le Open Percussie Podium in Zeeland 299 433 STUNT! 4 STUKS! mrjovt, ti!u ww... De Faam 2e HALVE PRIJS! l SUPERMARKTEN J Lilil Woensdag 27 februari 2008 - Pagina 27 DOOR MIEKEJANSSEN MIDDELBURG - Fijn samen muziek maken, in je eentje of met een groep performen, jam men. Op een zondag middag, met mensen die daar zin in, hebben. Het kan in Middelburg tijdens het Open Per cussie Podium. Jan en Hettie Timmerman zijn de initiatiefnemers. "Niet zo lang geleden wa ren we in Amsterdam op een eerste verdieping voor een workshop die Jan daar gaf. Beneden was een kroeg en daar stond een piano. Iemand begon spontaan te spelen, er kwam een gitarist bij. In no-time stonden allerlei mensen gerelaxed te spe len. We hadden zoiets van: kan dit ook in Middel burg?" Ja dus. In de Stads- Ring.Timmerman: "Ieder een die een percussie ins trument bespeelt is van harte welkom. We streven vooral naar een ontspan nen sfeer. Speel je djembe, drum, latijns-amerikaanse instrument, kom dan. De entree is gratis." De bedoe ling is iedere, laatste zon dag van de maand het Po dium toegankelijk te ma ken. "Behalve aanstaande maand, dan hebben we het Podium gepland op 2 maart." De opzet ziet er als volgt uit. Iedereen, alleen of in een groep, kan een presentatie laten horen. Met een eigen instrument, maar er zijn ook percussie instrumenten aanwezig. Anderen kunnen luisteren, ontspannen, of (daarna) meedoen. "Wat voor per cussie instrumenten maakt niet uit. Hoe meer initiatieven, hoe beter!" al dus Timmerman. Het be gint om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur. "We hebben al een dergelijk middag achter de rug, het was druk. Op 2 maart starten we met een beginners djembe-workshop. Kan je voor inschrijven,vragen we een bijdrage voor. Daarna kunnen alle presentaties plaatsvinden. Het laatste deel van de middag zal in het teken staan van jam men met iedereen die mee wil doen." Tijdens de Open Percussie Podium zal een ex-drummer uit de West Coast Jazz Band uit Den Haag actief zijn. Er zijn geen kosten aan deze mid dag verbonden, behalve aan de workshop en is be stemd voor het goede doel, E5, -. Binnen komen lopen en meedoen is zeker mo gelijk. Het is wel raadzaam je in te schrijven, dan weet je ook wanneer je wat kan laten horen. Op www.zee- landnet.nl is informatie te vinden, of bel: 06- 54644873. Je kunt je eigen percus sie instrument mee ne men, je kunt ook van al les lenen. Bijvoorbeeld: een krin, een woord- blok met gleuven. Of sambaballen. Meer spectaculair is de bala- foon: een houten xylo foon met verschillende kalebassen voor in diep en warm geluid. Zelf zijn we erg enthousiast. We willen mensen laten voelen hoeveel energie je kunt krijgen van sa men muziek maken." Rillette van sardines en zachte kaas Bereidingswijze: Dep de filets droog met keukenpapier en haal eventuele achtergebleven stukjes van de ingewanden weg. Giet wat olijfolie in een pan en bak de sardinefilets aan weerskanten op hoog vuur gedurende een minuut. Uit de pan nemen en de huid met een mes ver wijderen. Kijk ook even na of er geen graten zijn achtergebleven. Leg de filets in een diep bordervprakrze met een vork fijn. Met peper en zout op smaak brengen. Vervol gens de stukjes kaas en met de vork doorheen prakken. Klaar! Vorm er een sardine van en leg die minstens een uur in de koelkast om wat op te stijven. Serveer de rillette met stukje gegrild stokbrood of rondjes roggebrood. Drink er een aperitief bij of, als het de entree vormt, een mooie pinot blanc. Anneke Kaiser In de meer zuidelijker landen van Europa zijn rillettes niet uit de keuken weg te denken. Geserveerd soms als entree, maar veel vaker als hapje bij de borrel vormen ze een wel kome variant op de blokjes kaas, de olijven of de plakjes metworst. Een rillette is een soort paté van vlees, vis, gans, kip, eend of kalkoen. Vergelijkbaar met likkepot. Fransen doen er graag dierlijk vet als reuzel of ganzenvet bij, maar dat is ook te vervangen door mildere vormen als een crème fraiche of, zoals in dit geval zachte kaas. In Frankrijk claimen ze wel de uitvinder van de ril lette te zijn, maar ik kom ze ook regelmatig tegen in landen als Portugal, Spanje en Italië. Dit recept gaat uit van sardi nes, is deksels lekker, maar wat bewerkelijk. Sardines mun ten namelijk niet uit in graatvriendelijk heid. Ingrediënten: twee verse sardinefilets, 50 gram zachte kaas, zoals die van le Vache qui Rit, olijfolie, pe per en zout. Douwe Egberts Roodmerk snelfilter of grove maling pak 500 gram Week 9. Prijzen en aanbiedingen zijn geldig van maandag 25 februari t/m zondag 2 maart 2008. Prijswijzigingen, drukfouten en uitverkocht voorbehouden. Alleen verkoop aan particulieren. Aan personen jonger dan 16 jaar wordt geen alcoholhoudende drank verkocht. Kijk voor meer informatie op www.em-te.nl EM-TE Belgisch wit of tarwe heel, gesneden NI Chocolade bollen of moorkoppen 4 stuks 3^6 BEL GRATIS 0800-2353683 EM-TÉ KLANTENSERVICE -"W////I' Page Toiletpapier zacht en sterk 2 pakken a 8 rollen

Krantenbank Zeeland

de Faam | 2008 | | pagina 27