le Open Percussie
Podium in Zeeland
299
433
STUNT!
4 STUKS!
mrjovt, ti!u ww...
De Faam
2e HALVE PRIJS!
l SUPERMARKTEN J
Lilil
Woensdag 27 februari 2008 - Pagina 27
DOOR MIEKEJANSSEN
MIDDELBURG - Fijn
samen muziek maken,
in je eentje of met een
groep performen, jam
men. Op een zondag
middag, met mensen
die daar zin in, hebben.
Het kan in Middelburg
tijdens het Open Per
cussie Podium.
Jan en Hettie Timmerman
zijn de initiatiefnemers.
"Niet zo lang geleden wa
ren we in Amsterdam op
een eerste verdieping voor
een workshop die Jan daar
gaf. Beneden was een
kroeg en daar stond een
piano. Iemand begon
spontaan te spelen, er
kwam een gitarist bij. In
no-time stonden allerlei
mensen gerelaxed te spe
len. We hadden zoiets van:
kan dit ook in Middel
burg?" Ja dus. In de Stads-
Ring.Timmerman: "Ieder
een die een percussie ins
trument bespeelt is van
harte welkom. We streven
vooral naar een ontspan
nen sfeer. Speel je djembe,
drum, latijns-amerikaanse
instrument, kom dan. De
entree is gratis." De bedoe
ling is iedere, laatste zon
dag van de maand het Po
dium toegankelijk te ma
ken. "Behalve aanstaande
maand, dan hebben we
het Podium gepland op 2
maart." De opzet ziet er als
volgt uit. Iedereen, alleen
of in een groep, kan een
presentatie laten horen.
Met een eigen instrument,
maar er zijn ook percussie
instrumenten aanwezig.
Anderen kunnen luisteren,
ontspannen, of (daarna)
meedoen. "Wat voor per
cussie instrumenten
maakt niet uit. Hoe meer
initiatieven, hoe beter!" al
dus Timmerman. Het be
gint om 13.00 uur en duurt
tot 17.00 uur. "We hebben
al een dergelijk middag
achter de rug, het was
druk. Op 2 maart starten
we met een beginners
djembe-workshop. Kan je
voor inschrijven,vragen we
een bijdrage voor. Daarna
kunnen alle presentaties
plaatsvinden. Het laatste
deel van de middag zal in
het teken staan van jam
men met iedereen die mee
wil doen." Tijdens de Open
Percussie Podium zal een
ex-drummer uit de West
Coast Jazz Band uit Den
Haag actief zijn. Er zijn
geen kosten aan deze mid
dag verbonden, behalve
aan de workshop en is be
stemd voor het goede doel,
E5, -. Binnen komen lopen
en meedoen is zeker mo
gelijk. Het is wel raadzaam
je in te schrijven, dan weet
je ook wanneer je wat kan
laten horen. Op www.zee-
landnet.nl is informatie te
vinden, of bel: 06-
54644873.
Je kunt je eigen percus
sie instrument mee ne
men, je kunt ook van al
les lenen. Bijvoorbeeld:
een krin, een woord-
blok met gleuven. Of
sambaballen. Meer
spectaculair is de bala-
foon: een houten xylo
foon met verschillende
kalebassen voor in diep
en warm geluid. Zelf
zijn we erg enthousiast.
We willen mensen laten
voelen hoeveel energie
je kunt krijgen van sa
men muziek maken."
Rillette van
sardines
en zachte kaas
Bereidingswijze:
Dep de filets droog met keukenpapier en haal eventuele achtergebleven stukjes van de
ingewanden weg. Giet wat olijfolie in een pan en bak de sardinefilets aan weerskanten
op hoog vuur gedurende een minuut. Uit de pan nemen en de huid met een mes ver
wijderen. Kijk ook even na of er geen graten zijn achtergebleven. Leg de filets in een
diep bordervprakrze met een vork fijn. Met peper en zout op smaak brengen. Vervol
gens de stukjes kaas en met de vork doorheen prakken. Klaar! Vorm er een sardine van
en leg die minstens een uur in de koelkast om wat op te stijven. Serveer de rillette met
stukje gegrild stokbrood of rondjes roggebrood.
Drink er een aperitief bij of, als het de entree vormt, een mooie pinot blanc.
Anneke Kaiser
In de meer zuidelijker landen van Europa zijn rillettes niet uit de keuken weg te denken.
Geserveerd soms als entree, maar veel vaker als hapje bij de borrel vormen ze een wel
kome variant op de blokjes kaas, de olijven of de plakjes metworst. Een rillette is een
soort paté van vlees, vis, gans, kip, eend of kalkoen. Vergelijkbaar met likkepot. Fransen
doen er graag dierlijk vet als reuzel of ganzenvet bij, maar
dat is ook te vervangen door mildere vormen als een
crème fraiche of, zoals in dit geval zachte kaas. In
Frankrijk claimen ze wel de uitvinder van de ril
lette te zijn, maar ik kom ze ook regelmatig
tegen in landen als Portugal, Spanje en
Italië. Dit recept gaat uit van sardi
nes, is deksels lekker, maar wat
bewerkelijk. Sardines mun
ten namelijk niet uit in
graatvriendelijk
heid.
Ingrediënten:
twee verse sardinefilets, 50 gram zachte
kaas, zoals die van le Vache qui Rit, olijfolie, pe
per en zout.
Douwe Egberts
Roodmerk
snelfilter of grove
maling
pak 500 gram
Week 9. Prijzen en aanbiedingen zijn geldig van
maandag 25 februari t/m zondag 2 maart 2008.
Prijswijzigingen, drukfouten en uitverkocht voorbehouden.
Alleen verkoop aan particulieren. Aan personen jonger
dan 16 jaar wordt geen alcoholhoudende drank verkocht.
Kijk voor meer informatie op www.em-te.nl
EM-TE
Belgisch wit of
tarwe
heel, gesneden
NI
Chocolade bollen
of moorkoppen
4 stuks
3^6
BEL GRATIS
0800-2353683
EM-TÉ KLANTENSERVICE
-"W////I'
Page
Toiletpapier
zacht en sterk
2 pakken a 8 rollen