r Q 00 7 5 00 2 6 8 7 5 4 _7_ 00 4 9 ~5~ 1 3 4 8 6 00 2 5 4 1 7 1 2 O Faux filet a la Bordelaise CD CD CD dé Weekkrant De Faam Horoscoop 1 2 Woensdag 14 november 2007 - Pagina 51 Ram Houd bij de planning van uw werk zaamheden niet alleen rekening met de gaatjes in de agenda, maai" ook met uw eigen kunnen. Eer u het weet, stapelen de klusjes zich op. Dan kan het best eens gebeuren dat u het allemaal even niet meer ziet zitten. Stier Op een terrein dat voor u tot nu toe on ontgonnen is, staan grote avonturen op u te wachten. De vraag is echter hoe u daar moet komen. Een voor u onbekende wijst u wellicht de weg. Maar eigen ingevingen zijn altijd wel kom. Tweelingen Voordat u op korte termijn in herhaling valt, moet u dadelijk beginnen schoon schip te maken. Dat zal de lucht doen klaren. Een gou den toekomst kan nog niet direct worden voor speld, verbeteringen daarentegen wel. Kreeft Op een manier die niet past bij uw per soon moet u afstand nemen van een van uw naasten. De uitlatingen van zijn of haar zijde kunnen in het geheel niet. Hoewel het lastig zal zijn, moet u dat deze persoon op een liefdevol le manier duidelijk zien te maken. Leeuw De laatste tijd heeft u enkele steekjes la ten vallen op uw werk. Soms onopvallend, en soms hebben collega's een oogje dichtgedaan. Er moet echter wel iets veranderen. Misschien wel in de situatie buiten het werk om.. Maagd W% Stilletjes aan bent u al enige keren geat tendeerd op feiten die uw kansen kunnen laten doen keren. Het wordt nu echt eens tijd te re ageren op die prikkels. Want als u dat nalaat, gaat er misschien wel iemand anders vandoor met de buit. Weegschaal In een roerige periode die inmiddels ver achter u ligt, heeft u dingen gedaan waar u nu spijt .van heeft. Dat gebeurt een ieder. De goede mens onderscheidt echter wel door van die fouten te leren. Bent u zo'n persoon? f Boogschutter De aandacht voor uw persoon is wat af gevlakt de laatste tijd. Naar alle waarschijnlijk heid weet u welke oorzaak hieraan ten grond slag ligt. Misschien vindt u de situatie draaglijk, maar verandering is noodzakelijk. Steenbok In uw herinnering waren veel zaken vroeger beter. Een menselijke falen is alleen wel dat we vooral de leuke dingen niet verge ten. Neem dat mee in de beoordeling van uw leven. Want vele mensen zouden graag in uw schoenen willen staan. Waterman IJt-i' In een recordtijd bent u aanbeland waar u vandaag de dag staat. Laat andere mensen van uw ervaringen leren. Probeer te praten met hen die dat verlangen koesteren. Ook u kunt voldoening halen uit deze contacten. Vissen Kf) Uw gevoeligheid lijkt toe te nemen voor momenten dat uw emotie wordt aangespro ken. Dat kan een heerlijke uitlaatklep zijn, maar het kan u ook hinderen in uw functione ren. Het vinden van de juiste balans is de opga ve voor deze week. Experimenteren is het toverwoord voor de nabije toe komst. Door hier en daar eens wat uit te proberen, vindt u misschien wei het antwoord op uw vraag. Probeer de moed er in te houden, dus gooi de hand doek niet in de ring. Puzzel mee! water Turkse titel onzin ruime vestibule rij schrijn werker reeks zucht voor zetsel bedehuis bepaalde werk plaats T T 2 staart- been slot 4 trek vul- trechter slordige vrouw bijwoord luister warmte inzet dwaas T 9 schei kundig element 3 kerk gezang 5 kiel water op welke manier kwezel achtig trouwen twee- tallig inham met steile wanden muziek instru ment T duidelijk fruit bloeiend T 7 8 deel van een auto Griekse godin 10 moed oma voor zetsel bezitte lijk vnw. oude munt f T spil bevel gereed 1 dringen de nood zaak T 6 water kering grond bij een huis Puzzelland.com Sommige recepten uit de Franse keuken hebben van die prachtige namen. Zoals deze, de faux filet a la Bordelaise. En dat betekent simpelweg een lendenbiefstukje in een saus zoals ze die in Bor deaux graag eten. Klinkt goed en is erg lekker. De saus vergt meer werk dan het bakken van de bief stukjes. Ingrediënten: Vier lendenbiefstukjes van zo'n 150 gram. 10 cl rode wijn, twee sjalotten, takje tijm, blaadje lau rier, 60 cl vleesbouillon, 50 gram boter, 50 gram beenmerg (de slager wil u vast wel een gezaagd pijpbot van het rund verkopen) zout, peper en ge hakte peterselie. Bereidingswijze: Giet de wijn in een pan met dikke bodem. Doe er de fijngehakte sjalotjes bij, de tijm en het laurier en laat het inkoken tot de massa bijna droog is. Voeg de vleesbouillon toe en laat dat op laag vuur onder af en toe roeren opnieuw inkoken gedu rende een kwartier. Passeer de saus door een zeef opnieuw in de pan. Snij de boter in kleine blokjes en voeg die toe. De boter gaat langzaam smelten en vormt een soort velletje op de saus. Au bain marie warm houden. Dan in een andere pan een halve liter licht gezouten water koken. Het merg uit het bot halen en aan kleine schijfjes snijden. Vuur uit en de schijfjes gedurende 15 seconden in het water laten. Afgieten en door de saus mengen. Op smaak brengen met zout, peper en de gehak te peterselie. De biefstukjes naar smaak bakken (saignant is naar mijn smaak het lekkerst). Bes trooien met zout en peper. Op de borden leggen en er de saus over heen gieten. Geef er groene sa lade en zelfgesneden frites (met schil!) bij. Anneke Kaiser 3 4 5 6 7 8 9 10

Krantenbank Zeeland

de Faam | 2007 | | pagina 51