaats in de besluitvorming te geven. Reageren op de startnotitie: Na de publicatie van de startnotitie bestaat de mogelijkheid om hierop te reageren. Dat kan schriftelijk, per mail, maar ook, mondeling (eventueel ook telefonisch). Tevens zal ter infor matie een. informatiemarkt worden georganiseerd. De ontvangen inspraakreacties wor den door de Commissie voor de m.e.r. betrokken bij het advies over de richt lijnen voor de inhoud van het MER. Op basis hiervan stelt het bevoegde gezag de richtlijnen op waaraan de MER moet voldoen, welke informatie het MER dient te bevatten en welke onder werpen en aspecten daarin moeten worden uitgewerkt. Tevens wordt aan gegeven welke alternatieven en welke milieu-effecten moeten worden onderzocht. Waar kunt u de startnotitie inzien? De startnotitie ligt tijdens openingstij den ter inzage bij: Provinciekantoor aan het Groene Woud in Middelburg Rijkswaterstaat. Directie Zeeland te Middelburg Gemeentehuis te Vlissingen Gemeentehuis te Terneuzen Gemeentehuis van Borsele te Hein- kenszand Hoe kunt u reageren? U kunt binnen de gestelde termijn van zes weken reageren op deze startnoti tie. De reacties worden door de MER commissie meegenomen in de beoor deling. Schriftelijke reacties kunt u sturen aan het (coördinerend) bevoegd ge zag, de Provincie Zeeland: Provincie Zeeland Postbus 165 4330 AD MIDDELBURG .Onder vermelding van 'Reactie Startnotitie WCT' Per mail onder vermelding van Woensdag 20 augustus 2008 - Pagina 13 'Reactie Startnotitie WCT' naar: pro- vinciel9zeeland.nl Telefonisch en/of mondeling reage ren. Daarvoor kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 0118- 631700. Nadere informatie en informatie markt Voor nadere informatie omtrent de startnotitie WCT organiseert Zeeland Seaport samen met betrokken organi saties een informatiemarkt. Deze wordt 15 september 2008 in partycen trum 'Landlust', Landlustweg 1 te 4455 TK NIEUWDORP gehouden, van 19.00 uur tot 22.00 uur. U bent van harte welkom. Verder kunt u ook infor matie vinden op de sites van de pro jectorganisatie WCT, Zeeland Seaports en de Provincie Zeeland. U kunt daar ook de startnotitie inzien en downloa den. www.wct-vlissingen.com www.zeeland-seaports.com www.zeeland.nl Dit kreeftgerecht is een van de meest klassieke gerechten van Frankrijk. Het werd in 1894 gemaakt in het toen be staande restaurant Marie's in Parijs in de directe omgeving van het Franse staatst heater Comedie-Frangaise. Aanleiding was het stuk Thermidor van Victorien Sardou dat er werd gespeeld en dat ver wees naar de elfde maand van de Franse Republikeinse kalender. Die werd ruim een eeuw eerder gebruikt. Even maar overigens. De Fransen gingen al snel weer over op de Gregoriaanse kalender zo als wij die kennen. Dit gerecht is redelijk eenvoudig, maar wel prijzig. Reken voor een verse kreeft zo rond de 30 euro per kilo en u heeft er een nodig van een kleine twee kilo. Verder: 20 cl crème fraïche, 100 gram boter, een glas madera, een klein glas cognac, een wor tel, een ui, 140 gram champignons, wat bloem en grof zout en peper. Bereidingswijze: Wortel en ui klein ma ken en in een pan water aan de kook brengen. Als het water kookt de kreeft toevoegen en zo'n 20 minuten laten ko ken. Uit het water halen, even af laten koelen en de romp in de lengte klieven. Het vlees er uit halen en in blokjes snij den. Doe dat ook met de scharen. Ge bruik om ze te breken een kreeftentang of een waterpompdito. Neem 80 gram boter en bak daarin de stukjes kreeft goud bruin. Als ze dat zijn een klein beetje bloem er over strooien. Omdraaien en de crème fraïche, de madera en de cognac toevoegen. Goed mengen met een hou ten lepel. In een andere pan in de rest van de boter de plakjes champignons bakken en aan de kreeft toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout. Afdekken en op laag vuur een paar minuten doorwar men. Serveren met een gekookt aardap peltje, groene sla en natuurlijk een been- droge witte wijn. Een Elzasser Riesling doet het hier goed bij! Louise Lamers QsoogfiPJ1- Reclames geldig t/m zaterdag overige reclames zie in de winkels www.maros.ni GROOTHANDELSKORTING 10 a 20%, bij afname van 3 kg per vers vleessoort excl. reclames 'The Dancing Pa+h' beoogt het vrijmaken van levensenergie door dans. Je lichaam vindt haar eigen beweging, mits je de controle van je denken kunt loslaten. Wanneer je kunt Zijn in het Nu, en jezelf én datgene vorm geeft wat in je leeft, biedt de dans je mogelijkheden tot transformatie naar lichaam, ziel en geest. Intensieve dans maakt schoon en vult je met energie, wat leidt tot meer helder heid en diepere inzichten in jezelf en je levenssituatie. Het stelt je in staat om boven je beperkte waarneming uit te stijgen en je bewustzijn te verruimen. Een danssessie wordt ingeleid met een meditatie en deelmoment. De ritmes waarop gedanst wordt, gaan van zacht en vloeiend, naar krachtig en opzwepend, en van speels en licht, naar innerlijke stilte. Krachtig geluid daarbij werkt vitali- serend en bevrijdend. Elle van Rooij is een gepassioneerd trainster. Zij begeleidt haar medemens in de Zoektocht naar Zichzelf. Zij geeft les op diverse lokaties in Nederland. (Zie voor meer info over Elle van Rooij en haar werk de website www.dancingpath.nl of vraag de folder aan). Maandagavond Middelburg - balletzaal muziekschool - 20.00-22.00 uur. Elke week. Kennismakingsles: ma. 1 september Vrijdagochtend Middelburg - balletzaal muziekschool - 9,30-11.30 uur. Elke week. Kennismakingsles: vrij. 5 september Woensdagavond Rotterdam - centrum Djoj - 18.30-20.30 én 20.45-22.45 uur. Elke week. Kennismakingsles: wo. 3 september Dansdagen Zaterdag 13 september Zaterdag 22 november - Balletzaal Middelburg (staan los van elkaar). Tijd: 10.30-17.30 uur. Voor aanvraag folder of opgave cursus of kennismakingsles: 0118-617781 06-51762783 dancinapathelle@tiscali.nl Website: www.dancingpath.nl

Krantenbank Zeeland

de Faam | 2008 | | pagina 13