A
Homard a la Thermidor
f BUIKSPEKLAPPEN
PAARDENST00FLAPPEN 3 ma
SPARE RIBS £3# 3 KILO
KALKOENFILET
PArJ^PrJ VAnIUIT JP TOT*
Officiële Mededelingen
ruimtelijke
ordening
dé Weekkrant
|De Faam
van de Provincie Zeeland
Provincie Zeeland
Informatie over het provinciaal bestuur, zoals AbdijNieuws, vindt u op www.zeeland.nl
3 KILO
1 1/2 KILO
jiL
Ter inzagelegging startnotitie
WCT, Westerschelde
Containerteminal
De startnotitie WCT ligt vanaf vrijdag
22 augustus t/m donderdag 2 oktober
2008 ter inzage. Gedurende deze ter
mijn kan een ieder schriftelijke en
mondelinge reacties kenbaar maken
op deze startnotitie.
Achtergrond:
Met de startnotitie begint de procedu
re die moet leiden tot een beslissing
op grond waarvan de Zeeuwse havens
zich kunnen ontwikkelen tot een haven
met grootschalige containerfacilitei
ten. Zeeland Seaports en het Haven
bedrijf Rotterdam (samenwerkend in
de- Exploitatiemaatschappij Schelde
Maas) willen, in samenwerking met de
beoogde exploitant (PSA), aan de oever
van de Westerschelde een grootschali
ge deepsea containerterminal aanleg
gen. Deze beoogde Westerschelde
Container Terminal (WCT) beslaat een
oppervlakte van circa 140 hectare.
Circa 100 hectare daarvan ligt direct in
de Westerschelde en bestaat uit een
circa 2.000 meter lange aaneengeslo
ten zeekade, met een terreinbreedte
van gemiddeld circa 500 meter en een,
binnen de terminal aangelegde,
beschutte binnenvaartkade van circa
1.000 m.
MER-procedure:
Voor de realisatie van het voornemen
om te komen tot de WCT zijn verschil
lende besluiten en bijbehorende pro
cedures aan de orde. Deze voorgeno
men bèsluiten zijn in ieder geval: Een
herziening van het Omgevingsplan
Zeeland 2006-2012, het vaststellen van
een (provinciaal) inpassingsplan, even
als een concessieverlening voor lan
daanwinning door de minister van
Verkeer en Waterstaat op grond van de
Wet droogmakerijen en indijking 1904.
Voorafgaand aan deze besluitvorming
wordt een milieueffectrapport (MER)
opgesteld. In een MER worden de
milieueffecten in kaart gebracht met
als doel het milieu een volwaardige
plaats in de besluitvorming te geven.
Reageren op de startnotitie:
Na de publicatie van de startnotitie
bestaat de mogelijkheid om hierop te
reageren. Dat kan schriftelijk, per
mail, maar ook, mondeling (eventueel
ook telefonisch). Tevens zal ter infor
matie een. informatiemarkt worden
georganiseerd.
De ontvangen inspraakreacties wor
den door de Commissie voor de m.e.r.
betrokken bij het advies over de richt
lijnen voor de inhoud van het MER. Op
basis hiervan stelt het bevoegde gezag
de richtlijnen op waaraan de MER
moet voldoen, welke informatie het
MER dient te bevatten en welke onder
werpen en aspecten daarin moeten
worden uitgewerkt. Tevens wordt aan
gegeven welke alternatieven en welke
milieu-effecten moeten worden
onderzocht.
Waar kunt u de startnotitie inzien?
De startnotitie ligt tijdens openingstij
den ter inzage bij:
Provinciekantoor aan het Groene
Woud in Middelburg
Rijkswaterstaat. Directie Zeeland te
Middelburg
Gemeentehuis te Vlissingen
Gemeentehuis te Terneuzen
Gemeentehuis van Borsele te Hein-
kenszand
Hoe kunt u reageren?
U kunt binnen de gestelde termijn van
zes weken reageren op deze startnoti
tie. De reacties worden door de MER
commissie meegenomen in de beoor
deling.
Schriftelijke reacties kunt u sturen
aan het (coördinerend) bevoegd ge
zag, de Provincie Zeeland:
Provincie Zeeland
Postbus 165
4330 AD MIDDELBURG
.Onder vermelding van 'Reactie
Startnotitie WCT'
Per mail onder vermelding van
Woensdag 20 augustus 2008 - Pagina 13
'Reactie Startnotitie WCT' naar: pro-
vinciel9zeeland.nl
Telefonisch en/of mondeling reage
ren. Daarvoor kunt u een afspraak
maken via telefoonnummer 0118-
631700.
Nadere informatie en informatie
markt
Voor nadere informatie omtrent de
startnotitie WCT organiseert Zeeland
Seaport samen met betrokken organi
saties een informatiemarkt. Deze
wordt 15 september 2008 in partycen
trum 'Landlust', Landlustweg 1 te
4455 TK NIEUWDORP gehouden, van
19.00 uur tot 22.00 uur. U bent van
harte welkom. Verder kunt u ook infor
matie vinden op de sites van de pro
jectorganisatie WCT, Zeeland Seaports
en de Provincie Zeeland. U kunt daar
ook de startnotitie inzien en downloa
den.
www.wct-vlissingen.com
www.zeeland-seaports.com
www.zeeland.nl
Dit kreeftgerecht is een van de meest
klassieke gerechten van Frankrijk. Het
werd in 1894 gemaakt in het toen be
staande restaurant Marie's in Parijs in de
directe omgeving van het Franse staatst
heater Comedie-Frangaise. Aanleiding
was het stuk Thermidor van Victorien
Sardou dat er werd gespeeld en dat ver
wees naar de elfde maand van de Franse
Republikeinse kalender. Die werd ruim
een eeuw eerder gebruikt. Even maar
overigens. De Fransen gingen al snel weer
over op de Gregoriaanse kalender zo als
wij die kennen.
Dit gerecht is redelijk eenvoudig, maar
wel prijzig. Reken voor een verse kreeft zo
rond de 30 euro per kilo en u heeft er een
nodig van een kleine twee kilo. Verder: 20
cl crème fraïche, 100 gram boter, een glas
madera, een klein glas cognac, een wor
tel, een ui, 140 gram champignons, wat
bloem en grof zout en peper.
Bereidingswijze: Wortel en ui klein ma
ken en in een pan water aan de kook
brengen. Als het water kookt de kreeft
toevoegen en zo'n 20 minuten laten ko
ken. Uit het water halen, even af laten
koelen en de romp in de lengte klieven.
Het vlees er uit halen en in blokjes snij
den. Doe dat ook met de scharen. Ge
bruik om ze te breken een kreeftentang of
een waterpompdito. Neem 80 gram boter
en bak daarin de stukjes kreeft goud
bruin. Als ze dat zijn een klein beetje
bloem er over strooien. Omdraaien en de
crème fraïche, de madera en de cognac
toevoegen. Goed mengen met een hou
ten lepel. In een andere pan in de rest van
de boter de plakjes champignons bakken
en aan de kreeft toevoegen. Op smaak
brengen met peper en zout. Afdekken en
op laag vuur een paar minuten doorwar
men. Serveren met een gekookt aardap
peltje, groene sla en natuurlijk een been-
droge witte wijn. Een Elzasser Riesling
doet het hier goed bij!
Louise Lamers
QsoogfiPJ1-
Reclames geldig
t/m zaterdag
overige reclames zie in de winkels www.maros.ni
GROOTHANDELSKORTING 10 a 20%, bij afname van 3 kg per vers vleessoort excl. reclames
'The Dancing Pa+h' beoogt het vrijmaken van levensenergie door dans. Je lichaam
vindt haar eigen beweging, mits je de controle van je denken kunt loslaten.
Wanneer je kunt Zijn in het Nu, en jezelf én datgene vorm geeft wat in je leeft,
biedt de dans je mogelijkheden tot transformatie naar lichaam, ziel en geest.
Intensieve dans maakt schoon en vult je met energie, wat leidt tot meer helder
heid en diepere inzichten in jezelf en je levenssituatie. Het stelt je in staat om
boven je beperkte waarneming uit te stijgen en je bewustzijn te verruimen.
Een danssessie wordt ingeleid met een meditatie en deelmoment. De ritmes
waarop gedanst wordt, gaan van zacht en vloeiend, naar krachtig en opzwepend,
en van speels en licht, naar innerlijke stilte. Krachtig geluid daarbij werkt vitali-
serend en bevrijdend.
Elle van Rooij is een gepassioneerd trainster. Zij begeleidt haar medemens in de
Zoektocht naar Zichzelf. Zij geeft les op diverse lokaties in Nederland. (Zie
voor meer info over Elle van Rooij en haar werk de website www.dancingpath.nl
of vraag de folder aan).
Maandagavond Middelburg - balletzaal muziekschool - 20.00-22.00 uur.
Elke week. Kennismakingsles: ma. 1 september
Vrijdagochtend Middelburg - balletzaal muziekschool - 9,30-11.30 uur.
Elke week. Kennismakingsles: vrij. 5 september
Woensdagavond Rotterdam - centrum Djoj - 18.30-20.30 én 20.45-22.45 uur.
Elke week. Kennismakingsles: wo. 3 september
Dansdagen Zaterdag 13 september Zaterdag 22 november -
Balletzaal Middelburg (staan los van elkaar). Tijd: 10.30-17.30 uur.
Voor aanvraag folder of opgave cursus of kennismakingsles:
0118-617781 06-51762783 dancinapathelle@tiscali.nl
Website: www.dancingpath.nl