r r Faux filet a la Bordelaise 4 6 6 7 4 9 5 2 3 9 9 4 5 6 8 3 8 7 8 1 3 1 4 2 6 5 3 7 2 1 Ram dé Weekkrant De Faam Horoscoop 1 2 Woensdag 28 maart 2007 - Pagina 47 w -^ Stier De energie in uw lichaam moet op een of andere manier naar buiten komen. Li chaamsbeweging is een goede manier om een extra dosis te verbruiken. Laat ook zeker niet na om meer energie dan gebruikelijk in uw werk te stoppen. A Tweelingen v F Uw gemoedstoestand lijkt erg te profite ren van de komst van de lente. Waak voor een te overmoedig gevoel. U neigt namelijk af en toe tot overdrijving. En in deze tijd van het jaar kan dat leiden tot onplezierige gevolgen. Kreeft Veel dingen vallen in uw voordeel uit. Dat betekent niet dat deze trend zich altijd zal blijven voltrekken. Onderhoud uw netwerk en investeer in contacten. De oude tegeltjeswijs heid rept tenslotte niet toevallig dat niemand een program heeft van het concert des levens. Leeuw V U lijkt uit het juiste hout gesneden om uw aandacht over velen te verdelen. Het hart kan echter ook te groot zijn. Op die manier kan uw harde schijf wel eens overbelast raken en misschien wel zwaar crashen. Vaak komt der gelijk onheil op een onprettig moment. Maagd (V Q) in uw missie zegt u wellicht soms te snel mensen bepaalde doelen en zaken toe. Een na dere overweging is op sommige momenten ze ker niet onverstandig. Het inroepen van hulp van derden is niet altijd de juiste beslissing. Weegschaal Regelmatig in de clinch liggen met ho ger geplaatsten werkt niet bevorderlijk voor uw algehele conditie. Net als onzekerheid kan het uw positie van binnenuit uithollen. Op een ge geven moment heeft u misschien te weinig draagvlak over. A Schorpioen Elk voordeel heeft zijn nadeel, maar zou het niet eens goed zijn om niet overal beter van te willen worden. Menselijkheid, op zijn minst een beetje, schuilt in een ieder. Het aanspreken van dit talent kan tot onveiwachte uitwerkin gen leiden. ^-j Boogschutter U maakt de laatste tijd niet altijd een makkelijke periode door. Reageer dit niet af op uw partner, maar op de persoon die dit ver dient, hoe onaangenaam die verrassing voor de persoon in kwestie ook kan zijn. Steenbok yEen zeker pad in uw leven lijkt te eindi gen met een twijfelachtig slotakkoord. Wellicht is het moment daar om de koers danig te ver leggen. Eventueel ongeluk kan dan mogelijk nog worden afgewend. De haalbaarheid van uw plannen ligt vooral in uw eigen handen. -N Waterman 'iUw partner staat al tijden borg voor uw veiligheid en thuisgevoel. Bij een eventuele tra gedie lijkt hij of zij ook de aangewezen persoon voor u. Maar buiten uw normale kring loopt opk iemand met een gave. De, mogelijk lange, zoektocht loont waarschijnlijk. Vissen v-' Uw gevoel laat u deze week niet in de steek. U zou uw eerste indruk van doorslagge vend belang kunnen achten. Het achterhalen van vaststaande feiten kan u niettemin op be paalde momenten mogelijk veel geluk bezor gen. Anderen negeren belangrijke lessen uit het verleden. Probeer hen waar mogelijk bij te sturen, dat kan in ons aller belang zijn. Gebruik uw levenservaring hier bij, want dat mag u heus zo nu en dan eens gebruiken. U bezit het immers niet voor niets. Puzzel mee! vogel kerk gebruik vreemde munt drank winter sport zand heuvel gooien werktuig min on logisch T 2 rijtuig leer- stelling 1 brand stof onbe leefd stad in Zuid- Korea 5 familielid insect versle ten voor werp kanaal wig T genre ver dragen 9 Chinese deeg waar hecto gram vier- deurs auto 3 oliehou dend gewas gering Zuid- Ameri kaans gebergte half (Latijn) T wild rund 8 fijn weefsel slag ader 10 - woud schop blad groente vrij postig grond toon persoon lijk vnw. 4 grond vlak T T plus muziek noot oude lengte maat 6 binnens monds gepraat T 7 Griekse godin Japans parel duikster Sommige recepten uit de Franse keuken hebben van die prachtige namen. Zoals deze, de faux filet a la Bordelaise. En dat betekent simpelweg een lendenbiefstukje in een saus zoals ze die in Bor deaux graag eten. Klinkt goed en is erg lekker. De saus vergt meer werk dan het bakken van de bief stukjes. Nodig: Vier lendenbiefstukjes van zo'n 150 gram. 10 cl rode wijn, twee sjalotten, takje tijm, blaadje laurier, 60 cl vleesbouillon, 50 gram boter, 50 gram beenmerg (de slager wil u vast wel een ge zaagd pijpbot van het rund verkopen) zout, peper en gehakte peterselie. Bereidingswijze: Giet de wijn in een pan met dikke bo dem. Doe er de fijngehakte sjalotjes bij, het laurier c het inkoken de bijna droog is. Voeg dan de vleesbouillon toe en laat dat op laag vuur onder af en toe roeren op nieuw inkoken gedurende een kwartier. Passer de saus door een zeef opnieuw in de pan. Snij de boter in kleine blokjes en voeg fie toe. De boter gaat langzaam smelten en vormt een soort velletje op de saus. Au bain marie warm houden. Dan in een andere pan een halve liter licht gezouten water koken. Het merg uit het bot halen en aan kleine schijfjes snijden. Vuur uit en de schijfjes gedurende 15 seconden in het water laten. Afgieten en door de saus mengen. Op smaak brengen met zout, peper en de gehak te peterselie. De biefstukjes naar smaak bakken (saignant is naar mij nasmaak het lekkerst). Bestrooien met zout en peper. Op de borden leg gen en er de saus over heen gieten. Geef er groene salade en zelf gesneden frites (met schil!) bij. Anneke Kaiser Puzzelland.com 3456789 10

Krantenbank Zeeland

de Faam | 2007 | | pagina 47