r
Q
00
7
5
00
2
6
8
7
5
4
_7_
00
4
9
~5~
1
3
4
8
6
00
2
5
4
1
7
1
2
O
Faux filet a la Bordelaise
CD
CD
CD
dé Weekkrant
De Faam
Horoscoop
1 2
Woensdag 14 november 2007 - Pagina 51
Ram
Houd bij de planning van uw werk
zaamheden niet alleen rekening met de gaatjes
in de agenda, maai" ook met uw eigen kunnen.
Eer u het weet, stapelen de klusjes zich op. Dan
kan het best eens gebeuren dat u het allemaal
even niet meer ziet zitten.
Stier
Op een terrein dat voor u tot nu toe on
ontgonnen is, staan grote avonturen op u te
wachten. De vraag is echter hoe u daar moet
komen. Een voor u onbekende wijst u wellicht
de weg. Maar eigen ingevingen zijn altijd wel
kom.
Tweelingen
Voordat u op korte termijn in herhaling
valt, moet u dadelijk beginnen schoon schip te
maken. Dat zal de lucht doen klaren. Een gou
den toekomst kan nog niet direct worden voor
speld, verbeteringen daarentegen wel.
Kreeft
Op een manier die niet past bij uw per
soon moet u afstand nemen van een van uw
naasten. De uitlatingen van zijn of haar zijde
kunnen in het geheel niet. Hoewel het lastig zal
zijn, moet u dat deze persoon op een liefdevol
le manier duidelijk zien te maken.
Leeuw
De laatste tijd heeft u enkele steekjes la
ten vallen op uw werk. Soms onopvallend, en
soms hebben collega's een oogje dichtgedaan.
Er moet echter wel iets veranderen. Misschien
wel in de situatie buiten het werk om..
Maagd
W% Stilletjes aan bent u al enige keren geat
tendeerd op feiten die uw kansen kunnen laten
doen keren. Het wordt nu echt eens tijd te re
ageren op die prikkels. Want als u dat nalaat,
gaat er misschien wel iemand anders vandoor
met de buit.
Weegschaal
In een roerige periode die inmiddels ver
achter u ligt, heeft u dingen gedaan waar u nu
spijt .van heeft. Dat gebeurt een ieder. De goede
mens onderscheidt echter wel door van die
fouten te leren. Bent u zo'n persoon?
f Boogschutter
De aandacht voor uw persoon is wat af
gevlakt de laatste tijd. Naar alle waarschijnlijk
heid weet u welke oorzaak hieraan ten grond
slag ligt. Misschien vindt u de situatie draaglijk,
maar verandering is noodzakelijk.
Steenbok
In uw herinnering waren veel zaken
vroeger beter. Een menselijke falen is alleen
wel dat we vooral de leuke dingen niet verge
ten. Neem dat mee in de beoordeling van uw
leven. Want vele mensen zouden graag in uw
schoenen willen staan.
Waterman
IJt-i' In een recordtijd bent u aanbeland waar
u vandaag de dag staat. Laat andere mensen
van uw ervaringen leren. Probeer te praten met
hen die dat verlangen koesteren. Ook u kunt
voldoening halen uit deze contacten.
Vissen
Kf) Uw gevoeligheid lijkt toe te nemen voor
momenten dat uw emotie wordt aangespro
ken. Dat kan een heerlijke uitlaatklep zijn,
maar het kan u ook hinderen in uw functione
ren. Het vinden van de juiste balans is de opga
ve voor deze week.
Experimenteren is het toverwoord voor de nabije toe
komst. Door hier en daar eens wat uit te proberen,
vindt u misschien wei het antwoord op uw vraag.
Probeer de moed er in te houden, dus gooi de hand
doek niet in de ring.
Puzzel mee!
water
Turkse
titel
onzin
ruime
vestibule
rij
schrijn
werker
reeks
zucht
voor
zetsel
bedehuis
bepaalde
werk
plaats
T
T
2
staart-
been
slot
4
trek
vul-
trechter
slordige
vrouw
bijwoord
luister
warmte
inzet
dwaas
T
9
schei
kundig
element
3
kerk
gezang
5
kiel
water
op
welke
manier
kwezel
achtig
trouwen
twee-
tallig
inham
met
steile
wanden
muziek
instru
ment
T
duidelijk
fruit
bloeiend
T
7
8
deel
van een
auto
Griekse
godin
10
moed
oma
voor
zetsel
bezitte
lijk vnw.
oude
munt
f
T
spil
bevel
gereed
1
dringen
de nood
zaak
T
6
water
kering
grond bij
een
huis
Puzzelland.com
Sommige recepten uit de Franse keuken hebben
van die prachtige namen. Zoals deze, de faux filet
a la Bordelaise. En dat betekent simpelweg een
lendenbiefstukje in een saus zoals ze die in Bor
deaux graag eten. Klinkt goed en is erg lekker. De
saus vergt meer werk dan het bakken van de bief
stukjes.
Ingrediënten:
Vier lendenbiefstukjes van zo'n 150 gram. 10 cl
rode wijn, twee sjalotten, takje tijm, blaadje lau
rier, 60 cl vleesbouillon, 50 gram boter, 50 gram
beenmerg (de slager wil u vast wel een gezaagd
pijpbot van het rund verkopen) zout, peper en ge
hakte peterselie.
Bereidingswijze:
Giet de wijn in een pan met dikke bodem. Doe er
de fijngehakte sjalotjes bij, de tijm en het laurier
en laat het inkoken tot de massa bijna droog is.
Voeg de vleesbouillon toe en laat dat op laag vuur
onder af en toe roeren opnieuw inkoken gedu
rende een kwartier. Passeer de saus door een zeef
opnieuw in de pan. Snij de boter in kleine blokjes
en voeg die toe. De boter gaat langzaam smelten
en vormt een soort velletje op de saus. Au bain
marie warm houden. Dan in een andere pan een
halve liter licht gezouten water koken. Het merg
uit het bot halen en aan kleine schijfjes snijden.
Vuur uit en de schijfjes gedurende 15 seconden in
het water laten. Afgieten en door de saus mengen.
Op smaak brengen met zout, peper en de gehak
te peterselie. De biefstukjes naar smaak bakken
(saignant is naar mijn smaak het lekkerst). Bes
trooien met zout en peper. Op de borden leggen
en er de saus over heen gieten. Geef er groene sa
lade en zelfgesneden frites (met schil!) bij.
Anneke Kaiser
3 4
5 6
7 8 9 10