r
r
Faux filet a la Bordelaise
4
6
6
7
4
9
5
2
3
9
9
4
5
6
8
3
8
7
8
1
3
1
4
2
6
5
3
7
2
1
Ram
dé Weekkrant
De Faam
Horoscoop
1 2
Woensdag 28 maart 2007 - Pagina 47
w -^ Stier
De energie in uw lichaam moet op een
of andere manier naar buiten komen. Li
chaamsbeweging is een goede manier om een
extra dosis te verbruiken. Laat ook zeker niet na
om meer energie dan gebruikelijk in uw werk
te stoppen.
A Tweelingen
v F Uw gemoedstoestand lijkt erg te profite
ren van de komst van de lente. Waak voor een
te overmoedig gevoel. U neigt namelijk af en
toe tot overdrijving. En in deze tijd van het jaar
kan dat leiden tot onplezierige gevolgen.
Kreeft
Veel dingen vallen in uw voordeel uit.
Dat betekent niet dat deze trend zich altijd zal
blijven voltrekken. Onderhoud uw netwerk en
investeer in contacten. De oude tegeltjeswijs
heid rept tenslotte niet toevallig dat niemand
een program heeft van het concert des levens.
Leeuw
V U lijkt uit het juiste hout gesneden om
uw aandacht over velen te verdelen. Het hart
kan echter ook te groot zijn. Op die manier kan
uw harde schijf wel eens overbelast raken en
misschien wel zwaar crashen. Vaak komt der
gelijk onheil op een onprettig moment.
Maagd
(V Q) in uw missie zegt u wellicht soms te snel
mensen bepaalde doelen en zaken toe. Een na
dere overweging is op sommige momenten ze
ker niet onverstandig. Het inroepen van hulp
van derden is niet altijd de juiste beslissing.
Weegschaal
Regelmatig in de clinch liggen met ho
ger geplaatsten werkt niet bevorderlijk voor uw
algehele conditie. Net als onzekerheid kan het
uw positie van binnenuit uithollen. Op een ge
geven moment heeft u misschien te weinig
draagvlak over.
A Schorpioen
Elk voordeel heeft zijn nadeel, maar zou
het niet eens goed zijn om niet overal beter van
te willen worden. Menselijkheid, op zijn minst
een beetje, schuilt in een ieder. Het aanspreken
van dit talent kan tot onveiwachte uitwerkin
gen leiden.
^-j Boogschutter
U maakt de laatste tijd niet altijd een
makkelijke periode door. Reageer dit niet af op
uw partner, maar op de persoon die dit ver
dient, hoe onaangenaam die verrassing voor
de persoon in kwestie ook kan zijn.
Steenbok
yEen zeker pad in uw leven lijkt te eindi
gen met een twijfelachtig slotakkoord. Wellicht
is het moment daar om de koers danig te ver
leggen. Eventueel ongeluk kan dan mogelijk
nog worden afgewend. De haalbaarheid van
uw plannen ligt vooral in uw eigen handen.
-N Waterman
'iUw partner staat al tijden borg voor uw
veiligheid en thuisgevoel. Bij een eventuele tra
gedie lijkt hij of zij ook de aangewezen persoon
voor u. Maar buiten uw normale kring loopt
opk iemand met een gave. De, mogelijk lange,
zoektocht loont waarschijnlijk.
Vissen
v-' Uw gevoel laat u deze week niet in de
steek. U zou uw eerste indruk van doorslagge
vend belang kunnen achten. Het achterhalen
van vaststaande feiten kan u niettemin op be
paalde momenten mogelijk veel geluk bezor
gen.
Anderen negeren belangrijke lessen uit het verleden.
Probeer hen waar mogelijk bij te sturen, dat kan in
ons aller belang zijn. Gebruik uw levenservaring hier
bij, want dat mag u heus zo nu en dan eens gebruiken.
U bezit het immers niet voor niets.
Puzzel mee!
vogel
kerk
gebruik
vreemde
munt
drank
winter
sport
zand
heuvel
gooien
werktuig
min
on
logisch
T
2
rijtuig
leer-
stelling
1
brand
stof
onbe
leefd
stad in
Zuid-
Korea
5
familielid
insect
versle
ten voor
werp
kanaal
wig
T
genre
ver
dragen
9
Chinese
deeg
waar
hecto
gram
vier-
deurs
auto
3
oliehou
dend
gewas
gering
Zuid-
Ameri
kaans
gebergte
half
(Latijn)
T
wild
rund
8
fijn
weefsel
slag
ader
10
-
woud
schop
blad
groente
vrij
postig
grond
toon
persoon
lijk vnw.
4
grond
vlak
T
T
plus
muziek
noot
oude
lengte
maat
6
binnens
monds
gepraat
T
7
Griekse
godin
Japans
parel
duikster
Sommige recepten uit de Franse keuken hebben
van die prachtige namen. Zoals deze, de faux filet
a la Bordelaise. En dat betekent simpelweg een
lendenbiefstukje in een saus zoals ze die in Bor
deaux graag eten. Klinkt goed en is erg lekker. De
saus vergt meer werk dan het bakken van de bief
stukjes.
Nodig:
Vier lendenbiefstukjes van zo'n 150 gram.
10 cl rode wijn, twee sjalotten, takje tijm, blaadje
laurier, 60 cl vleesbouillon, 50 gram boter, 50
gram beenmerg (de slager wil u vast wel een ge
zaagd pijpbot van het rund verkopen) zout, peper
en gehakte peterselie.
Bereidingswijze:
Giet de wijn in een pan met dikke bo
dem. Doe er de fijngehakte
sjalotjes bij,
het laurier c
het inkoken
de
bijna droog is. Voeg dan de vleesbouillon toe en
laat dat op laag vuur onder af en toe roeren op
nieuw inkoken gedurende een kwartier.
Passer de saus door een zeef opnieuw in de pan.
Snij de boter in kleine blokjes en voeg fie toe. De
boter gaat langzaam smelten en vormt een soort
velletje op de saus.
Au bain marie warm houden. Dan in een andere
pan een halve liter licht gezouten water koken.
Het merg uit het bot halen en aan kleine schijfjes
snijden.
Vuur uit en de schijfjes gedurende 15 seconden in
het water laten. Afgieten en door de saus mengen.
Op smaak brengen met zout, peper en de gehak
te peterselie. De biefstukjes naar smaak bakken
(saignant is naar mij nasmaak het lekkerst).
Bestrooien met zout en peper. Op de borden leg
gen en er de saus over heen gieten.
Geef er groene salade en
zelf gesneden frites
(met schil!) bij.
Anneke
Kaiser
Puzzelland.com
3456789 10